прахосмукачка за животни

mejor-aspirador-sin-bolsa-para-animales

Килимът на входа... пълен. Диванът във всекидневната... пълен. Подът в спалнята... наситен с косми. Предполагам, че имате кучета или котки вкъщи! Това се случи и на мен и аз преминах през много модели в търсене на най-добрата прахосмукачка без торбичка за домашни любимци, защото ми казаха, че те са много добри в решаването на този хаос с козината.

Проблемът е, че на пазара има толкова голямо разнообразие от различни марки, че не е лесно да се намери качествен и достъпен продукт. Въпреки че сами по себе си тези машини са по-евтини, ако се има предвид, че не използват типичните торбички, чиято подмяна трябва да се купува отново и отново, което ви кара да харчите много пари за тях.

От друга страна, те имат предимства пред обикновените прахосмукачки, тъй като обикновените прахосмукачки имат ограничен капацитет на вакуум. Те не са в състояние да извличат малките животински косми, заплетени в килима или други тъкани например. Прахосмукачките за домашни любимци са предназначени за това.

Хубавото на моето търсене беше, че успях да проуча какви са ползите и потенциалните капани, които трябва да търсите и да предотвратите, преди да вземете прахосмукачка като тази вкъщи, за да почистите дома си. Ако сте любопитни... ще ви кажа какво трябва да проверите веднага.

Най-добрите прахосмукачки без торбичка за домашни любимци

Коя е най-добрата прахосмукачка без торбичка за домашни любимци?

Най-ефективната прахосмукачка трябва да може да прахосмукира всичко, а не само котешки или животински косми, разбира се. Въпреки това има някои специфични неща, които не бива да пренебрегвате, когато търсите:

Дизайн -Има три вида прахосмукачки. Трябва да проверите дали предпочитате тези, които се доставят с контейнер, отделен от тръбата (те достигат навсякъде, но обикновено са по-трудни за маневриране и съхранение), тези, които имат цялата машина, интегрирана в едно тяло (те имат по-голям капацитет, но може да са по-сложни за достигане на трудни ъгли), или тези, които са ръчни (те са практични за малки задачи).

Капацитет - Това зависи от мястото, което искате да вакуумирате, и от неговия размер. Ако имате много голяма къща, очевидно ще трябва да прахосмукирате много и ще ви е необходима голяма и мощна прахосмукачка. Ако пък имате малък апартамент, обикновена прахосмукачка ще е достатъчна, за да го почистите.

Принадлежности - едно от първите неща, които отличават обикновените прахосмукачки от прахосмукачките без торбичка и тези за домашни любимци, са четките. Прахосмукачките без торбички имат мек косъм, който може да събира само прах и няколко други неща, но няма да изкара кучешки косми от килима.

Добрите прахосмукачки за домашни любимци винаги са снабдени със силиконови четки, които не се заплитат и по-лесно събират космите от домашните любимци.

Ако желаете да получите някои предложения, ето сравнителен списък на 5-те най-добри прахосмукачки без торбичка за домашни любимци, които според мен се предлагат в момента, за да можете да решите коя е най-подходяща за вас.

Ето от най-добрите прахосмукачки без торбичка за домашни любимци:

1. прахосмукачка за домашни любимци без торбичка Hoover Sprint Evo SE61

С циклонична технология

31brFvMM6sL

КУПИ СЕГА

Става дума за прахосмукачка без торбичка, която се отличава с максимална производителност и енергийна ефективност клас А, която ще успее да почисти дори твърдите подове , за да отстрани всякакъв вид замърсявания, дори онези котешки косми, които трудно се прахосмукират.

С усъвършенстваната циклична технология се гарантира, че уредът няма да се задръсти с мръсотия, така че не е нужно да се притеснявате за постоянна поддръжка.

И като стана дума за поддръжка, резервоарът с вместимост 1,5 л се отстранява много лесно и има голям капацитет, така че може да събира големи количества прах и ще се налага да го изпразвате по-рядко.

Това, което я прави специален модел за домашни любимци, е нейната миниатюрна дюза, която отстранява космите и ги прехвърля в резервоар със сребърни йони, за да не могат да излязат навън.

2. Bosch Zoo прахосмукачка без торбичка

Висока мощност

41BcOGaNuqL

КУПИ СЕГА

Тези, които имат много животни и големи пространства, ще бъдат доволни от този модел, който се предлага с мощност 1800 вата. Тя може да прахосмукира всякакви повърхности, така че не е нужно да се притеснявате дали е снабдена с необходимите аксесоари за грижа за пода. Перфектно решение, за да не метете повече космите, които винаги засядат в метлата.

