Раници на колела

mejores-mochilas-con-ruedas

Евтините ученически раници на колела са най-добрият начин да върнем децата в училище и да ги предпазим от измама.

През последните години раницата с количка промени начина, по който пренасяме училищните принадлежности или багажа за пътуване. В днешно време се опитваме да направим така, че децата да носят всичко, от което се нуждаят (и дори това, от което не се нуждаят), в своите ученически чанти, но това означава много тегло, което може да доведе до стрес и дискомфорт в областта на гърба в бъдеще. Ето защо ученическите чанти с колелца са превантивна мярка за тези заболявания и по-прост, по-здрав и по-издръжлив начин за пренасянето им.

Освен че спестяват повече енергия на децата, те позволяват по-голям капацитет на теглото, което може да бъде полезно, ако училищните шкафчета не разполагат с достатъчно място за съхранение на вещите на детето ви.

Най-добрите раници с колела

Кои са най-добрите раници с колела?

На днешния пазар можем да намерим много ученически раници с количка удобни, издръжливи и т.н., така че изборът може да изглежда труден както за родителите, така и за децата, които просто търсят дизайн, който да впечатли приятелите им.

Сред нещата, които родителите трябва да търсят, освен издръжливостта на чантата и цената, е тя да пасва идеално на ръста на детето както като раница за количка , така и на гърба му, и здравината на колелата, за да може то да я търкаля по всякаква повърхност.

Ето защо направихме селекция от 14-те най-добри раници на колела, които могат да придружават децата ви по време на пътуванията им и през цялата учебна година.

Ето и най-добрите раници на колелца:

1. раница на колелца Frozen

За феновете на филма на Дисни

411auQ3fFoL

КУПИ СЕГА

Перфектна раница за момичета, които ходят на начално училище, с размер 42 см, където можете да носите дори големи папки и с ниско тегло от 998 гр.

Дизайнът изобразява сестрите Елза и Анна от Арендел с техния приятел Олаф и фразата 'My Sister is my hero' (Сестра ми е моят герой).

Той има двойно отделение за по-добро управление на теглото, а количката с колелца може да се отстрани, за да се носи като обикновена чанта на гърба.

2. раница с колелца под гумирана

С презрамки и подсилена облегалка

41QHKUoAWwL

КУПИ СЕГА

Тази раница е с размери 44x31x20cm и тежи 998gr, има черен дизайн с цветя в различни нюанси на лилаво.

Четирите му колела са ниско гумирани и има допълнителен пластмасов крак, за да може да стои изправен сам.

Тя има четири отделения с цип: две големи и две по-малки в предната част на раницата. Освен това отстрани има два мрежести джоба.

3. Многоцветна раница Privata

С многоцветен дизайн на цветя

519+AjYX9HL

КУПИ СЕГА

Тази раница Privata е изработена от полиестер и има дизайн в синьо, фуксия и лилаво с различни размери на цветя.

Има фиксирана антишокова количка в черно с 2 колела и два предни крака, за да стои самостоятелно. Що се отнася до отделенията, тя има две големи и две малки с ципове, два мрежести джоба отстрани и вътрешен органайзер.

Размерите му са 34,5 × 44,5 × 23 cm, тежи 1 kg, а облегалката и презрамките са подсилени.

4. раница Disney

С многопосочни въртящи се колела

51RFVu-UbIL

КУПИ СЕГА

С обем до 32L, тази раница за момичета от Joumma Bags е с размери 33x47x21cm и тежи 2,5Kg.

Дизайнът е изработен от микрофибър и изкуствена кожа в цвят фуксия, където класическите Мини и Дейзи се появяват в кафенето на Мини.

Може да се носи по два начина: като раница с колелца и като чанта за рамо, тъй като има широки подплатени презрамки, които могат да се съхраняват в джоба на гърба.

Отделенията му са с ремъци, които предпазват съдържанието от разместване, а джобът отпред е идеален за съхранение на аксесоари или обяд.

