Регулируеми дъмбели

mejores-mancuernas-ajustables

Ако вече сте си представили, че се упражнявате в уюта на собствения си дом, без да се налага да излизате от къщи или да плащате за скъпи абонаменти, тогава най-добрите регулируеми гирички ще бъдат идеални за вас, но ви предупреждаваме, че не винаги е лесно да намерите добър комплект, тъй като някои са много скъпи и не си заслужават, а други са по-евтини, но могат да бъдат изработени от нетрайни материали, с ненадеждни заключващи механизми и нискокачествени покрития. Затова днес ще говорим само за тези, които си заслужават.

 

Най-добрите регулируеми дъмбели

Кои са най-добрите регулируеми дъмбели?

Ако искате да намерите добър комплект регулируеми гири, трябва да вземете предвид много фактори, като например очакванията ви за мускулен растеж, пространството, с което разполагате у дома, вида на системата за заключване, която искате да имате, и, разбира се, видовете упражнения, които искате да практикувате.

По-късно ще разгледаме всичко това по-задълбочено, но засега ще ви помогна да изберете между 5-те най-добри регулируеми гирички на пазара, като използвате моя списък за сравнение. Уверявам ви, че докато я прочетете, ще вземете решение и ще си вземете у дома най-добрите дъмбели за вас.

Тук са от най-добрите регулируеми комплекти за дъмбели:

1. регулируем комплект дъмбели Todeco

Универсален и пълен

41acwQR8R1L

КУПИ СЕГА

С този отличен комплект ще имате общ капацитет от около 20 кг, което ще бъде повече от достатъчно, за да ви придружава в мускулния растеж за повече от дълго време. Той има общо 12 плочи, разделени на 4 по 2,5 кг, 4 по 1,25 кг и още 4 по половин килограм. Той има две въртящи се яки за фиксиране на плочите на място, дръжки, покрити с нехлъзгаща се гума и антикорозионна материя, и дори удобен и комфортен калъф за съхранение или транспортиране на комплекта.

2. ScSPORTS Регулируеми дъмбели

Хромирано покритие

51azXS4rLOL

КУПИ СЕГА

Ако харесвате външния вид на хрома, тези дъмбели са това, което сте търсили. Те са с обща вместимост 15 kg и имат 12 плочи, разделени на 8 по 1 kg и 4 по ½ kg. В същото време те са от традиционния тип, така че разполагате с обичайните 4 яки, за да поставите всичко на място.

А ако се притеснявате къде ще съхранявате новото си фитнес оборудване или как да го транспортирате, не се притеснявайте, защото то се предлага с калъф за пренасяне с дръжка, за да можете да организирате всичко лесно.

3. Регулируеми дъмбели PROIRON PRKCAS 20K

Нищо не му липсва

51OX92zN9tL

КУПИ СЕГА

Това без съмнение е един от най-универсалните комплекти дъмбели от всички, благодарение на факта, че не само се предлага с две щанги, но включва и трета удължена щанга, за да можете да увеличите още повече обхвата на възможните упражнения.

Общият капацитет е 20 кг, с 4 x 1,25 кг, 4 x 2,5 кг и 4 x 0,5 кг плочи, само че, ако желаете, можете да добавите и допълнителни плочи, за да добавите още по-голяма тежест - идеално за сериозните трениращи.

4. SONGMICS SYL20T регулируеми дъмбели

Качество и удобство

51MPR-165YL

КУПИ СЕГА

Дъмбелите от тази марка винаги ни радват със своето качество, издръжливост и гъвкавост. В този случай става дума за комплект от 20 кг, изработен от здрав, масивен чугун и завършен в черно, за да му придаде феноменален вид и защита, разбира се.

Това е традиционен тип, с никелирана щанга с нехлъзгаща се повърхност и плочи 4 x 1,25 kg, плочи 4 x 2,5 kg, двете щанги и заключващите яки. Предлага се и в презентация на 40 кг регулируеми гирички.

5. Регулируеми гирички SONGMICS SYL20H

Готови за всичко

01GmVhVRioL

КУПИ СЕГА

Тези гирички с обща маса 20 кг са разпределени в 4 плочи по 2,5 кг, 4 по 1,25 кг и още 4 по 1 кг. Освен това те са висококачествени дискове, подсилени отвън с полиетилен и пълни с пясък отвътре, като и двете пръчки имат перфектна пластмасова дръжка, за да се предотврати изплъзване и износване на метала, който ги образува и който дори е поцинкован.

