Ръчен циркуляр

mejor-sierra-circular

Съпругата ми искаше рустикална етажерка за дневната. Тъй като имах няколко дървени дъски в двора, реших да я направя за нея, но когато се опитах, беше невъзможно. Трябваше да си купя по-добър циркуляр, защото този, който имах, се счупи.

За ръчна работа, при която са необходими надлъжни или прави разрези, трион като този е задължителен за дома. Трябва да призная, че купих стария си употребяван и той не беше с много добро качество. Понякога е по-добре да инвестирате няколко допълнителни евро в добра, добре позната марка, отколкото да спестите няколко стотинки за такава, която по-късно ще ви създаде трудности.

След това започнах да търся различни варианти на пазара и разбрах, че всъщност не е толкова лесно да се избере правилният. Има няколко неща, които трябва да се вземат под внимание, и изборът на най-евтината услуга не винаги е удобен.

Идеалният инструмент е този, който позволява най-прецизните разрези и удобното извършване на малки работи. В домашни условия тези триони понякога са по-удобни за използване и по-достъпни от настолните модели.

Най-добрите циркулярни триони

Кой е най-добрият циркулярен трион?

Първото нещо, което трябва да се вземе предвид при циркулярния трион, е размерът на острието, на пазара обикновено можете да получите 190 милиметра в диаметър, с които можете да извършвате голям брой задачи, но можете да ги получите и в 185 милиметра и до 235 милиметра.

Този диск трябва да може да се движи, за да позволява различни видове разрези, двата най-важни разреза са 90 градуса и 45 градуса, но ако можете да вземете такъв, който има повече видове градации, те никога не вредят.

За да може да се направи прецизен срез, е необходимо машината да има стабилни обороти в минута, като обороти между 4000 и 5000 са повече от достатъчни.

Разбира се, не може да се забрави и ергономичността и безопасността, оборудването трябва да може да се държи по правилен начин, както и да има предпазни устройства, като например двойно бутонно запалване.

Ето и най-добрите циркуляри:

1. Циркуляр Tacklife PES01A-EN

Този модел е съвместим не само със 185-милиметрови и 190-милиметрови остриета, но се предлага и с две вече включени остриета. Единият е с 24 зъба за обработка на дърво, а другият е с 40 зъба за рязане на плочки, меки метали, шперплат и др.

Всичко това, в съчетание с мощния меден двигател с мощност 1500 W и скорост на въртене до 4700 об/мин, прави рязането чисто, бързо и лесно за изпълнение всеки път. Всъщност прецизността е значително подобрена и благодарение на лазерния водач, който ви позволява да запазите контрол над устройството и да режете в прави линии.

В същото време тя позволява да регулирате ъгъла и дълбочината на рязане в диапазона 0-63 мм и 0-45 мм. Има система за безопасност с двоен превключвател, а остриетата се сменят лесно. Циркулярен трион Teccpo TACS01P

51mz1qeBL6L

КУПИ СЕГА

Едно от най-важните неща в добрия циркулярен трион е неговата обща мощност, но това не е от полза, ако двигателят не е наистина ефективен. В този случай разполагате с мощен двигател, който използва тази мощност от 1500 W, за да генерира скорост на въртене от 5800 об/мин. Предимството на този метод е, че осигурява висока прецизност и надеждност при рязане на почти всеки материал. Също така лазерният водач улеснява задачата и ви позволява да се придържате към зададените линии на рязане.

Включва острие с 24 и 40 зъба, което ви позволява да режете дърво, меки метали, керамика, плочки и др. Освен това има предпазен превключвател за предотвратяване на злополуки, нехлъзгаща се ергономична дръжка и защитен капак, който предпазва пода от прах.

3. Циркулярен трион Makita 5903R

5146TzUfykL

КУПИ СЕГА

За тези, които не понасят мръсотията и искат чиста работа, този трион е много добра алтернатива. Може да се свърже с външен прахоуловител. Той е много безопасен и има плавен старт и удобна моторна спирачка. Освен това има заключване на шпиндела с бутон, което ви позволява да сменяте острието с лекота.

Той включва паралелен водач за прави разрези, а дълбочината може да се регулира на принципа на ножицата. Мощността му е 2000 W, а оборотите - 4500 в минута.

Тя е здрава и голяма, всъщност малко тежка. Въпреки това, ако го държите на маса, той работи чудесно. Може да реже дъски с дебелина до 8 см. (Циркулярен трион Bosch PKS 66 AF

41Nm8FQxVNL

КУПИ СЕГА

Ако не искате да губите посоката си при рязане на материал, този модел, оборудван с практична и компактна направляваща шина, може да ви помогне. Този аксесоар благоприятства прецизността и контрола на мощността на машината, за да остави перфектни ръбове. Тя включва отделение за съхранение, наречено CleanSystem Box, за чиста работа без излишни отпадъци.

