Риболовни клещи

mejor-alicate-de-pesca

Ако наистина обичате да ловите риба, трябва да групирате най-полезните аксесоари, за да направите риболова не само приятен, но и безопасен. Винаги обмисляйте закупуването на най-добрите риболовни клещи, инструмент, който ще ви улесни да откачите рибата, вместо да използвате пръстите си.

Признат като многофункционален елемент, тъй като има способността да сплесква и затяга шиповете на куката; освен това лесно хваща и реже въдиците. Те са много полезни в случай на авария, причинена от злополука при работа с кука.

Необходимо е да разполагате с този инструмент и да изберете този, който отговаря на основните характеристики за целта, за която ще се използва. Не забравяйте, че улавянето и пускането на рибата е процес, който трябва да се извършва по прост и защитен начин, така че вълнението да не отслабва и практиката да не спира.

Най-добрите клещи за риболов

Кои са най-добрите клещи за риболов?

На пазара има опции, които са се развили според размера, материалите, аксесоарите и най-вече заради тяхната гъвкавост.

Използването на правилен захват и техника на освобождаване е от съществено значение, но не е единственият елемент, който трябва да се вземе предвид. Затова в този списък сме събрали продукти, които си струва да бъдат разгледани, за да разполагате с качествен инструмент с необходимите качества, за да направите пътуването си успешно и ползотворно.

Изберете тази, която ви позволява да извадите куката от рибата, без да я повредите. Най-препоръчителни са тези с мека дръжка и механизъм за заключване с една ръка. Изберете такива, изработени от неръждаема стомана, особено ако ще се използват в солена вода. Най-модерните от тях гарантират ергономичност и затова са най-търсени.

Важното е те да са лесни за употреба и удобни, за да се избегнат нещастни случаи, докато се наслаждавате на една от най-добрите дейности на открито.

Ето и най-добри клещи за риболов:

1. Риболовни клещи E-More

От неръждаема стомана

51qIhR-23tL

КУПИ СЕГА

Ако има инструмент, който не можете да пропуснете по време на риболовните си излети, това са добрите риболовни клещи като тези от E-More, изработени с най-високо качество, за да можете да режете всякакви видове стръв, кабели и въжета.

Благодарение на конструкцията си от неръждаема стомана, той е един от най-добрите варианти да го вземете на реката или морето, тъй като ще предотвратите ръждясването му след няколко използвания и е изключително устойчив. Включва скала.

2. Риболовни клещи Lixada

Многофункционална част

41VuNuCPKOL

КУПИ СЕГА

Да имате добри риболовни клещи не означава да похарчите всичките си пари за един от тези инструменти, тъй като можете да намерите достъпни варианти като този модел с отлично качество, изработен от високоустойчив алуминий и идеален за използване във водата.

С тези клещи за риболов ще можете лесно и безопасно да отстранявате куки или да режете въжета, а дизайнът, удобната и ергономична дръжка ще ви осигурят добър захват на инструмента.

3. Риболовни клещи Dr. Meter

Многофункционална и безопасна опция

5185oueNmxL

КУПИ СЕГА

Сред риболовните си инструменти не можете да пропуснете многофункционалните клещи , които ви позволяват да действате безопасно и прецизно. Марката Dr. Meter предлага лек модел, изработен от неръждаема стомана и пластмаса, за използване в сладка или солена вода. Работи много добре като уред за отстраняване на куки или като клещи. Можете да режете, обелвате, издърпвате, мачкате и сваляте от куката.

4. риболовни клещи IWILCS от неръждаема стомана

Полезни за риболов и приключения

41IEpGsxvzL

КУПИ СЕГА

Ако търсите нещо по-просто, този модел клещи от неръждаема стомана ще ви позволи да отрежете въдицата и да извадите куката бързо и точно. Ергономичният дизайн го прави лесен за работа за начинаещи и за експерти. Най-хубавото е, че той е с много добро качество, лесен за носене и на достъпна цена.

5. Риболовни клещи с максимален захват JOLIGAEA

Клещи за действие

41R9SLryujL

КУПИ СЕГА

Това е най-добрият съюзник за улавяне и изваждане на куката, без да се налага да докосвате рибата. Той има здрава кука, която държи рибата, гумена дръжка и ножица, която ви позволява да извадите плячката от куката, без да рискувате ръцете си. Той е снабден с измервателна лента и въженце за прикрепяне към китката.

