Преносима тоалетна

inodoro-químico-portátil

Най-добрата преносима химическа тоалетна е оборудването, от което се нуждаете, ако вече не искате да пътувате на дълги разстояния от къмпинга, за да използвате тоалетната. Тези предмети, макар и необичайни, са доста полезни, особено за хората с приключенски дух или за тези, които обичат често да се занимават с дейности на открито в естествена среда.

Портативните тоалетни се използват от дълго време, особено в мобилни къщи или къмпинги, имат модерен дизайн, хигиенични са, лесни са за употреба и цените им са сравнително ниски.

На пазара навлязоха и екологични тоалетни и сухи тоалетни, които са по-скъпи от преносимите, но все пак са издръжливи и могат да се намерят в различни модели с дизайн, подходящ за тяхната функция.

Ако търсите подобен артикул, ето кои са най-добрите варианти на пазара за ситуации, в които нямате баня наблизо.

Най-добрите преносими тоалетни

Коя е най-добрата преносима тоалетна?

За да изберете най-добрата преносима тоалетна, качеството е важен аспект, както и дизайнът, размерът и, разбира се, цената.

Ето и най-добрите преносими тоалетни:

1. Sanipottie-966 Преносима тоалетна Dometic

Изключително добро съотношение цена-качество

41ZzSINiFDL

КУПИ СЕГА

Получете целия комфорт, който ви предлага една домашна тоалетна, докато пътувате и посещавате най-невероятните природни пейзажи.

Марката Dometic пуска на пазара преносима тоалетна, която се отличава със своя удобен, хигиеничен и много надежден дизайн. Той е лесен за използване и почистване. Структурата има двойно уплътнена система от клапани, за да се предотвратят течове и неприятни миризми.

Този преносим дизайн има отлично отводняване с резервен капацитет за промиване от 9,6 литра вода. Тоалетната има резервоар за отпадъци с вместимост 19 литра.

Като цяло, той ще бъде чудесен избор за пътници, които ценят комфорта, с размери, подходящи за възрастни. Конструкцията включва седалка, капак и странична система за заключване, която осигурява на потребителя допълнителна сигурност.

Това е екологична и щадяща околната среда алтернатива. При всяко промиване под налягане се използва по-малко от половин литър вода.

Можете лесно да го инсталирате в караваната си или на семейната лодка. Освен това тоалетната има индикатор за нивото на водата, за да знае потребителят кога е време да пусне водата.

2. PottiI QUBE 365 Theford Преносима преносима тоалетна

Включва 3-годишна гаранция

31G+ITSRdAL

КУПИ СЕГА

Това е семейна преносима тоалетна. Дизайнът му е с естествената височина на домашна седалка. Той е много удобен за използване и лесен за почистване.

Едно от големите предимства на тоалетната QUBE 365 е 21-литровият резервоар за отпадъци, което означава, че няма да ви се налага да го изпразвате толкова често. Освен това преносимият дизайн разполага с 15-литров резерв за промиване.

Помпеният механизъм е ефективен и екологичен, тъй като значително намалява количеството вода, използвано за всяко промиване.

Това е модулна тоалетна, която позволява лесно разглобяване и сглобяване на конструкцията, така че изпразването на резервоара да бъде задача, която потребителят може да изпълнява бързо и лесно.

Той има солидна и стабилна конструкция, която може да издържи на използването от възрастни с наднормено тегло. Друг плюс е системата от капсули, предназначена да улавя всички лоши миризми и евентуални течове вътре.

В допълнение към седалката и капака тази тоалетна има визуален индикатор, който уведомява кога е време да се изпразни и почисти устройството.

3. Преносима тоалетна 3573900 Giganplast

Преносим, достъпен и функционален дизайн

31w4QP9lPmL

КУПИ СЕГА

Тази тоалетна е представена като икономична, надеждна и функционална алтернатива. Той ще бъде идеалният избор за онези потребители, които търсят просто и преносимо решение в рамките на ограничен бюджет.