Това е отличен избор, тъй като въпреки здравината си предлага максимална издръжливост при ниска консумация на енергия. Филтърът е самопочистващ се и е снабден с тройна филтрираща система и 3-литров резервоар. Най-готиното е, че няма торбичка, а пластмасов резервоар, който може да се разглоби, за да се изхвърлят отпадъците в боклука. (AEG LX7-1-EB-A

С минимално повторно отделяне на прах

41nSQral19L

КУПИ СЕГА

Хората, които страдат много от алергии, ще намерят тази прахосмукачка за удобна, тъй като тя има функция за намаляване на повторното отделяне на прах и задържа 99,5% от частиците, алергените и акарите. Филтърът му е много хигиеничен и може да се мие, а резервоарът се изпразва много лесно. Вместимостта му е 1,4 литра.

Тя ви позволява да регулирате силата, с която засмуква мръсотията, в зависимост от повърхността, която трябва да бъде почистена. Дръжката му е ергономична и удобна за използване. Освен това има нещо много удобно, измислено с любов за нашите домашни любимци, а именно двигателят със система Silent Pro. Никое кученце няма да се уплаши, докато оставяте всичко чисто.

Включва четка за килими, накрайници за прахосмукачка за самия домашен любимец и за отстраняване на падналата коса и други накрайници за тапицерия.

4. Electrolux SilentPerformer ZPSAnimal

С радиус на действие 12 метра

41Maw83SI0L

КУПИ СЕГА

Това оборудване е идеално за тези, които имат няколко стаи у дома и желаят да почистят всичко наведнъж, без постоянно да се свързват и изключват. Обхватът му е 12 метра, така че можете да почистите няколко стаи с едно преминаване, без да сменяте контактите. Това особено ми харесва.

Той има много ефективен филтър E2, който задържа 99,5% от праховите частици, акарите и алергените. Тя е много лесна за управление, тъй като включва въртящи се колела за лесно придвижване между фотьойли, маси и други мебели.

Предлага се с различни аксесоари, като например четка за деликатни подове, специална турбочетка за килими и други за почистване на животинска козина.

5. Прахосмукачка с метла Puppyoo

Изключително тиха

516vOBhjeJL

КУПИ СЕГА

Идеална за тези, които имат нервни домашни любимци и дълга коса за събиране и прахосмукиране. Той има специална система, която прави двигателя му много тих. Той има 5 големи и ефективни филтъра, които, както и резервоарите, могат да се свалят и мият.

Засмукващата му мощност достига 800 волта. Той е много удобен и лесен за употреба. Вакуумният маркуч е изработен от гъвкав EVA и има удължител от неръждаема стомана. Той има няколко четки и дюзи, за да се адаптира към различни повърхности и малки пространства.

Той е с разумни размери, има резервоар от 2,5 литра и не заема много място за съхранение след употреба. (H.Koenig SLS890

С мултициклонично засмукване

41IXqkGAyfL

КУПИ СЕГА

Ако ви трябва прахосмукачка, която да изсмуква прах и косми от домашни любимци, този модел е добър избор. Той включва мултициклонична система за засмукване, която подобрява въздушния поток с цел да се извлече възможно най-много прах. Контейнерът му е удобно прозрачен и се сваля, което улеснява почистването му.

Капацитетът му е 2,5 литра и има HEPA филтър. Тя се предлага с две специални дюзи за домашни любимци и телескопична алуминиева тръба. На дръжката има регулатор на засмукването и регулатор на мощността, за да я увеличите или намалите според нуждите.

Работният му радиус е 8 метра, което е много практично за почистване на големи пространства. Кабелът е с автоматично навиване за лесно съхранение след приключване на прахосмукирането. Той не издава гръмотевичен звук като други подобни устройства и следователно не плаши кучетата.

Хигиената в дома е важна, особено ако имате домашни любимци. Както за стопаните им, така и за тези пухкави спътници липсата на разрошена козина е защитна мярка. Идеята е да продължите да се наслаждавате на тяхната компания, без прах и алергии и без да ги безпокоите с плашещи устройства.

Не забравяйте винаги да проверявате резервоара на прахосмукачката в края, за да го изпразните, ако е необходимо. По този начин машината ще издържи много по-дълго.

Сравнение: Прахосмукачка за косми от домашни любимци

Ръководство за покупка Прахосмукачка за косми от домашни любимци

Видове прахосмукачки за домашни любимци

412gain9seL

Нека видим, не ме разбирайте погрешно, обичам да имам домашни любимци у дома и не бих била напълно щастлива без моите кучета и котка, но това ме накара да взема различни мерки, за да поддържам дома си чист и една от тях беше да намеря прахосмукачка без торбичка.

