Ръчен часовник

mejores-relojes-tácticos

Ако обичате приключенията, походите, алпинизма, катеренето, лова или къмпингуването, аксесоар, който не може да липсва в оборудването ви, е най-добрият тактически часовник или часовник за оцеляване, инструмент, който, тъй като е толкова функционален, ще ви даде от топографски карти на терена до GPS , включен, за да не се изгубите.
През последните няколко години с удоволствие прекарвам един или два уикенда в планината на къмпинг с колеги и за всеки нов излет получаваме ново оборудване, така че открихме необходимостта от добър часовник.

Най-добрите тактически часовници

Кой е най-добрият тактически часовник?

Тактическите, военните или часовниците за оцеляване отново са на мода, като те се използват не само от любителите на дейности на открито, но и от всеки, който иска да има много пълноценен часовник с различни функции, който ще бъде доста полезен в ежедневието.
Първото нещо, за което трябва да помислите, когато започнете да търсите най-добрия тактически часовник, е дали искате цифров модел или ръчен модел .Ще откриете, че и двата имат големи предимства, които ще отговарят на вашите нужди.
Като часовник, който може да се използва всекидневно, не е изненадващо, че пазарът е пълен с възможности, затова сме подготвили сравнителен , за да ви помогнем да изберете.
Ето най-добрите тактически часовници:

1. LEMFO LF21 NO1

Водоустойчив
51opMgGO1eL

КУПИ СЕГА

Тактически часовник, проектиран да издържи, това е смарт часовник , който ще ви даде достъп до множество функции, включително приложение, което ще проследява физическата ви активност, ще получава известия, когато е свързано с телефона ви, и дори ще можете да го използвате като дистанционно управление, за да си направите селфи с камерата на телефона си.
Батерията му е с дълъг живот и при постоянна употреба ще може да работи повече от пет месеца, което го прави перфектната комбинация от аналогов и цифров часовник.

2. Huaanlonguk

За дейности на открито
51oel6TCqXL

КУПИ СЕГА

Аналогов часовник, който можете да използвате в ежедневието си, тъй като има много добро качество и семпъл дизайн, който може да ви придружава във всичките ви приключения на открито.
Този часовник се предлага с комплект за оцеляване, който можете да използвате следващия път, когато отидете на къмпинг, на лов или на поход, в който ще намерите аксесоари като свирка, катран за запалване на огън и дори термометър. Въпреки простия си дизайн, той е водоустойчив и удароустойчив.

3. Guirui Watch

Устойчива найлонова каишка
51T1lsXTHUL

КУПИ СЕГА

военен часовник с кварцов механизъм и дълготрайна батерия, който ще може да ви даде точно време.
Той има устойчив кристал , който издържа на удари и надрасквания, така че ще бъде идеален избор за ежедневието ви, а освен това е много удобен, мек и гъвкав благодарение на каишката си от найлон, която, като часовник, създаден за оцеляване, е каишка, от която можете да се възползвате и да използвате по различен начин.

4. Naviforce

Идеален за туризъм
51xWf1JhCGL

КУПИ СЕГА

Да се сдобиете с модел на достъпна цена и с високо качество е напълно възможно, което ще видите с този часовник от марката Naviforce, който е силно препоръчителен, тъй като разполага с всичко необходимо, за да се впуснете в приключение при туризъм, катерене, алпинизъм и дори плаване с лодка, тъй като е водоустойчив.
Той ще ви бъде полезен не само за отчитане на времето, но можете да използвате каишката му като спасително въже, свирката му и дори удобен компас.

5. Rawdah

С камуфлажен ефект
51-iR+6fcHL

КУПИ СЕГА

Ако искате да си купите тактически часовник, който да е евтин, защото ще го използвате само от време на време, този вариант е идеален, тъй като това е най-евтиният модел, който ще намерите не само в този списък, но и по отношение на други налични модели.
Със семпъл, но функционален дизайн този часовник ще може да ви придружава по време на приключенията ви на открито, тъй като разполага с всичко необходимо и може да се използва по различни начини, да не говорим, че е много издръжлив и устойчив.

Какво представлява тактическият часовник?

relojes-tácticos


Известни още като военни или бойни часовници, те са специално проектирани за използване в екстремни условия, тъй като имат необходимите функции за оцеляване.
Освен с функциите си, те се характеризират с това, че са изработени от трайни и много устойчиви материали, поради което повечето модели са водоустойчиви и могат да се потапят на дълбочина до няколко метра.

Какво може да прави един тактически часовник?

Функциите на един тактически часовник зависят от модела и функциите, които има, тъй като те могат да се различават помежду си. Въпреки че има военни часовници с прост дизайн и основни функции, ще намерите и други варианти с много по-голяма гъвкавост, които ще ви предоставят аксесоари като алтиметър, барометър и дори фенерче в някои случаи.

Кой използва тактически часовник?

Тактическите часовници станаха модерни през годините, това се дължи на красивия им дизайн и голямата им функционалност, така че те привличат вниманието на безброй хора, но използването на тези аксесоари е идеално за хора, които прекарват много време на открито, като полицаи, военни, спортисти, ловци.

Какво трябва да вземете предвид при избора на тактически часовник

Търсите нов тактически часовник за ежедневна употреба или за носене като аксесоар за дейности на открито, като и в двата случая трябва да вземете предвид редица функции, които той може да притежава, тъй като ще откриете, че други са абсолютно необходими.

