Преносими барбекюта на дървени въглища

mejor-barbacoa-de-carbon-portatil

Ако сте любител и искате да започнете да се занимавате с приготвяне на храна на открито или сте пурист, който копнее да пече на скара в класически стил, но с предимствата и технологичните иновации на днешния ден, препоръчваме ви да се запознаете с най-добрите преносими барбекюта на дървени въглища за семейните ви пикници.

Със сигурност вече усещате как летните горещини ви призовават да се насладите на готвенето на открито.

Независимо дали сте на плажа, в гората или в градината на дома си, за никого не е тайна, че ароматът и вкусът на храната, приготвена на тези скари, създават удоволствие както за небцето на посетителите, така и за споделянето между самите гости.

След изобретяването му от Джордж Стивън в Чикаго през 50-те години на миналия век, моделът му се е разнообразил, предлагайки ни както традиционната куполна форма, така и типа 'хибаши' ; откриваме и иновациите, представени в модела на бойлера, но този път в напълно преносими размери.

По подобен начин дървените въглища и дървесните горива се комбинират с наличието на пропан, което предлага на потребителите нови алтернативи при използването на техните барбекюта.

Тъй като тези нови функции са многобройни и атрактивни, трябва да сте сигурни какви са вашите изисквания по отношение на преносимите барбекюта. Ето защо ви каним да проследите тази статия и да научите всичко, което трябва да знаете, преди да пристъпите към покупка.

Най-добрите преносими барбекюта на дървени въглища

Кое е най-доброто преносимо барбекю на дървени въглища?

Дойде време да разгледаме най-добрите марки преносими барбекюта.

Ще видите как това просто, но прекрасно изобретение се е развило, за да ви осигури не само семейно удоволствие в задния двор, но и да ви позволи да се наслаждавате на риба, месо и зеленчуци, както никога не сте предполагали.

Ето от най-добрите преносими барбекюта на дървени въглища:

1. LotusGrill XL G-OR-435

Авангарден дизайн, който не отделя дим

41XILEbvF1L

КУПИ СЕГА

Ако искате да си купите грил с авангарден дизайн, изработен от висококачествени материали, който да изпълнява ролята си пълноценно, LotusGrill G-OR-435 може да бъде вашата перфектна покупка .

Може да се използва както на закрито, така и на открито, размерите му от 43 x 43 x 26 cm и малкото му тегло от само 3,7 kg го правят лесен за работа и транспортиране.

Както скарата, така и вътрешната купа са изработени от неръждаема стомана, а компонентите им се почистват лесно, така че могат да се поставят в съдомиялна машина.

Той има превключвател за включване/изключване, който регулира температурата; има и вентилатор, захранван с 4 батерии АА, който ускорява процеса на горене.

Смята се, че е екологично чист продукт , тъй като за използването му е необходимо малко въглерод. Освен това изключителният му дизайн го превръща в барбекю без дим .

Оранжевият му нюанс му придава атрактивен външен вид, въпреки че не е икономичен артикул , ефективността и качеството му са гарантирани.

2. Weber 1321004 - Барбекю Weber Compact Kettle 57 Cm

Барбекю на открито с доказана издръжливост

41JRFPRULPL

КУПИ СЕГА

Идеален за използване на открити пространства, Weber Compact , може да нахрани до 6 души. Добавените 2 колела улесняват преместването му навсякъде.

И гърнето, и капакът са изработени от калай. Грилът за готвене е с трислойно никелово покритие, решетката за дървени въглища е изработена от стомана, а контейнерът за отпадъци е изработен от алуминий.

Месото и зеленчуците ви ще бъдат изпечени на скара бързо и равномерно, тъй като ще можете да регулирате температурата с помощта на вентилите за подаване на въздух.

Теглото му е 15 kg, размерите му са 91 x 61 x 61 cm.

Благодарение на прецизния и функционален дизайн, материалите, използвани за изработката, и характеристиките му ще получите продукт с добро качество, който ще издържи дълго време.

3. Bruzzzler 200100001095

Здравословно печене с малко дървени въглища и електрически вентилатор за регулиране на непрекъснатата топлина

51O2agPNTYL

КУПИ СЕГА

Този модел, вдъхновен от барбекютата от миналото, ви предлага отлично кулинарно изживяване.

Корпусът му е с матово покритие , което му придава елегантен вид.

Благодарение на патентованата му тава мазнината не капе върху дървените въглища, така че барбекюто ви ще бъде по-здравословно и без наситени масла.