В процеса на търсене установих, че има различни видове прахосмукачки, с различен дизайн и функции, които ще задоволят нуждите на всяко от домакинства с домашни любимци , които се нуждаят от такъв уред. Затова нека започнем да проучваме всички възможности:

Акумулаторни прахосмукачки:

Наименованието им е съвсем ясно, тъй като това са акумулаторни прахосмукачки , които, тъй като се зареждат и имат батерия, могат да се използват без необходимост от включване в контакт, което е идеално и препоръчителен вариант , ако търсите модел, който е преносим и лесен за преместване.

Прахосмукачки с цилиндър:

От друга страна, имате прахосмукачки с цилиндър или шейна, които са леки и лесни за използване, тъй като могат да се дърпат из къщата, докато ги използвате. Освен това те са компактни и благодарение на приставката за прахосмукачка ще можете да достигнете до труднодостъпни места.

Прахосмукачки за изправяне:

Това е един от най-популярните варианти, тъй като прахосмукачката е известна с това, че е мощна и има голяма всмукателна сила, с която ще се отървете от кучешки косми , които може да са в дома ви.

Този тип прахосмукачка е лесна за маневриране и придвижване из къщата, което я прави идеална за почистване на килими и различни видове повърхности.

Ръчна прахосмукачка:

Това е един от най-преносимите модели, тъй като това са прахосмукачки с батерийно захранване , които могат да се използват без необходимост от включване към електрическата мрежа, както и са компактни до такава степен, че могат да се използват само с една ръка и без никакви кабели.

Ръчната прахосмукачка е идеална за премахване на козината на домашните ви любимци от места като дивана, леглото, дрехите и дори за премахване на излишната козина на животното, тъй като са малки и тихи, те няма да пречат на кученцето или котенцето.

Прахосмукачка-робот:

Накрая, но очевидно не на последно място, имаме прахосмукачки-роботи , може би един от най-усъвършенстваните модели, тъй като те имат интелигентност, която им позволява да се разхождат из къщата, избягвайки да се блъскат в мебели, и която работи с зареждане , така че е лесна за използване и можете да забравите за самостоятелното прахосмукиране.

Прахосмукачка за домашни любимци срещу прахосмукачка за цялата къща

Постоянно се спори кой е по-добрият вариант за почистване на дома от косми от домашни любимци - прахосмукачка, която е специално проектирана за тази цел, или, от друга страна, прахосмукачки с множество функции.

Първото нещо, което трябва да знаете, е, че независимо от това кой вариант ще изберете, те трябва да имат основни функции, които ще ви накарат да изберете качествен модел.

Аспирационна система с по-голяма мощност, HEPA филтър или известен още като високоефективен въздушен филтър, както и аксесоари, които са подходящи за домашни любимци.

Обърнете внимание, че прахосмукачките за домашни любимци имат по-високо ниво на засмукване, тъй като трябва да премахват косми от кучета и котки, които могат да бъдат доста трудни за почистване.

Защо да купите прахосмукачка без торбичка за домашни любимци?

Истината е, че ако имате куче или котка у дома, има много причини да си купите прахосмукачка, която ще ви помогне да се сбогувате с всички косми от домашните любимци.

Изборът на прахосмукачка, която е специално проектирана за косми от домашни любимци , ще бъде изключително полезен, тъй като, както споменахме, те имат по-голяма всмукателна мощност, а също и четки, които могат да отстраняват мръсотията от най-трудните места, като килими или фотьойли от дебела тъкан.

Не забравяйте също така, че много от тези прахосмукачки имат приставки, предназначени да се използват директно върху козината на животното, така че да можете да отстраните излишното количество и да предотвратите падането му на пода, както и да направите козината здрава и силна.

Как да изберем най-добрата прахосмукачка без торбичка за домашни любимци

Преди да изберете първия евтин модел, който видите, е важно да вземете предвид различните характеристики и функции, които трябва да има всяка прахосмукачка с най-високо качество, както и други съществени фактори, така че нека разберем кои са те:

Вид прахосмукачка:

Вече говорихме за видовете прахосмукачки, независимо дали са вертикални, ръчни или робот, който прахосмукира, е необходимо да вземете предвид коя е най-подходящата за вашия дом.

Помислете за размера на къщата или апартамента си, за броя на животните, които отглеждате, и за това дали те са дългокосмести през различните сезони, когато са склонни да сменят козината си, защото в такъв случай ще ви е необходима прахосмукачка с добра мощност.

Порода на животното:

Не всички породи кучета и котки са еднакви, някои могат да пускат малко косми, тъй като са по-близо до тялото и не променят козината си, като шнауцери, пудели, йоркшири.

Но ако у дома имате сибирски вълк, голдън ретривър, лабрадор или котка, ви е необходима прахосмукачка, която да може да обработва голямо количество косми, тъй като това са животни, които пускат козината си през различните сезони и при нормални условия са склонни да пускат косми и когато се разклащат или са погладени.

