Преносими цифрови везни

svg%3E

Удивително е колко полезна е преносимата цифрова везна и въпреки че са популярни в кухнята, тези малки инструменти са незаменими в бижутерските работилници.

Средно този инструмент изчислява тегло до почти 5 кг, а една от най-полезните функции е функцията за преобразуване, която ще ви даде информация в различни единици, като грамове, унции, паунди и други, така че няма да се налага да изчислявате еквивалента на дадено количество, за да знаете измерването в конкретна единица.

Джобните везни включват дисплей, на който ясно се показва информацията, докато претегляте; с този инструмент забравете, че трябва да свалите теглото на контейнера, в който се намира това, което искате да измерите; везната ви дава възможност да я мащабирате до нула с контейнера върху нея; по този начин ще бъде по-лесно да преброите теглото на много продукти.

Най-добрите преносими цифрови везни

Коя е най-добрата преносима цифрова везна?

За да изберете добра преносима везна, е важно да подчертаете 4 основни елемента, първият е свързан с размера, той трябва да бъде достатъчно малък, за да се побере в джоба, но в същото време достатъчно голям, за да претегли предметите, които искаме да измерим удобно, има дори някои модели, чиято тава може да бъде разширена, за да изпълнява тази задача по по-добър начин.

Необходимо е също така да проверите максималното тегло, което може да издържи, както и точността му, така ще знаем точно дали везната ще послужи за нашите цели, ако ще я използвате за готвене, малка везна с капацитет около 500 грама и точност 0,1 ще бъде повече от достатъчна, ако обаче искаме да измерваме количества за лаборатория или ако измерваме по-ценни елементи като злато, ще ни трябва везна с по-голяма точност, независимо дали е 0,01 или 0,001.

Друг елемент, който трябва да вземем под внимание, са измерванията, които везната поддържа, обикновено има няколко единици, така че ще трябва да изберем само тази, която е най-подходяща за нас.

Ето и най-добрите преносими цифрови везни:

1. най-добрата преносима цифрова везна Hoosiwee

svg%3E

КУПИ СЕГА

Този модел се отличава не само с малкия си размер, който го прави идеален за носене със себе си навсякъде, където ви е необходим, но и с много високата си прецизност. Въпреки че може да измерва само до 1000 грама тегло, той го прави с огромна точност, тъй като откритите стъпки са на всеки 0,1 грама.

Освен това е изключително удобен и универсален, тъй като позволява да променяте мерните единици от грама до унция, центнер, унция и др. С всичко това ще имате мини везна, която може да претегля с голяма точност кухненски съставки, бижута, карата или дори компоненти и вещества, използвани в лабораториите.

Освен всичко това, той се почиства много лесно, има дисплей с подсветка за лесно гледане на тъмно, а бутоните са големи, ясни и лесни за използване. Той има и функция за автоматично изключване след 30 секунди бездействие.

2. Преносима цифрова везна KKmoon

Този модел везна има по-голям капацитет от повечето везни от този тип. Той може да издържи до 600 грама тегло с допустима грешка от само 0,01 грама, което е доста феноменално. Той обаче не спира дотук, тъй като има и друга версия, която поддържа тегло до 1 кг и чиито интервали на измерване са 0,1 грама.

По същия начин дизайнът на устройството е доста добър, с платформа от неръждаема стомана и LED дисплей с бяла светлина, който ще бъде наистина лесен за виждане във всяка ситуация на осветление. Много му харесва и фактът, че батерията може да се зарежда чрез USB връзка, което ви помага да пестите от батерии и за зареждането ѝ ще ви е необходимо само зарядното на мобилния ви телефон.

Изключва се след 3 минути и се калибрира лесно.

3. преносима прецизна цифрова везна Ociodual

svg%3E

КУПИ СЕГА

Със своя капацитет от 200 грама тази везна е идеална за много приложения - от готвене или печене до бижута и др. Като начало, той има отлична точност от 0,01 грама, но също така има функция за тара, за да можете първо да претеглите нещата поотделно.

Подобно на много други устройства на пазара, той е оборудван с възможност за лесно превключване между грамажи, кг, б, унция и други.

Що се отнася до дизайна, той се предлага с пластмасов капак, който помага да се защити предната част на устройството, така че да не се надраска или нещо подобно. Освен това той разполага с висококачествен осветен дисплей и има функция за автоматично изключване след 30 секунди бездействие.

Едно от предимствата му е, че използва батерии ААА, така че не е необходимо да се притеснявате за зареждането на устройството от време на време.

4. преносима цифрова везна Iitrust

svg%3E

КУПИ СЕГА

Компактна и лека, със син дисплей със задна подсветка, който показва информацията ясно и при всякакви условия на осветление.

