Раници за лаптоп

mochila-para-ordenador-portátil

Комфортът е безценно условие. Когато трябва да излезете от дома си и да носите няколко неща едновременно - мобилен телефон, таблет или лаптоп, тогава ви е необходима най-добрата раница за лаптоп.

Той не само ще служи за пренасяне на това устройство, но ще изпълнява множество функции, можете да поставите вода, храна, накратко, редица елементи, които трябва да преминете през деня.

Закупуването на най-добрата раница ще улесни живота ви и престоят на едно място или изпълнението на определени задачи ще бъде по-леко.

Не оставяйте комфорта настрана и разгледайте 5-те най-добри раници, които трябва да сравните и да обмислите да купите за ваше удобство.

Най-добрите раници за лаптоп

Коя е най-добрата раница за лаптоп?

Пазаруването на раница за лаптоп може да бъде много объркващо, тъй като има десетки разновидности.

Обикновено те се различават по размери, форми и, разбира се, цени . За да можете да изберете най-добрия, е добре да сте наясно от какво наистина се нуждаете. Тук можете да разгледате.

Ето най-добрите раници за лаптоп:

1. Port Designs Houston

51wNvxl17RL

КУПИ СЕГА

Port Designs ще ви помогне лесно да транспортирате вашия лаптоп. Това е раница, която е подходяща за максимален размер на екрана от 39,6 см (15,6 инча).

А ако сте потребител на таблети , имате възможност да изберете джоб за таблет с максимален допустим размер 10,1 инча. Каишките на чантата могат да се регулират, за да ви паснат. Подходящ е за тези, които трябва да носят информация навсякъде, за тези, които се радват на преносима свързаност и които обичат да я носят удобно.

2. раница за лаптоп до 14″ Case Logic DLBP114G

515JdZCxmRL

КУПИ СЕГА

Ако сте професионалист или студент, можете да носите тази раница заради нейния комфорт и адаптивност към всеки повод. Капацитетът му е за лаптопи с екрани до 14,1 инча, съвместим и с MacBook 13 и 15 инча.

Ако сте технически грамотни и използвате много устройства, не е нужно да се притеснявате за носенето на още една раница - с тази раница имате панел за организиране, който може да побере вашия мобилен телефон , iPod и други необходими неща, като същевременно оставя достатъчно място за захранващите кабели. Той включва и здрави специални джобове, в които можете да съхранявате очилата си или важни документи за пътуване.

3. Belkin F8N159EABR

41XfK0lhowL

КУПИ СЕГА

Той е идеален за студенти и предлага добро разпределение и отлично съотношение цена-качество, считан за една от най-добрите раници за компютри.

Този модел калъф има капацитет за 17-инчови компютри. Тъй като е създаден за ученици, в него има място за химикалки, място за книгите, които винаги носят, и, разбира се, място за зарядното устройство . Освен това е издръжлива, плюшената подплата предотвратява надраскването на лаптопа и е изработена от издръжлив полиестер.

4. раница за лаптопи до 15,6″ HP Value Backpack

41q4rMTAWNL

КУПИ СЕГА

Тя има модерен стил, подхожда на всеки ежедневен стил и можете да носите лаптоп до 15,6 инча.

Той възприема различен подход към традиционния дизайн, замислен за ежедневен комфорт, с регулируеми, ергономични , подплатени презрамки, покрити с дишаща мрежа, и напълно подплатен панел на гърба. Заедно с няколко джоба за организиране на химикалки, мобилен телефон и аксесоари.

5. AmazonBasics

41uHNyJsNlL

КУПИ СЕГА

С тази раница няма да имате нужда от куфар на колелца или ръчен багаж, за да пътувате. Можете да се сдобиете с една от най-добрите и най-полезни раници на икономична цена на пазара.

Подплатеният интериор има отделно отделение за лаптопи с размер до 17 инча. Има много отделения за съхранение на книги, папки, аксесоари, химикалки и други предмети, като например бутилки с вода.

Причини да вземете със себе си раница за лаптоп

Ако сте студент или работещ професионалист, или просто искате да пътувате по света, но ви е трудно да оставите лаптопа си вкъщи, тогава трябва да помислите за закупуване на раница, за да го вземете със себе си.mochila-para-ordenador-portátil

Когато трябва да пътувате с лаптоп, адаптер за захранване и други компютърни аксесоари, съхраняването на цифровото оборудване в традиционна раница може да не е най-добрият начин да го предпазите. Специалните калъфи са проектирани така, че да държат лаптопа на място в специално отделение. Раниците за лаптоп често са изработени с тежки ремъци и други функции, за да предпазят съдържанието на чантата от елементите и да предпазят предметите от по-нататъшни повреди.

