Прахосмукачка-робот

mejor-robot-aspirador

Ако сте преминали през хиляди модели, които минават стотици пъти през един ъгъл, оставяйки други в пълна забрава, вие сте един от мен. Почистването наполовина, неспособността на много от тези устройства да се върнат в зарядната си база, което ме кара да се спъвам в тях, и тези със сензори и четки, които се повреждат за миг, бяха най-големите главоболия, които изтърпях в търсенето на качествен прахосмукачка-робот.

Високата цена или добре познатата марка за съжаление не ме освободиха от тези проблеми, с които не само аз, но и стотици читатели се сблъскват при закупуването на тези уреди. Но моята упоритост ми позволи да намеря идеалния модел за оптимално почистване на подовете.Днес споделям с вас ключовете за успех и петте най-добри модела, които открих.

Най-добрите прахосмукачки-роботи

Кой е най-добрият прахосмукачка-робот?

Има много фактори, които влияят върху това коя прахосмукачка-робот е най-добрата.

Препоръчвам ви обаче първо да се уверите, че сте избрали модел, който може да се справи с мебелите и предметите, които може да се намират в помещенията в дома ви, и който почиства много добре остатъците от всякакъв вид повърхности. Това е от изключителна важност, ако вземем предвид, че има системи, които отчитат черни или много тъмни килими като мебели, така че избягват да ходят по тях.

Животът на батерията е фактор, който е пряко свързан с размера на дома ви. Колкото по-голямо е пространството, толкова по-удобно е да изберете модели с по-дълъг живот на батерията.

Като цяло те са тихи и почистването им отнема малко време. Що се отнася до свързаността, трябва да избирате модели, които имат Wi-Fi или Bluetooth, или дори и двете, за да можете лесно да ги конфигурирате чрез специализирано приложение на вашето смарт устройство.

Не се притеснявайте, тези характеристики не е задължително да повишат цената и аз демонстрирам това в моя сравнителен списък на най-евтините модели на пазара и силно препоръчани, за да улеснят почистването ви.

Ето от най-добрите прахосмукачки-роботи:

1. iRobot Roomba 960

Роботизираното решение за мръсотията

41FuVUNX3nL

КУПИ СЕГА

Тази прахосмукачка-робот осигурява по-чисти подове ден след ден с най-малко усилия благодарение на патентованите си сензори за откриване на мръсотия, с които открива местата с най-много мръсотия, където концентрира работата си до пълното отстраняване на всички остатъци.

Този високотехнологичен модел има патентована навигационна система, която позволява на уреда да почиства целия под на къщата, стая по стая, без да оставя участъци и достигайки дори до най-трудните ъгли. И всичко това с пет пъти по-голяма почистваща мощност, която дори може да улавя косми от домашни любимци, без да се заплитат и без да запушват смукателната глава.

Нейното приложение ви позволява да стартирате почистването, да го програмирате и персонализирате по всяко време и от всяко място от мобилния си телефон, както и да визуализирате картата на покритието, за да видите къде е почистила.

2. Hombot Turbo Series 9 LG VR8602RR

Почистване в ръцете на експерти

31gPpr-xRqL

КУПИ СЕГА

Подкрепен от една от най-признатите марки в света на технологиите, този красив яркочервен почистващ робот идва. Това е програмируем модел, който обединява две странични четки, които са експерти в почистването на най-труднодостъпните за другите ъгли, четка за много по-чисти килими, два мопа, допълнителен филтър, двойна камера и дистанционно управление, за да ви предложи най-доброто изживяване.

Квадратният му дизайн му позволява да достига до ъглите, а сензорите му са в състояние да откриват ефективно препятствия и да го предпазват от падане по стълби. Ниското ниво на шума ще ви позволи да си почивате, докато роботът върши работата вместо вас, а батерията му е с 30% по-дълготрайна от тази на останалите модели. Освен това тя гарантира по-голяма икономия на енергия и включва по-голям и по-хигиеничен резервоар за отпадъци.