Везната е интелигентна, прави точни измервания с електронни сензори, които гарантират точни изчисления на всичко, което тежи, и има брояч на артикули, което я прави универсален и ефективен инструмент, когато става въпрос за работа.

Той има бутон за включване/изключване, който го подготвя за отчитане на теглото, а друг бутон ще ви позволи да претеглите контейнера, в който ще поставите продукта, който искате да измерите, без да се взема предвид първият. И бутони за регулиране на интензитета на светлината и единиците

С бутона 'единици' можете да промените мерната единица и да избирате между gr / oz / ozt / ozt / dwt и др. Четвъртият бутон служи за отчитане на броя на преминаващите през платформата елементи и за показване на резултата на LED дисплея.

Какво ни харесва:

Дизайнът е модерен
LED дисплеят е квадратен и има добър размер.
Той има защитен капак, който предпазва инструмента, когато не се използва.
Удобен за носене.
Лесен за използване.

Нехаресвано:

Процесът на калибриране изисква техника.

5. Colemeter - Мини преносима цифрова везна

svg%3E

КУПИ СЕГА

Тя има основен дизайн в сребрист цвят, размери 12 x 6 x 2 cm и платформа за претегляне с размери 5,5 x 5 cm, върху която можете да измерите всичко между 0 и 100 грама и ще ви даде точност от 0,01 грама.

Той има автоматично изключване след 30 секунди, така че двете батерии ААА се износват по-малко. Везната използва единици g, oz, t1, ct и показва информацията на осветен дисплей, който е достатъчно голям, за да е ясно показанието.

Той е идеален за претегляне на малки количества деликатни съставки като оцветители и ароматизатори на прах или за приготвяне на лекарствени формули.

Какво ни харесва:

 • Батериите не са включени.
 • Точността на оборудването е много добра.
 • Той е сред най-достъпните везни на пазара.
 • Отлично качество.
 • Измерването е с точност до два знака след десетичната запетая.
 • Той има капак, който го предпазва от замърсяване.
 • Добро обслужване на клиентите.

Недостатъци:

 • Диапазонът на теглото може да е малък.

6. преносима цифрова везна Iitrust

svg%3E

КУПИ СЕГА

Най-отличителната характеристика на тази преносима везна е дисплей с подсветка, с който можете да контролирате работата на оборудването. Дизайнът на везната е компактен и лек, идеален за носене в джоба, и има защитен капак, в който можете да прочетете резюме на ръководството за експлоатация на оборудването.

Теглото е около 140 грама. Той е изключително точен благодарение на електронните си сензори, които могат да измерват с точност до 500 грама с допустима грешка от само 0,01 грама.

Той има бутон Mode, с който можете да избирате между наличните мерни единици между g / oz / ozt / ozt / dwt / ct и gn, така че да изберете най-удобната; а функцията Tare ще извади теглото на контейнера, за да изчисли само обема на съдържанието вътре.

Какво ни харесва:

Включва батерии
Лек и компактен.
Изработен от висококачествена неръждаема стомана.
Лесен за използване.
Отлично съотношение тегло - качество.

Какво не ни харесва:

Няма какво да се отбележи. Везната изпълнява функциите, които обещава.

7. преносима цифрова везна Smart Weight SWS100

svg%3E

КУПИ СЕГА

Предимството на тази джобна цифрова везна е нейният солиден и устойчив дизайн, който можете да вземете навсякъде със себе си. Той е идеален за претегляне на бижута, монети, съставки за лекарства, храни и др. Размерите му са 12,7 x 2 x 7,6 см, а теглото му е 127 грама.
Той прави точни изчисления на порции между 0 и 100 грама с малка грешка от едва 0,01 грама. Сензорите на устройството са изключително надеждни и показват точни данни за теглото на светодиоден дисплей, който показва информацията с точност до втория знак след десетичната запетая.

Той е проектиран така, че да пести енергия с функцията си за автоматично изключване след 60 секунди бездействие, като по този начин удължава живота на батерията.

Оборудването е защитено от защитен капак, който функционира и като разширение на тавата за претегляне, за да се увеличи размерът на платформата и да се поберат по-големи предмети.

Какво ни харесва:

 • Показанията са точни.
 • Олекотената конструкция е много издръжлива.
 • Добра цена.
 • Включва двете батерии ААА, необходими за работа
 • На капака са изписани основните инструкции за употреба.
 • Ръководството се предлага на няколко езика.

Какво не ни харесва:

 • Трябва да извършите процеса на калибриране.

Какво представляват джобните везни?

svg%3E

Джобните везни са иновативни инструменти за претегляне, които със сигурност ще ви смаят. Те са толкова малки, че можете да ги носите в чантата си и в джоба на ризата или панталона си без никакво неудобство. Тези устройства измерват и показват теглото, точно както традиционните уреди, които вече познавате.

