Роботизирани косачки за трева

mejor-robot-cortacésped

За никого не е тайна, че косенето на тревата може да бъде изключително трудоемка и отнемаща време задача. Особено когато използвате прекалено тежките ръчни или храсторези , които ви причиняват ужасни болки в гърба и мускулите, за които дори не сте подозирали.

Най-доброто нещо, което можете да направите, е да изберете най-добрата косачка-робот, дори и да не е толкова лесно да я намерите. По-специално, използвах няколко модела, които бяха твърде бавни за размера на градината ми или които лесно излизаха от конфигурация. И винаги има някой, който се заблуждава и коси лошо.

Най-добрите роботизирани косачки за трева

Коя е най-добрата роботизирана косачка за трева?

Въпреки че понякога изглежда трудно, намирането на най-доброто на пазара се оказва по-лесно, отколкото си мислите. Просто трябва да знаете какво ви е необходимо, за да насочите търсенето си в тази посока. Например, струва си да разгледате роботите, които се предлагат без инсталация, но с автоматични програми, подобно на телевизор, който започва да настройва каналите веднага щом открие сигнал.

Има и вграден WiFi и c на приложения, за да ги управлявате от мобилния си телефон и да знаете състоянието им по всяко време, както и да правите бързи промени в настройките им. За да ви помогна, разгледайте моя списък за сравнение, в който ще откриете достъпни и висококачествени модели.

Ето и най-добрите роботизирани косачки:

1. Роботизирана косачка Mcculloch

Тя ще свърши работата вместо вас

41f+UEaAruL

КУПИ СЕГА

Ако искате робот да се грижи за вашата морава и да не се притеснявате за преминаването на ръчна или електрическа косачка, тогава това може да е идеалният модел за вас.

Това е много качествена роботизирана косачка, която чрез просто програмиране ще се превърне в най-добрия ви спътник в градината. Това устройство извършва прецизни и автоматични срезове, които помагат за по-зелена морава, дори по всяко време на годината, като прави малки срезове, които добавят хранителни вещества в почвата.

Това е робот, който съчетава дизайн, мощност и технология, има високопроизводителен двигател, който ви позволява да режете дори по най-стръмните склонове на градината. Той се инсталира лесно и е защитен с аларма и ПИН код.

2. Роботизирана косачка AL-KO Robolinho 110

С технология на двойния нож

41CK0IXuXGL

КУПИ СЕГА

С тази автоматична косачка можете да се грижите за градината си и дори да я направите много по-здрава, тъй като благодарение на фините разрези, направени от ножовете, малките частици трева се превръщат в естествен тор, който ще доведе до по-зелен растеж.

Тази роботизирана косачка има изключителна производителност, има гумени колела, които ще успеят да преминат през различни терени, дори през най-стръмните, тъй като имат много силно сцепление, както и добро сцепление.

Ще можете да забравите, че трябва да прекарвате часове в косене на тревата в градината си, тъй като това е идеалното оборудване за лесно и напълно автоматично извършване на работата.

3. Роботизирана косачка R30 Bril

Компактна и практична

316OpHwbU4L

КУПИ СЕГА

Ако сте от хората, които харесват технологичните устройства, комфорта и практичността, то тази роботизирана косачка върви ръка за ръка с тези характеристики. Този робот разполага с 4 изключително остри ножа , за да коси тревата в градината ви по фин и правилен начин. Той има компактен дизайн, батерия с време за зареждане 2 часа и също така се предлага с ширина на рязане от 30 до 60 милиметра. Работи и за площи до 1200 m².

4. Роботизирана косачка Bosch Indego

Многофункционална

41HudvMO9eL

КУПИ СЕГА

Работи при повечето метеорологични условия. Препоръчва се за тези, които имат натоварен ден или просто подкрепят автономността на съвременните инструменти. Този робот е интелигентен, той има множество сензори, като един от тях е, че разпознава препятствия и ги заобикаля без проблеми. Той има идеална стратегия за косене, ако искате да имате красива градина, така че коси в успоредни линии, като се грижи за повърхността на тревата. Той може да коси и на склонове с наклон до 20 градуса.

