ръкавици за плуване

Guantes-De-Natación

Най-добрите ръкавици за плуване са задължителни за професионалистите и любителите във водата, за да се развиват по най-добрия начин във водните спортове.

Плуването , за разлика от повечето спортове, е дисциплина, за която не е необходимо много оборудване.

Обикновено са достатъчни само костюм за плуване, шапка за плуване и очила ; някои плувци обаче често използват допълнителни аксесоари, като например чифт ръкавици за плуване, за да повишат нивото на обучение и да получат други ползи, които подобряват здравето, постиженията и сръчността.

Ръкавиците за басейн се предлагат в различни стилове, въпреки че по същество имат общ основен дизайн с паяжинени пръсти.

Някои от тях имат твърди ленти, които ги държат разтегнати, докато други са изработени от еластична гума, която позволява огъване, разширяване на дланта или затягане на маншетите.

От друга страна, материалите, от които са изработени, обикновено са леки и водоустойчиви като неопрен или тънка гума; също така някои от тях са проектирани със затворени или отворени пръсти, които са полезни в зависимост от спорта, който практикувате в басейна.

Най-добрите ръкавици за плуване

Кои са най-добрите ръкавици за плуване?

Ако ви предстои да си купите и се съмнявате кои са най-удобните, прочетете, за да разберете кои са четирите най-изявени на пазара.

Следните модели се отличават с качество и добра цена, а инвестицията във всеки от тях, за да подобрите уменията си във водата, е чудесен избор.

Ето кои са най-добрите ръкавици за плуване на пазара:

1. Cressi Swim Ultra Stretch Ръкавици за плуване

51pH1Ya06IL

КУПИ СЕГА

Те са изработени от 100% ултраспан разтегателен неопрен и се предлагат в размери S, M и L, така че ще паснат идеално и ръката ви ще се чувства защитена със свобода на движенията.

Конструкцията придържа пръстите заедно чрез шевовете, като оставя върховете им свободни да се огъват. Те са идеални както за мъже, така и за жени и са подходящи за почти всяка водна тренировка.

Те са с отлично качество, издръжливи и търсени и от триатлонисти, морски плувци и други.

2. ръкавици за плуване Speedo

31fvPS5t7WL

КУПИ СЕГА

Чифтът е лек и лесно се побира в ръката, а ергономичният му дизайн ще добави гъвкавост и сила на ръката. Дизайнът е елегантен, с дискретни, но здрави шевове и добро покритие.

С тези ръкавици ще тренирате мускулите си, тъй като всяка прегръдка ще бъде по-интензивна и ще тонизирате ръцете си.

Те също се предлагат в различни размери и въпреки че са тънки, вършат работата си перфектно и са полезна инвестиция, за да дадете най-доброто от себе си във водата.

3. Aqua Sphere ръкавици за плуване

41wMmcNGAHL

КУПИ СЕГА

С тези ръкавици, изработени от гъвкав неопрен, ще увеличите силата си и ще се представите по-добре в тренировките.

Той има каишка с велкро, която се адаптира точно към китката ви, а пръстите ви са покрити до средата.

След употреба те ще изсъхнат бързо и ще можете да ги съхранявате безопасно и хигиенично, няма да загубят цвета си, няма да се изтъркат и няма да загубят еластичността си.

Те са чифт ръкавици с превъзходно качество, които често се използват за водна аеробика или плуване, а най-хубавото е, че те са изключително икономични, това е отличен избор за намален бюджет и също толкова ефикасно изпълнение на целта си.

4. Head Swim Ръкавици за гмуркане

31ZFwzThi-L

КУПИ СЕГА

Това са най-здравите от нашите предложения, тъй като са специално проектирани за гмуркане, но можете да ги използвате и за всеки друг спорт в басейна.

Те са изработени от издръжлив материал, който ще ги запази в добро състояние за дълго време. Освен това има велкро на китката, ръбове, които прилягат около пръстите, и дизайн, който го прави привлекателен.

Налични в размери от S до XL, те са лесни за обуване и сваляне и ще останат изключително удобни, без да нарушават сръчността на ръцете и пръстите ви във водата.

Какво представляват ръкавиците за плуване?

guantes-de-natacion-300x153

Това са ръкавици, изработени от мек неопрен с паяжинисти пръсти, които при широко отваряне увеличават водоустойчивостта на съответния спортист.

Удобната кройка я прави идеална за дълги престои във водата.

Освен това те са лесни за използване и осигуряват допълнителна изолация. Някои плувци в открити води могат да предпочетат да ги използват за случайни тренировки в езера и океани, докато любителите на водната аеробика са крайните потребители на тези ръкавици, които обикновено са изработени от нехлъзгаща се материя.

За какво се използват ръкавици за плуване?

41202x0ebUL

Плуване ръкавици имат няколко цели. Например, те поддържат ръцете ви топли и осигуряват необходимото ниво на сръчност, като същевременно са доста издръжливи и удобни.

