Принтери за етикети

mejor-impresora-de-etiquetas

Мнозина казват, че маниаците на тема организация имат определени психологически проблеми, а всъщност е точно обратното, защото колкото по-натоварени ставаме и колкото повече отговорности имаме да изпълняваме, организираността е единственият начин да не се сринем.

Най-добрият етикетчик , като едно от най-яките изобретения за инициативни хора, представлява изход от един от най-големите ни недостатъци: намирането на вещи от безкрайния куп вещи, които имаме у дома, и особено когато става въпрос за инвентаризация, от купчината документи и други предмети, които трябва да съхраняваме в офиса.

Този тип устройства могат да предоставят подробна информация за даден обект, която се използва за определяне на неговата категория и функция. Той е и изключително практичен инструмент, защото етикетът се отпечатва автоматично , което ни спестява време и пари, да не говорим, че можем да отпечатаме стотици етикети и да бъдем ненадминати господари на организацията.

Най-добрите етикетиращи устройства

Кое е най-доброто етикетиращо устройство?

На пазара има редица варианти на машини за етикетиране, от които можете да избирате. Въпреки че не всички имат еднаква производителност, те могат да се адаптират към нуждите на потребителя по отношение на цената и продължителността на живота, която ще осигурят на устройството.

Ето от най-добрите етикетиращи фирми:

1. етикетен принтер DYMO LabelWriter 4XL

51aVc7Awq1L

КУПИ СЕГА

Този термичен етикетен принтер е първият в нашия списък, защото не се нуждае от мастило и тонер, но това не намалява качеството му; а също и защото е невероятно бърз, способен да прави 53 етикета в минута при висока скорост на печат, при която те ще бъдат широки до 100 мм в секунда.

Той има много модерен и ергономичен дизайн и тежи само 0,9 кг.

Той е и технологичен, така че чрез USB порт може да бъде свързан към компютър или MAC.

2. Етикетиращо устройство Brother QL-570

41vYC2LaNxL

КУПИ СЕГА

QL-570 е най-новата версия на етикетиращите устройства за директен термопечат на Brother. Той може да отпечатва 68 етикета в минута, което е идеално, ако имате бизнес с инвентар, който трябва да категоризирате, тъй като отпечатва дори баркодове.

С редактора и чрез USB връзка имате възможност да персонализирате максимално, независимо дали става въпрос за кодове, лога или дори срокове на годност.

3. Етикетиращо устройство Brother P-Touch QL-700

2105aJd9mhL

КУПИ СЕГА

Етикетите с термозалепващо покритие, произведени от това устройство, са с отлично качество, тъй като са с автоматично рязане.

С този модел на Brother можете да отпечатвате до 93 етикета в минута, които включват баркодове и лога, с максимална ширина 62 милиметра - приемлив размер за по-умерени потребители.

4. DYMO LabelManager 160 S0946360

41cOvXN5p+L

КУПИ СЕГА

Тази машина за директен термопечат , с отлично съотношение цена-качество, разполага с широк набор от размери и видове шрифтове и до 200 символа за персонализиране на думи и баркодове, при това с висока скорост на печат.

Дизайнът е традиционен, но интуитивен за използване с LCD дисплей. Едно от предимствата му е, че благодарение на своята простота животът на батерията е по-дълъг и той се изключва автоматично, когато не се използва.

5. Brother Етикетиращ принтер Brother PTH100

41pAqNh+3DL

КУПИ СЕГА

Налична в ярко червено, тази версия на Brother е за по-малко взискателните потребители, вероятно тези, които искат да я използват у дома.

Въпреки че не е най-модерният от всички, той е снабден с буквено-цифрова клавиатура qwerty за ръчна употреба и има технология за термичен печат.

Какво представлява принтерът за етикети?

Принтерът за етикети следва същите принципи като принтера, който използвате с компютъра си, т.е. той

etiquetadora

отпечатва данни, кодове или информация върху хартия , а разликата между тях, освен фактори като размер и дизайн, е, че те използват самозалепваща хартия , от която излизат етикетите.

Кой трябва да използва тези принтери?

Принтерите за етикети често се използват в търговския свят, но могат да се използват и в дома за поставяне на имена върху различни кутии, за да се различават при съхранението им.

Те могат да се използват в магазини, офиси, складове, малки и големи предприятия, както и в други безкрайни възможности, които ще бъдат много полезни в ежедневието ви.

Видове принтери за етикети

Преди да изберете принтера за етикети, който най-добре отговаря на вашите нужди, трябва да знаете, че има различни модели, от които да избирате.Те се различават не само по физическите си характеристики, но и по функциите си, които зависят от вида на използването им.

Сред основните видове принтери за етикети са:

Настолни етикетиращи машини

31qof9I6K9S

Това е идеалният тип етикетиращи машини за използване в офиси или помещения, където не може да се вдига много шум, тъй като при печат те са доста тихи, но могат да струват повече от другите модели, тъй като са по-големи.

Те се препоръчват за рядка употреба и за тези, които нямат нужда да ги местят от мястото им.

Търговски етикетиращи машини

От друга страна, има търговски принтери, които са идеални за малки предприятия или магазини, тъй като могат да свършат работата много по-бързо от настолните принтери и са по-преносими.

Те се считат за тежкотоварно оборудване, така че ако планирате често да използвате принтера си, това може да е моделът за вас.

Индустриални етикетиращи машини

Ако имате склад или предприятие, в което трябва да поставяте етикети по цял ден, всеки ден, търговските принтери ще бъдат вашето решение, тъй като те са в състояние да произвеждат голям брой етикети с висока скорост на печат, които са с високо качество и ще издържат дълго време, както и оборудването.

