Репелент срещу комари

mejor-repelente-para-mosquitos

Всички сме имали лоша нощ заради тях. Бръмченето, което усещаме в ухото си, ни предупреждава за присъствието им - те са там и са готови да разрушат съня ви! Но не се притеснявайте, най-добрият репелент срещу комари може да ви върне желаното спокойствие.

Това ужасно чувство, когато открием някои от тези насекоми в околната среда, без значение дали са много или само едно, е стресов фактор, който тревожи всеки, тъй като те нямат никаква дискриминация, когато става въпрос за атака с досадните си ужилвания.

Възможните решения варират от традиционно използваните природни средства до системите за фумигация. Има обаче предложения, които обещават да сложат край на присъствието на тези нежелани гости поне за ограничен период от време. Целта е да се намери качествена алтернатива, която защитава, без да нарушава здравето ви. Затова се отпуснете и преценете това сравнение.

Най-добри репеленти срещу комари

Кой е най-добрият репелент срещу комари?

Най-добрият репелент, който можем да купим , ще бъде този със следните характеристики:

 • Пазете насекомите от тях: Да, изглежда повтарящо се, но не е. Трябва да се уверите, че те наистина изпълняват функцията си да отблъскват комарите. Ще можете да разчитате на коментарите и наблюденията на техните потребители.
 • Използване на естествени съставки: В днешно време зелената вълна измества използването на химически продукти с включването на ароматни растения и капки от техните етерични масла. Една от тях с тези добрини би била идеална.
 • Използване на химически съставки: Химическите компоненти трябва да осигуряват слабо въздействие върху здравето. Важно е да се четат етикетите и препоръките на производителите им и да се спре прилагането им в случай на нежелана реакция.
 • Време за защита: Много от тях могат да имат продължително действие поради концентрацията си. Електронните излъчватели за контрол на комарите със специална честота могат да се използват толкова дълго, колкото позволява тяхната батерия или захранване.

Ето от най-добрите репеленти срещу комари:

1. преносим репелент за комари Wilxaw

41uJZ3fgjPL

КУПИ СЕГА

С този преносим репелент тип ключодържател ще получите защита срещу тези комари, които ограничават забавлението и почивката на открито . Той генерира ултразвукова честота, която се предполага, че е откриваема от тези насекоми, без да предизвиква звукови смущения за хората или животните. Основното му предимство е работата с USBr, без нужда от допълнителни батерии. По-евтино от други продукти.

2. Pyramid Trek 55 течен репелент срещу комари

51H4PP1t7sL

КУПИ СЕГА

За дълготраен ефект тази марка се предлага в три бутилки от 120 мл, които обещават да държат досадните насекоми на разстояние. Той се впръсква директно върху кожата, като удължава действието си за няколко часа защита. Той е мазен и може да се разнася по цялото тяло, без да причинява дискомфорт или дразнене. Препоръчва се да се нанася върху най-изложените зони.

3. Relec Extra Strong Mosquito Spray

41lWSzFt3gL

КУПИ СЕГА

Достъпен спрей, направен с химикали, за да държи комарите и насекомите далеч. В бутилка от 75 ml, чието съдържание може да се разпръсква върху тялото, като се внимава особено за контакт с очите и устата. Идеален помощник по време на пътувания до места с богата растителност, блата и селски райони. Той е силен и с продължително действие.

4. BriteNway гривна против комари

41sgpX8j8CL

КУПИ СЕГА

Спорен вариант за неговите противници и който обещава да защити семейството ви, без да прибягва до голям химически товар. Това е гривна, която излъчва аромат, съчетаващ естествени съставки като гераниол, активно вещество от растителен произход, с цел да покрие въглеродния диоксид от човешкото издишване, дезориентирайки комарите. Може да се използва от всеки, тъй като е регулируем.

5. Fysio Mosquito Repellent Cream

51cRB54ij7L

КУПИ СЕГА

Този крем е повече от репелент, той представлява пълноценно защитно средство за кожата. Освен че предпазва от комари, той е и отлично овлажняващо средство благодарение на съставките си, в които основна роля играе пчелният восък - средство за възстановяване на тъканите. Тя включва зехтин, кокосово масло и невен, както и други етерични масла. Препоръчва се за цялото семейство.

Какво представлява репелентът срещу насекоми?

Repelente-de-mosquitos-natural

Те са естествени или изкуствени вещества, използвани за предпазване на комарите и вредителите от определени повърхности или от тялото. Те могат да се нанасят директно върху кожата и облеклото на хората, включително в зоната, наречена рискова зона, като например ръцете, краката и главата.

Те предотвратяват разпространението на болести чрез ухапване от комари, като зика, треска денга, жълта треска, наред с други. Това насекомо се счита за особено смъртоносно, тъй като може да причини повече от 750 000 смъртни случая годишно в целия свят, поради което е важно да се използват репеленти на местата, където има такива заболявания.

Активни съставки, които трябва да търсите в репелента срещу комари

Обикновено съставките включват диетилтолуамид (DEET) и пикаридин. Пикаридинът е без мирис, затова се използва по-често в репеленти.

Сред най-често използваните естествени компоненти са масло от мелалеука, лавандулово масло, бадемово масло, листа от евкалипт и различни репелентни растения.

 • Ефективност на естествените репеленти срещу комари

Тези алтернативни продукти са безопасни, но по-малко ефективни от тези, съдържащи химическа основа. Въпреки това използването на спрейове и репеленти в топчести апликатори с органични съставки набра популярност през последните години с надигането на зелената вълна.