Така че, ако се гмуркате в топла вода или пък обичате да плувате в студена вода, е важно този чифт да бъде важна част от вашето водно оборудване.

Как да изберем ръкавици за плуване?

31ZFwzThi-L

Както и при по-малко известните чорапи за плуване, изборът на тези ръкавици е важен и не трябва да се приема с лека ръка. Не забравяйте, че те са инструменти, които могат да ви помогнат значително в тренировките по плуване или във водната аеробика.

Моля, имайте предвид, че ръкавиците за плуване трябва да имат пролуки между пръстите, като същевременно са удобни за обуване и носене. Причината за наличието на тези пролуки или ленти между пръстите е да се създаде допълнително съпротивление във водата.

Важно е да се обърне внимание на качеството на материала, тъй като той може да бъде гумен или неопренов. Не забравяйте, че една от целите на тези ръкавици е да се грижат за ръцете ни и да предпазват кожата от агенти като хлор или сол, които могат да бъдат вредни при продължително потапяне. Що се отнася до прилягането, най-популярно е Велкро, което е доста лесно за използване.

Съвети за закупуване на ръкавици за плуване

Вече ви дадох известна преднина, но тези съвети със сигурност ще ви дадат по-ясна представа за това какво да търсите и как да търсите в широката гама, предлагана на пазара:

  • Неопренът е добър избор, защото е по-издръжлив от каучука, който е по-склонен към разкъсване и пробиване. Освен това е лек, а гладката му текстура създава допълнителна здравина.
  • Неопренът е изолационен материал, така че помага да се противодейства на загубата на топлина при гмуркане в студена вода. От друга страна, гумените ръкавици са по-дишащи и са идеални за тези, които страдат от изпотяване на ръцете.
  • Ако имате алергия към латекс, имайте предвид, че гумените ръкавици често съдържат латекс.
  • Ако избирате ръкавици, изработени от еластан, включително материали като ликра и спандекс, имайте предвид, че макар да са удобни и издръжливи, те няма да защитят кожата ви и няма да добавят здравина.
  • Ще намерите модели, изработени от силикон, които са издръжливи, удобни и добре изолирани, но не повече от неопрена.
  • Особено плувците в открити води предпочитат неопренови ръкавици, тъй като те имат необходимата изолация, за да се справят с ниските температури.
  • Един от начините за намиране на идеалната форма е да пробвате ръкавиците, като завъртите китките и разгънете и свиете пръстите. Мобилността не трябва да се ограничава; тя трябва да е удобна, но плътна.
  • Те трябва да са лесни за поставяне и сваляне.
  • Има някои модели, които имат регулируеми каишки за китката, като трябва да имате предвид, че те обикновено са по-лесни за по-сигурно задържане във водата.
  • Можете да намерите модели със затворени краища или със стърчащи върхове на пръстите, като повечето потребители предпочитат вторите за по-лесно движение.

Предимства на ръкавиците за плуване

Ръкавиците за плуване ни помагат да запазим ръцете си сухи и да отпуснем съзнанието си, докато тренираме в басейна или в морето и горим калории. Ако обаче чрез плуването искате да тонизирате ръцете си и да укрепите мускулите си, е важно да използвате аксесоари, които помагат за изграждането на издръжливост.

И именно допълнителното съпротивление, което осигуряват ръкавиците за плуване, особено неопреновите, засилва работата на горната част на тялото. Раменете, ръцете, гърдите и гърбът са обединени в интензивна тренировка, която далеч надхвърля обичайните тренировки. Дори краката са принудени да движат стъпалата си повече, като по този начин укрепват бедрата, сухожилията и прасците.

Често задавани въпроси

Какви видове ръкавици за плуване има?

Ръкавиците за плуване с твърда или гъвкава мембрана между пръстите са специални аксесоари за плуване на плажа или в басейна. Те позволяват на ръцете ви да наподобяват горните крайници на много земноводни и водни животни.

Както виждате, те са доста добри, защото ни дават като предимство много по-голяма тяга. Съществуват много модели - такива, които пасват на цялата ръка, или такива, които пасват само на пръстите, такива със затворени пръсти и такива с отворени ъгли на ръкавицата.

Използването на тези ръкавици не е ограничено само до плувците, те са подходящи и за всички, които се занимават с други водни спортове или дейности.

Работят ли ръкавиците за плуване?

Днес плувците носят ръкавици по време на тренировка, за да увеличат устойчивостта на водата. При използването на този вид оборудване се създава допълнително съпротивление, което осигурява допълнително усилие за горната част на тялото, като тонизира мускулите много повече, отколкото при нормалното плуване.

Позволяват ли ви ръкавиците за плуване да плувате по-бързо?

Това твърдение несъмнено е мит, тъй като е добре известно, че ръкавиците няма да ви направят нито по-добър плувец, нито най-бърз; те просто ще позволят на човека да изпълнява физическите упражнения по-ефективно.