Много е удобен за използване. Дръжката му е с ергономичен дизайн Softgrip, за да се държи здраво, а теглото му е точно толкова, колкото да ви помогне да работите по-прилежно.

Дълбочината на рязане е 66 мм в дървесина, а двигателят му е с мощност 1600 вата за около 5000 оборота в минута. Приблизително 5,4 кг. Острието може да се регулира за рязане под ъгъл 90° и 45°. (Циркулярен трион Einhell

51iOrsGC2vL

КУПИ СЕГА

Този модел е много практичен, ако трябва да го преместите на различни места. Той има литиева батерия с капацитет 2, 3 или 4 Ah, зарядно устройство и резервна батерия. Машината е лека, практична и компактна и е съвместима с водещите релси от същата марка.

За да се повиши точността на работата, този трион се върти с около 4200 оборота в минута. Острието на триона е с 24 зъба, а дълбочината му на рязане при 90° е 48 mm, а при 45° - 32 mm.

Регулира се лесно, без да са необходими допълнителни инструменти. Той има удобен дизайн и висококачествена алуминиева основа. Циркулярен трион Ryobi R18CS7-0

515+7i2riWL

КУПИ СЕГА

Ако търсите добра дълбочина на рязане, този циркулярен трион може да е подходящ за вас. При 90° тя достига 60 mm, а при 45° - 42 mm. Диаметърът на острието е 184 mm. Другите характеристики включват 40-сантиметрова водеща шина за подобряване на точността на рязане.

Освен това мощността му е 200 W. Той има дисплей за напрежението, прахоуловител за предотвратяване на излишни отпадъци и интегрирана дръжка с меко захващане. Това го прави много удобен за използване.

Предлага се с батерии и зарядно устройство с автономия за рязане до 110 метра в гипсокартон. (Циркулярен трион Hitachi C7ST

51VUaQZKrIL

КУПИ СЕГА

Ако искате да виждате добре какво режете, може би ще харесате прахосмукачката на този трион. Той почиства работната зона от отпадъците, които се образуват при движението на диска по материала.

Той има мощен 15-амперов двигател, който го прави универсален за по-сложни задачи. Той достига 6000 оборота в минута, така че рязането е по-плавно. Не е необходимо да оказвате прекалено силен натиск. Между другото, дръжката му също е с меко захващане. Така се намаляват вибрациите и рязането е по-удобно.

Дискът е 185 мм, здрав е и можете лесно да регулирате дълбочината и наклона на рязане.

Не забравяйте, че този тип инструменти трябва да се използват изключително внимателно, особено ако са предназначени за непрофесионална употреба в домашни условия.

За вашето удобство и безопасност обмислете и избора между акумулаторни и кабелни машини. Първият ще работи постоянно, ако захранването не бъде прекъснато. Последните ще могат да решат тази извънредна ситуация, ако е необходимо, но ще ви принудят да следите батериите и тяхната автономност.

Какви са ползите от наличието на циркуляр?

Sierra-circular

Тези триони правят дълги, прецизни разрези по-бързо и по-добре от настолен трион . Те са леки и преносими, не се нуждаят от крепежни елементи и се настройват сравнително бързо и точно. Без да добавяме популярността им в света на 'Направи си сам' и дърводелството.

 • Щом натиснете, трионът се изважда

За разлика от други инструменти, при този няма лошо изработени предпазители за трион, с които да се борите. Някои варианти включват нож за разрязване, който следва триона, като намалява нарязването и притискането.

 • Няма хлъзгави релси

Релсата е стабилна в повечето ситуации благодарение на гумените ремъци на дъното.

 • Системата за събиране на мръсотия наистина работи

Навесът на тези релси не само огражда триона, но и създава ефективен капан за мръсотия. Добавете маркуч за вакуум и ще можете да правите неща, за които не бихте и мечтали с други триони.

 • Точно подравняване на релсите

Подравнява и реже. Не е необходимо да измервате или да гадаете. Просто подравнете релсата с маркировката и сте готови за рязане.

 • Идея за тесни пространства

С релсовия трион могат да се правят големи разрези в малки пространства. Ако се наложи, можете да вкарате цял лист шперплат в стая с размери 2×3 метра. Освен това спестява място, когато трябва да го пренасяте в автомобила си.

Можете да носите своя инструмент под една ръка.