Как да използваме безопасно репелентите против комари

Както беше споменато по-горе, DEET, известен също като N,N-диетил-m-толуамид, се съдържа в повечето налични репеленти. Те са безопасни, ако се използват според препоръките на производителите им, въпреки че трябва да се обърне внимание на всякакви алергични реакции или здравословни усложнения, свързани с употребата им.

Някои начини за намаляване на рисковете при използване на репеленти с DEET, пикаридин или масло от лимонов евкалипт, наред с други, са следните:

 • Да не се прилага върху рани или раздразнена кожа.
 • Използвайте само разумно количество върху кожата или дрехите.
 • Да не се нанася под дрехи и обувки.
 • Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
 • Отстранете с обилно количество вода и сапун.
 • Изперете дрехите, където са нанесени, преди да ги използвате отново.

Какво трябва да знаете, преди да използвате репелент срещу комари

Нуждаете ли се от широкообхватна или ограничена защита? В някои случаи тези продукти могат да предлагат по-широка защита, включително срещу различни насекоми, като кърлежи. Струва си да се помисли за многофункционална алтернатива.

Спрей, лосион или крем? Спрейовете са по-често срещани, но се изпаряват по-бързо. Кърпичките, потопени в репелент, кремове и лосиони, могат да оставят мазни следи по тялото. А гривните, които обещават да отблъскват комарите, не се радват на подкрепата на много потребители, които се съмняват в тяхната ефективност. Използвайте този, с който се чувствате най-защитени и комфортно.

Как мирише? Не всички харесваме едно и също нещо и това важи и за ароматите. Можете да намерите презентации с приятни аромати според очакванията си. Но без да забравяме функцията им, която е да пазят комарите от.

Какво носите и какво носите? Някои репеленти, които можете да намерите на пазара, могат да повредят дрехите ви и вещите, които влизат в контакт с тях. Тези, които са на естествена основа, не влияят на тъканите и повърхностите, но се препоръчва да се внимава при прилагането на спрейове, тъй като те са склонни да се разпръскват в околната среда.

Ще го използват ли и децата? Трябва да сте сигурни, че сте избрали продукт, който не влияе на здравето на членовете на семейството, в зависимост от техните специални условия или възраст.

Видове репеленти против комари:

aplicacion-de-repelente-contra-insectos

В повечето случаи се използва диетилтолуамид (DEET), който се одобрява от здравните асоциации, тъй като използваните количества не са вредни за здравето или околната среда. Според експертите това е най-ефективният компонент за отблъскване на насекоми.

Те произхождат от масла, извлечени от растения с инсектицидни свойства. Цитронелата, чието масло е продукт на растение, известно под това име или като лимонова трева, лимонов храст или лимонова трева, се използва като домашен репелент.

Тези аксесоари, изработени от пластмаса, гума и плат, носят със себе си репелент, който обещава да държи насекомите настрана. Те са неинвазивни, тъй като не се прилагат върху кожата. Въпреки това няма убедителни проучвания в това отношение.

Те излъчват честота, която не се възприема от човешкото ухо, и очевидно могат да отблъскват комарите. Тяхната употреба е спорна според научната общност.

 • Вентилационни репеленти:

Това са устройства, които разпръскват репелента чрез вътрешна вентилация, като дозират количеството по преценка на производителя. В повечето случаи те използват метофлутрин, който се счита за канцерогенен невротоксин.

Запалват се на открити места, като отблъскват комарите с аромата, който излъчват. Те са по-малко ефективни от продуктите за директно нанасяне.

Как да си направим домашни репеленти против комари

Често задавани въпроси

Кога да използвам репеленти против комари?

По принцип репелентът трябва да се прилага винаги, когато някой е на открито. Но когато казвам 'на открито', нямам предвид само гората и откритите пространства, а всички видове на открито, дори извън дома ви (в зависимост от това дали се намирате в известен ендемичен район).

Обърнете внимание, че активността на комарите обикновено е най-висока по здрач и на разсъмване.

Има ли други нехимични, естествени или растителни продукти, които са ефективни за отблъскване на комари?

Да. Някои продукти с растителни масла предлагат защита срещу комари. Много проучвания обаче показват, че тези продукти действат по-кратко от обикновените репеленти.

Могат ли репелентите срещу комари да се използват от бременни жени?

Да. Въпреки че много репеленти срещу комари съдържат DEET, който на пръв поглед може да изглежда опасен, всъщност е доказано, че той действа при бременни жени през втория и третия триместър на бременността.

Всъщност други проучвания показват, че той е безопасен и по време на кърмене. Но все пак ви съветвам да прочетете показанията и предупрежденията на продукта, защото някои репеленти не са подходящи за бременни жени и това е посочено в тях.

Как да изберем правилния репелент срещу комари?

Тук не е нужно да усложнявате живота си. Изборът на репелент зависи от типа на човека, който го използва, насекомото, от което искате да се предпазите, и географския район, в който се намирате. Ако следвате тези параметри, ще намерите подходящия за вас репелент.

Препоръчвам ви обаче да обърнете внимание и на други важни аспекти, като например дали репелентът не дразни кожата и лигавиците ви, дали е устойчив на вода и износване, дали е ефективен за възможно най-много насекоми, дали има незабавно и дълготрайно действие и дали има приятна миризма.

Източници:

 • Цитронела: естествен репелент срещу комари - DosFarma