5. Robomow RC308 Роботизирана косачка Robomow

Безопасност и здравина

31QOxfGG4LL

КУПИ СЕГА

За тези, които обичат лесни за използване и автоматизирани продукти, тази роботизирана косачка е чудесен избор. Моделът е здрав и тежи почти 20 килограма, така че ще ви осигури спокойствие при косенето на тревата. Захранва се от литиева батерия и се препоръчва за площи от 800 m², но работи приятно до за площи от 1500 m². Това е много лесен за използване робот, без усложнения при програмирането му за косене на тревата.

6. Роботизирана косачка Landroid L Worx

Управлявайте я от смартфона си

41ZbKk6FnLL

КУПИ СЕГА

Тежи малко над 20 килограма и има удобен външен вид с черен цвят, но това, което се откроява най-много, без съмнение е, че се интегрира с мобилния телефон чрез приложението. Той има три отделни ножа, които осигуряват изключително фино покритие на тревата, и сензор за дъжд, който предупреждава робота да се премести в базата за зареждане , ако вали дъжд. В същото време, ако установи, че батерията е изтощена, той автоматично преминава към базата. (Роботизирана косачка Gardena R70Li

Футуристичен дизайн

41LvAdZuEGL

КУПИ СЕГА

Тази роботизирана косачка се връща само до зарядната станция и се зарежда отново автоматично, така че не е необходимо да я носите до зарядната станция ръчно всеки път. Районът на работа се регулира от периметрова жица, която определя равномерно зоната на косене, така че роботът косач винаги да остава в зоната на косене. Той има футуристичен дизайн и LCD дисплей с интуитивно меню .

Какво представлява роботизираната косачка за трева?

mejor-robot-cortacésped

Става дума за малък домашен робот, който изпълнява функцията на косене на тревата за последващата поддръжка на вашата градина автономно . Много от тези роботи изискват потребителят да им възложи конкретна задача, при лесно програмиране, потребителят ще даде командите, които иска роботът да изпълни. За да определи размерите на градината, потребителят предварително трябва да постави тел около тревната площ, която роботът използва, за да определи границите на зоната, която трябва да бъде окосена.

Много от тях се зареждат автоматично , включват GPS , така че потребителят да може да задава командите безжично и роботът да не губи посоката си при косене. Други имат сензори, които засичат дъжд, трети разполагат с функцията, че когато батерията е изтощена, те автоматично отиват в зарядната си база, а някои марки дори предлагат тези интелигентни роботи с виртуален джойстик, който можете да управлявате от смартфона си.

Как работи роботизираната косачка

Трябва да ви е ясно, че роботизираните косачки правят само това - косят тревата. Те не събират окосената трева, камо ли да я трупат на купчини. Тези самоходни косачки за трева, обхождат тревата в градината ви на случаен принцип, като по този начин предотвратяват образуването на следи от колелата. Има кабел, който служи като ограничение, така че роботът да не пресече този кабел, трябва да го поставите предварително в процеса на инсталиране.

Видове трева и условия на косене

Струва си да вземете предвид вида на тревата, която искате да коси роботът:

Влажна трева

При тези условия не се препоръчва косене на тревата с роботизирана косачка, дори и с ръчна косачка . Мократа трева може да повреди робота или използвания инструмент и дори самата трева, която в бъдеще може да не расте правилно и равномерно. Препоръчва се да проверите програмирането на робота, така че той да не започне да коси, докато земята не изсъхне.

Гъста трева

Трябва да знаете, че въпреки че има мощен двигател и конструкцията му е лека, роботът-косачка може да стане тежък при този тип трева. Ако се опитате да задействате двигателя със сила, има вероятност роботът да се окаже блокиран. Затова се препоръчва предварително да отрежете гъстата трева с инструмент, а след това роботът сам да отреже по-малките отпадъци.

