Ръкавица за голф

mejores-guantes-de-golf2

Всеки играч на голф знае, че в този спорт оборудването е от основно значение за напредъка и най-добрите ръкавици за голф са идеален пример за това.

Захватът на стика, точността на замаха и силата при дълги удари са някои от предимствата на добрия чифт. А ако страдате от потни ръце като мен, това ще помогне да подобрите усещането при всеки изстрел.

Така че е време да се сбогувате с раните след дълга практика с тази ръкавица за сравнение .

Най-добрите ръкавици за голф

Кои са най-добрите ръкавици за голф?

В зависимост от техниката ви може да се нуждаете от подсилен модел, модел с по-голяма подвижност или по-дебел модел.

Не се паникьосвайте обаче, тези аксесоари са по-евтини , отколкото си мислите, и дават повече ползи за играта ви, отколкото много други неща. Носенето на добра ръкавица ще ви позволи да подобрите всеки изстрел и ще осигури на ръката ви комфорт и защита.

В днешно време фигурите се предлагат за лява ръка, за жени, юношески размер, за дебели ръце или за зимни играчи. Така че вече няма ограничения или оправдания, за да удряте топката като шампион.

Тези първокласни, гъвкави и добре проектирани опции ще направят фразата 'пасва като ръкавица' да се чувства като втора природа при всяко посещение на тревата.

Ето и най-добрите ръкавици за голф:

1. мъжка ръкавица за голф Smart Glove SKLZ

С подвижна плочка

4107t4zP+IL

КУПИ СЕГА

Тези ръкавици са взрив. Качеството им AAA се забелязва веднага. Те са снабдени с водач за китката, който предпазва китката от нараняване и подобрява удара при замах. Перфектен за усъвършенстване на прецизните удари към топката за голф благодарение на удобния си захват.

2. X-Spann Callaway голф ръкавица

Без велкро

418UOw1ytvL

КУПИ СЕГА

Това е една от най-леките и гладки ръкавици, които някога съм носил. Силиконовият му захват се простира по цялата дължина на пръста, а мекото усещане е уникално. Той е насочен към десничарите , които не харесват допълнителното тегло на тези подсилени закопчалки.

3. Blok-It Кожени ръкавици с кожена подплата

Зимна защита

41xFEdjjLJL

КУПИ СЕГА

Закупуването на тези ръкавици беше многофункционална инвестиция за мен, защото освен на игрището, те ви топлят. Можете да усетите доброто качество на вътрешната вълна и външната кожа още при първото носене. Въпреки че не са от най-естетичните, те предпазват от студа както никой друг.

4. Мъжка ръкавица за лява ръка WeatherSof FootJoy

Дишаща кожа

41faYFNRBRL

КУПИ СЕГА

Сигурен съм, че вече имате колега, който ги използва, аз имах много такива и затова си ги купих, но не съжалявам. Те придават уникална гъвкавост на ръката, особено на палеца , което улеснява поддържането на добър захват на стика. Те са меки и пасват отлично. (Wilson Staff мъжка ръкавица за голф

Мекота и елегантност

31DXL4EaqAL

КУПИ СЕГА

Една от най-евтините , които съм виждал. Той съчетава материали от различни технологии, така че ръката да се чувства свободна и едновременно с това твърда. Имах страхотна практика с тях и те изобщо не се износват, така че издръжливостта им е 10.

Какво да търсим в една ръкавица за голф?

Знам, че пазарът може да бъде непосилен, а ако 41WdBO2-gfL

търсим ръкавици за първи път - още повече. Ето няколко допълнителни съвета, които ми помогнаха винаги да имам най-добрите ръкавици в ръцете си:

Прилягане

За да вършат работата си, ръкавиците трябва да прилягат така, сякаш са направени по поръчка за нашите ръце. Но не е необходимо да си изработвате чифт по поръчка , а е достатъчно да изберете правилния размер .

Погледнете измерванията, повечето продукти имат легенда с ширината и дължината от китката до показалеца и палеца. А ако избирате универсален модел, уверете се, че е с регулируема закопчалка на гърба.

Времето

Ако планирате пътуване с голф до тропическа дестинация, бъдете подготвени. За игра под горещото слънце е най-добре да изберете ръкавици с лятна форма , които имат отвори за вентилация и абсорбиране на влагата. В тези случаи е по-добре да се въздържате от кожени модели.

От друга страна, тренировките в по-студен климат изискват термо зимна ръкавица, която може да поддържа ръцете топли, без да отделя вътрешна пот.