Заслужава да се отбележи, че те са с отлично качество, изключително издръжливи и с много модерен външен вид.

 

Как работят регулируемите дъмбели?

mancuernas-ajustables

Въпреки че регулируемите дъмбели са просто това, т.е. дъмбели, на които можете да регулирате теглото, за да ги направите по-гъвкави и да ги адаптирате по-добре към вашите упражнения, също така е вярно, че е важно да познавате различните видове, които съществуват, за да можете да изберете правилно, нещо, което ще разгледаме в дълбочина по-късно.

Във всеки случай мога да ви кажа, че това са щанги, на които можете да монтирате плочи с различна тежест, за да постигнете желаното натоварване и да постигнете търсените резултати и мускулен растеж.

Лесно ли е да се укрепват мускулите с дъмбели?

Въпреки че те са феноменален инструмент за изграждане на мускули и постигане на желаната мускулна маса, не мислете, че само с помощта на дъмбели ще имате тялото, за което мечтаете. Всъщност те са един от многото необходими инструменти, също като добрата диета, постоянните упражнения и разнообразните тренировки, които съчетават различни видове дейности.

Ето защо имайте предвид, че може да прекарате дълго време в огледалото, без да забележите особена промяна, затова останете постоянни и след няколко месеца ще започнете да виждате добър напредък. Ако продължите да вървите по правилния път, повярвайте ми, тя ще продължи да се увеличава.

Добре ли е да се използват дъмбели с ниско тегло?

mancuernas-clasicas

Зависи. Ако тепърва започвате да се занимавате с физически упражнения и физическа активност като цяло, тогава да. В този случай е не само възможно, но и необходимо да се започне с малки тежести, преди да се премине към по-тежки дъмбели. Въпросът е, че ако тялото ви не е свикнало с физическа активност и тежки упражнения, всяко необичайно натоварване може да доведе до нараняване или друго физическо заболяване.

По подобен начин, ако забележите, че лесно вдигате например 10-килограмов дъмбел, това е ясен показател, че трябва да вземете нещо малко по-тежко, например 12 или 15-килограмов дъмбел. Става дума за това да можете да се напъвате малко повече, за да напредвате.

Възможно ли е да замените фитнес залата с дъмбели у дома?

Както казах, можете да се посветите на упражненията с дъмбели за дълго време и, разбира се, след няколко месеца ще забележите ползите. Също така можете да правите това само у дома, но повярвайте ми, ще постигнете много по-бърз и ефективен напредък, ако комбинирате домашните тренировки с добри упражнения във фитнес зала.

С това искам да кажа, че можете да се възползвате от използването на други машини, съчетания и дори други инструменти, като например гирички, които ви помагат да работите едновременно с различни мускулни групи, както и че е добре да поискате помощ от треньора във фитнеса, за да ви насочи и да ви помогне да постигнете целите си.

Сега, ако сте достатъчно дисциплинирани, за да следвате стабилно и постоянно обучение у дома, ако си купите добър комплект тежести и ако също така спазвате добра диета, тогава можете ефективно да кажете сбогом на фитнес залата и да се посветите на натрупването на мускулна маса от уюта на вашия дом.

Какво трябва да обмислите, преди да си купите чифт дъмбели

Регулируемите комплекти дъмбели са феноменален начин за пренасяне на фитнес залата в дома, което може да се изрази в по-голямо удобство, без допълнителни усилия да отидете някъде другаде, за да тренирате, и лекотата да правите всичко това в уединението на собствения си дом. Сега не всички регулируеми дъмбели си заслужават парите, тъй като не всички са изработени от качествени материали, а други могат да бъдат толкова скъпи, че без проблем да платите за добър членски внос във фитнес залата.

И така, как да намерите добър комплект дъмбели? Освен че можете да прочетете списъка за сравнение по-горе, следвайте следните съвети, за да си купите идеалния комплект:

Търсете комплекти дъмбели с лесно сменяеми плочи

По своята същност тези дъмбели не ви позволяват да правите бързи и внезапни промени, а трябва да отделите време, за да регулирате и променяте тежестите според изискванията си. Затова търсете добър комплект, чиито плочи се сменят лесно, стига да не прекарвате 15 минути в опити да преминете от 20 кг на 30 кг, защото заключващият механизъм е твърде сложен или защото просто не е качествен и регулирането му отнема време.