Фактори, които трябва да се вземат предвид

Има много неща, които трябва да се вземат предвид, преди да се направи тази покупка, и това е най-добрият пример.

Програмиране

Те имат голямо разнообразие от настройки и конфигурации. Някои от тях се поддържат от кабели по периметъра, а други работят под високи бариери , регулируеми, за да не излизат и да не пресичат произволно пространството.

Мобилни приложения

Мобилните приложения могат да ви осигурят проследяване на робота и дори можете да проверите историята, която ще ви даде подробна информация за извършеното от робота - от количеството окосена трева до нивото на батерията и вероятно всички препятствия, които роботът е видял. Много от тези домашни роботи са снабдени с GPS, така че работят безжично. Повечето от тези роботи работят по отношение на направляващи проводници.

Зониране и косене

Заслужава да се отбележи, че тези роботи за косене на трева в известен смисъл научават пространствата, в които работят, с течение на времето, така че инструментът ще стане по-ефективен, а взаимодействието с потребителя ще става все по-малко. Доброкачествените роботи имат сензори за удар, които помагат да се гарантира, че роботът няма да прегази с острите си ножове предмети или отломки в зоната за косене.

Модели на рязане

Този тип електрическа косачка за трева работи подобно на роботизирана прахосмукачка - тя се движи от граничния проводник до препятствието, като през цялото време реже тревата. Въпреки това, тъй като с тези инструменти можете да косите всеки ден, няма да се налага да загребвате.

Наклони и препятствия

Тези роботизирани косачки с вградена батерия имат недостатък, когато се сблъскат с наклон, тъй като може да им е необходима повече енергия, за да преодолеят наклона, и вероятно ще застанат на зарядната база по-бързо от обикновено. Ако става въпрос за стръмен склон, вероятно ще трябва да повдигнете робота, тъй като той ще разпознае склона като препятствие. Ако в градината ви има ниски участъци или странни неравности, роботът ще подреже тревата в пролуките. Затова трябва да регулирате височината на рязане за по-нататъшна работа.

Остриета и функции за безопасност

Тези остриета са създадени за фино рязане на трева, затова са остри. Ако трябва да отстраните запушване в робота, не забравяйте да спазвате всички мерки за безопасност, за да изключите устройството и след това да използвате подходящите инструменти, за да отстраните замърсяванията или да извадите парче от отрязан предмет.

Захранване и двигател

Докинг станцията се нуждае от щепсел за 110 волта. Имайте предвид, че това са устройства, които могат да се използват ежедневно, така че животът на батерията им е доста дълъг. Всъщност животът на батерията може да бъде от 5 до 10 години. Най-актуалните модели се захранват със слънчева енергия

Трябва ли да си купя косачка-робот?

Направете собствени заключения, като оцените всички предимства, които този инструмент може да ви предложи.

Автоматизация

В известен смисъл можете да изоставите грижата за косенето на тревата, за да имате по-добра градина , защото роботизираните косачки могат да свършат тази работа, трябва само да ги програмирате, да посочите границите на косене с кабелите и това е всичко.

Можете да спестите пари

Те могат да издържат до 10 години, това е нещо много ценно, когато купувате един от тези роботи, които наистина не са евтини. През тези 10 или повече години ще спестите много пари, които преди това сте похарчили за професионалист , който идва в дома ви да коси тревата ви.

Щадящи околната среда

Една от характеристиките, които се харесват на много потребители, е фактът, че някои от тези роботи са склонни да работят ръка за ръка със слънчевите лъчи, така че не са вредни като газовите косачки, за които вече знаем каква опасност представляват за озоновия слой и околната среда, тъй като изгарят горивото.

Фактор на иновациите

Няма ли да е чудесно да сте първите в квартала, които използват един от тези продукти? Имайте предвид, че някои от тях са по-евтини от други, така че с придобиването на един от тези роботи ще дадете своя принос за технологиите и автоматизацията на съвременните инструменти. Освен това тези роботи са доста удобни и интуитивни за инсталиране.