Ръкавици за бокс

svg%3E

Когато тренирате кик бокс или други подобни дисциплини, най-добрите боксови ръкавици са задължителни. Те са важни аксесоари за подобряване на техниката и тактиката на ударите. Потребителят е този, който получава ударите от обучителя, но за него те също са голяма помощ. Важно е те да са съвместими с боксовите ръкавици, които се използват като аналог.

Те са предназначени за много повече от бокс и кик бокс. Боксовите пао, както са известни още, се съчетават много добре с тренировките по муай тай или тайландски бокс, както и с други спортове.

Най-хубавото при тях е, че те не само осигуряват алтернативно упражнение за спортиста (в допълнение към чувалите и ударите). Те също така позволяват на потребителя да изпълнява упражнения за съпротивление и движение с напредване на интензивността на тренировката.

За да ги придобиете, е важно да сте наясно, че има много модели, марки и цени. От съществено значение е да намерите качествени такива, които могат да издържат на куките. Важно е също така те да осигуряват опора на китката на потребителя. Трябва да се помни, че те трябва да приемат ударите и е необходимо да могат да го правят без дискомфорт или възможни наранявания.

 

Най-добрите боксови ръкавици

Кои са най-добрите боксови ръкавици?

Ниска или достъпна цена би била първата опция за преглед, за да получите чифт paos, но това е по-изгодно, че в допълнение, може да даде добра производителност

Правилно? За да получите по-точно мнение и да направите правилния избор, си струва да вземете предвид тестовете, направени от други потребители на някои от моделите, предлагани на пазара.

Като ръководство за покупка можете да разгледате това сравнение, което подготвихме. Ще видите кои ръкавици в момента са най-популярни сред боксьорите и практикуващите бойни изкуства.

Тук са най-добрите боксови ръкавици:

1. кожени ръкавици RDX Giant Inside FPL T3W

Най-новата технология

svg%3E

КУПИ СЕГА

Те са много устойчиви и изработени от краве кожа. Те са проектирани с най-новите технологии за лесен захват. Тяхната подложка е от три слоя IMT гел и е слята с дебела пяна с въздушни канали.

Те са доста леки, но имат голяма способност да поемат ударите. Включените каишки предпазват много добре китките. Те са удобни и безопасни и са идеални за използване като фитнес оборудване.

2. боксови ръкавици с BLOK-iT GEL

Подходящи за бойни изкуства

svg%3E

КУПИ СЕГА

С приятна комбинация от цветове (синьо, бяло и черно) тези ръкавици имат гел подложка, която осигурява максимално абсорбиране на ударите. Те позволяват на трениращия да постигне по-точни, по-силни и по-бързи удари.

Те имат защитни ремъци и осигуряват достатъчна стабилност на китките. Конструкцията им ги прави много здрави и издръжливи. Те могат да бъдат адаптирани за практикуване на различни спортни дисциплини, като бокс, кикбокс, ММА, муай тай и карате. Те са особено подходящи за обучение по самозащита.

3. Everlast Mantis - Боксови ръкавициИзработени от винил

svg%3E

КУПИ СЕГА

Този чифт ръкавици, в трезви сиви и жълти цветове, са много устойчиви. Предлагат се в един размер, но са много добри за пробиване. Те се препоръчват за начинаещи бойци и за полупрофесионалисти.

Те не са с велкро закопчалки, така че са по-лесни за поставяне и сваляне. Те пасват много добре на ръцете. Подплатената подложка е идеална за тренировки с умерена интензивност. Извивката към центъра подобрява възприемането на удара.

4. Cozyswan - Подложка за тренировки по бокс

Те се държат добре

svg%3E

КУПИ СЕГА

Предлага се в яркочервен цвят, този чифт паос е изработен от полиуретан. Те са леки, но много устойчиви на удари и имат страхотна омекотяваща сила. Пръстите не са покрити, за да бъдат ръцете по-хладни.