Тоалетната е с компактен, хигиеничен, удобен и лесен за почистване дизайн. Той ще бъде незаменима част от оборудването за дейности и приключения на открито.

Структурата на тоалетната е изработена от PVC - материал с голяма здравина и издръжливост. Освен това конструкцията има вътрешна кофа, която може лесно да се разглоби, така че потребителят да може да я изпразни, без да се налага да премества цялото устройство.

Използването изисква специален химически продукт за унищожаване на органичните вещества, премахване на бактериите и контрол на лошите миризми.

Седалката и капакът на тоалетната чиния са проектирани така, че да стоят стабилно върху резервоара, а системата за заключване помага и в борбата с неприятните миризми. За съжаление тя не е защитена от изтичане, така че е препоръчително да бъдете много внимателни, за да не я преобърнете.

Той е с подходящ размер за възрастни, с доста солидна и стабилна структура, може да се използва без проблеми от хора с тегло до 130 кг.

4. Enders 4942

41W3tPmNh+L

КУПИ СЕГА

Това е преносима тоалетна с резервоар от 16 литра и индикатор за нивото. Той има въртяща се система с тръба за отвеждане на въздуха и мощна помпа за промиване.

Това е продукт, в който трябва само да добавите специалните течности, за да го използвате хигиенично.

Устройството е леко, тежи само 4 кг и е високо 15 см, което за мнозина може да се счита за малко, но е удобно и без мирис.

Изработен е от отлични материали и изпълнява перфектно функциите си.

5. Campingaz EuroWC

31saHCpITTL

КУПИ СЕГА

Това е перфектното оборудване за пътуване с лодка или къмпинг. Устройството има два резервоара, единият за чиста вода от 13 литра, а другият за отпадъчна вода от 20 литра.

Това е модел с добро покритие, добър размер и е подходящ за хора с увреждания и възрастни хора.

От друга страна, това е екологично и устойчиво изделие, с лесен процес на пълнене и изпразване и със съотношение цена-качество, което ще ви накара да се почувствате удовлетворени от покупката си.

6. Enders 4950

41t+XX21hyL

КУПИ СЕГА

Тази марка с опит в производството на този тип оборудване представя друго предложение, сега с резервоар с литра вместимост по-голям.

Той е лесен за сглобяване, разглобяване и използване; в същото време, благодарение на малкия си размер, е лесно да го преместите и също така отговаря на това, което се предлага

Той има контрол на миризмите, мощно изпомпване и е произведен от трайни материали, които гарантират качеството му.

7. BranQ

31VMVoJ2EkL

КУПИ СЕГА

Той е супер преносим, лек и най-евтиният в нашия списък. Тя е подходяща за дълги пътувания, когато не искате да използвате нехигиеничните обществени тоалетни по пътя.

Той има стабилна конструкция и ергономичен дизайн, с който всеки ще се чувства удобно. Височината от 37 см е един от най-високите модели, които можете да намерите, и е достатъчно здрава, за да издържи тегло до 130 кг.

Това е прост, практичен елемент и е ниска инвестиция в сравнение с качеството на продукта, който ще получите.

Той е един от най-продаваните и препоръчвани от потребителите, а BranQ е компания, която се отличава с качествени продукти и този не е изключение.

Ръководство за покупка: най-добрите преносими тоалетни

Тоалетната за къмпинг: просто ръководство за избор на правилната

Сигурен съм, че и вие като мен мразите крайпътните тоалетни, въпреки че в много случаи те са съвсем приемливи, но в действителност повечето от тях са неприятни и миризливи места, така че определено най-лошото нещо при пътуване е да спрете в някоя от тях.inodoro-químico-portátil

Тъй като обаче производителите на практика са изобретили и преоткрили всичко, което съществува, за мое щастие преди известно време те пуснаха на пазара продукт, който просто ме избавя от неприятности във всяко отношение: преносимата тоалетна.