Само с шепа сажди и малко горивен гел ще избегнете допълнителни зареждания в рамките на 1 час, а процесът е без дим.

Грилът е снабден с електрически вентилатор, който регулира непрекъснато топлината.

Мрежата с диаметър 35 cm е закрепена с 2 предпазни скоби.

Тя е лесна за почистване, нейните компоненти от желязо и неръждаема стомана могат да се изплакват в съдомиялна машина.

Накрая можем да ви кажем, че размерите му са 37 x 37 x 26,5 см, а теглото му е 4,3 кг, което го прави преносимо барбекю с отлично качество.

4. TecTake Барбекю грил на дървени въглища грил пушач BBQ на дърва

Класически модел с термометър за готвене

41get1ui45L

КУПИ СЕГА

От гледна точка на естетиката това е може би най-емблематичният дизайн на барбекю с колела, използван на открито.

Изработена от термоустойчив емайлиран метал; захранва се с дървени въглища.

Капакът му има термометър, който показва температурата, която може да се регулира чрез вентилационни отвори. В долната част на скарата има решетка за преливане.

Размерите му са 123 x 85 x 48 cm, а теглото му е 13 килограма. Площта на решетката е 46 x 35 cm.

В сравнение с други възможности за закупуване, той се характеризира със способността си да измерва степента на готвене на храната, както и с приемливата си цена.

5. OneConcept GQ7 Beefy B Преносим грил на дървени въглища

Многофункционален преносим и мощен

Ако искате да опитате преносимо барбекю на достъпна цена, което може да се използва както на закрито, така и на открито, и което въпреки размера си е мощно , ето го решението.

Открийте минибарбекюто с голяма решетка за скара с диаметър 755 cm². Освен това с него се работи лесно и се монтира и демонтира бързо.

Системата за бързо запалване изисква само 250 г дървени въглища, за да се готви до 1,5 часа. Едно от качествата му е, че достига работна температура за по-малко от 5 минути.

С въртящия се регулатор можете да контролирате напълно топлината на пламъците, а в тигана с фини решетки за дървени въглища саждите горят без дим.

Тежи 3,7 кг и е с размери 34 x 23 см.

Той включва вентилатор с батерия, лента за затягане за фиксиране на скарата, найлонова торба за транспортиране и кука за лесно пренасяне на горещите парчета.

6. Dancook M292971 - Настолно барбекю на дървени въглища 36x56x37

Икономично и за кулинарни любители

41in-jXzqPL

КУПИ СЕГА

Ако разполагате с ограничен бюджет и все пак искате добро преживяване при печене на скара, разгледайте по-отблизо този вариант.

Може да се вземе навсякъде, размерите му от 37 x 56 x 36 cm и теглото му от 8 kg го правят подходящ за транспортиране. Опростеният му дизайн ви позволява да седите на масата и да готвите едновременно.

Решетката за скара с диаметър 6 мм е хромирана и се регулира в 4 позиции.

Той има антрацитно емайлово покритие с тефлон, а тавата му е покрита с алуминий, за да е устойчива на топлина.

Ниската му цена не бива да се разглежда като негатив, тъй като той е с отлично съотношение качество/цена и след изчерпателен тест стигаме до заключението, че той може да бъде вашият първи избор, ако сте новак в света на кулинарията.

 

Какво е преносимо барбекю?

mejor-barbacoa-de-carbon-portatil

Преносимите барбекюта, известни също като преносими грилове, са подобни на обикновените грилове, тъй като за приготвянето на храната се използва определено количество топлина отдолу.

Отличителните черти на тези устройства са няколко: тяхната преносимост, простота на монтажа и разнообразните им приложения.

Въпреки че методът за приготвяне на храна на огън е толкова стар, колкото и манипулирането на тази стихия от човека, приготвянето на храна с помощта на заварена метална скара започва да бъде популярно след Втората световна война, но по това време като развлекателна дейност както за къмпингуване, така и в обществените паркове.

Оттогава, с нарастващия му успех, производителите започват да проектират по-малки, по-леки и по-ефективни преносими барбекюта, като включват в подобренията си прикрепени колела и подвижни източници на газ, за да улеснят транспортирането и маневреността на оборудването.

В резултат на това днес на пазара се предлага голямо разнообразие от варианти и конструкции на преносими барбекю грилове.

Газ или дървени въглища?

