Пътни чанти

Възможността да пътуваме винаги ни изправя пред предизвикателството да опаковаме багажа си, независимо дали планирате уикенд или две седмици на слънце през лятото, с най-добрите марки пътнически багаж всичко ще бъде много по-лесно.

Важно е да имате багаж, който да отговаря на изискванията на вашето пътуване, независимо дали отивате на ски в Алпите, на сафари в Австралия или на сърф на тропическото крайбрежие, за едно голямо приключение ви е необходим страхотен багаж и от опит знаем, че идеалният куфар ще направи разликата, затова сме събрали селекция от най-надеждните производители и най-универсалните куфари, така че независимо от дестинацията или типа пътешественик, ще намерите идеалния продукт за вас.

Кои са най-добрите марки багаж за пътуване?

С течение на времето багажът се развива, за да предлага на потребителите все по-функционални, леки и практични варианти. Пазарът ни предлага море от алтернативи, всяка от които е предназначена да отговори на широк спектър от нужди; и въпреки че знаем, че в дните преди заминаването си постоянно се чудите какво да вземете, как да го опаковате и къде да го опаковате? Днес ви предлагаме малко сравнително ръководство, в което можете да си отговорите на всички въпроси, които ви вълнуват по темата.

Представяме ви най-престижните марки, както и отлични и практични варианти за багаж, а тук са от най-добрите марки за багаж за пътуване:

1. Samsonite

Марката, известна с високото си качество и издръжливост, е Samsonite, тя предлага широка гама от модели, от отделни багажи до комплекти от 3 до 5 куфара на много успешна и достъпна цена, има дизайни за всички вкусове, плътни цветове или стилове с шарки, за да намерите този, който най-добре отговаря на вашата личност; твърди куфари и меки куфари в допълнение към голямото разнообразие от размери, които предлагат: от малки ръчни куфари за кратко пътуване до големи куфари с необходимото пространство, когато дестинацията ви е на другия край на света.

Багажът на Samsonite се предлага с многобройни отделения, разширяеми модели, ципове с отлични системи за сигурност, колела с 360-градусова гъвкавост за оптимално движение, етикети, които да попълните с вашите данни и по този начин да идентифицирате багажа си, както и еластични ремъци, които да задържат опакованите предмети и да избягват ненужни намачквания на дрехите ви, произведени от висококачествени материали, за да бъдат устойчиви и удобни, което гарантира абсолютното удовлетворение на съвременния пътник.

2. American Tourister

Това е компания за багаж с дългогодишна история, производители от 1933 г., American Tourister предлага продукти с най-високо качество, практичност и добри цени.

Тази марка произвежда своите продукти с най-добрите материали, комбинация от полипропилен и фибростъкло, перфектни за лекота и устойчивост, те имат 3 линии с различни размери, които се адаптират към нуждите на всеки пътник, техните дизайни варират от трезви и стилизирани модели до цветни модели с оригинални и творчески модели, така че можете да намерите този, който ви харесва!

Продуктите са снабдени с въртящи се на 360 градуса колела за лесно пренасяне на багажа, еластични ремъци и различни джобове за организирано опаковане на всичко, имат устойчиви ципове с технология за сигурност TSA, а при много модели пространството може да се разширява, така че потребителят да разполага с по-голям капацитет.

3. Delsey

Тази компания е водещ производител със 70-годишен опит и предлага елегантен и сдържан френски дизайн, като изработва продукти от най-висококачествени материали, за да осигури издръжливост на потребителска общност от над 400 000 души. Успехът на компанията се основава на традициите, без да се пренебрегват иновациите, тъй като тя е носител на множество международни награди и притежава правата върху повече от 50 патента.

Delsey предлага дистрибуция в над 110 държави и отлична световна гаранция.

Ще откриете широка гама от модели - от куфари, раници, чанти, куфари за лаптопи до просторни куфари за дълги пътувания. Продуктите са оборудвани с одобрени от TSA ципове за сигурност, свалящи се и миещи се вътрешни облицовки, за да поддържат куфара ви в добро състояние, и са снабдени с 4 двойни въртящи се колела за изключителна мобилност.

4. Roncato

Това е пионерска марка в производството на багаж, семейна компания, създадена в Италия и работеща повече от три поколения, тъй като е основана през 40-те години на миналия век, днес Roncato е референция в областта на дизайна, качеството, безопасността и ефективността в света на багажа.

Компанията предлага на потребителите колекции, които са се развивали през годините с повече от 35 колекции. През 90-те години на миналия век те стават лидери на италианския пазар, а през годините успехът им се разпростира и в други страни и днес те присъстват в повече от 100 държави и на всички 5 континента.