Дълготрайност:

Това е часовник, който е предназначен да издържа на екстремни условия, затова е изключително важно той да е изключително устойчив както на вода, така и на удари, за да имате гаранция, че няма да се повреди. Когато говорим за издръжливост, е необходимо да вземем предвид материала, от който е изработен, като известни са алуминият и поликарбонатът.

Водоустойчивост:

Както вече ви казахме, водоустойчивият тактически часовник е доста необходим, тъй като не се знае с какви метеорологични фактори може да се сблъскате, когато излизате на открито.
С водоустойчив часовник ще сте готови да посрещнете всяка ситуация, а много от тях имат дълбокомер, много полезен инструмент при плуване, но бъдете внимателни, не е така, че могат да се потопят 200 м вода по-долу, затова трябва да проверите какъв е максималният капацитет на оборудването.

Яркост:

Независимо от липсата на светлина, ще можете да виждате часовника си, ако той има вградена светлина, така че да имате достъп до функциите на устройството.
Ще намерите модели, които включват фенерчета, което е доста полезно.

Аналогов или дигитален:

Както казахме в началото на статията, една от основните характеристики, които трябва да се вземат предвид при избора на тактически часовник, е дали е аналогов или дигитален модел.Предимството им е, че в много случаи това е интелигентен часовник с достъп до различни приложения, докато часовникът със стрелки е по-традиционен.

Захранване:

В повечето случаи тези часовници се захранват от акумулаторни батерии, като литиевите са едни от най-популярните, но можете да намерите и алтернативи, за да не ви свърши зарядът по време на приключението, като например модели, които се захранват от слънчева светлина.

Размери и тегло:

Тези часовници се характеризират с големи и здрави аспекти, което ги прави много любими на мъжете, но можете да намерите и по-леки модели, които могат да се носят от жени.
Важно е часовникът да не е прекалено тежък или прекалено голям, тъй като може да се окаже неудобен за носене на китката.

Поддръжка на тактически часовник

Въпреки че са здрави и издръжливи часовници, те ще се нуждаят от известна поддръжка, за да ви служат дълго време.Сред стъпките, които трябва да предприемете, са:

Не потапяйте във вода, за да почистите:

Въпреки че моделът може да е водоустойчив, при миене се препоръчва да не се потапя напълно, а да се измива само повърхностно.

Често почистване:

Когато използвате този часовник редовно, е нормално по него да полепне пот и други замърсявания, затова е необходимо да го почиствате често, за да не се повредят каишките му и да издържи много по-дълго.

Упълномощени представители:

Ако инвестирате в закупуването на часовник от призната марка , ще имате предимството, че къщите или оторизираните агенти на същите ще могат да извършват поддръжка на вашето оборудване и ще бъдат най-подходящото място, където да ги вземете.

Защо ви е нужен тактически часовник?

Тактическият часовник е също толкова необходима част от оборудването, колкото чифт ботуши или добър чифт туристически панталони, и в случай че участвате в някаква дейност на открито, той е полезен инструмент, който ще вземете със себе си при всяко приключение.
Ако искате тези часовници за ежедневна употреба, трябва да знаете, че те също ще ви свършат работа ефективно, тъй като много модели имат голям брой функции, които ще ви помогнат в ежедневието, а освен това имат страхотен дизайн, който ще се съчетае с широк спектър от облекла.

Какво могат да правят тактическите часовници, което другите не могат?

Тактическите часовници могат да имат характеристики, които ги правят уникални, като например сапфирено стъкло, което ги прави изключително устойчиви на много ситуации, особено на износване, а също така могат да имат нощно виждане , за да можете да носите екипировката си през нощта.
Можете също така да имате достъп до различни приложения, както при всеки друг смарт часовник, което го прави много пълноценен вариант.

Предимства на тактическите часовници

Разказахме ви какво трябва да знаете, когато избирате нов тактически часовник, причините, поради които може да ви е необходим такъв, и дори списък с чудесни опции, от които да избирате, а сега е време да научите за предимствата, които можете да извлечете от използването на един от тези часовници.

Винаги ще знаете колко е часът:

Тъй като това е часовник, логично е да имате достъп до времето, но освен това тези часовници са специални, защото ще можете да знаете точния час на мястото, където се намирате - чудесен инструмент за военните.

Аларми:

Ако имате нужда от аларма, която да ви известява кога е време да ставате, с този часовник можете да задавате напомняния.

Ще бъдете ориентирани:

Тези часовници имат различни механизми за определяне на местоположението, ръчни или цифрови, които ви помагат винаги да бъдете открити.

Синхронизация:

Ако имате група, с която обикновено ходите на лов или други дейности на открито, можете да синхронизирате часовниците си.

Защита от природни стихии:

Тъй като часовниците са проектирани да издържат на лошо време и най-екстремни условия, те са изключително устойчиви на дъжд, слънце, сняг, вода и всякакви други дейности, на които ги подлагате.

Навигация:

По-голямата част от тези часовници разполагат с функция за геолокация, която ви дава информация за точното ви местоположение и ви позволява да знаете къде точно се намирате.

Монитори за здраве:

Подобно на спортните часовници, тактическият часовник или часовникът за оцеляване е идеален за използване по време на различни тренировки и физически дейности, тъй като ще следи данните, които ще бъдат от интерес за вашето представяне, като сърдечен ритъм, надморска височина и температура.