Стил

В днешно време има много различни модели, от които да избирате. Особено когато става въпрос за ръкавици за жени или за деца. Има разнообразие от цветове, шевици и ръчно изработени щампи, но и по-женствени елементи, които се грижат за ноктите или оставят място за пръстени. Много популярен е и стилът, при който пръстите се оставят свободни, за да се подобри захватът.

Как да изберем подходящия модел?

За да сте сигурни, че купувате правилния размер, трябва веднага да пробвате ръкавиците. Идеалното прилягане позволява на върховете на пръстите ни да достигнат края на ръкавицата, а дланта да няма пролука и да не създава бръчки на гърба на ръкавицата.

Нищо не е прекалено стегнато или прекалено хлабаво. Препоръчително е велкрото да покрива 75% от капацитета си, ако трябва да го насилвате повече, не сте направили правилния избор.

Когато носите ръкавици, трябва да се чувствате така, сякаш изобщо не носите нищо, така че подвижността трябва да бъде максимална. И, разбира се, уверете се, че купувате ръкавица за лява ръка , ако сте десничар, защото този вид грешка е много често срещана.

Налични размери на ръкавиците за голф

За да изберете перфектната ръкавица, трябва да знаете още една подробност. Има два дизайна по отношение на размера: обикновен и кадетски. Първият е малко по-дълъг и по-тънък, а вторият е предназначен за по-дебели ръце и по-къси пръсти.

Освен това всяка марка обикновено варира между три разфасовки: малка, средна и голяма. Някои предлагат измервания в сантиметри, а други - в инчове.

Материали

Кожени ръкавици

Това са най-произвежданите материи, тъй като са предпочитан материал за играчите на голф, тъй като кожата приляга като никой друг елемент към всяко кътче на ръката и е мека на допир. Освен това е изключително устойчив на изпотяване , въпреки че в дъждовните дни може да задържа малко влага.

Единственият недостатък е, че с течение на времето кожените ръкавици могат да поддадат и да се окажат малко по-разтегнати.

Синтетични ръкавици

Те са изключително леки и подходящи за топли полета. Синтетичните влакна са по-еластични и затова издържат по-дълго. Не са толкова много обаче моделите, които са само от синтетична кожа, повечето ги включват в ставите на кокалчетата или за придаване на допълнителна гъвкавост на китката.

Ръкавици за всякакви метеорологични условия

Когато дъждовните дни заплашват да оставят полето и условията за игра ужасни, добрата ръкавица може да бъде решението.

Моделите за всякакви метеорологични условия включват комбинация от синтетичен материал, който може да устои на влагата и да подобри триенето при захващане с нея. Обикновено те включват и горен капак с вложки от топла материя.

Терморъкавици

Знам, че когато страстта ни зове, много от нас нямат нищо против да излязат да играят през зимата. Затова за нас, упоритите, са разработили някои много по-топли и по-дебели части , които не само ни осигуряват сцепление, но и ни предпазват от измръзване на пръста.

Тези ръкавици се предлагат в тъмни цветове и са изработени от трикотажен или термоматериал, който ви позволява да се люлеете, независимо колко топъл е денят, но бъдете предупредени, че те обикновено не са най- достъпни .

Зимно покритие

По принцип това е ръкавица върху ръкавицата. Това е най-добрият начин да предпазите ръцете си, тъй като са изработени от 100% водоустойчив материал за дъжд и много ниски температури. Не можете да играете с тях, но те поддържат пръстите ви топли между отделните дупки.

На коя ръка трябва да се носи ръкавицата?

Това е много често срещан въпрос сред начинаещите и отговорът е прост: ако сте левичар, ръкавицата се поставя на дясната ръка , а ако сте десничар, ръкавицата се поставя на лявата ръка. Моделите за двете ръце са рядкост, но могат да бъдат полезни, ако смените позицията си и искате да промените захвата.

Защо професионалистите свалят ръкавиците си по време на игра?

Ако вече сте прекарали цял ден с ръкавица, знаете отговора, а именно, че постоянното покриване на ръката може да намали усещането и докосването на пръстите. Ето защо, когато се изисква по-голяма прецизност и контрол, е по-добре нервите да останат активни, а разстоянието да се измерва без ръкавица.

Какво да правим, когато ръкавицата се намокри?

Ако това се случи при вас, препоръчвам ви да го оставите да се проветри. Ако не работи, окачете го на открито и все още усещате влага, когато го сложите, по-добре е да го смените.

Може би ще се изненадате да научите, че професионалистите носят със себе си до 6 ръкавици, за да ги сменят, ако потта ги развали наведнъж. Но все още нямаме нужда от толкова много. Затова е по-добре да имате резервен чифт и да удължите живота им, като не ги използвате прекомерно.