Вид на филтъра:

В идеалния случай трябва да се сдобиете с ефективен филтър, като прахосмукачка с филтър от неръждаема стомана или друг материал, тъй като той ще предотврати алергии при хора, които са чувствителни към косми от домашни любимци, които са една от основните причини за алергични кризи по целия свят.

Някои филтри премахват и нежеланите миризми от околната среда.

Капацитет:

Помислете колко голяма трябва да бъде прахосмукачката и нейният контейнер за мръсотия и не забравяйте, че прахосмукачката с по-голяма мощност ще може да изсмуче повече косми, но и ще се напълни много по-бързо.

С торбичка или без торбичка:

Дебатът за прахосмукачка с торбичка срещу прахосмукачка без торбичка винаги е съществувал между хората, които избират това оборудване за почистване на дома си, като в крайна сметка това е напълно субективно решение, тъй като и двете имат различни предимства.

Най-голямото предимство на прахосмукачките без торбички е, че те се почистват много по-лесно и имат по-голяма мощност при прахосмукирането на всички кучешки и котешки косми, които могат да се намират в дома ви. От друга страна, прахосмукачките с торбички имат механизми, които затварят праховите частици, за да се избегнат алергии.

Аксесоари:

Прахосмукачките обикновено имат различни комплекти аксесоари за използване върху различни повърхности, било то малки за използване директно върху животното или други за използване върху килими, столове, тапицерия и т.н.

Изпълнение:

Когато търсите прахосмукачка за премахване на козината на домашните любимци, трябва да помислите за нейната производителност и цялостно представяне, ако може да се използва върху различни повърхности, ако събира трохи, прах и всякакви други замърсявания от пода, това ще означава, че е наистина добра техника.

Изпълнение с косми от домашни любимци:

В крайна сметка търсите прахосмукачка, която да премахва козината от домашните любимци, и тъй като това е приоритет, трябва да сте сигурни, че това е уред с добра всмукателна мощност, че той събира козината, а тя не запушва каналите за коса и не може да излезе от отделенията.

Стойност:

Стойността не е едно и също с цената.След като изяснихме това, може би ще се изненадате да разберете, че е възможно да се сдобиете с прахосмукачка на по-ниска цена, която е също толкова ценна, в смисъл на нейната ефективност, колкото и по-скъпата.

Правилните инструменти:

Когато става въпрос за прахосмукачка за домашни любимци, тя трябва да има подходящите приставки и инструменти, за да събира ефективно козината от пода, без да се налага да оставяте гърба си в процеса.

Греблата и четките, които могат да се монтират към прахосмукачката, ще помогнат много за по-удобното почистване.

Кои функции е хубаво да имате, но не са задължителни?

Функции като тих режим или такива, които могат да се използват върху мокри повърхности, са наистина хубави, но когато става въпрос за прахосмукачка за домашни любимци, те не са толкова необходими, особено при модел без торбичка.

Вместо това обърнете внимание на гъвкавостта и маневреността на оборудването, което ще ви даде по-добри резултати, тъй като е по-лесно за управление.

Кои характеристики не са важни, когато търсите прахосмукачка за домашни любимци?

Когато става въпрос за прахосмукачка за домашни любимци, ще забележите, че неща като търсене на HEPA филтър не са толкова важни, колкото други наистина важни характеристики, също така дисковете за освежаване на въздуха или дезодориране са нещо, което можете да пренебрегнете, когато търсите модел прахосмукачка за кучета и котки.

Съвети за събиране на косми от домашни любимци

Да имате дом без косми не е невъзможна задача, независимо колко домашни любимци имате, можете да използвате тези съвети, за да оставите дома си изключително чист:

Използвайте метли с гумени шпатули:

Този тип метла върши чудеса и при най-твърдите подове, тъй като при преминаването си по повърхността тя издърпва и отстранява всички косми, докато стигне до лопатка, която ги събира ефективно и без много усилия.

Четка за косми:

За да премахнете най-упоритите косми от домашни любимци, можете да използвате четка, която достига до най-трудните места на материала, независимо дали е мокра или суха, тя ще премахне цялата мръсотия и козина, която се намира в мебелите или килимите ви.

Ролки тиксо:

Ако има нещо, което открих през годините на живот с котка, то е, че най-добрият ми съюзник, за да се отърва от козината по дрехите си (особено по черните панталони и ризи), е ролката тиксо, която поема цялата тази козина след себе си.

Те могат да се използват и за бързо почистване на килими, мокети, фотьойли, дървени подове и други повърхности.

Мокри гумени ръкавици:

Това е чудесен начин за премахване на космите от мебелите, без да е необходимо да използвате прахосмукачка. Ще откриете, че мокрите гумени ръкавици могат да съберат много косми и ще го направят много бързо, само се уверете, че не са напоени, а по-скоро влажни.