Roncato предлага икономична цена за своите продукти, твърди и меки куфари, както и куфари за костюми, пътни чанти, раници, куфарчета и куфарчета за тоалети, които осигуряват идеален избор за всеки потребител, големите куфари са с ниско тегло, но са изработени от устойчиви материали, имат 4 въртящи се на 360 градуса колела и прибиращи се дръжки, трицифрени TSA ключалки, подплати и вътрешни отделения, както и 5-годишна гаранция.

5. Travelpro

Международното признание е в основата на качеството и иновациите в продуктите, произвеждани от Travelpro - сравнително млада компания, основана през 1987 г., която печели сърцата на често пътуващите, като създава приятно и ефективно изживяване при пътуване за потребителя със своята чудесна линия багажи.

Всичко започва, когато един пилот скицира оригиналния дизайн на куфара на колелца - една ужасна иновация, която ни донесе мобилността и практичността, които познаваме днес, а компанията има лоялна общност от потребители, наброяваща поне 500 000 души.

Travelpro предлага разширяем багаж, така че да можете да се възползвате максимално от целия капацитет за съхранение с приятни кожени покрития, снабден с основна дръжка за удължаване, която можете да регулирате на различна височина, две въртящи се колела и дръжки отгоре и отстрани за лесно придвижване, както и странични отделения и ципове, устойчиви на износване, причинено от ежедневната употреба; някои модели са оборудвани с USB портове, за да предоставят на потребителя едно от последните технологични нововъведения.

6. Antler

Британска компания с над 100-годишен опит в производството на багаж, експерти в производството на леки продукти, което е важно качество при пътуване, техните модели са оборудвани с 4 изключително гладки колела тип 'spinner', предназначени за работа в най-тежки условия; Antler предлага различни размери, така че да можете да определите кой от тях най-добре отговаря на вашите нужди, багажът им е снабден и с ципове за сигурност TSA, а материалите, използвани при производството, варират от кожа до полипропилен, PVC, полиестер, найлон и поликарбонати, всички от най-високо качество, за да предоставят на потребителя възможно най-добрия продукт!

Antler представя широка гама от дизайни и модели: голям куфар за международни пътувания, ръчен багаж, раница, работна и ежедневна чанта за мъже и жени, техният голям багаж се предлага в две представяния, твърди и меки, можете да закупите отделен куфар или комплект от две и три части в различни размери.

7. Eagle Creek

Те се описват като племе от пътешественици, посветено изцяло на производството на багаж с добро качество и на достъпни цени, който да осигури на пътуващите уникално и удовлетворяващо преживяване по време на приключенията им. Тази компания се фокусира върху производството на екологично чисти продукти, като свежда до минимум производствените отпадъци и намалява екологичния отпечатък.Продуктите им се характеризират с това, че са издръжливи и приспособими към вашите нужди, тъй като предлагат и широка гама от багажи, което ви позволява да изберете идеалния за всяко пътуване.

Сред вариантите, предлагани от Eagle Creek, ще откриете раници за ежедневна употреба, пътни чанти със или без колела, куфари и компютърни куфари, големи раници и куфари с голям капацитет за международни пътувания, последните са снабдени с технология с водоустойчивост, супер издръжливи AWD колела и устойчиви на всякакви терени, някои модели разполагат с ципове с централна система за сигурност, а други са снабдени със системата TSA, имат и големи вътрешни отделения за организация и могат да бъдат разширени, за да осигурят по-голям капацитет на пътника.

8. Swiss Gear

Зад Swiss Gear стоят десетилетия опит в производството на багаж, техните продукти са леки, издръжливи и практични; идеални за пътешественика, който може да тръгне със сигурност и гаранция, че разполага с чудесен инструмент в своето приключение.

Компанията се фокусира върху предлагането на разнообразни възможности на потребителите, поради което произвежда раници, портфейли, пътни чанти, както и куфари, предназначени за дълъг престой; с иновативен стил, добро качество на материалите и 5-годишна гаранция Swiss Gear спечели симпатиите на хиляди пътешественици, глобусари и авантюристи по целия свят.

Този багаж е изработен от изключително здрави материали, като твърдите и меките модели предлагат оптимална издръжливост, дори когато са изложени на предизвикателни метеорологични условия, като същевременно отговарят на стандартните размери на авиокомпаниите, този багаж ви предлага голям капацитет за съхранение, ергономични дръжки и въртящи се на 360 градуса колела за гладко и ефективно придвижване.

9. Heys

Това е производителят, който избирате, когато искате да пътувате леко, тъй като тази компания има репутацията на създател на най-лекия багаж в света, а ние знаем от опит колко важно е това качество, тъй като често пътуващите високо ценят наличието на лек куфар, за да се насладят напълно на пътуването си.