5. голяма раница с количка Spiderman

За деца от 3 до 11 години

51Dx6gf2e2L

КУПИ СЕГА

За феновете на Marvel тази черна раница е с дизайн на Ultimate Spiderman в града. Тежи 1,6 кг и е с размери 43x33x23 см.

Количката му е подвижна, така че може да се пренася по два начина, а колелата му са изработени от гума, така че се залепват по-лесно.

Тя има две големи отделения с цип, две по-малки отстрани и включва моливник със същия дизайн като раницата, дълъг около 20 см.

6. раница Minnie Mouse

Включва допълнителен калъф

51EIac272gL

КУПИ СЕГА

За феновете на Minnie тази раница има иновативен дизайн във фуксия с бели детайли и е изработена от материали с отлично качество.

Той е идеален за момичетата, които тръгват на начално училище (6-10 години), тъй като е с размери 33x15x42 см, което им позволява да носят всички необходими неща за този етап.

Количката може да се сваля, за да се носи на гърба, има средно голям външен джоб и включва заоблен калъф с цип. Освен това може да се пере. Препоръчва се да се пере само в студена вода, да не се суши в центрофуга и да не се глади.

7. раница за Шампионската лига

За европейските футболни фенове

51k8h6LPNVL

КУПИ СЕГА

Раницата е изработена от полиестер, тежи само 1 кг и е с размери 34,5×44,5×23 см. Количката му е фиксирана и има две подсилени удароустойчиви колела и два допълнителни крака, които му позволяват да стои самостоятелно.

Тя има четири отделения с цип (2 големи и 2 малки) за по-добро разпределение на съдържанието и два странични мрежести джоба, в които могат да се съхраняват бутилки с вода. Тя съдържа вътрешен органайзер, а презрамките са изработени от издръжлив материал.

8. количка Star Wars

Превръща се в раница

51TJ5uYRU8L

КУПИ СЕГА

С иновативен дизайн Star Wars, тази раница от Next Door е с обем 29,57 л и е изработена от полиестер и PVC. Тежи 2,7 кг и е с размери 32x44x21 см.

В предната част има две отделения с цип - голямо с ремъци за закопчаване, които предотвратяват преместването на съдържанието, и по-малко, идеално за пренасяне на обяд, а в задната част има джоб с цип, в който се съхраняват ремъците за пренасяне като раница за количка.

Едно от най-хубавите неща в тази раница са 4-те колела с многопосочно въртене, които позволяват по-лесното ѝ придвижване. (Safta Раница на Реал Мадрид

Оригинален дизайн на испанския отбор

41w+4NehB1L

КУПИ СЕГА

Тази раница, изработена от полиестер, има 3 отделения с цип (2 големи и едно по-малко), размери 32x16x42 cm и тегло 700gr.

Дизайнът му в бяло с черни детайли има щит на Реал Мадрид и името на отбора, изписано върху цялата чанта. Тя има само 2 колела, но е снабдена с количка с опора отпред, за да може да се държи изправена, която също така може да се сваля, така че да се носи удобно на гърба. (Mojave Moon Backpack)

Устойчива и стабилна

51naTh5yqBL

КУПИ СЕГА

Тази раница е с многоцветен дизайн на цветя и има точния капацитет за носене на основните училищни принадлежности. За по-добро разпределение има 4 отделения с цип: 2 големи и 2 по-малки, както и още 2 отстрани с мрежа. Плюс вътрешен органайзер.

Облегалката, раменните ремъци и количката с две колела са изработени от подсилен, удароустойчив материал, а в предната част има два интегрирани крака, които я поддържат изправена.

Размерите му са 34,5 × 44,5 × 23 cm, а теглото му е само 1 kg.

11. Раница Movom

По-добра организация на съдържанието

51PAll5Ua7L

КУПИ СЕГА

Тази раница Movom, изработена от полиестер, е с вместимост 27,72 л, размери 33x42x20 см и ниско тегло от 1,7 кг.

