преносимо радио

radio-digital-portátil

Той се ражда като устройство за придружител и остава такъв и до днес. Да, говоря за радиото. И кой е казал, че радиопредаванията са за възрастни хора? Те са информативни и много забавни. Така че, за да оживите екскурзия или да следите новините, докато къмпингувате в нищото, трябва да имате най-доброто портативно цифрово радио на пазара.

Кое е най-доброто преносимо цифрово радио?

Въпреки мнението на мнозина, радиото отказва да умре. Един преносим цифров модел винаги е добър подарък или отличен личен спътник за спорт, къмпинг или ежедневни дейности.

Преди всичко друго е необходимо да имате предвид нуждите си като потребител, за да направите избор на десет. Искате ли многолентов радиоприемник ? Докато за някои хора предварителните настройки са важни, тъй като те слушат само определени канали, други се интересуват повече от живота на батерията. Внимателното разглеждане на тези характеристики ще ви позволи да изберете модел, който си заслужава всеки похарчен цент.

Ето и най-добрите портативни цифрови радиоприемници :

1. портативен радиоприемник Sangean DT-250

Включва часовник

5104-KJxsNL

КУПИ СЕГА

аналоговият радиоприемник, гигантски и тежък на вашите яйца, е нещо от миналото. Това преносимо радио е идеално да ви придружава във фитнеса или да тичате във въздуха. Можете да слушате любимата си радиопрограма сами с включените в комплекта слушалки или да слушате новини или музика през високоговорителите със семейството или приятелите си. Той има LCD дисплей с подсветка, часовник и индикатор за изтощена батерия.

2. Цифрово портативно радио Sony ICF-P26

С каишка за ръка

4129+n8I17L

КУПИ СЕГА

Става дума за компактен вертикален модел, изцяло черен и с доста минималистичен дизайн, който има вградена AM/FM радио настройка . Той е снабден с високоговорител, но в същото време има специален жак за слушалки за лично слушане. Той има LED индикатори за настройка и състояние на зареждане. Работи само с две батерии АА.

3. джобно радио Avantree SP850 Bluetooth

Прави всичко!

41Ps3LL20BL

КУПИ СЕГА

Има автоматично и ръчно търсене и съхранение на канали. Освен това можете да свържете USB кабела като антена, за да увеличите сигнала в затворени помещения. Освен това има фантастичен звук с шест режима на изравняване. Благодарение на Bluetooth свързаността му можете да свържете безжични слушалки или да го превърнете в супер високоговорител за вашия музикален плейър, таблет или мобилен телефон.

4. Преносимо цифрово радио Sytech SY1639RJ

Готов за работа

41aE5lOPl-L

КУПИ СЕГА

Ако говорим за модерност, това преносимо цифрово радио има супер модерен и в същото време семпъл дизайн. Черен на цвят, с много готин червен кант, той е компактен и лек. Това PLL цифрово FM радио има LED екран, който показва големи числа, както и автоматично търсене и запаметяване на станции и слот за Micro SD, който ви позволява да възпроизвеждате файлове MP4.

5. джобно радио Retekess PR12 с акумулаторна батерия

По-стабилно приемане на сигнала

51A8SNzRaJL

КУПИ СЕГА

Дигиталният LCD дисплей на това преносимо цифрово радио показва ясно слушаната честота и нивото на батерията. Той е доста устойчив благодарение на корпуса си от ABS. Той има висококачествени високоговорители с ясен, силен и качествен звук. Може да се контролира в различни 16 нива на силата на звука. Освен това има слот за SD карта.

6. Цифрово джобно радио с високоговорител PRUNUS DEGEN-DE333

Лесно за използване

41jPf0ljz3L

КУПИ СЕГА

Има вътрешна магнитна антена и външна прибираща се антена, което оптимизира приемането на сигнала навсякъде и по всяко време. Той има преносим и лек дизайн, който го прави лесен за пренасяне. Освен това се предлага с преносима чанта. Но освен това е толкова прост, че работи само с три бутона, които ви позволяват да регулирате нивото на звука, сигналния тунер и да включвате и настройвате.

7. Преносимо цифрово радио Elbe RF-93

Вграден будилник

41X3p18NhjL

КУПИ СЕГА

Той има най-доброто от двата свята, тъй като включва мощен високоговорител и жак за слушалки. Освен това той позволява автоматично или ръчно сканиране на паметта и има памет за 10 AM и 10 FM станции, общо 20. Този цифров радиоприемник е толкова портативен и лесен за пренасяне, колкото ви е необходимо, със своя размер, каишка за ръка и щипка за панталон.

Сравнение: най-добрите преносими цифрови радиоприемници

Какво е AM FM радио?

radios-digitales-portátiles-300x300

Радиото AM FM съществува от десетилетия и е актуално и днес. Това е устройство за приемане на AM и FM радиоканали. AM използва амплитудна модулация за своите предавания, проста е и идеална за предаване на по-големи разстояния. Докато FM използва честотна модулация, има по-сложно ниво на модулация и работи добре на по-малки разстояния от малко над 160 000 км. Радиостанциите за разговори обикновено използват AM, докато FM се използва предимно за музика.