3. Cecotec Conga Excellence 990

Четири функции в един модел

41Um1fPcsuL

КУПИ СЕГА

Търсите гъвкавост? Този професионален робот-прахосмукачка може да мете, прахосмукира, мие и търка пода с удивителна ефективност. Специално проектиран за най-взискателните потребители.

Тя има интелигентна навигация iTech 3.0, която използва сензорите за близост, разстояние и защита от падане, за да намали възможността за грешки и да се адаптира към дома ви.

Дизайнът му е много интуитивен, така че работата с него няма да е главоболие, а опознаването на многото му функции ще е лесно. Тя може да се управлява с дистанционно управление с LCD екран и с него ще можете да програмирате почистването.

Тя е безвредна за домашните любимци и неинвазивна, тиха и мощна при почистването на козината на домашните любимци, дори и на килимите. Той дори пречиства въздуха благодарение на своя HEPA филтър, който е в състояние да задържа 99,9% от алергените.

4. Робот-прахосмукачка ILIFE A4s

По-мощен, по-интелигентен

41W0ziWWcHL

КУПИ СЕГА

Забравете за моделите с вериги, които се насичат лесно, това е модел, създаден да бъде мощен и дълготраен. Мощното му засмукване лесно събира мръсотията и праха, а спираловидното острие почиства ефективно килима.

Софтуерът за алгоритми от второ поколение прави робота по-интелигентен и по-ефективен, като увеличава работното време до 120-140 минути, за да удължи живота на робота и лесно да пести енергия.

Тя има нископрофилен дизайн за почистване под легла и дивани, където се крие мръсотия. Освен това се адаптира свободно към различни видове подове и автоматично се зарежда в базата, когато мощността му спадне драстично. Лесната за програмиране функция и усъвършенстваните сензори осигуряват цялостно почистване всеки ден.

5. Робот за почистване Vileda

Много добро съотношение цена-качество

51bIDM8YTLL

КУПИ СЕГА

Ако спестяването на пари е на първо място в списъка ви с приоритети, ще се радвате да разберете, че този интелигентен робот е много достъпен и с високо качество. Неговата почистваща сила е специална за килими с къс косъм и всички видове твърди подове, като плочки, балатум или паркет.

Освен това може да работи автономно до 80 минути без прекъсване, без да са необходими кабели, а ефективната му тристепенна система незабавно улавя и най-финия прах. Неговите сензори са проектирани така, че да предотвратяват падания по стълби или високи повърхности.

Занимавайте се с други дейности, знаейки, че роботът Vileda ще почисти вместо вас, тъй като разполага с интелигентна навигационна система, която ще премине по цялата повърхност, без да оставя нищо по пътя си, дори косми от домашни любимци. Включва лесна за изпразване тава за отпадъци.

Какво представлява прахосмукачката-робот?

robot-aspiradora-300x201

Прахосмукачките-роботи са на пазара от няколко години и помагат при почистването у дома, а след пускането на Roomba през 2002 г., която е един от най-продаваните модели в историята, различни марки се заеха със задачата да подобрят технологията на тези устройства, така че да могат да осигуряват отлични резултати.

Това е устройство, което има различни четки на основата си, които отговарят за почистването и премахването на мръсотията по пода, всичко това по автоматичен начин и без да се налага да го управлявате като традиционна прахосмукачка.

Как работят прахосмукачките-роботи?

Робот за почистване е машина, която можете да използвате за поддръжката на дома си, тъй като е препоръчително честото ѝ използване.

Вътре в тях има различни четки, подобни на тези, които се намират в метлата, и когато се въртят, те отвеждат цялата мръсотия, прах и почва към резервоара, като помагат да поддържате дома си блестящо чист.

Те са напълно автоматизирани, което означава, че ще свършат работата сами и всичко, което трябва да направите, е да ги включите, за да започнат да почистват.

Защо се нуждаете от прахосмукачка-робот

С напредването на технологиите не е изненадващо, че използваме най-новото оборудване, което ни помага да изпълняваме лесно ежедневните си задачи, а когато става въпрос за почистване, защо да не имате робот, който да поддържа пода ви без мръсотия .