Иновативният му дизайн в черно има детайли на комични изрази в бяло. Освен това за по-добро разпределение има четири отделения: основно отделение, което е двойно, странично мрежесто отделение за съхранение на бутилка за вода и друго предно отделение, което е идеално за малки аксесоари или обяд.

Количката му с две силиконови колела е подвижна и има опора отпред, за да може да стои самостоятелно. Ако искате да го носите на гърба си, презрамките са широки и подплатени за по-добро прилягане.

12. Safta Раница FC Barcelona

Оригинален дизайн на испанския отбор

41hPPriN3rL

КУПИ СЕГА

Тази раница от полиестер има голямо двойно отделение и едно по-малко, размери 33x15x43cm и тегло 800g.

Дизайнът му в тъмносиньо с червени детайли има отпред щита на FC Barcelona, а от едната страна - слогана 'FORҪA BARҪA'. Тя има само 2 колела, но е снабдена с количка с опора отпред, за да може да се държи изправена, и е подвижна, така че да може да се носи удобно на гърба. (Star Wars подвижна количка

За най-малките

41cjUzHjk9L

КУПИ СЕГА

Тази чанта се препоръчва за деца на възраст 2 години и повече и може да се използва както на гърба, така и като раница на колелца.

Той има футуристичен и техно дизайн с подплатените и отразяващи каишки и дизайна на Star Wars отпред. Закрепва се към метални скоби и има 3 джоба с цип.

Количката е изработена от висококачествени удароустойчиви и неръждаеми материали, а колелата ѝ са защитени за безопасност. Той може лесно да се сгъва, за да заема възможно най-малко място.

14. E-volve раница на колелца

Точно правилният размер за кабините на авиокомпаниите

41LgdCM6GpL

КУПИ СЕГА

Тази черна раница с червени и бели детайли е идеална както за училище, така и за пътуване.

Размерите му са 55x30x20cm, теглото му е 1,5Kg, а вместимостта му е 25L. Освен това има 2 предни отделения с цип и две по-малки отстрани, идеални за бутилка с вода.

Тя може лесно да се превърне от раница в раница на колелца и има вътрешен джоб за съхранение на лаптопа ви.

Какво представлява раницата на колела?

mochilas-con-ruedas-300x133

Раниците са приспособления, които съществуват от дълго време, за да помагат при пренасянето на предмети от едно място на друго. Тези раници се носят на гърба и тъй като обикновено са доста тежки, иновациите в областта на дизайна доведоха до появата на колела, които напоследък се радват на значително одобрение на пазара поради нивата на комфорт и организационен капацитет, които предлагат.

В това отношение една от най-популярните версии е ученическата раница със задни колела. Ето защо учениците от всички възрасти и на всички нива на образование могат да използват такива раници при ежедневното си пътуване до класната стая. Те ще могат да пренасят не само компютри, но и книги и тежки документи, тъй като функционират като малък куфар.

Предимства на използването на подвижна раница

Тук ще разгледам някои от предимствата, които ще получите с тези страхотни модерни раници.

Осигуряват високо ниво на мобилност

Тези раници имат редица предимства пред традиционните чанти и чанти за рамо, което ги прави идеални за училище, колеж и пътуване.

Намалено тегло/време за носене за потребителя

Усилените версии помагат за намаляване на риска от нараняване, свързано с наднормено тегло в гърба, като спомагат за поддържане на добра стойка, което ще доведе до по-добро здраве с течение на времето. Те също така помагат за по-бързо придвижване по летища, училищни зали и др.

Те поддържат тежестта на раницата и нейното съдържание на раменете и гърба

С течение на времето, когато носите тежка раница на раменете си с предмети от училище или от пътуване, тя може да причини дискомфорт като болки в лопатките, врата, гърба, мускулни спазми, болки в бедрата и дори да предизвика по-сериозни физически проблеми. Ето защо благодарение на използването на подвижни раници ще можете да намалите теглото им по-добре, като ги плъзгате удобно по земята.