Дизайнът е подходящ за професионална употреба и позволява по-голям ъгъл на атака. Те са на изгодни цени и са с универсален размер, за да паснат както на големи, така и на малки ръце. Те се препоръчват не само за бокс, но и за таекуондо и други дисциплини.

5. Relefree Paos de Boxeo MMA Muay Thai

Удобни и проветриви

svg%3E

КУПИ СЕГА

Те са изработени от здрава и устойчива кожа. Те са силно проветриви, за да предпазват ръцете от топлина и да запазват свежия мирис на материала.

Те са предназначени да помогнат на боксьорите да усъвършенстват техниката си. Имат чудесна опора на китките. Те се почистват лесно, като просто се избърсват с влажна кърпа. Включват цип, който дава възможност за допълнително подплатяване при необходимост. Те се препоръчват за начинаещи боксьори.

 

Какво представляват боксовите ръкавици?

Това са специални ръкавици, използвани за обучение на боксьори и практикуващи други дисциплини за самозащита и бойни изкуства.

Те са известни още като мечи лапи или боксови лапи и всъщност се използват за защита, а не за нападение. Лапите на мечката се използват за защита, а не за нападение. Лапата на мечката е получател на ударите на практикуващия.

Въпреки че не е този, който нанася ударите, в зависимост от установените серии и комбинации, този, който използва паос, също се упражнява и тренира. Основната функция на тези аксесоари е да съдействат за усъвършенстването на бойните и защитните техники и тактики.

Видове ръкавици според конструкцията им

В зависимост от структурата им, поглъщането на удара и ъгълът на атака, който могат да получат, варират в известна степен.

svg%3E

Следователно те не трябва да бъдат еднакви за всички дисциплини. Има някои модификации, които се използват само за бокс, и други, които приемат по-широк спектър от спортове за обучение.

В зависимост от дизайна има основно два вида:

Те трябва да се държат с напълно изправена и изпъната ръка. Те са универсални, тъй като могат да поемат всякакви удари.

Ето защо те се препоръчват за начинаещи, които тепърва навлизат в света на бокса. Те са идеални, за да започнете да изучавате различни комбинации от куки, удари и дори ритници. Могат да се комбинират с предпазители за пищялки за кикбокс или муай тай.

Разликата е очевидна, нали? Тези ръкавици имат лека извивка, която ги прави по-вдлъбнати към центъра. Това има за цел да насочи всеки удар към по-конкретна точка. Това има за цел да накара боксьора или практикуващия да нанесе по-силен и по-точен удар.

Дизайнът им е по-съвременна версия на плоските им аналози. Ето защо те са предназначени за по-опитни и опитни бойци. Освен това те са специализирани повече в куките, отколкото в правите удари.

Видове ръкавици според предназначението им

Както беше споменато по-горе, дизайнът влияе върху предназначението на всеки чифт мечи лапи, но те могат да бъдат класифицирани и според дисциплината, за която са предназначени.

Те могат да се използват за бокс и фитнес тренировки. Подходящите за тези цели обикновено са плоските, с бърза система за поставяне и сваляне.

Въпреки това те трябва да са достатъчно подплатени, за да издържат на ударите на партньора, който може да носи ръкавици или боксови ръкавици.

Те осигуряват специална защита на потребителя, за да се предотвратят наранявания, причинени от тези, които нанасят много силни удари. Обикновено те имат контролна лента на гърба и всяка възглавница обикновено е достатъчно подплатена, за да издържа на удари.

Техните ръкохватки също трябва да осигуряват добро захващане, за да се предотврати изплъзване на ръкавиците по време на тренировката.

Това задължително са тези с максимална защита. Те са обект на най-силните удари с куки, затова потребителят трябва да има добре защитени китки и ръце.

Ето защо те се нуждаят от много подплатена, но твърда подложка, за да издържат на ударите.

Съображения преди закупуване на добри боксови ръкавици

Марка

Има различни марки, които предлагат възможността да изберете добри боксови ръкавици. Everlast е един от най-търсените. Това обаче зависи от нуждите на потребителя и от наличните модели. Важното тук е да се чувствате комфортно и уверено в избраната от вас опция.