6. риболовни клещи с титаниево покритие (опаковка от две) VIMOV

За всякакъв вид риболов

41M110VQGqL

КУПИ СЕГА

Марката VIMOV предлага две клещи, леки и малки по размер. Препоръчват се за дами или тийнейджъри. Можете лесно да извадите куката, да отрежете въжето и да окажете натиск върху всеки метален инструмент, използван при подводен риболов. Благодарение на материалите, устойчиви на корозия, той е много търсен за дейности в реки, езера и морета. Предлага се с калъф за защита и удобство при пренасяне. (BB Hapeayou клещи за рязане, изтегляне и отстраняване на изолация

Практични и достъпни

41-Kv-lvzjL

КУПИ СЕГА

Най-евтиният в нашия списък за сравнение. Въпреки това той има характеристики, които го правят многофункционален продукт с добро качество. Той е идеален за работа в случай на рязане, изваждане на кука и прецизно захващане. Освен това е изработен от алуминий, стомана и волфрамов карбид, така че може да се използва в сладка или солена вода, без да се страхува от ръждясване. Дръжката предлага чудесен захват - елемент, който ще ви хареса.

Какво представляват риболовните клещи?

Те са един от основните инструменти за любителите на спортния или търговския риболов, тъй като имат способността да режат въжета, да изваждат куки от рибите и да сглобяват разцепващи пръстени. mejor-alicate-de-pescaТе са произведени от висококачествени материали, така че да могат да се използват в сладководни или соленоводни басейни. Освен това те могат да направят процеса след закачането на рибата напълно безопасен.

Кои са различните фактори, които трябва да вземете предвид, когато избирате риболовни клещи?

В зависимост от нуждите си оценете предимствата и недостатъците на характеристиките на всеки вариант. Необходимо е да се определи дали ще се използва за часове на забавление или за интензивни риболовни пътувания.

Производителите на най-добрите риболовни клещи използват алуминий и неръждаема стомана, за да гарантират здравина и издръжливост във времето. Най-препоръчваните са стомана 420 HC и анодизиран алуминий. Някои включват титан, за да увеличат гаранцията си.

Предлагат се в къси и дълги размери. Последните са специални за улов на най-голямата и тежка риба.

Най-добрите ножици са тези с достатъчно остри ножове, за да прекъснат всяка линия, и особено тези с оплетена плетка.

  • Инструмент за разделителен пръстен:

Всички клещи разполагат с тази функция, която е от първостепенно значение, когато искате да смените или подмените кука. Той е много полезен при монтирането на разделителни пръстени.

Разумно е да избирате риболовни клещи, които могат да издържат на екстремните условия на водата и околната среда като цяло. Проверете вариантите, които са лесни и много удобни за държане, така че да няма неудобство по време на снимане. Дръжките са изработени от нехлъзгащи се и здрави материали.

За удобство и захват най-добре е да се използват леки дръжки, без да се нарушава издръжливостта. Тази характеристика е важна, защото дава възможност на риболовеца да маневрира или да действа по предизвикателен начин в момента на улавянето.

Как се използват риболовни клещи?

pez-con-anzuelo-de-pesca

Това е много лесно, просто обърнете внимание на следните стъпки:

  1. Отворете дръжката, за да разделите челюстите.
  2. Отворете пръстените, като натиснете върха на клещите.
  3. Проверете дали заострените краища на пръстените са подравнени.
  4. Дръжте здраво клещите, докато плъзгате старата кука около пръстена, докато тя излезе от отворения край на разделителния пръстен. Уверете се, че разделителният пръстен е отворен, за да може куката да премине през него.
  5. Отворете отново разделителния пръстен и вкарайте новата кука в отвора.
  6. Проверете дали куката е на мястото си, преди да плъзнете клещите около пръстена.
  7. Повтаряйте тези действия, докато куката не се изчисти от пръстена и не се постави на мястото си.
  8. След като завършите тези стъпки, пръчката е готова за риболов с нова кука.

Какви други аксесоари са полезни за риболов?

Често задавани въпроси

Наистина ли са необходими риболовни клещи?

Да, те улесняват много задачи, особено когато става въпрос за изваждане на куките от рибата, за което трябва да следвате само няколко стъпки. Освен това те са многофункционални инструменти, които ви позволяват да извършвате и други задачи, като рязане и изстискване, при това с ергономичен захват.

Могат ли да се заточват риболовни клещи?

Да, можете да използвате точило за ножове или пила, за да отстраните вдлъбнатините по остриетата.

По какво се различават риболовните клещи?

Те имат различен връх, който се използва за отваряне на халките и по-лесно изваждане на куките от рибата.