Най-хубавото на тези машини е, че можете да ги оставите да работят, докато вършите други домакински задължения, което ще ви спести време, а ако вие или някой от семейството ви страда от алергии към прах, този робот ще ви помогне да запазите дома си чист от прах.

Основни характеристики

Прахосмукачките-роботи имат различни характеристики, които могат да варират в зависимост от модела, който искате да си вземете у дома, но като цяло е важно те да имат тези характеристики, за да могат да ви дадат най-добрите резултати при почистването.

Следователно, когато избирате самостоятелна прахосмукачка, трябва да обърнете внимание на следните фактори:

Дизайн на прахосмукачката-робот:

По отношение на дизайна можете да намерите голямо разнообразие на пазара, с кръгли или дори полумесец форми, ще намерите устройство, което отговаря на вашите предпочитания.

Тези роботи имат корпус, изработен от устойчиви материали като пластмаса, който предпазва всички вериги, връзки и сензори от контакт с прах и мръсотия, както и придава на оборудването технологичен стил.

Сензори и навигация:

Препоръчително е да изберете прахосмукачка-робот, която има сензори, които й помагат да се движи из стаите в дома ви и й позволяват да открива препятствия, така тя ще може да продължи да работи и няма да се налага да я отстранявате от някой ъгъл или мебел, където може да се заклещи.

За тази цел ще намерите модели, които разполагат с инфрачервени системи, оптични и ударни сензори.

Почистване на четките:

Както може би вече знаете, това оборудване има четки от долната страна, които са отговорни за повдигането и отстраняването на всички следи от прах и мръсотия от вашия под, така че е важно да обърнете внимание на характеристиките на четките.

В идеалния случай вашият робот трябва да има различни четки с различни размери и силен косъм, които да могат да отстраняват мръсотията от места като килими или подове, което осигурява гъвкавост при почистването.

Поддръжка на прахосмукачка-робот

Въпреки че това са устройства, които се използват за почистване, те също се нуждаят от честа поддръжка, за да могат да продължат да работят по най-добрия начин, а това зависи от модела и вида на прахосмукачката-робот, която имате у дома.

Поддръжката на това оборудване не е нещо, за което трябва да се притеснявате, като цяло ще трябва само да извадите резервоара му, за да изпразните всичко, което прахосмукачката е събрала, и трябва да се уверите, че почиствате филтъра му.

Трябва да ги поддържате заредени и да избягвате да ги блокирате, когато прахосмукирате кабели, големи предмети като играчки, монети и други предмети, които могат да попречат на нормалната им работа.

Работа с прахосмукачката-робот

Работата с вашата нова прахосмукачка-робот зависи от някои фактори, като основният от тях е избраният от вас модел, тъй като употребата му може да варира в зависимост от вида на оборудването.

Най-общо казано, всичко, което трябва да направите, е да натиснете бутона за включване и той ще започне да прахосмукира, но можете да намерите роботи, които имат функции, като например свързване с мобилния ви телефон чрез Wi-Fi, за да го програмирате да се включи в предварително определено време.

Тези устройства са съобразени с определени движения, които при някои модели могат да бъдат подредени, а при други - произволни, сред които:

Спирала:

Роботът-прахосмукачка се движи по спирала, докато достигне да почисти цялата стая или докато срещне обект, който променя посоката му на движение.

Следване на стена:

В този случай прахосмукачката-робот почиства по границите на стената.

По права линия:

Прахосмукачките-роботи също имат функцията да почистват по права линия, докато някой предмет или стена не ги накара да променят посоката и да продължат почистването в друга посока.

Под произволни ъгли:

Освен това автоматичната подопочистваща машина може да почиства под произволен ъгъл, докато работи, но това не е повод за притеснение, тъй като е в рамките на нейните настройки.

Засечен:

При почистването е възможно прахосмукачката-робот да се заклещи между мебелите или в някой ъгъл, но тя може да извършва различни движения, с които да ги разчисти, така че това няма да е проблем за вас.

Най-важни функции

След като сте направили проучването си и разполагате с няколко модела за сравнение, можете да разгледате най-важните функции на тези устройства, което ще ви помогне да изберете това, което най-добре отговаря на вашите нужди.