Цена

Тя може да бъде наистина различна при различните марки и модели. Това зависи от производителността и техническите спецификации на ръкавиците. Довършителните работи и функциите за безопасност често са фактор за увеличаване или намаляване на цената.

Някои ръкавици може да са на ниска или по-евтина цена, други може да не са толкова евтини. Но като цяло всички тези специални ръкавици са доста достъпни.

Разлики между добрите и страхотните боксови ръкавици

С това, което споменахме по-горе, относно цените и марките, със сигурност ще се почувствате малко объркани. Да, има много възможности, но винаги можете да разчитате на ключове за закупуване на наистина страхотни боксови ръкавици.

Често ще намерите добри, но има и наистина готини. Какви трябва да са, за да са готини? Очевидно е, че те трябва да могат да се противопоставят ефикасно на ударите, което важи както за боеца, така и за треньора. Първият трябва да има усещането, че удря нещо здраво, а вторият трябва да предпазва китките си от удари.

Тези, изработени от кравешка кожа, обикновено представляват по-добра бариера и тъй като са пълни с пяна или гел с канали, те абсорбират ударите много добре.

Въпреки че някои ръкавици са прави, а други - извити, повечето от тях са малко вдлъбнати в средата. Това се прави, за да могат боксовите ръкавици да прилягат добре при удар. Освен това служи за защита на ръцете на трениращия, като симулира естествената им извита линия.

Що се отнася до теглото, всяко пао трябва да е над половин килограм и под 1,2 кг. Въпросът е, че достатъчното тегло гарантира по-голяма защита от удари. От друга страна, ако е по-тежък от посоченото, ще е трудно да се маневрира бързо пред бойната тактика на боксьора.

Силата, упражнявана от хвърлящия куките, може да разхлаби ръкавиците. Задължително е ръкавиците да имат система за безопасност, която да предотвратява опасно разхлабване. Освен това тази процедура може да трае няколко минути и е необходима издръжливост.

За комфорта на обучаващия се е добре да се използват и вентилирани обувки. Тези движения и съпротивление ви карат да се потите. Дискомфортът, който причиняват, ако нямат въздушни камери, е много неприятен. Така че добрият чифт ръкавици ще бъде този, който ще се погрижи и за тази точка.

Тренировъчната програма с ръкавици

Тези тренировъчни аксесоари могат да помогнат на много дисциплини, в които се използва борба и самозащита. Те са много полезни за обучители и практици.

Те не само помагат за тонизиране и укрепване на мускулите. Те работят и за подобряване на техниките за атака и защита. Показваме ви подробно:

  • Техники за усъвършенстване

Треньорът трябва да се увери, че използвайки ръкавиците, той или тя насочва боксьора правилно към техниката на ударите. Ако удряте по правилния начин, ще постигнете по-ефективно въздействие при близък бой.

Освен това ще се работи върху правилните мускули, за да се укрепят, и ще се постигне по-добро спортно представяне.

Именно когато говорим за техника, имаме предвид и необходимото нападение в боя. С ръкавиците е по-лесно да посочите къде трябва да нанесете удара - с удари или ритници.

В зависимост от дисциплината, независимо дали става дума за бокс, кик бокс, муай тай, таекуондо или други бойни изкуства, се използва цялото тяло.

Ръцете, мишците, краката, бедрата, гърбът и много други места се упражняват, за да се нанасят ефективни удари.

За да подобри защитата, спортистът ще може да избягва някои от ударите, нанесени от треньора с ръце.

Начинът, по който се осъществява съпротивлението срещу удари, позволява да се работи с мускули и стави, различни от тези, които се използват по време на настъпление. Това е много полезно за постигане на пълна физическа форма на тялото, дори за тези, които се занимават само с фитнес.

Освен това се постига по-добро разбиране на възможното поведение на нападателя, което е от съществено значение за борбата.

  • Най-мощните комбинации

Куки, ритници, прави удари и т.н. могат да се въртят и комбинират за по-добро представяне. Треньорът може да предложи различна интензивност, скорост и ъгъл за всяка серия от движения.