Наричана още тоалетна за къмпинг, тоалетна за къмпинг или тоалетна за пътуване, преносимата тоалетна не е нищо повече от тоалетна, която можете да вземете на дълги пътувания с кола, да използвате по време на път и да вземете със себе си, когато отидете на къмпинг в гората.

Това определено е една от най-добрите идеи на производителите: хигиената и чистотата са гарантирани, тъй като това е вашата собствена тоалетна и евакуацията по време на път вече няма да е травмиращо преживяване, когато трябва да направите 2 полуседнали, полустоящи, като с едната ръка държите вратата, а с другата - чантата и тоалетната хартия.

Освен това, ако пътувате с деца, възрастни хора, болни или хора с намалена подвижност, това също е допълнителен плюс, защото ще им бъде по-удобно и спокойно да отидат до тоалетната и най-хубавото нещо! Чистотата зависи от вас. Въпреки това, тоалетните за лагери се различават в детайли една от друга, така че преди да ги купите, трябва да сте наясно с тези детайли, за да можете да направите най-подходящия избор за вашите нужди.

Предимства на къмпинг банята

Както вече ви казах, аз съм възхитен от тази идея и за мен с един от тях има всички предимства, така че тук са само няколко от тях, за да ви даде представа за това колко добре те могат да бъдат за вас и всички проблеми, които ще ви спести:

  • Ще избегнете болести и всякакъв вид инфекции, когато имате контакт с тоалетната на тези, които се намират в бензиностанции или крайпътни тоалетни.
  • Те определено са по-хигиенични и по-чисти, защото почистването и поддръжката зависят от вас.
  • Те насърчават здравословното развитие на биологичните функции, тъй като, когато отиват до тоалетната, хората са по-спокойни и могат да се евакуират без стрес и без проблеми. Някои хора се чувстват комфортно само в уединението на собствената си баня, дотолкова, че дори когато отиват на екскурзия, не отиват никъде, което може да бъде истински проблем за дебелото черво и здравето им. Преносимата тоалетна може да ви осигури тази неприкосновеност на личния живот, защото е 'ваша'.
  • Това поддържа къмпингите чисти и можете да изхвърляте отпадъците правилно, където им е мястото, а не да ги оставяте по целия къмпинг.
  • Това ще ви осигури повече уединение и интимност, когато ходите до тоалетната, и ще можете да отделите толкова време, колкото ви е необходимо. Някои хора не 'влизат и излизат от тоалетната', а отделят време, за да влязат в контакт с биологичните си функции, които се нарушават по време на пътуване, така че преносимата тоалетна ще ви помогне в това отношение.
  • Като подходящо средство за правилно изхвърляне на биологичните отпадъци на тялото ви, те също така поддържат хигиената в къмпинга, което предотвратява инфекциите, здравните проблеми, горещите точки на замърсяване и появата на заразни болести.
  • Друго голямо предимство на преносимите тоалетни е, че те ви държат далеч от храстите в моментите, когато сте най-уязвими и със свалени панталони, ами можете ли да си представите, че в къмпинга ви няма преносима тоалетна и трябва да отидете в храстите, за да се облекчите, когато някое горско животно излезе от клоните? Страшно и неловко! Дали не е така? Е, с преносима тоалетна ще забравите за този кошмар.

Какво да вземете предвид, когато купувате преносима тоалетна

Както вече ви казах, преносимите тоалетни се различават една от друга, така че трябва да вземете предвид редица фактори и качества, които ще ви помогнат да купите точната, която да отговаря на вашите очаквания и нужди по отношение на управлението на отпадъчните води .

Освен това не всички химически тоалетни са подходящи за всички места и стилове на пътуване, така че преди да похарчите цял пакет за една от тях, най-добре е да знаете силните страни, качествата и характеристиките на всяка от тях, за да можете да изберете правилната.