Какво трябва да знаете, преди да изберете раница за лаптоп

Проверете размера на отделението:

Раниците за лаптоп са проектирани с отделен ръкав или отделение, които осигуряват допълнителен слой защита за вашето устройство. Уверете се, че това пространство е достатъчно голямо, за да побере точния размер на вашето техническо устройство, който обикновено варира от 13 до 17 инча. Стандартната компютърна раница побира 15-инчов лаптоп.

Проверете броя на отделенията и джобовете:

Ако искате да организирате всичко, когато пътувате с лаптопа и аксесоарите си, може да се възползвате от раница с няколко отделения и джобове. Някои компютърни раници са направени с големи джобове отпред и отстрани, за да можете да носите мобилен телефон или държач за цифрово устройство , джоб за бутилка вода и скрити отделения в горната част или около основата. Обмислете броя на предметите, които ще трябва да носите във всеки един момент, за да изберете раница, която да отговаря на всичките ви нужди.

Удобен ли е за носене?

Когато има възможност да се ходи на дълги разстояния, е много по-удобно да се ходи с подходяща раница. Уверете се, че презрамките са изработени от подплатен, устойчив на изпотяване материал. Можете да изберете куфар с колелца, за да не се налага да носите тежестта, ако отивате на летището, на работа или на друго дълго пътуване.

Устойчив ли е на силни удари?

Едно от най-важните неща, които трябва да вземете предвид, е сигурността на вашия компютър. Със сигурност не искате екранът да се счупи или корпусът да претърпи повреда. Трябва да проверите дали разполагате с защита , специфична за вашето устройство.

Подплатата от пяна или сгъстен въздух е идеално решение за раница, която осигурява защита от силен удар. По време на пътуванията раниците често се проверяват, за да се провери какво има вътре, и не се обработват много добре, затова търсете най-устойчивия материал.

Подхожда ли на стила ви?

Вярно е, че можете да намерите някои раници, които можете да адаптирате към различни случаи. След като разгледате видовете раници, обмислите техните характеристики и най-добрия начин за използване, можете да помислите за цялостния външен вид и съчетанието с вашия стил. Вашият личен вкус е от значение, но е важно да се съобразите и с това как ви виждат другите хора.

Когато излизате на разходка, в университета или на почивка, можете да носите обикновена раница, но когато носите корпоративен костюм, по-подходящо би било елегантно, но също толкова удобно куфарче.

Раници за лаптоп срещу чанти за пратеници

Преди да изберете чанта за вашия лаптоп, се препоръчва да проучите различните опции и дизайни, които се предлагат на пазара, за да можете да намерите модел, който отговаря на вашите нужди.

Два от най-разпространените варианти за пренасяне на лаптоп са раниците и чантите за кръста или чантите за пратеници, като и двата варианта имат предимства и недостатъци, тъй като първите осигуряват голям комфорт и сигурност при пренасянето на оборудването вътре, докато чантите за пратеници се препоръчват за тези, които се нуждаят от бърз достъп.

Различни размери на лаптопите

Важно е да знаете размера на вашия лаптоп, за да можете да изберете раница с подходящо пространство, в което да го съхранявате удобно.

По-голямата част от лаптопите са с размер 15 инча, това е среден размер, който може да варира, те могат да бъдат по-големи или по-малки, лаптопи, които през последните години придобиха известност с компактния си размер и практичност.

С ципове или големи отделения

Раниците за лаптоп се предлагат в различни стилове и дизайни, които отговарят на вашите предпочитания, а една от най-важните характеристики, за които трябва да внимавате, е вътрешното отделение , където ще поставите компютъра си.

Има различни варианти, от които да избирате, за да запазите оборудването си защитено и в безопасност, като два от най-популярните са джобовете с ципове и, от друга страна, тези с ленти с велкро, които предпазват лаптопа.

Можете също така да изберете раница с ципове и каишки с велкро, която да ви осигури достатъчно място.

За пътуване или за работа?

Тези раници са изключително гъвкави и макар да могат да се използват за работа, пътуване или в ежедневието, има варианти, които са по-подходящи за всеки от тези сценарии.

Например има раници за лаптоп, които са идеални за работа, тъй като са изключително леки и имат достатъчно място, за да пренасят всичко необходимо за работа, освен компютъра.