Компанията има десетилетен опит и от 1986 г. Heys предлага на потребителите отличен дизайн и невероятен стил, превръщайки куфарите си в модни икони и съвременно подвижно изкуство. Използвайки най-новите технологии, компанията е намерила правилния баланс между материали, структура и дизайн, за да предложи на потребителите уникален продукт.

Heys представя иновативна линия детски багаж в допълнение към вече признатите и оригинални модели за възрастни, багажът е оборудван с 4 гладки и устойчиви въртящи се колела, куфарите съчетават издръжливост и лекота и можете да решите да закупите единични, отделни бройки или да изберете комплекти от 2 или 3 куфара, те са оборудвани с вътрешни джобове и еластични ленти за ефективна организация в допълнение към прибираща се телескопична дръжка за лесно придвижване и ципове със системата за сигурност TSA.

10. Tumi

Ако търсите изключителен багаж, сте намерили правилната марка, Tumi представя много забележителен и оригинален външен дизайн, вдъхновен от майката природа, нейните луксозни и ексклузивни куфари са класическа референция за високо качество и въпреки че цените им са високи, ще инвестирате всяка стотинка съвестно, защото получавате продукт, който си заслужава това, което плащате.

Tumi е безспорен лидер на международния пазар на пътнически багаж и не за малко, компанията е инсталирала технологично нововъведение за проследяване във всеки куфар, което ви позволява да го намерите, където и да сте го загубили, също така има система за подсилване в конструкцията на куфарите, предлагаща отлична издръжливост; те са снабдени с разтегателна система, която ви позволява да получите повече капацитет за съхранение при опаковане; Компанията подлага продуктите си на строги тестове, за да гарантира производството на най-добрия багаж за пътуване.

Можете да намерите куфари Tumien в повече от 260 магазина по целия свят, където предлагат на пътниците незабавно обслужване и поддръжка.

Видове багаж

mejor-equipaje-para-viajar

Има различни видове пътници, различни видове пътувания и различни видове багаж, ето как да намерите точно това, което ви трябва!

- Олекотени куфари
Този вид багаж предлага всички предимства, които търсите, когато планирате кратко пътуване през уикенда, нощувка при роднини или когато планирате да пътувате удобно и леко до международната си дестинация, въпреки ограниченията, изисквани от авиокомпаниите, можете да се сдобиете с този тип куфар с подходящи размери, така че да го вземете със себе си в самолета, тъй като някои модели са проектирани да се побират в отделението над седалката, което го прави ефективен ръчен багаж, така че ще избегнете неправилно поставяне или закъснения в маршрута си.

- Пътнически чанти и багаж на колелца
Пътническата чанта е най-популярният вариант днес, тъй като гъвкавият и лек материал осигурява голяма практичност на потребителя, като същевременно предлага голям капацитет за съхранение.Има модели, които са оборудвани с 2 или 4 въртящи се колела, които осигуряват ефективна мобилност в зависимост от ситуацията. Този тип багаж е идеален за тези, които искат да се откажат от големите, твърди куфари с една дръжка.

- Малки раници и раници на колелца
Има дестинации, където големите куфари биха били просто безполезни, затова е добре да разполагате с широка гама от възможности, малките раници са идеални за еднодневно пътуване до плажа или планината, това е идеалният багаж за еднодневно приключение, лек и практичен, оборудван с множество отделения за съхранение на всичко необходимо.

Днес можете да си купите тези раници със здрави колела, които се адаптират към тежкия терен, така че да получите най-доброто от два дизайна в един!

- Пътнически раници
Пътническата раница със сигурност е един от най-универсалните инструменти, които ви придружават по време на приключенията ви, този вид багаж има разширяваща се система, която ви предлага ценно пространство за съхранение, също така е оборудвана с ремъци и безброй отделения, на пазара ще намерите иновативни дизайни с много устойчиви материали, способни да издържат на предизвикателни условия и климат. Идеалният багаж за начало на приключението ви - пътят ви очаква!

Функции, които трябва да вземете предвид при закупуване на багаж

Когато купувате универсален и практичен багаж, е важно да вземете предвид цялата информация, която можете да намерите, тъй като това ще ви позволи да си изградите ясно мнение за това, което търсите и от което се нуждаете, затова ви представяме всички елементи, които трябва да вземете предвид при избора на перфектния куфар.

- Колела
В тази категория има два варианта за разглеждане, като можете да намерите някои багажи с 4 колела и някои само с две колела, всеки с различни характеристики.

Вариантът с 4 колела ви предлага по-голяма мобилност и практичност при преместването на куфара, но тези модели обикновено са доста обемисти и колелата заемат основно място, което може да се използва за съхранение; багажът с 2 колела трябва да се премести, като се наклони куфарът под ъгъл от 45 градуса, този вариант не е толкова гъвкав, колкото първия, но има едно предимство - две колела заемат по-малко място от 4, особено когато са леко вградени в структурата на куфара.