Смисълът на всичко това е да се опитате да запазите темпото, което мускулите ви са набрали по време на всяко повторение, и да не им давате прекалено много време за охлаждане между упражненията, което може да върне назад много от усилената ви работа. Но също така е добре да се уверите, че тежестите са прикрепени към щангите по такъв начин, че да не се износват твърде бързо. Затова търсете комплекти, които поддържат добър баланс и в които основите, върху които се поставят тежестите, са стабилни.

Консултирайте се с мнения на хора, които са използвали гиричките, които искате да купите

Когато сте се спрели на конкретен продукт, винаги е добре да разгледате препоръките и мненията на други потребители, които вече са използвали въпросния модел или подобни модели. Така че, ако имате приятели, които са фитнес ентусиасти или професионалисти, извикайте ги и ги попитайте колко дълго са издържали, дали се слагат и свалят лесно, дали прътите са лесни за хващане при вдигане и упражнения, дали дръжките са достатъчно удобни и др.

По този начин можете да спестите много пари за комплекти, които няма да си струват в дългосрочен план, и дори да научите малко за това как работят и как да се възползвате максимално от тях. Дори ще избегнете фиаското да вземете гиричките вкъщи и да ги оставите да лежат в ъгъла през цялото време, защото просто не са работили така, както сте очаквали.

Купувайте комплекти с минималните и максималните тежести, които ви трябват

Когато купувате комплекти за дъмбели, е важно да сте реалисти и да знаете колко тежести можете да вдигнете, но също така е необходимо да поддържате високи очаквания и да направите всичко възможно, за да постигнете желания растеж. Затова е най-добре да си купите комплект, който да покрива спектъра от тежести, които искате и трябва да вдигате.

Тоест, ако рутинните ви занимания включват някои упражнения, с които тренирате нови мускулни групи, вероятно се нуждаете от много малки тежести, така че новият ви комплект би трябвало да ги предлага без проблем. Също така, след като продължите да тренирате и минат месеци, растежът на мускулите ви ще бъде такъв, че ще трябва да увеличите малко натоварването и да достигнете нива, които вероятно не сте предполагали, че ще са ви необходими преди. Така че, ако можете да си купите комплект с тежести, малко по-високи от тези, които ви трябват сега, направете го. По този начин ще избегнете да не успеете да се справите сами.

Уверете се, че тежестите не се изплъзват

Били ли сте някога в евтина фитнес зала или в импровизираната домашна фитнес зала на приятел? Ако отговорът ви е 'да', вероятно сте опитвали щанги, по които тежестите се плъзгат и понякога падат на пода, което може да бъде много опасно за вас или за хората около вас. Представете си само, че вдигате 30-килограмов дъмбел и една от тежестите пада върху крака ви, или че някой минава покрай вас, а чинията се плъзга по пода и го удря.

За да избегнете това, както и досадния шум от дрънченето на плочите по метала на щангата при всяко повдигане, проверете дали моделът, който купувате, има функция за безопасност, която ги задържа на място. Всъщност има и модели, които включват вид гума или протектор между плочите, за да се предотврати сблъсъкът им една с друга и износването им, както и досадните шумове.

Изберете комплект, който е лесен за съхранение

Никой не иска комплект дъмбели , който е невъзможен за съхранение. Разбира се, няма да прекарваме цял ден в вдигане на тежести, а най-много по няколко часа всеки ден (и това е в най-добрия случай), така че няма смисъл плочите и щангите да се въргалят из спалнята или кабинета у дома, да пречат и да заемат място за други. Затова в идеалния случай закупеният продукт трябва да включва някакъв начин за лесно съхранение на компонентите.

Обикновено това решение е прост калъф, в който можете да съхранявате всички чинии и пръти без никакви неудобства, за да поддържате всичко подредено и на едно място. Можете дори да приберете всичко, когато приключите, да го сложите в колата си и да го вземете със себе си на следващия ден в парка или в къщата на приятел, за да пренесете собствената си фитнес зала почти навсякъде. Това ще ви даде голяма свобода и удобство.

Видове регулируеми гирички

Както споменах по-рано, има няколко вида регулируеми гирички. Но по какво се различават един от друг и с какво единият е по-добър от другия?

Традиционни

Тези модели имат щанга, плочи с тежести и някакъв вид яки или системи за захващане, които се използват за регулиране на тежестите към щангата. При този тип дъмбели трябва да следвате три стъпки, за да промените натоварването. Първата стъпка е да отвиете яките, да поставите и извадите плочите според нуждите и след като получите желаната комбинация от тежести, да поставите яката обратно.