Основният избор е как искате да приготвяте храната си: можете да избирате между газ и дървени въглища. Единственото нещо, което ви препоръчваме да вземете предвид, е, че ако изборът ви отговаря на първия вариант, този модел барбекю обикновено е по-скъп.

От друга страна, трябва да знаете, че гриловете, които използват антрацит, изискват повече време, за да започнат да работят. Това е така, защото въглищата трябва да са много горещи, за да се сготви храната правилно.

Въпреки това вкусът на храната, приготвена на барбекю на дървени въглища, е характерен.

Наистина можете да усетите разликата в това, което печете на дърва или въглища, тъй като те се готвят по-бавно, запазват влагата и водят до по-сочни меса и зеленчуци.

Що се отнася до гриловете, захранвани от газова бутилка, те ви позволяват да готвите почти веднага.

Освен това, благодарение на системата за регулиране на температурата и множеството горелки, можете да приготвяте храна при различни степени на нагряване.

Видове преносими барбекюта на дървени въглища

Както е описано по-горе, има две основни категории барбекюта, които зависят от начина на използване на горивото за приготвяне на храната: с помощта на газ или дървени въглища.

Ако обаче търсите преносимо устройство, трябва да сте склонни да потърсите барбекю, което работи с дървени въглища. По този начин ще забравите за връзки и тръби , които ограничават мобилността ви.

- Тип Hibachi

Тип Hibachi са малки преносими барбекюта на дървени въглища, които се използват главно за бързо изпичане на малки парчета храна на барбекюто.

Обикновено те се състоят от правоъгълна или овална горивна камера с нива за една, две или три метални решетки, което позволява приготвянето на повече храна с различна степен на готовност; те също така позволяват бързо достигане на висока температура.

Две от хранителните продукти, които обикновено се приготвят на такова оборудване, са хамбургери и кебапчета .

Те са с малък и компактен дизайн. Те са изработени от чугун и тежка решетка, което ги прави издръжливи и устойчиви на атмосферни условия.

Хибачи определено е предпочитаното оборудване за грил на открито за тези потребители, които не разполагат с достатъчно място в задния двор на дома си.

- Малки котловинни скари

Котловинните скари са въведени от Weber-Stephens Co. Обикновено те са кръгли и имат капак, за да се постигне готвене чрез увеличаване на топлината.

Подобно на хибаши, те работят с дървени въглища и са снабдени с тава за събиране на пепелта.

Те са проектирани и с колела, което позволява лесното им транспортиране из двора и по време на пикник.

Тези видове барбекюта с капак са отличен избор за бързо изпичане на големи парчета месо, както и за печене на пържоли.

Сред качествата на този модел е лесното монтиране на допълнителен рафт в долната част. Това ще ви позволи да поставите аксесоарите, които ще използвате по време на готвене.

Други модели са по-компактни, тъй като имат сгъваеми крачета, за да се улесни още повече преместването и/или опаковането на оборудването.

Ползи от използването на преносимо барбекю

Някои от ползите от използването на преносимо барбекю са следните:

  • Те могат лесно да се пренасят в градината, в парка или на къмпинг, докато традиционните барбекюта са тежки, големи и/или се монтират неподвижно в двора.
  • Те тежат по-малко от 10 килограма и обикновено са с размери 75 x 42 сантиметра; някои от тях дори се сгъват сами, което позволява лесното им транспортиране.
  • Добавянето на колела позволява още по-лесно транспортиране.
  • Има някои наистина компактни модели, някои от които могат да се носят дори в раница, което ги прави идеални за екскурзии на дълги разстояния.
  • Въпреки малкия си размер, те произвеждат достатъчно храна, което ги прави предпочитани за малки събирания или къмпинги; освен това изискват по-малко време за почистване и се поставят бързо и лесно.
  • Този тип оборудване е по-евтино от стандартните барбекюта, което го прави предпочитан избор за любителите на грила или за начинаещите, които искат да започнат да приготвят храна на открито.

Грил на дървени въглища - малко история

Съвременната история на това популярно оборудване за готвене на открито може да се проследи до 50-те години на миналия век, благодарение на работата на ковача Джордж Стивън, който работи в Weber Brothers Metal Works, намиращ се в Чикаго, САЩ .

След като барбекюто в задния му двор се оказва напълно изгоряло след случаен пожар, на който стават свидетели семейството и гостите му, Стивън се заема да направи всичко възможно, за да изработи метален чайник или барабан в едно цяло.