Въпреки това, преди да купите, е препоръчително да разгледате следните данни:

Резервоар за отпадъци

Смисълът на съществуването на тази точка е процесът на изпразване на резервоара. Ако има нещо, което характеризира преносимите тоалетни, то е, че тъй като нямат тръби, те трябва да носят резервоар , в който се изхвърлят всички отпадъци, докато резервоарът не бъде изпразнен своевременно.

Следователно това качество е от особено значение в зависимост от мястото на пътуването ви, което ще ви помогне да изберете най-подходящата за вас тоалетна. За да вземете това решение, е важно да сте наясно дали на мястото на дестинацията има зони, които могат да служат за изхвърляне на тези отпадъци.

Например при някои къмпинг пътувания в паркове и туристически обекти може да ви е удобно да вземете със себе си тоалетна с мивка, най-вече защото в повечето от тези обекти има места, където можете да поставите тоалетната за промиване, но ако не сте сигурни, преди да направите този разход, най-добре е да проверите дали дестинацията ви е подходяща за вземане на такива тоалетни.

Въпреки това, ако няма да разполагате с такъв тип съоръжение по време на пътуването си, най-добре е да изберете биоразградими резервоари за чували, които са устойчиви и имат прах, който превръща течните отпадъци в твърди. Те се погребват в съответствие с правилата за правилно обезвреждане на тези отпадъци .

Обем на тоалетната

Това качество също представлява специален интерес. Не искате да вземете със себе си на пътуване преносима тоалетна, която не се побира на мястото, където е предвидена да бъде поставена, това е едно, но следващото нещо, което трябва да се вземе предвид в този случай, е колко души ще я използват. За двама или трима души, или дори за двойка, не е същото да отидат на къмпинг, както за цялото семейство.

Като имате предвид тази информация, можете да вземете правилното решение. Трябва да разгледате офертата, за да видите колко пъти можете да използвате тоалетната, преди да се наложи да изпразните резервоара, и за колко души е подходяща. Според опита, колкото по-голяма е тоалетната, толкова по-голям е резервоарът.

Лесно използване

Тук вместо за лесно използване говоря за лесно инсталиране. В идеалния случай трябва да изберете такъв, който се монтира лесно и не създава много проблеми при сглобяването.

Например, в повечето къмпинги и туристически нощувки има места, предназначени за тоалетни, и като цяло това не звучи като сложна работа, но на други места ще бъдете оставени да се справяте сами, да не говорим, че на дълги дестинации ще трябва да извадите тоалетната от колата и да я инсталирате за кратко по пътя, така че, да, трябва да е лесно да се инсталира.

Размери на тоалетната

Тук имам предвид най-вече размерите. Тази точка е важна в зависимост от пространството, което имате за поставяне, и характеристиките на хората, които ще го използват.

Например, ако ще го поставяте в мобилен автомобил, мястото е наистина оскъдно, така че ще трябва да вземете предвид не само площта, на която ще го поставите, но и допълнително място за изнасяне на отпадъците за изпразване.

Ако го поставяте на място в къмпинга, може би ще можете да си позволите по-голям, но е полезно да се съобразите и с размера на хората, които ще го използват, защото малък може да не издържи теглото на много голям човек.

Поверителност

Да знаете, че в банята ще бъдете спокойни, без да бъдете обезпокоявани, е едно от най-привлекателните качества на тези устройства.Идеята да имате такова устройство е, че можете да отидете в банята, знаейки, че ще бъдете достатъчно скрити, за да се облекчите, без да бъдете в очите на обществеността. Някои модели се предлагат с включен самостоятелен навес, други се продават отделно, като и двата са много полезни за различни къмпинг зони и са много привлекателни. Тези с включен навес често се използват дори при обществени събития и дейности, а тези с отделен навес са обичайни за къмпинг дейности.