Както виждате, това е системата, която вероятно сте използвали през целия си живот, тъй като фитнес залите често ги поставят в своите съоръжения, защото са доста издръжливи, достъпни и безопасни.

Иновативен

Те са основно едно парче, което има няколко свързани плочи и ви спестява неприятностите, свързани с ръчното отстраняване на всяка плоча, за да постигнете желаната конфигурация. Ето защо те са изключително удобни и комфортни, а смяната на тежестите отнема само няколко секунди.

В същото време те са идеалните системи за хора с ограничено пространство за съхранение. Тъй като имат толкова малко части, те не са толкова тромави и дори са малко по-минималистични, така да се каже, няма да ви е необходимо твърде много място за съхранение.

Предимства на регулируемите дъмбели

Дъмбелите като цяло са чудесни за упражнения, тъй като могат да постигнат големи ползи, като например да накарат много от мускулните групи да работят едновременно, не само за да вдигнат самата тежест, но и да ви дадат правилния баланс, докато завършвате задачата. Освен това те ви позволяват да тренирате ръцете си поотделно, което ви помага да балансирате силата им и да предотвратите прекъсването на растежа на по-силната от тях.

Сега, с регулируеми комплекти тежести имате допълнителни ползи за тези, които ще видим по-долу:

Диапазон на упражненията

С регулируемите дъмбели можете да покриете широк спектър от упражнения и съчетания, които не само включват ръцете, бицепсите и трицепсите, което е достатъчно, но и ви позволяват да тренирате други мускулни групи, като просто завъртите малко тялото си или леко промените извършеното движение.

По този начин можете да преминете от трениране на бицепса към трицепса и след това към раменете, да завършите горната зона с гърба и след това да започнете долната зона. Да, дори за клекове, глутеуси или прасци те могат да бъдат феноменални и да дадат невероятни резултати за кратко време.

Също така, при стационарните тренажори сте ограничени до определени ъгли на работа и един и същ диапазон на движение, което ще ви омръзне. Хубавото на регулируемите тежести е, че можете да ги променяте колкото искате и да придадете на рутинните си упражнения така необходимия обрат, така че ще се отегчите много по-малко и ще останете на върха на тренировките си много по-дълго.

Цена

Разглеждали ли сте някога онлайн цените на стационарните тренажори? Дори най-евтините са около 1000 евро, да не говорим за тези от най-висок клас, които могат да бъдат истинска обида за пестеливите ни джобове. И, разбира се, вероятно знаете колко струва членството във фитнес зала, както и всички разходи и усилия, свързани с необходимостта да пътувате няколко пъти седмично, за да тренирате.

Е, добрите, висококачествени и издръжливи регулируеми дъмбели могат да струват около 50 GBP и трябва само да се грижите за тях, като например да ги избършете с чиста кърпа, след като приключите, за да премахнете излишната пот и влага и да предотвратите ръждата, и да се уверите, че ги прибирате на добро място всеки път, когато приключите тренировката си. Излишно е да споменаваме, че те са много удобни от гледна точка на икономията.

Удобство

Както казах, те са в състояние да ви предложат много широк спектър от упражнения, трябва само да прекарате няколко секунди, за да промените позицията и вероятно да промените плочата с тежести, за да имате различни упражнения за краката, ръцете, гърба, раменете или дори глутеусите.

Те ще бъдат с вас дълго време

Ако сте Хълк Хоган или Дуейн Джонсън, вероятно ще унищожите всеки комплект тежести и ще трябва постоянно да купувате нови по-тежки плочи. Реалността за нас, простосмъртните, обаче е различна и макар че ще отнеме известно време да използваме всички налични тежести в нашия комплект дъмбели, докато се наложи да преминем към нещо от по-висок калибър, вярно е, че ще се изкачваме малко по малко. Ето защо ще ни е необходим модел, който да ни придружава и да избегнем допълнителните разходи, свързани с постоянното купуване на нови табели.

Въпреки това регулируемите дъмбели са чудесни, защото ви позволяват постепенно да увеличавате тежестите и да ги комбинирате, както желаете, така че в крайна сметка те ще ви подтикнат и ще ви помогнат да продължите да растете, а освен това ще мине много повече време, преди да се наложи да купувате плочи с по-голям калибър.