Можете да изберете и туристическа раница, която обикновено е по-голяма и има специално проектирани места за съхранение на паспорта и други важни документи, които искате да имате под ръка.

Сигурност:

Без значение дали избирате раница за пътуване или за работа, и в двата случая трябва да сте сигурни, че тя има добра система за сигурност, за да пази компютъра ви в нея.

Има раници с технология против кражба, която предотвратява лесното им разкъсване, тъй като са изработени от високоустойчиви тъкани и материали.

Материал на раницата

Когато избирате раница, трябва да помислите за материала, от който е направена, за да знаете дали е издръжлива, лека, лесна за носене и дори дали е водоустойчива.

Материалите, които най-често се използват при производството на раници за лаптопи, включват:

Платно:

Платното е лек и издръжлив материал, който ще осигури чудесна защита за вашия лаптоп, той е в състояние да предпази вещите ви от малки дъждове, но не е напълно водоустойчив, така че това е нещо, което трябва да обмислите, преди да направите своя избор.

Найлон и полиестер:

Това са много популярни материали поради ниските си цени и високото си качество, тъй като са устойчиви и съхнат бързо, въпреки че не осигуряват голяма защита срещу удари и не са водоустойчиви.

Вискоеластична пяна:

Раницата с вискоеластична пяна е идеална за смекчаване на удари и сътресения, като предпазва компютъра ви благодарение на факта, че той се съхранява в подплатена чанта .

Този материал абсорбира ударите и енергията на удара, като я разпределя по интелигентен начин, което предпазва компютъра и дори таблетите от повреда при падане.

Кожа:

Раниците от кожа са създадени, за да ви накарат да се откроявате, защото са стилни и ще се съчетаят с всичките ви тоалети, придавайки им елегантност, а освен това са удобни за носене.

Помислете за удобството

Когато носите раница, не трябва да забравяте, че тя ще бъде на вашия гръб, така че е необходимо носенето ѝ да е удобно и да не натоварва твърде много раменните ви мускули.

Трябва да потърсите раница с ергономичен дизайн , която да пасва на формата на гръбначния ви стълб и да ви държи в добра позиция за ходене, за да избегнете дискомфорт и болка от носенето на твърде голяма тежест.

Други съображения при покупка

Вашият лаптоп е чудесен инструмент, независимо дали за работа или за забавление, и за да го носите удобно и безопасно, е необходимо да имате раница, оборудвана с необходимото пространство, както и с редица други функции, които ще го предпазят по всяко време, освен че ще ви осигурят комфорт.

Тези функции включват:

Водоустойчив или водоустойчив?

Има съществена разлика между водоустойчива раница и раница, която е само водоустойчива.Първите раници са проектирани така, че да не позволяват на водата да проникне вътре, с други думи, те са изработени от материали, които отблъскват водата, запазвайки всичко сухо вътре, поради което се препоръчват за пътници.

От друга страна, водоустойчивата раница ще може да задържи известно количество вода далеч от вещите ви, но тя не е напълно изолирана, така че не се препоръчва за използване в дъждовни дни.

Допълнителни функции:

Има модели раници за лаптоп, които имат допълнителни функции, като например USB връзки за зареждане на оборудването, колела и дръжка за по-удобно носене, UV защита и друг набор от функции, от които можете да избирате.

Гаранция:

В зависимост от модела, който сте избрали, и неговата марка, можете да намерите раници, които се предлагат с гаранция за покриване на различни повреди, което ще ви помогне да избегнете необходимостта да харчите за друга чанта скоро след като сте я купили.

Проверете отзивите на други потребители:

Препоръчително е, преди да направите инвестицията си, да прочетете различни отзиви и опита на други потребители с раниците, които сте си набелязали, тъй като това ще ви помогне да се запознаете с тяхното качество, издръжливост и други фактори, които ще ви накарат да изберете най-добрия вариант преди покупка.

Цена:

Що се отнася до цената на тези раници за лаптопи, има голямо разнообразие, от което да избирате, тъй като е възможно да намерите модели на достъпни цени и други, които за високото си качество и материали с най-добрите покрития, ще имат по-високи цени, всичко зависи от вашите предпочитания и бюджета, с който разполагате.

Не забравяйте, че винаги е добре да инвестирате в качествена опция, преди да се оставите да бъдете увлечени от ниската цена.

Избирайте раници, с които да пътувате удобно

Дори да искате раница само за всекидневния си живот на работното място, идеално е да изберете модел, който е универсален и може да се взема на кратки пътувания, при които не можете да оставите лаптопа си.