Използването им се е разнообразило в различни области и затова можете да ги видите в класни стаи, бижутерски магазини или лаборатории. Те са чудесен помощник в дома ви, когато изчислявате теглото на пратка или дори когато трябва да претеглите съставка за рецепти.

За какво се използват джобните везни?

Има много приложения на джобните везни в ежедневието ви, тъй като те са много полезни не само у дома, но и в офиса и при разходки на открито.

Те са много търсени в бижутерийните магазини, тъй като помагат за надеждното определяне на теглото на благородните метали и камъните, предназначени за покупка и продажба. Във фирмите за колетни пратки, които изискват стриктно претегляне на пликове и малки пакети, те са незаменим елемент. Лично вие ще можете да изчислите цената на пощенските разходи за малък куфар, преди да го изпратите в пощенската служба.

В кухнята не е чуждо претеглянето на определени съставки в рецептите. Готвачите често ги носят в джобовете си за моментите, когато са далеч от работното си място или когато трябва да претеглят порциите за точно приготвяне.

Той е и средство за контрол за хората, които спазват строги диети, за да знаят какво количество храна консумират за своето здраве и благополучие. Аптеките и магазините за здравословни храни постоянно използват тези везни за приготвяне на своите лекарства и специални препарати.

Как да изберем джобна везна

От съществено значение е да се определи предназначението ѝ, за да се определят характеристиките, които трябва да притежава тази малка везна. Въз основа на нуждите си можете да оцените основни елементи като капацитет, точност, издръжливост, четливост, размер и допълнителни функции.

Както и при други продукти, колкото повече опции са включени във всяко от тези устройства, толкова по-висока е цената, достигаща до 80 евро. Във всеки случай важното е да се уверите, че избраният модел е изработен от устойчив материал и че системата му за измерване е надеждна.

Преценете максималното предлагано тегло и го сравнете с очакванията си за употреба. Това е важен аспект, който трябва да се провери, тъй като ще бъде безполезно да купите везна, която няма капацитет да измерва теглото на продукта или предметите, които често трябва да проверявате. Ако не знаете обхвата му, той винаги се посочва от производителя върху опаковката или в инструкциите за употреба.

Видове везни и тяхната функция

svg%3E

Обърнете внимание на следните характеристики, за да можете да ги различавате:

Домашни везни

У дома можете да ги използвате както в кухнята, така и в банята. Те са практични и полезни за измерване на брашно, захар, ядки и сушени плодове или други твърди вещества, които ще използвате за приготвяне на храна. В банята той ще ви позволи да измервате маслата или емолиентите, които трябва да смесите, за да създадете крем или препарат за естетична употреба. Този тип оборудване може да служи и като везна за багаж, за да знаете теглото на багажа си, преди да бъде проверен на летището.

Търговски везни

Тази разновидност на по-малките модели везни се използва най-вече в бижутерийните магазини за отчитане на теглото на метали, камъни и произведени изделия за продажба. Те могат да бъдат полезни и в банковите клонове за измерване на количеството на пачките с банкноти, тъй като когато теглото на единицата е известно, това помага на касиерите да броят парите бързо и по-точно.

Прецизни везни

Прецизните везни са незаменим съюзник в научните и лабораторните дейности, тъй като този тип дейности изискват резултати без никаква грешка. Ето защо можете да се сдобиете с платформени, висящи, настолни, преносими или джобни везни с минимални граници на грешка.

Основни подови везни

Те се предлагат в различни размери, но запазват квадратната си форма. Обикновено те са изработени от здрав материал и винаги включват неръждаема стомана, за да се гарантира издръжливост и здравина. Те могат да измерват над хиляда килограма. Те могат да се видят на летищата и в пристанищата като тежести за куфари и стоки като цяло.

Нископрофилни подови везни

Това е платформа за претегляне, която се използва широко в бизнеса или индустрията. Той е подобен на основните подови везни, но с тази особеност, че има странични релси, които действат като релси и служат за поставяне под измервания товар. Той е закрепен към повърхността за по-добра стабилност.

Подемни везни

Този тип везни се използват и за промишлени цели. Основата му може да се вгради в пода. За разлика от предишните, горната част или платформата може да се повдига, за да се извърши добро почистване. Ето защо се препоръчва за работа с химически продукти.

Те са изработени от високоустойчива стомана поради силните условия, на които обикновено са подложени.

Преносими промишлени подови везни

Всяка промишлена везна има релси отстрани и колела за преместване, където е необходимо. Поради това той се счита за преносимо оборудване за промишлени цели. Ако моделът включва допълнителна рама, той може да изпълнява функциите на мотокар.