Те намаляват ежедневния стрес и поддържат здравето ви

Изчислено е, че хиляди потребители посещават спешното отделение всяка година заради наранявания, свързани с раницата. Този проблем е често срещан в света на децата, тъй като те все още са в период на растеж и развитие, но поради използването на тежки раници тийнейджърите и възрастните също могат да страдат от физически проблеми, придружени от загуба на равновесие и маневреност.

Въпреки това трябва да сте наясно, че не всички модели са опасни, това зависи от употребата: правилната поза, правилното регулиране на ремъците върху тялото ви и ергономичния дизайн на изделието. Раменните колани са добър пример за това, както и подвижните версии, за които ви разказах, които намаляват до минимум честотата, с която трябва да вдигате и носите тежестта им в ръцете или на раменете си.

Раница на колелца срещу раница с презрамка

Ако искате да научите накратко за характеристиките на раниците на колелца и стандартните раници, разгледайте списъците по-долу.

Изберете раница с колелца, ако:

  • Трябва да пренасяте тежки предмети на дълги разстояния.
  • Имате или желаете да избегнете възможни наранявания или медицински проблеми.
  • Искате най-доброто от двата свята: презрамки и колела.

Изберете раница със стандартни презрамки, ако:

  • Не е необходимо да носите нищо тежко.
  • Искате възможно най-лека раница.
  • Движите се по терен, който не е подходящ за колела.

Съображения, ако избирате лека или тежка раница

Количките се предлагат в различни форми, размери и тегло. Олекотените версии са идеални за лесно придвижване и могат да се носят удобно на раменете, когато е необходимо. Те са предназначени за пренасяне на леки предмети по негруби повърхности, но могат да бъдат ограничени по отношение на пространството в купето и гъвкавостта; въпреки това те могат да направят придвижването от едно място до друго по-приятно.

От друга страна, тежките раници обикновено са по-здрави и могат да носят по-голям брой предмети. Те са по-подходящи за ежедневни пътувания в сравнение с тези, които се използват за случайни пътувания. Също така някои от тях имат предимството да предлагат висока устойчивост на атмосферни влияния, повече отделения и място за съхранение за тези, които се нуждаят от допълнително пространство, като например мрежа за бутилка за вода, таблети, книги, сгъваеми измервателни уреди и др.

Грижа за ученическата чанта на колелца

След това може би се чудите как най-добре да се грижите за чантата си. Имайки предвид това, ето най-добрите съвети, които ще ви помогнат да го поддържате в перфектно състояние.

Почиствайте редовно раницата си

Тези артикули са изработени от 100% полиестерен найлон с висока плътност, като много от тях са с водоустойчива обработка . Когато се замърсят обаче, лесно губят блясъка си. Така чантата ви изглежда скучна и стара. Ето защо ви съветвам да съставите график за почистване с мек сапун и вода. По този начин тя ще остане блестяща и ще изглежда като нова.

Използвайте чантата правилно

Повечето чанти са издръжливи. Колелата обаче няма да издържат дълго, ако не ги използвате според инструкциите на производителя. Затова задължително следвайте ръководството за потребителя. Освен това никога не ги претоварвайте и особено внимавайте за неблагоприятни повърхности, по които ги плъзгате, тъй като те могат дори да повредят монтажния капак.

Информирайте се за най-добрите практики

Колкото повече проучвания направите, толкова повече ще можете да научите за препоръките, предлагани от потребителите и експертите по отношение на тази модна раница. Тези коментари ще ви дадат допълнителна информация и съвети, за да научите не само как да изберете най-добрия артикул, но и как да го опаковате, върху кои повърхности можете да го търкаляте, как да го почиствате и т.н.

На какво трябва да обърнете внимание, когато си купувате раница на колелца?