Марки

Има много производители, които произвеждат тези преносими тоалетни, всеки със свой собствен стил и система за промиване, и опитът ме е научил, че в тези случаи колкото по-добра е репутацията на марката, толкова по-добър е продуктът.

Ще намерите производители като Camco и CleanWaste, наред с други, които имат своите качества. Когато избирате един от тези или други резервоари, трябва да търсите издръжливост и здравина на резервоарите, тъй като последното нещо, което искате, е неприятно изтичане , миризми или нещо по-лошо! Някой нещастник оставя всички отпадъци на открито.

Цена

Неслучайно старата поговорка, че евтиното е скъпо, е толкова популярна. Когато става въпрос за продукти, това е половинчата истина, т.е. фактът, че даден продукт е скъп, не гарантира неговото качество, а фактът, че е евтин, не означава непременно, че е за еднократна употреба или че е с лошо изработена структура, но също така е вярно, че качеството струва и често спестяването на няколко долара за нещо означава да се похарчат много пари за неговата поддръжка.

Това се случва и с тоалетните за къмпинг - има евтини и скъпи модели, и двата с много добро качество и издръжливост, като разликата е, че скъпите тоалетни често изискват по-малко поддръжка, за да се гарантира тяхната чистота и ефективна употреба, докато по-евтините изискват допълнителни разходи за поддръжка.

Комфорт

Очевидно е, че като се има предвид, че тези тоалетни не са в дома ви, не може да се смята, че ще се чувствате като на кралски трон, но можете да се откажете от моделите с по-твърди седалки и да изберете някои по-приятелски настроени разновидности.

Въпреки че като цяло повечето производители на тези устройства предлагат твърди, рустикални седалки, винаги можете да адаптирате някои по-удобни версии към тях.

Височина

Въпреки че може да изглежда несъществено, истината е, че това качество е от жизненоважно значение, най-вече защото е свързано с комфорта и защото добрата височина на тоалетната ще помогне да се избегне влошаването на състоянието на хората с проблеми с гърба или коленете.

Можете ли да си представите, че сте човек с приличен ръст и трябва да седите поне 15-20 минути на тоалетна, която изглежда като направена за приказни гоблини? Да, това е ужасно, затова производителите взеха нещата в свои ръце и започнаха да проектират тоалетни, които са по-подходящи за определени височини - намерете най-подходящата за вас!

Максимално натоварване

Това е от интерес за вас, тъй като от него зависи балансът на тоалетната. Някои леки тоалетни могат да имат проблеми с равновесието, така че ще трябва да жонглирате, за да седнете на тях повече или по-малко.

В повечето случаи производителите са определили стандартното тегло от общо 150 килограма като максимално поддържано тегло, но други марки много внимателно определят числото в този случай поради разликите в стабилността на техния продукт.

Ако сте човек със средно тегло и размери, стандартната тоалетна може да е добър избор, но ако тя ще се използва от деца и възрастни хора или хора с намалена подвижност, трябва да обърнете специално внимание на въпроса за баланса и стабилността, за да избегнете нежелани инциденти.

Видове преносими тоалетни за къмпинг и тяхното използване

На пазара ще намерите много разновидности на преносими тоалетни, всяка от които е подходяща за определен вид пътуване и място, тук ще ви разкажем от какво се състои всяка от тях.

Тип 'куб'

Този модел не изисква докторска степен за изработване, състои се от тоалетна седалка, поставена в кофа, в която предварително е поставена торба за отпадъци, за да можете да я използвате за вашите нужди. Той е идеален за къмпинг и доста икономичен.

Сгъваем

Името му се дължи на факта, че има крака, които могат да се сгъват, когато не се използват. Той заема минимално пространство и е лесен за пренасяне по време на пътуване. За да го използвате, трябва само да разгънете крачетата и да го поставите в една равнина с дупка в пода или с торба за отпадъци.