Преносими етикетиращи машини

Етикетираща машина, която можете да пренасяте с лекота, тъй като е преносима и с компактни размери. Те могат да се използват както в малки, така и в големи предприятия, тъй като практичността им ги прави идеални за носене навсякъде.

Персонални принтери за етикети

Ако искате да имате у дома принтер за самозалепващи се етикети , това е най-добрият вариант за вас, тъй като те са с малък размер и са идеални за случайна употреба.

Да кажем, че искате да съхранявате всичките си коледни украси и когато дойде време да ги търсите, да ги намерите от първия опит, принтерът за етикети ще бъде идеален за това, тъй като ще ви позволи да съхранявате всичко подредено и по имена.

Предимства на принтерите за етикети

etiquetadora

Притежаването на принтер за етикети ще бъде изключително полезно, особено ако планирате да го използвате ежедневно, тъй като той ще ви освободи от работата да поставяте на ръка кодове, имена, цифри или друга информация, освен това те използват ролки хартия доста дълго, така ще избегнете необходимостта от честата им подмяна.

Други предимства на използването на принтер за етикети включват:

  • По-евтино е да правите собствени етикети

Предприятията и магазините с голям капацитет може да предпочетат етикетирането да се извършва от някой друг, но ако имате собствен принтер за етикети, ще можете да спестите разходи, тъй като няма да се налага да плащате на трета страна за това.

Освен това ще ви е много по-удобно да го направите сами, без да разчитате на някой друг.

Не е нужно да се притеснявате, че тези машини са трудни за използване, тъй като в днешно време те са проектирани така, че да са напълно интуитивни и не е необходимо да сте експерт, за да започнете да използвате принтер за етикети. Някои от тях дори имат LCD екран за лесно конфигуриране.

Само с наличието на подходящия софтуер и конфигурирането му на машината за етикети сте готови да започнете да го използвате. Освен това те се характеризират с доста висока скорост на печат.

  • Различните модели принтери създават различни етикети

При такъв разнообразен пазар ще можете да намерите модела, който най-добре отговаря на вашите нужди, тъй като има различни видове принтери, които могат да създават различни видове етикети.

Например, ако имате нужда от принтер, който отпечатва само етикети с цени, има специален модел за тази задача, или ако имате нужда от такъв, който отпечатва етикети с имена, също ще намерите опция за този случай.

  • Те са идеални за малкия бизнес

Принтерът за етикети може да се превърне в чудесен съюзник, ако имате малък магазин или бизнес, тъй като ще ви помогне да следите всичките си стоки и цени, които можете да променяте, за да ги адаптирате към търсенето на пазара и да постигнете по-добри печалби.

Да не говорим, че те ще ви дадат свободата да вършите тази работа сами, без да се налага да използвате други хора, които да правят етикетирането вместо вас, което ще ви спести няколко евро, както беше обяснено по-рано в статията.

  • Има модели със собствена клавиатура

Тези машини са много по-прости за използване, тъй като имат собствена клавиатура, на която можете да конфигурирате какво искате да напишете върху етикетите, без да се налага да ги свързвате с компютъра си.

Къде да купя принтер за етикети?

В места като Ofiarea или Kalamazoo има голямо разнообразие от аксесоари и офис оборудване, включително етикетиращи машини. По същия начин има места в интернет, които са много по-евтини, като например Amazon, където е възможно да се получат принтери за етикети на много добри цени и можете да получите модели от 30 евро до над 100 евро за професионално качество.

Как се поставя лентата в термотрансферен принтер

Често задавани въпроси

Какви етикети са необходими за машина за етикетиране?

Това е важен фактор, тъй като не всички етикети са с еднакъв размер, някои са по-малки, като например тези, които посочват цена, а други ви позволяват да поставите цялата информация върху даден продукт, така че е важно да вземете предвид употребата на принтера и какъв размер ви е необходим.

Има ли правила за етикетите?

Има продукти, за които поради тяхното естество е необходимо да се посочат хранителните им стойности или друга необходима информация за крайния потребител, което може да се окаже доста сложна работа, ако не разполагате с необходимите инструменти.

Мнозина предпочитат да оставят целия този процес да бъде извършен от трета страна, но ако разполагате с принтер, можете да го направите и сами, само трябва да се уверите, че той има функциите за създаване на този вид етикети и че спазва съответните разпоредби, т.е. вида, размера и стила на надписите, наред с други важни фактори.

Трябва ли да отпечатвате баркодове?

Баркодовете често са голям проблем, тъй като могат да бъдат отпечатани в различни размери в зависимост от вашите предпочитания.

По-голяма, която ще бъде по-лесна за разчитане от скенер, но може да има по-ниско качество на отпечатъка, или по-малка, с по-добра резолюция, която ще сведе до минимум разходите, тъй като ще може да спести хартия.

Изборът между двете опции зависи от вашите предпочитания и нужди, но можете да изберете принтер, с който можете да използвате и двете опции.

Етикетите ви съдържат ли изображения?

Ако е така, уверете се, че сте избрали принтер, който изпълнява задачата с високо качество, тъй като искате да получите детайлен завършек без пиксели.

Ако пък се нуждаете само от етикети без много детайли, можете да изберете по-евтини модели, които вършат работа с приемливо качество.

Къде съхранявате продуктите си?

Това е съображение, което може да остане незабелязано, но в действителност е изключително важно да се вземе предвид мястото на съхранение на етикетираните продукти по простата причина, че етикетите могат да бъдат повредени, ако не са от подходящ материал.

Продуктите, които се съхраняват в хладилни помещения, се нуждаят от специален етикет, тъй като влагата и водата могат да ги повредят.