Тъй като днес на пазара има голямо разнообразие от ученически чанти с колелца, ще ви дам няколко съвета, които могат да ви помогнат да обърнете внимание на различните характеристики, които трябва да търсите, преди да пристъпите към закупуването им .

Материал

Този тип оборудване може да бъде произведено от различни материали, като платно, найлон и полиестерни смеси.

В тази връзка, тъй като нищо няма да повлияе на тяхната издръжливост повече от качеството на тези материали, опитайте се да намерите чанта с плътна тъкан, използваща леки найлонови влакна, подкрепена от по-тежки материи на гърба, ръбовете и шевовете, където тези елементи се износват най-много.

Що се отнася до металните рамки, алуминиевите са много по-здрави от пластмасовите части. Здравата рамка е от решаващо значение, тъй като чантата ще бъде влачена навсякъде.

Що се отнася до колелата, тъй като те ще поемат тежестта на ученическата чанта, трябва да търсите такива със здрава ходова част и полиуретанови лагери. Това ще осигури по-дълъг експлоатационен живот в сравнение с моделите, произведени с евтини пластмасови ролки .

Размер

Съществува голямо разнообразие от размери на раници, предназначени за определени възрастови групи. Това означава, че можете да намерите идеалната раница на колела, независимо дали потребителят е много малък ученик в училище, или възрастен студент.

По-малките версии обикновено са около 16 инча, но са доста леки. Макар че не са тежки и не могат да носят голям товар, те са идеални за много малко момиче, което трябва да носи някои от любимите си играчки и вещи.

Средните раници също могат да бъдат с размер 16', но са малко по-големи, по-тежки и по-здрави. Понякога те се смятат за чанти за съобщения и са идеални за тийнейджъри, които трябва да носят тежки книги до и от гимназията.

Що се отнася до раниците с големи колела , те са високи над 18' и са подходящи за студенти и пътуващи до работа. Те са по-издръжливи и устойчиви, което ще им позволи да носят тежки учебници, папки и лаптопи. Тези модели ще се отличават и с по-здрава рамка, предна опора и стабилни колела.

Качество и дизайн

Едно от най-важните качества на това оборудване е неговото качество. Никой не иска раница, която се разпада след една година или чиито шевове се късат, когато е натоварена с тежки книги или скъп лаптоп. Затова, макар че качеството е свързано с материалите, използвани за изработката на чантата, то включва и нейния дизайн.

Когато тези части са качествени, ще разполагате с множество отделения, куки за закрепване, здрави ципове, джобове, отвори за химикалки, поставки за лаптопи и странични и предни мрежести джобове за тетрадки и други отделения с ципове.

Тегло

След размера следващото най-важно нещо, което трябва да се вземе предвид, е теглото на чантата. В този си вид раницата с колела ще бъде по-тежка от традиционната раница, само защото има колела и дръжка. Затова трябва да изберете оборудване , което да е здраво и издръжливо и да ви позволи да носите вещите си, без да ви тежи.

Общото правило е да изберете раница, която е достатъчно лека за възрастовата група, за която я купувате, разбира се, в съчетание с описаните аспекти като качество, материал и размер.

Какви са различните видове дръжки?

Подобно на колелата, дръжките на раницата са частите, които я отличават от стандартната раница. В тази връзка разгледайте тези характеристики, описани по-долу

Телескопична дръжка

Телескопичните дръжки се намират при повечето подвижни раници. По принцип те работят като телескоп: едно рамо, което се прибира в себе си и има дръжка в края, където потребителят държи парчето, така че е по-лесно да се носят, тъй като ръката ви е зад тях, докато вървите и търкаляте пакета.

Двойна прибираща се дръжка

Двойната прибираща се дръжка е най-добрият вариант. Тя прилича на дръжката на стандартния багаж на колелца, който обикновено се носи в самолета. Той има две рамена, които се съединяват в края и могат да се прибират или удължават, за да се регулира удължаването.