Днес дизайнът му включва подобрения с регулируема решетка, която позволява поставянето на голямо разнообразие от меса и зеленчуци за готвене.

По същия начин основата на тази конструкция обикновено има формата на триножник с дълги крака. И накрая, оборудването има капак, който позволява пълното или частично покриване на храната.

Видове гориво

Има два вида основни горива, използвани за преносима скара на дървени въглища: въглища и брикети. И двете се произвеждат по един и същи начин: дървесината се изгаря с много малко кислород, като се превръща във въглен.

Дървените въглища на парчета са известни и като дървени въглища от естествена твърда дървесина и се произвеждат главно от парчета дървен скрап.

Те могат да се предлагат на бучки дървени въглища, ароматизирани за придаване на специфичен вкус, като ябълка, череша, дъб, пекан, мескит и хикори.

Те отделят по-малко пепел от брикетите, а също така изгарят по-силно. Освен това, след като се запалят, те позволяват намаляване на количеството на това гориво без добавяне на каквито и да било добавки.

Въпреки това те се обработват на парчета с неравномерни форми и размери, които не могат да бъдат овъглени равномерно, което може да доведе до неравномерно излъчване на топлина.

Освен това торбичките на този продукт биха могли да бъдат опаковани с излишно количество карбонизиран прах, което им пречи да се нагряват добре, действайки като бариера за кислорода, когато частите им се запалят.

От друга страна, брикетите от дървени стърготини се произвеждат с някои допълнителни съставки, добавени за подобряване на горенето и обединяването на топлината, като дървени въглища perse, варовик, боракс и царевично нишесте.

Някои етикети, предлагащи този вид горива, в процеса на производство импрегнират тези боклуци със запалителна течност, която позволява лесно запалване; според мнението на най-взискателните потребители обаче тази добавка на маслена основа оставя мазен вкус в храната.

Основни характеристики на дървени въглища

- Цена

Цената на моделите за скари с горещи въглища варира от 25 до 500 долара, в зависимост от гамата или продуктовата линия.

Има преносимо оборудване на средна стойност, вариращо от 130 до 300 USD.

И накрая, има лаптопи от висок клас, които могат да струват до 1500 долара или дори малко повече.

- Топлина

Независимо от размера на котела, има барбекюта, които лесно достигат 700° F; въпреки това изглежда любопитно, че много от новите газови модели няма да могат да достигнат тази температура.

- Естествено опушен вкус

Този тип оборудване за готвене придава на храната естествен опушен вкус, който е високо ценен от най-добрите майстори в кухнята.

Те се кълнат, че опушеното качество е това, което осигурява тайно и незабравимо преживяване на техните ястия.

- Лесно сглобяване

Времето за сглобяване на моделите барбекю с казан е значително по-малко от газовите модели със същия размер.

Това се дължи на минималния им списък с части: основа на барабана, 3 крака, скара, дръжка за повдигане и спускане на скарата и капак. Тези компоненти могат да бъдат сглобени за по-малко от 30 минути.

За разлика от тях и поради многото допълнителни части и детайли, които притежават газовите модели от среден клас, пълното сглобяване на тези уреди може да отнеме до 2 часа.

-Незначителна поддръжка

Поддръжката е много по-проста, отколкото можете да си представите. Това е така, защото единствената част, която се износва, е решетката.

Така че може да се наложи да го смените след няколко години. Това, разбира се, зависи както от материала на конструкцията, така и от степента на използване, честотата на почистване и съхранението, което осигурявате на оборудването си през зимата.

-Курилница

Когато сте начинаещ в използването на това оборудване, ще забележите как една скара, пълна с въглени, лесно ще удвои количеството дим в околността.

Въпреки това се освободете от притесненията си. След като сте приготвили няколко барбекюта, ще можете да определите температурите и времето, необходими за постигане на търсения опушен и вкусен аромат.

- Светлина

Ако искате да изживеете приятни мигове със семейството си или с най-близките си приятели, планирате пикник, на който да се похвалите с вкусно барбекю.

В такива случаи е много по-добре да имате барбекю с чайник и торба с дървени въглища. И двата вида се оказват по-леки спътници за разлика от гриловете на пропан.

Недостатъците

- По-малко осветление

Основният недостатък на използването на дървени въглища вместо газ, е факторът време.

Това е така, защото след инсталирането на оборудването трябва да запалите въглищата или дървата за огрев и да изчакате, докато се нагреят достатъчно, за да започнете да печете на скара.