Промиване на водата

Това е най-модерният стил тоалетна, подобен на конвенционалната тоалетна, тя е здрава, проста, стабилна и се предлага в различни размери. Обикновено има място за съхранение на отпадъците и се предлага с капак . Някои модели се предлагат дори с резервоар за вода или с два - един за отпадъци и един за промиване. Те не са евтини.

Използване и поддръжка на химическа тоалетна

Въпреки че преносимата тоалетна е чудесно решение, правилното ѝ използване и поддръжка изискват известно внимание. Всички те са свързани с много изисквания за поддръжка и е добре да ги изпълнявате според ръководството, за да избегнете бактериални инфекции или досадни миризми.

Някои системи изискват само смяна на торбичките и почистване на системата, но други изискват по-прецизна поддръжка с химикали и торбички за изхвърляне на отпадъци. Ако ще използвате бутилка с химически почистващ препарат, съветвам ви да обърнете внимание на следното:

Отделяне

Трябва да отделите горната половина на тоалетната от умивалника и да осигурите отварянето на страничните клапани, така че всичко да е вътре в умивалника.

Химически добавки

Отворете капака на мястото за отпадъци и налейте дезинфектанта.

Заменете и изплакнете

Трябва да сглобите половинките на тоалетната, да затворите страничните клапани и да добавите вода, един галон в зависимост от количеството на химикала, да изплакнете и сте готови.

Как безопасно да изпразните преносима тоалетна

Има няколко стъпки, които трябва да следвате, за да изпразните преносима тоалетна безопасно и ефективно.

На първо място, в много курорти и къмпинги има определени места, където тоалетната може да бъде поставена и резервоарът за отпадъци да бъде изпразнен безопасно.

В случай на тоалетни с торбички за отпадъци, в повечето страни в Европа, включително Испания, има закони, които изискват как да се изхвърлят тези отпадъци, така че трябва да следвате стъпките по-долу:

  • Трябва да използвате биоразградими торбички и тоалетна хартия.
  • Изкопайте дупка, по-дълбока от 1,5 метра. Дупката трябва да бъде разположена на повече от 91 метра от водоизточник или къмпинг, за да се предотврати замърсяването на органичния живот, водата на животните или други къмпингуващи.
  • Изхвърлете торбата и я покрийте с почва.

Често задавани въпроси

Могат ли няколко души да използват една преносима тоалетна?

Да, тези устройства са създадени за това, но имайте предвид, че колкото повече са потребителите, толкова по-добра трябва да е поддръжката и почистването на устройството. Някои от тях могат да издържат до 50 промивки, преди да изпразнят резервоара, но се уверете, че не надвишавате лимита, ако не искате катастрофи.

Колко често трябва да се почистват?

В зависимост от размера на тоалетната трябва да я почиствате всеки път, когато пускате водата в резервоара за отпадъци, това ще помогне да запазите миризмата и бактериите настрана.Препоръчва се също така всеки път, когато я използват, потребителите да почистват седалката и да пръскат някакъв химикал, който неутрализира миризмата и бактериите. По-големите модели изискват повече време, така че ако пътуването не е твърде дълго, почистването няколко пъти на път може да е достатъчно.

Има ли опасности за здравето?

С преносимата тоалетна е същото като с тоалетната вкъщи, рискувате да се заразите, ако не я почиствате правилно и редовно, но ако сте небрежни в почистването, ще сте податливи на всякакви бактерии, дори по-лошо, ако сте направили рана по време на къмпинг и тя остане отворена. Чистотата е ключът.

Къде са най-добрите места за поставяне на тоалетни?

Място с прозорци и вентилационни отвори е повече от подходящо за преносима тоалетна по време на пътуване. Най-подходящо е място с достатъчно място за краката и приемлив поток от свободен въздух , защото така миризмата ще бъде по-малко плътна. Това, което винаги препоръчвам, е да го поставите в близост, но на достатъчно разстояние, за да не достигат миризмите до зоната за хранене или до палатките на други туристи.