На какво да обърнем внимание при закупуването на преносимо цифрово радио?

От изобретяването си до наши дни AM FM радиото е изминало дълъг път. Той премина от аналогов към цифров и към него бяха добавени множество функции и технологии, което разшири възможностите на пазара на . Ето защо, за да се сдобиете с най-добрия за вас модел, трябва да се съсредоточите върху следните фактори, когато купувате :

Преносимост - Това може да звучи излишно, когато говорим за преносимо цифрово радио, но трябва да знаете, че нивото на преносимост варира между всеки модел на всяка марка. Това е така, тъй като те се различават по размер, тегло или възможности за пренасяне и могат да имат щипка или дръжка. Това го прави повече или по-малко подходящ за бягане, къмпинг, пътуване и други дейности.

Опция за захранване - Това е от съществено значение за преносимия цифров модел и ако изберете модел с акумулаторна батерия, ще е важно да се уверите, че тя може да поеме толкова, колкото искате, и да издържи само няколко минути, особено ако ще го използвате за бягане или пътуване. А ако е захранван с батерии, винаги трябва да сте сигурни, че носите резервен чифт, така че е препоръчително да използвате леснодостъпни батерии.

Устойчив на атмосферни влияния - Обичате ли да вземате преносимото си цифрово радио със себе си, когато извършвате дейности на открито или къмпингувате? След това трябва да е водоустойчив и прахоустойчив.

Качество на звука - Качеството на звука е жизненоважно за вашето преносимо цифрово радио. Добре е да имате възможност да контролирате високите и ниските честоти, за да балансирате ръчно звука, ако е необходимо. Регулируемата антена също е полезна, защото можете лесно да намалите статичното електричество, за да приемате каналите по-ясно.

Предварителни настройки - Може да пропуснете любимата си програма, като се опитвате да сканирате ръчно станции, затова е идеално, ако избраното от вас портативно цифрово радио има няколко предварителни настройки.

Външен вид - Да, външният вид е от значение в този случай. И въпреки че имаме различни вкусове, има преносимо цифрово радио, което се харесва на всички. По принцип има прости, винтидж модели, за носталгиците, и модерни модели.

Високоговорител vs. слушалки - Ако използвате портативното си цифрово радио, докато тичате или за самостоятелно пътуване или поход, ще искате със слушалки. Ако искате да споделяте слушаното на къмпинг или вкъщи, например, ще ви е необходим мощен високоговорител. Но трябва да знаете, че в много модели можете да получите най-доброто от двата свята.

Бюджет - В зависимост от бюджета си, ще имате лукса на по-малко евтини опции или не, но това, което не трябва да губите от поглед, е, че има отлична стойност за парите. Преносимо цифрово радио с добро качество не трябва да има трицифрена цена, а може да бъде между 50 и 20 евро.

Екстри - Има неща, които не са жизненоважни, но могат да оптимизират преживяването ви с портативното цифрово радио, като например идващи с таймер, будилник или с USB за свързване на Mp3 плейър или смартфон. LCD дисплей или LED дисплей ще позволят по-добра използваемост, а фенерчето може да бъде много полезно при къмпингуване.

Как работи AM FM радиото?

Това радио се предава по въздуха под формата на радиовълни. Тези вълни са част от широк спектър електромагнитни вълни, които пренасят сигналите на радиопрограмите от огромните предаватели, прикрепени към радиостанциите, до най-малката антена на преносимото цифрово радио, което имате вкъщи или което ви придружава по време на бягане.

Модулацията е процесът, който позволява успешното предаване на радиопрограмата, тъй като включва добавянето ѝ към носещата радиовълна. Така че, когато програмата се добавя към носителя по такъв начин, че програмният сигнал предизвиква колебания на носещата честота, това е честотна модулация, т.е. FM. Ако при предаването върховете на носещата вълна са по-малки или по-големи, това се нарича амплитудна модулация или АМ.

AM FM радио или приложения?

Вярно е, че благодарение на различни приложения можете да слушате любимите си станции на мобилния си телефон или таблет. Но това, което продължава да насърчава потребителите да избират преносимо цифрово радио, е именно фактът, че то не зависи от мобилния ви телефон, можете да отидете на екскурзия или да потичате, без да ви измъчват служебни обаждания и да прекъсвате връзката.

В същото време това може да бъде достъпен вариант , тъй като плащате само веднъж за портативното цифрово радио и можете да го използвате колкото искате, без да се налага да плащате месечни абонаментни такси, както в случая с приложенията.

Въпреки че има безплатни приложения за AM FM радио, те не предлагат същото качество или функции като премиум версията. Преносимото цифрово радио обикновено се предлага с антена, за да се подобри приемането на сигнала навсякъде, което не е така при мобилния ви телефон. Както и фактът, че животът на батерията им често е по-дълъг от този на смартфона.

Видове AM/FM радиоприемници

Интелигентното пазаруване е свързано с това да сте наясно с възможностите си, за да знаете какво е най-подходящо за вас.