Важното при тези смеси е, че те довеждат нападението и защитата до балансирано ниво.

Как се използват боксовите подложки?

Това не е еднакво за всички спортове. В бокса например не се допускат ритници и лакти. Въпреки това има общи употреби, тъй като ръкавиците са много гъвкави. По-долу ще опишем тези сходни употреби:

  • Трябва да се оказва съпротива

При всяка дисциплина този, който носи мечите лапи, трябва да оказва съпротива и да поема ударите. Важно е това да се прави, тъй като прави упражненията по-ефективни, а също така предпазва ставите на двамата участници в тренировката.

Колкото по-силни са ударите на противника, толкова по-голяма издръжливост трябва да се наложи. Разбира се, това не означава да се отдръпнете от удара, а само да го приемете твърдо.

Разстоянието между нападателя и треньора също е от изключителна важност. Ако е прекалено близо, спортистът няма да може да разпери ръцете си достатъчно, за да нанесе ефективни удари. Ако се отдалечите твърде много, наложената сила ще се изгуби.

  • Нито твърде близо, нито твърде далеч

Това не се отнася за разстоянието между нападателя и противника, а за разстоянието между двете ръкавици. Те не трябва да са твърде далеч една от друга, за да могат движенията на трениращия да бъдат по-бързи и по-мощни. Ако всичко е добре разположено, няма нужда да се страхувате от ударите.

  • Практиката прави нещата перфектни

Колкото повече повторения правите, толкова повече научавате и толкова по-добри са резултатите от упражнението. Комбинациите от удари са много важни в тази област.

За начинаещите във всеки спорт повторенията са от съществено значение за усвояване на основите. Опитните играчи ще могат да усъвършенстват техниката и тактиката си.

В идеалния случай, ако все още се учите, тренирайте движенията според инструкциите на инструктора. По-опитните могат дори да използват различни комбинации, за да накарат трениращия да се изпоти, така че да се наложи да следва движенията с ръкавиците.

Уверете се, че закупените аксесоари са с добро качество. Ръкавиците, ръкавиците, боксовите ръкавици, предпазителите на пищялите и др. трябва да имат добро покритие.

Да купуваш евтино не винаги е добре, затова не забравяйте да проверите нашето ръководство, преди да инвестирате еврото си в оборудване, което няма да ви служи дълго.

Предимства на тренировките с боксови чували

Упражненията с боксови чували могат да имат много предимства - от упражнения за боксьори до облекчаване на стреса:

  • Научавате се да удряте бързо

С кратки тренировки е възможно да се научите много бързо как да удряте правилно, ако използвате тези видове тренировъчни инструменти. Техниката, тактиката, прецизността, движенията - всичко е по-лесно с комбинацията от учебни ръкавици. Да не говорим за тези, които вече не са новаци. Те постигат съвършенство, като се упражняват.

  • Подобряване на тренировъчните и бойните умения

Можете бързо да влезете във форма, защото упражненията с тези ръкавици включват много части на тялото. Освен това с помощта на практиката е много лесно да запишете в паметта си модели на атаки. Те могат да бъдат използвани по-късно, за да се защитите и да реагирате решително.

Какво удоволствие е да пребиеш някого и да освободиш напрежението, представяте ли си? Комбинацията от прилив на адреналин и после облекчението в края на битката е страхотна физическа и психическа тренировка. Целият стрес се освобождава в една сесия по кик бокс. Представете си, че го правите често.

  • Забавно и предизвикателно

Скуката не е опция при упражнения с мечи лапи. Изненадващи движения, битки, защита - всички тези елементи, освен че ви помагат да сте във форма, са и много забавни.

  • Те са достъпни и преносими

В зависимост от марката и качеството някои лапи може да не са много евтини, но като цяло всички те са достатъчно достъпни.

Фактът, че са леки, ги превръща в практично фитнес оборудване, което може лесно да се транспортира, за да се промени мястото на обучение.