Живот на батерията:

Животът на батерията на тези прахосмукачки-роботи може да варира в зависимост от размера на батерията и от това колко голямо е пространството, което искате да почистите с тези устройства, тъй като в идеалния случай за по-големи помещения трябва да изберете прахосмукачка, която може да работи в продължение на няколко часа, без да се налага да я зареждате по средата на работата.

Смукателна мощност:

Прахосмукачките-роботи могат да имат различни нива на засмукване, като това зависи в еднаква степен от модела, който сте избрали, но в по-голямата си част те имат ниска мощност на засмукване, тъй като са оборудване, използвано за поддръжка, а не за прекалено дълбоко почистване.

Възможно е обаче да се намерят модели, които имат турбофункция за почистване с по-голямо засмукване.

Шум:

Тези роботи са доста тихи, работят в диапазона от 55 до 77 децибела, в сравнение с по-големите прахосмукачки, които могат да ви дразнят у дома.

Управляемост:

Що се отнася до управлението и работата с тези роботи, няма да имате никакви проблеми, тъй като те са много лесни за използване и можете да използвате различни функции, за да улесните още повече работата си, например да програмирате работата им в определено време.

В зависимост от модела, който сте избрали, ще имате възможност да управлявате оборудването от разстояние, като свържете робота с мобилния си телефон чрез Wi-Fi и приложения.

Предимства на използването на прахосмукачка робот

Прахосмукачката робот ще изпълни живота ви само с предимства, тъй като те са предназначени да помагат и улесняват работата по почистване, носейки със себе си множество предимства, за които сега ще научите:

Те пестят време:

За да можете да прекарвате повече време с малките си деца у дома, можете да оставите прахосмукирането на някой от тези роботи, докато се наслаждавате на добър филм или готвене като семейство през почивните дни.

Идеален за хора с проблеми с придвижването:

За хора с проблеми с придвижването или с различни заболявания като артрит или артроза изпълнението на най-прости задачи като миене на дома може да е невъзможно, така че прахосмукачката робот ще бъде от голяма полза в тези случаи.

Разширени функции:

Едно от големите предимства на тези автоматизирани уреди е, че те са изключително гъвкави и могат да почистват различни повърхности, като просто регулират настройките и включените функции, както и да задават времето и момента, в който искат да започнат работа.

Разпознаване на промени в повърхността:

Роботът прахосмукачка с интелигентна технология може да разпознава промени в повърхността, която почиства, и да се адаптира автоматично.

Опция за автоматично презареждане:

Много модели прахосмукачки-роботи имат функция за автоматично презареждане, което означава, че след приключване на почистването те се връщат в зарядната станция, където се подготвят за следващо почистване.

Виртуални стени:

Ако искате да почиствате само определена зона в дома си, например мястото, където се намират животните ви или където играят децата ви, но няма стени или мебели, които да ограничават преминаването на робота, има функция за виртуални стени, с която можете да настроите колко далеч искате прахосмукачката да почиства.

Определяне на количеството замърсяване:

В зависимост от модела на прахосмукачката-робот, който сте избрали, тя може да има автоматично определяне на нивото на замърсяване на пода, така че да можете да регулирате вида и нивото на необходимото почистване.

Къщата е чиста, докато не сте в нея:

Друго от големите предимства на тези автоматизирани роботи е възможността да почистват дома ви, дори когато не сте там.

Ако тръгвате много рано на работа и искате да се приберете чисти, прахосмукачката робот може да бъде най-доброто решение, тъй като можете да я програмирате да работи в определено време от деня.

Минимална поддръжка:

Както може би вече знаете, това оборудване не се нуждае от много поддръжка, тъй като изпразването на пълния му резервоар и поддържането на филтъра и четките чисти е достатъчно, за да работи нормално.

Достига до трудни места:

Почистването под някои мебели и в някои ъгли може да бъде доста неудобно - нещо, което можете да оставите на прахосмукачката-робот, тъй като нейният преносим размер, гъвкавост и управляемост ще се справят с почистването на най-сложните места.