Тази операция може да отнеме 20 до 30 минути, преди въглищата да станат горещи. Следователно това не е най-добрата технология, ако искате да приготвите бързо пилешки гърди .

От друга страна, има хора, които се наслаждават на процеса на приготвяне на тези въглища в техния разгар. Те усещат този момент като традиционна чаена церемония, която трябва да бъде почетена стъпка по стъпка, сякаш е почит към боговете на дебелата скара.

- Пепел

Следващото неудобство е изхвърлянето на пепел след празника.

Почистването може да се превърне в сложна работа, особено ако навън духа силен вятър. Затова се старайте да се държите срещу вятъра!

- Разходи

И накрая, разходите винаги са фактор, който трябва да се вземе предвид. В крайна сметка пропанът се оказва най-икономичен .

Една торба с дървени въглища от устойчиво отглеждани източници ще струва около 1,75 долара за барбекю, а брикетите - около 3,50 долара.

Друга цена на дървените въглища ще бъде около 1,75 долара за барбекю.

Друг разход, който трябва да се добави, е използването на запалими течности за ускоряване на запалването на брикетите или въглищата.

От друга страна, когато притежавате газов грил, имате предимството да наемете резервоар за 20 фунта срещу около 20,00 USD всеки път, когато го пълните. Предимството е, че в крайна сметка инвестицията ще бъде 1,00 USD за 1 час готвене.

Функции, които да търсите в преносимите грилове за дървени въглища

Преди да закупите грил за дървени въглища, препоръчваме ви да разгледате добре следните функции:

-Събирач на пепел: Това е важно, тъй като ще намали до минимум бъркотията, която се създава в горната част на масата. По този начин отпадъците могат автоматично да се отвеждат в долната част на скарата.

-Разположена на панти скара: Тази проста, но ефективна система на панти е още един елемент, включен в много от най-новите модели скари, на който ви предлагаме да наблегнете при избора на вашия продукт.

Състои се от малка част, която позволява лесен достъп до долната част на барбекюто, без да се налага да повдигате изцяло повърхността.

-Електронно запалване: Това е обичайно за по-новите модели от висок клас. При този аксесоар не е необходимо ръчно да запалвате скарата, а просто натискате електронен бутон и това е всичко.

Системата на резервоара за пропан ще осигури необходимия поток от газ за запалване на брикетите само за няколко минути.

-Комин за стартиране: Ако не искате да използвате течно гориво или електронно запалване, трябва да търсите модели, които имат комин за стартиране, за да запалите бързо въглищата.

-Конструкция на котела без нитове: Каквато и да е формата на горивната камера на вашето барбекю, препоръчваме ви да търсите такива с котел без нитове , което ще предотврати корозията на котела.

-Заключващ се плътно прилягащ капак: Добра характеристика, която да търсите в моделите барбекю, които харесвате, е плътно прилягащ капак , но ако ще го използвате като пушач, добър щифт е задължителен.

Също така трябва да се уверите, че когато затваряте тази част, тя се заключва на място, тъй като това ще ви осигури спокойствие при транспортиране на оборудването на открито.

- Площ за готвене: Трябва да обмислите количеството храна, което бихте искали да приготвите за всеки случай. Следователно, ако нуждите ви са по-големи, ще ви е необходима по-голяма площ на решетката .

-Конструкция на решетката: Както и при другите скари, решетките се предлагат от различни материали, включително никелирани или хромирани; тел; неръждаема стомана; чугун и емайлирана стомана ; накрая можете да намерите и такива, изработени от чугун.

-Регулируеми решетки: При по-големите модели барбекюта пепелта се поставя върху решетка, която може да се повдига или спуска с помощта на манивела. Освен това можете да регулирате и температурата на готвене.

При по-малките модели дръжките обикновено липсват, затова трябва да търсите уред, при който решетката за готвене позволява регулиране на топлината и по този начин се създават различни температурни зони.

-Строителни материали: Материалите, използвани в строителната гама, включват студено валцована стомана и порцеланова стомана, също алуминий и чугун.

-Демпфери. Основа за крака или стъпало: За да изгарят ефективно горивото, тези модели се нуждаят от клапи за регулиране на въздушния поток.

Ето защо препоръчваме да се търсят устройства с двойни клапи - една за всмукателната и една за изпускателната тръба.

Що се отнася до основите на гриловете, уверете се, че те имат солидна, твърда структура, която им позволява да стоят изправени, без да се търкалят или да губят равновесие. Не искате жаравата да се търкаля в гората, където ще си направите пикник.