 • Отрязва дълги скосени ъгли

Първо маркирайте ъгъла и след това подравнете водача, за да извършите рязането.

Тези устройства правят наистина чисти разрези на различни материали, като не оставят почти никакви следи, полусъвършени разрези благодарение на отличния дизайн на зъбите и в зависимост от дизайна ще имат превъзходна мощност с добър волтаж.

 • Едноетапно рязане на шперплат

За да избегнем работата с тежките остриета на някои настолни триони, много от нас извършват двуетапно рязане: първо правим основния разрез, а след това довършителните работи. С този продукт можете да пропуснете второто действие, тъй като първите срезове ще бъдат окончателните срезове.

 • Свържете релсите и получете метри разрез

Всеки край на релса е проектиран така, че да може да се свързва помежду си и да се правят релси с дължина до сто метра.

Какви са видовете циркулярни триони?

 • Абразивен трион
 • Дърводелска фреза
 • Фреза за четки
 • Твърдосплавен трион
 • Студен трион
 • Трион за бетон
 • Превключващ трион (комбинация от комбиниран трион и настолен трион)
 • Отрезен трион
 • Мултифункционален трион
 • инструмент
 • Панел
 • Махало
 • Радиално рамо
 • За маса

Може ли да се монтира торба за мръсотия?

Тези видове торбички не могат да бъдат сглобявани, но тази машина има собствена кутия за събиране.

Може ли да се монтира аспиратор за мръсотия?

Не, поради дизайна и конструкцията на продукта е недопустимо да се инсталира такава система.

Мога ли да режа през неръждаема стомана или чугун?

Не, с него може да се реже само мека стомана.

Някои много полезни съвети и техники, за да се възползвате максимално от това оборудване

Sierras-circulares

Научете как да използвате циркуляра си безопасно и ефективно. Тези професионални съвети и техники ще ви помогнат да построите каквото трябва.

Не настройвайте триона твърде дълбоко

Настройването на ножа твърде дълбоко може да доведе до някои проблеми. На първо място, той е по-опасен от всеки правилно регулиран трион, тъй като при рязане има много по-голямо излагане на ръбове. Освен това устройството има склонност да се отдръпва, ако е прекалено навътре. Въпреки това, ако оставим настрана съображенията за безопасност, при правилно настройване трионите режат по-ефективно.

Задаване на дълбочината преди рязане

Определете дълбочината на инструмента, като го изключите и го държите покрай обработвания детайл с прибран предпазител. След това разхлабете нивелира на дълбочината, като преместите основата на инструмента, докато острието излезе на около 6,35 или 12,7 мм под масата.

Оставете рязаната част да падне свободно

Уверете се, че краят на масата, на която работите, позволява добро движение и падане. За твърди срезове в дървени квадрати оставете среза да завърши. Никога не дръжте и не възпрепятствайте отрязаното парче.

Дръжте шперплата по време на рязане

Рязането на тази дървесина, без да я държите, може да доведе до повреждане на повърхността на шперплата или до изхвърляне на трески по време на работа, затова е идеално да държите повърхността с ръце.

Не режете дървесина, която се държи в двата края

Причината е, че с приближаването на края на рязането масата започва да се накланя надолу, което води до огъване на уреда. Освен че е много опасен, той създава и бъркотия.

Обезопасяване на масата за рязане

Трикът е да задържите масата на място, докато започнете рязането. Ако повърхността, върху която работите, е много широка, можете да използвате няколко скоби, за да улесните работата.

Задръжте предпазителя нагоре, за да започнете рязане под ъгъл

Някои съвременни модели имат предпазители, които се прибират дори когато режете под определен ъгъл. Но дори и при тези по-нови модели е по-лесно да се получи ъглов разрез, ако първо се извади предпазителят от устройството.

Започнете отново, ако рязането се отклонява

Рязането по права линия със сигурност е умение, което изисква много практика. Не е много трудно да се запази посоката, след като започнете, въпреки че ако по някаква причина рязането започне да се отклонява, изключете машината, извадете я и започнете отначало.

Рязане на тежки дъски без коня на триона

Лесен начин да използвате тези устройства без коня на триона и да правите невероятни разрези е да поставите дъската на глезена си и да я повдигнете срещу подбедрицата си. След това започнете да режете, като оставите гравитацията да ви помогне да прокарате ръба през дебелината.

Водене на разрези с пръст

Извършването на дълги тесни разрези с циркуляр е много лесно, ако използвате показалеца си като водач. Това е доста безопасна техника, стига да държите инструмента, преди да го завъртите, и да не го пускате, докато не спре.