Pocket - Преносими и може би най-практични за бягане или други мобилни дейности, защото са наистина малки и компактни, нещо като мини радио.

Walkman - Той също е чудесен за слушане на музика в движение, но със слушалки. В зависимост от модела той може да възпроизвежда цифрова музика и касетки.

Цифров - Възможност за възпроизвеждане на музика в цифров формат, като MP3 и други подобни, оборудван с по-чувствителен AM/FM тунер и цифров дисплей.

Бумбокс - Обикновено има AM/FM радио панел, функция за възпроизвеждане на компактдискове или касети и един или два високоговорителя. Обикновено е с форма на кутия, преносим и идеален за срещи, в които участват повече от един човек.

Защо да си купите преносимо радио вместо други съвременни устройства?

Без значение колко иновативни са съвременните устройства, те винаги имат недостатъци. И не можете да сравнявате живота на батерията на мобилния си телефон с този на преносимо цифрово радио, защо? Колкото повече функции има устройството, толкова по-бързо се износва батерията.

Преносимото цифрово радио може да бъде също толкова удобно за носене, колкото и мобилният телефон, дори повече, защото често е по-малко от съвременните мобилни телефони и безжични устройства. Той тежи по-малко от мобилен телефон или MP3 плейър, но може да бъде оборудван с хронометър и много други функции за оптимално изживяване.

Сигнал за спешни случаи

Особено ако обичате да къмпингувате или да правите походи, това е важна функция, която трябва да вземете предвид. Винаги е възможно мобилният ви телефон или друг инструмент, с който можете да получите незабавна информация за времето или извънредни ситуации, да не получи сигнал или да откаже. В този случай вашето преносимо цифрово радио може да ви спаси, стига да предлага специфично кодиране на предупредителните съобщения за спешни случаи.

MP3 докинг станция

Тези радиоприемници не са от миналото и доказателство за това е, че повечето от новите малки радиоприемници , които можете да намерите днес, имат възможност за свързване на mp3 плейъра към радиото. Така преносимото цифрово радио може да служи и като външен високоговорител за цифровия ви плейър или мобилния ви телефон.

Живот на батерията

Това зависи най-вече от това колко го използвате, колкото по-изчерпателно го използвате, толкова по-малко ще издържи батерията. Но също така е вярно, че преносимо цифрово радио с големи високоговорители ще използва повече батерия, отколкото по-малко и по-просто радио, да не говорим за такова с два високоговорителя и LCD екран! Високоговорителят използва повече батерия, отколкото слушалките. Във всеки случай е препоръчително винаги да разполагате с резервни батерии.

Допълнителни полезни съвети

Вече знаете, че високоговорителите, LCD или LED екраните и многото допълнителни функции могат да намалят издръжливостта на батерията в сравнение с обикновеното преносимо цифрово радио.

Тези характеристики също ще увеличат цената, но трябва да знаете, че не е необходимо да плащате до 50 евро за такъв модел, когато има варианти за до 20 евро по-малко, които само жертват LCD екран, например. Този вид баланс според вашите нужди и очаквания може да е от значение за избора на най-евтиното преносимо цифрово радио и за избора на най-подходящото за вас.

От друга страна, трябва да имате предвид, че батериите увеличават теглото на устройството. В този смисъл не е необходимо да купувате преносимо цифрово радио, което използва повече от четири батерии ААА или АА, ако искате да го използвате за лична употреба, за разходка в парка или за туризъм. Разбира се, ако имате нужда от него за дома си, това със сигурност няма да е ограничение.

Ако живеете далеч от градове или радиостанции, може да си купите преносимо радио с антена. Това ще ви позволи да приемате ясно сигналите.

Често задавани въпроси

Има много причини да се сдобиете с ново преносимо цифрово радио - за собствена употреба или за подарък. Но, хайде, въпреки това е съвсем нормално, че все още имате съмнения. Това е особено разбираемо, ако сте родени в цифровата и мобилната ера.

Ето защо ще ви оставя отговорите на двата може би най-често задавани въпроса сред новите потребители и дори сред не толкова новите потребители, като идеята е, че трябва да имате възможно най-ясна представа, преди да купите.

AM/FM радиото поддържа ли двупосочна комуникация?

Не, това е устройство за еднопосочна комуникация, което ви позволява да приемате сигнал само от любимата си станция, за да слушате програми, новини и музика.

Имам проблеми с приемането на моето AM/FM радио. Какво трябва да направя?

Това може да се случи, да. Въпреки това има някои стъпки, които можете да предприемете, за да определите причината за този проблем и дори да го отстраните сами чрез тези прости стъпки:

  • Уверете се, че се намирате в зона с цифрово радио покритие.
  • Можете да извършите сканиране на нов канал или дори да извършите възстановяване на фабричните настройки на приемника, като използвате фабричното ръководство като ръководство за това.
  • Преместете устройството, докато намерите място с по-добро приемане на сигнала.
  • Уверете се, че слушалките са свързани правилно.
  • Изключете други електронни устройства в близост, които могат да причиняват смущения.