Предлагат се с триножник, колона или 4 крака.

-Тегло: Тъй като вероятно търсите грил, който да вземете със себе си на къмпинг, важно е да изберете такъв с минимално тегло.

Затова лекотата е важна характеристика, която трябва да вземете предвид, ако възнамерявате да се отправите на дълъг преход в гора или парк. Не забравяйте, че оборудването ви трябва да е леко и с отлично качество .

Помислете за площта

Когато правите пикник или поход, трябва да помислите за броя на хората, които ще се насладят на храната, приготвена на вашата скара.

Трябва да се съобразите с това, защото в противен случай искате да се превърне в главоболие, когато нямате достатъчно място за приготвянето на храната за всички гости.

Ето защо, преди да купят барбекю на дървени въглища, потребителите трябва да обърнат внимание на площта на решетките на грила.

Например традиционното използване на малко барбекю на дървени въглища, което всички обичаме заради класическата му куполна форма, обикновено е достатъчно за малка група хора.

Ето една таблица, която трябва да вземете предвид, когато приготвяте храна на преносимо барбекю:

Брой на гостите

Необходима площ за грила (в квадратни инчове)

Един до двама100 до 200Трима до четири300 до 400Четири до пет400 до 500Пет до шест500 до 600Седем до осем700 до 800Девет до десет900 до 1000Десет или повечеМинимално 1000

Сравнете гриловете

Решетките за грил на дървени въглища се предлагат с различни видове повърхности. Някои от тях са изработени от чугун с порцеланово покритие, а други - от неръждаема стомана.

Решетките с порцеланово покритие се почистват по-лесно и обикновено издържат по-дълго от решетките от неръждаема стомана.

Неръждаемата стомана е по-малко склонна към износване, но много готвачи на открито съобщават, че много храни лесно залепват по повърхността ѝ.

Храната, поставена върху чугунени решетки, е склонна да задържа много добре подправките. Освен това този вид устойчив материал предпазва храната от залепване по време на готвене. Друго предимство е, че те разпределят топлината по-равномерно.

Помислете за хибридна скара

Тези, които използват барбекюта на дървени въглища, знаят, че процесът на печене може да отнеме много време, особено когато скарата се приготвя за големи групи хора.

Ето защо някои потребители предпочитат хибридна скара, която може да използва както дървени въглища, така и пропан.

Трябва да знаете, че когато използвате зеленчуковите тизони, вкусът на месото и зеленчуците е уникален и ненадминат; предимството на използването на газ е в почти мигновеното нагряване на скарата.

  • Наистина ли си струва да се използват хибридни барбекюта?

Въпреки че почитателите на гриловете на дървени въглища може да се подиграват на използването на пропан като звезда на семейните партита и къмпингите, истината е, че хибридното барбекю може да ви избави от неприятности.

Тези нови модели, освен че предлагат редица съвременни удобства, като например по-добър контрол на температурата и по-дълго време за поддържане на въглищата нагряти до необходимата температура, осигуряват по-бързо готвене.

Функции, които трябва да вземете предвид

При закупуване на грил на дървени въглища купувачите трябва да се уверят, че знаят какви функции трябва да използват в своето оборудване.

Например някои преносими барбекюта са снабдени с пръчка, която е идеална за приготвяне на чушки или пилешко месо на ротационен принцип.

Друга особеност, която трябва да вземете предвид, е какъв тип отстраняване на пепелта има грилът. Някои от тях предлагат контейнери за отпадъци, които се отстраняват лесно и предотвратяват случайни разливи.

Други имат плочи, които могат да бъдат много трудни за маневриране, а отломките могат да бъдат разпръснати из цялата градина. Затова не забравяйте да проверите това, преди да направите покупката си.

Определете разумен бюджет

Бюджетът винаги е проблем, когато става въпрос за закупуване на какъвто и да е уред.

Има куполи за ротативки за около 25 долара, но не бива да очаквате гъвкавост или голяма здравина на материалите, от които са изработени.

Ето защо за купувачите е важно да знаят от какво точно се нуждаят и да се консултират с ръководства като това, за да знаят всичко, което трябва да знаят, преди да направят голямата крачка. Само така ще можете да определите какъв ценови диапазон предлагат най-реномираните марки.

След като направите своето проучване, ще можете да изберете барбекю, което е не само на достъпна цена, но и с дълготрайно качество.

Полезни връзки:

Най-добрите преносими барбекюта