U-образна скала

Тази скала е съставена от пръчки във формата на буквата 'U'. Те са проектирани така, че да преодоляват ограниченията на пространството или рампата. Товарът може да се пренесе с помощта на крик до центъра на тежестта за измерване. Въпреки че има нетрадиционен външен вид, той дава 100% надеждни резултати.

Подови везни с голям капацитет

Идеални за претегляне на стоманени рулони. С тази функция можете да си представите колко голяма тежест може да издържи и все пак да даде надежден резултат. Повърхността им е достатъчно мощна, за да натовари всякакъв вид стоки. Някои от тях имат опори, които намаляват движенията по време на процеса на измерване, което е от съществено значение за избягване на грешки.

Какви са предимствата на използването на джобна везна?

svg%3E

Въпреки че полезността, която можете да получите с преносимите везни, е голяма, обърнете внимание на следните аспекти:

Тъй като те са преносими, можете да ги вземете навсякъде, където ви трябват. Те са лесни за използване и се инсталират бързо. Те могат да се съхраняват навсякъде благодарение на компактния си дизайн. Затова като цяло, по отношение на пространството или местоположението, няма причина да се прави компромис с тяхната производителност.

Това е оборудване, което, въпреки че може да носи голяма тежест, е доста леко. Някои от тях са снабдени с дръжки и чанти, които улесняват транспортирането им. Те се управляват и пренасят от едно място на друго без нужда от помощ.

Веднъж включени, те могат да се използват, без да се чака калибриране, тъй като системата им е автоматична. При някои от тях е необходимо само обектът да бъде претеглен, а при други - бутонът за стартиране да бъде включен.

В търговията и промишлеността това е предмет, който намалява разходите, тъй като процесът може да се извършва от всеки без предварителна подготовка или повишаване на квалификацията, на мястото, където е необходимо, и без да се налага да се заплащат допълнителни суми за тази услуга.

Тъй като те не се нуждаят от електрическо захранване, това няма да се отрази на сметките ви. Повечето от тях са създадени за използване с презареждащи се батерии - процес, който се извършва лесно и без никакви затруднения.

Това е важно качество, което е оценено от собствениците на магазини. Наличието на оборудване, което ви позволява да прехвърляте информация към компютъра, допринася за статистическите и контролните проучвания.

 • Гаранционни договори и договори за допълнително обслужване

Цифровите везни обикновено се поддържат от производителя. Освен това те могат да се възползват от експертна консултация и сервизно обслужване. По този начин инвестицията ви е защитена и гарантирана поне за една година.

Каква е разликата между цифровите и ръчните преносими везни?

Това е ключов въпрос, който ще ви позволи да разпознаете и разграничите тези видове скали. Цифровите преносими везни се захранват с батерии и са снабдени с дръжки или колела за лесно пренасяне. От друга страна, ръчните везни, както показва името им, изискват работа с ръка, а някои от тях са: висящи везни, пружинни везни и везни на кантар.

Кой използва преносими везни?

Тази везна може да бъде намерена в следните области:

Те са отличен инструмент за обучение на деца и младежи за измервателните системи. Ако те са преносими и цифрови, толкова по-добре, защото оборудването може да се използва в различни класни стаи и винаги може да се вземе на сигурно място за съхранение.

Често везните са необходими в полета, планини или райони без електричество. В тези случаи можете спокойно да закупите преносимо оборудване, защото то ще свърши работата надеждно, лесно и бързо.

Той е задължителен в бижутерския магазин, тъй като е инструментът, необходим не само за претегляне, но и за определяне на цената на камък, метал или ценен предмет. Резултатът от баланса ще окаже влияние или ще бъде решаващ за цената на продукта и следователно за неговото значение в този търговски сектор.

В областта на селското стопанство и в грижите на земеделските стопани е важно да се знае количеството фураж, което е на разположение и се разпределя между различните видове животни. Модернизацията на селскостопанските дейности прави присъствието на тези устройства в работната зона по-често.

Колко точни са преносимите везни?

Те са надеждни, защото разполагат с технология, която им позволява да гарантират достоверността на резултатите. Всеки производител посочва допустимата грешка, която може да възникне в оборудването, което е важно за специалистите и учените. Като средностатистически потребител със сигурност няма да имате сериозни проблеми с тези минимални колебания.

Защо трябва да си купя преносима везна?

Има много причини, които правят този продукт добър вариант за покупка. Важно е обаче да знаете какво спокойствие ще получите, ако разполагате с везна, която можете да премествате без затруднения.

Тъй като са изработени от здрави материали, няма риск от повреда, напукване или деформация при употреба.

Преносимите везни са създадени, за да бъдат практични и с безкраен брой функции, които да ви осигурят комфорт и лекота при претегляне.