За целта се уверете, че тя не е прекалено голяма, че лаптопът ви има необходимото пространство за защита и че чантата може да се побере удобно в пространства като куфара на автомобила или багажника на самолета, както и че може да се носи като ръчен багаж.

Предимства на използването на раница за пренасяне на лаптоп

За да транспортирате безопасно лаптопа си, можете да избирате между различни чанти, независимо дали става въпрос за раница, ръкав, чанта за кръста или куфарче, всички те имат големи предимства и ползи, но раниците се отличават със своята практичност, гъвкавост и лекота на пренасяне, наред с други предимства, за които ще научите по-долу:

Лесен за съхранение:

Едно от големите предимства на раниците е, че няма да имате големи проблеми, когато дойде време да опаковате багажа си, тъй като трябва само да я отворите, да я натоварите с това, което ви е необходимо, и ще сте готови да отидете на екскурзия или на работа.

Пестене на време:

Раниците могат да ви спестят време, особено на места, където има много хора и куфарът не е най-добрият вариант, тъй като раницата означава, че можете да носите всичките си вещи със себе си, а и е по-безопасно да ги имате наблизо.

Сигурност:

И като говорим за сигурност, раниците са изключително сигурен вариант, тъй като имате възможност да държите вещите си под ключ и винаги под наблюдение, като не позволявате на никого да ги отвори и можете да регулирате ремъците им според тялото си, за да държите чантата по-близо до вас.

Удобен за носене:

Носейки раница, можете да имате свободни ръце, което е удобно, комфортно и полезно, докато вървите по улицата, а също така те са чудесен помощник, когато не разполагате с време, и предлагат бърз достъп до всичко, което сте съхранили в тях.

Може да се носи дълго време:

Раниците са предпочитан избор за катерачите и любителите на пешеходните преходи, тъй като това е най-удобният начин да носите всичко, което може да ви е необходимо по маршрута, без да носите твърде много тегло.

Това е така, защото много от тези чанти имат подплатени презрамки, които осигуряват добра опора за раменете, така че носенето им часове наред не е никакъв проблем.

Можете да комбинирате и съчетавате:

При по-дълги пътувания, при които трябва да носите по-голямо количество багаж, е удобно да използвате раници, тъй като това ще ви позволи да ги носите на гърба си, а също така можете да използвате куфари, като носите и двете без проблеми и с голяма свобода при придвижване от едно място на друго.

Те са удобни:

Раниците са най-добрият вариант за практичност и удобство при пренасянето на лаптопа, защото позволяват лесен и бърз достъп до компютъра и всичко, което съхранявате в него.

Целият ви багаж на едно място:

Тези чанти за лаптоп имат не само необходимото пространство за безопасно пренасяне на компютъра, но и различни места вътре, където можете да съхранявате всичко, от което се нуждаете по време на кратко пътуване, като дрехи, лични хигиенни принадлежности, книги, документи и други предмети, които може да са ви необходими.

Място за аксесоари:

Вашият лаптоп вероятно има различни аксесоари, като например допълнителна мишка, външни дискове за съхранение, слушалки и зарядно устройство, за които се нуждаете от място в чантата си, когато ги вземате със себе си на път или на работа; а с една от тези раници ще имате идеалното място за всеки от тях.

Стил и професионализъм:

Раницата за пренасяне на лаптоп е чудесен начин да демонстрирате нивото си на професионализъм, като създадете впечатление за увереност и добро бизнес отношение на различни срещи или интервюта за работа.

Как да пътувате безопасно с лаптопа си

Пътуването с лаптопа не винаги е най-безопасното и практично, особено когато не разполагате с най-доброто оборудване за пренасянето му, като например качествена раница, за да предотвратите повреда на корпуса му или да повлияете на работата му, и за да избегнете това, има съвети, които можете да следвате при пренасянето на лаптопа от едно място на друго.

Пренасяне на лаптопа:

Когато дойде време да пренасяте оборудването, трябва да сте сигурни, че то е напълно изключено, не е в режим на хибернация или заспиване, че капакът му е затворен и че нито един от аксесоарите му, като например мишката или USB паметта, не е свързан към лаптопа.

За пътуване с лаптопа:

Освен че трябва да спазвате препоръките, като например да държите оборудването изключено и изключено от други външни компоненти, трябва също така да избягвате излагането на лаптопа на прекалено високи температури или влажна среда.

Също така е идеално да имате резервно копие на информацията на лаптопа, винаги да наблюдавате раницата, в която носите оборудването, и да не се свързвате с Wi-Fi мрежи, на които нямате доверие.