- Размери и тегло
Това е може би най-важната характеристика, която трябва да вземете предвид, ако често летите, вече сте запознати с разпоредбите, наложени от авиокомпаниите относно размерите на багажа ви, важно е да изберете куфар, който отговаря на тези изисквания, за да не се налага да харчите излишни пари.

Теглото на празния ви багаж също ще бъде определящ фактор за успешното пътуване - колкото по-лек е куфарът ви, толкова повече ще се насладите на преживяването. Препоръчваме ви да изберете куфари, изработени от поликарбонат, тъй като те са леки и издръжливи.

- Разширяемост
Тази функция ви дава голяма гъвкавост, има багажи, предназначени за разширяване на вътрешния капацитет за съхранение, което позволява на потребителя повече място за опаковане на всичко, от което се нуждаете, но в същото време това качество изпълнява двойна функция, защото в случай на пътуване лек багаж можете да намалите пространството, така че всичко е предмет и безопасно.

- Вътрешни отделения
Ако пътувате организирано и знаете къде се намира всеки предмет, от който се нуждаете по време на пътуването, това ще ви осигури спокойствие и ще ви избави от излишни грижи, затова отделенията в багажа ви са толкова важни.

Твърдите куфари са снабдени с еластични ремъци и джобове, така че можете да подредите всичко вътре внимателно, а ремъците ще задържат всичко на място. Обикновено пътните чанти не са оборудвани с толкова много отделения, така че в това отношение те могат да бъдат малко по-непретенциозни и ефективни

- Твърди или меки
И двете имат своите предимства и изборът на правилната чанта зависи единствено от вашите нужди, Твърдите куфари са по-издръжливи, имат напълно водоустойчива обвивка и осигуряват цялостна защита на целия ви багаж, докато меките куфари са по-гъвкави и маневрени, което дава на потребителя известна свобода при опаковането на различни по форма предмети.

- Структура и издръжливост
В този раздел трябва да търсите 3 основни елемента: тъкан, здравина и водоустойчивост. Отличен текстилен материал е балистичният найлон - дебела и издръжлива тъкан. Ако куфарът ви е с вътрешна рамка, уверете се, че тя е изработена от фибростъкло, тъй като този материал е лек и ще осигури здравина на багажа ви, и накрая заложете на системата DuraGuard®, която осигурява пълна хидроизолация на оборудването.
- Дизайн и стил
Изборът на багаж е идеалната възможност да купите нещо, което отговаря на вашата индивидуалност! Възможностите са безкрайни, цветове, текстури, шарки... със сигурност ще намерите такава, която ви харесва и изразява всичко, което обичате и от което сте запленени. Днес багажът се е превърнал в лична вещ, която говори за вашия стил и оригиналност.

- Гаранция
Всяка марка багаж предлага различни гаранции, като ще получите такава според избрания производител. Някои компании предлагат доживотни гаранции, а други имат ограничение във времето, но най-често с покупката се получава 5-годишна гаранция.

Какви други неща трябва да вземете предвид, преди да си купите багаж

Обърнете внимание на тези други факти, които споделяме!

- Продължителност на пътуването
За кратко пътуване можете да изберете лек багаж, който ви осигурява необходимото пространство и не е твърде тежък за пренасяне до дестинацията, ако вместо това планирате приключение за няколко седмици до екзотична и далечна дестинация, в идеалния случай трябва да имате багаж с по-голям капацитет, за да можете да съхранявате всичко необходимо.

- Вид транспорт
С автобус, влак или самолет ли пътувате? Има ли няколко спирки по маршрута? Това са въпросите, които трябва да си зададете при избора на подходящ багаж. Малките раници са чудесен избор за ръчен багаж, тъй като се побират идеално в малки пространства, като например отделенията над главите в самолетите, влаковете и автобусите.

- Вид пътуване
Дестинацията е важна, къмпингуването в планината, почивката в бунгало на плажа или престоят в луксозен хотел няма да са еднакви, така че за всеки случай ще ви е необходим различен инструмент.Обмислете дестинацията и ще разберете кой е идеалният спътник за вашето приключение.

- Дейности
Маршрутът на пътешественика е също толкова важен, колкото и дестинацията. Ако планирате двуседмично риболовно пътешествие до езерата в провинцията, ще ви трябва багаж, който да ви позволи да опаковате всичките си инструменти, но ако пътувате леко до тропическото крайбрежие, ще ви трябва гъвкав куфар, в който да опаковате бански костюми, леки дрехи и слънцезащитни продукти.

Полезни връзки

Най-добри кърпи за пътуване

Най-добри дигитални везни за багаж

Най-добри възглавници за пътуване