сгъваема лопата

mejores-palas-plegables

Не мога да повярвам колко прекрасно е да имаш най-добрата сгъваема лопата, все едно имаш един инструмент за хиляди неща, всичко в едно! Забравете за носенето на стотици неща в багажника си за дейности на открито, само една сгъваема лопата ще е достатъчна, за да сте подготвени за много дейности.

Не напразно я наричат и лопата за оцеляване. Както виждате, бях развълнуван и съм наистина усърден в дейности като къмпинг, лов, земеделие и във всичко, което ми е от голяма полза.

Най-добрите сгъваеми лопати

Коя е най-добрата сгъваема лопата?

В началото на търсенето си също си зададох този въпрос и се натъкнах на толкова много mejor-pala-plegable-300x199

възможности, че си мислех, че никога няма да завърша, но ето, че се получи. Въпреки това реших да ви улесня, като филтрирам най-добрите и най-евтините модели в моя сравнителен списък по-долу, за да намаля силно вероятността от ненужни главоболия.

Погрижих се те да бъдат не само с най-високо качество, но и разнообразни, защото разбирам, че не всички се нуждаем от един и същи размер гребла например. Въпреки че съществуват ясни стандарти за качество, вярно е, че разнообразието е подправката на живота.

Но, хайде, по-малко приказки и повече действия. Да действаме!

Ето от най-добрите сгъваеми гребла:

1. сгъваема лопата Gerber GE2241578

21vPM00vwzL

КУПИ СЕГА

Тя е подходяща за повече от един следобед! Тя може да се използва като походна лопата, като лопата за мотика и като нож. Той е лесен за пренасяне благодарение на малкия си размер и лекото си тегло.

Той също е удобен и малък, но има дебела найлонова дръжка за по-добра стойка. Изработен е от въглеродна стомана, лек и ергономичен. Отличен за чупене на стъкло, дърво, въже или за самозащита.

2. Сгъваема лопата Inet-Trades

41dO-I6XeiL

КУПИ СЕГА

Ако искате компактна сгъваема лопата, но в същото време много здрава, тогава това ще бъде чудесен избор. Той има тактически дизайн с матов черен цвят. Той има и страничен трион , който е полезен в много ситуации. В същото време е лек, с тегло малко над един килограм. Той е отличен избор за дейности на открито, оцеляване, катерене и т.н., дори и през зимата. Включва калъф за съхранение.

3. Сгъваема лопата BESROY

За разлика от много модели, тази е регулируема и сменяема. Възможно е дори да се регулира ъгълът на острието със специалното винтово заключващо устройство, което улеснява смяната на функциите и позициите. Тя може да се използва под ъгъл 45°, 90° или 180° като кука, мотика или лопата. Всички те са с висококачествени материали и цялостна едногодишна гаранция, която добавя увереност и надеждност към продукта. В същото време е преносим.

4. Сгъваема лопата Diealles

41Oa9d1fE5L

КУПИ СЕГА

Ако говорим за издръжливост, тази лопата има висококачествена въглеродна стомана, което я прави не само издръжлива, но и здрава, а предотвратява ръждата и окисляването. Устойчив на висока температура, безопасен и удобен за използване.

С ергономична, нехлъзгаща се дръжка, която се състои от две части, за да улесни използването и захващането на лопатата. Ръбът му не е много остър, но ще ви послужи чудесно като мотика, компас, трион, отварачка за бутилки, клещи за пирони, кирка за туризъм, градинарство, оцеляване и риболов.

5. многофункционална сгъваема лопата YANTOO

Това е пълен и практичен комплект за оцеляване, тъй като тази лопата има невероятно разнообразие от функции. Със специална глава, която може да се регулира под ъгъл за рязане, рязане и копаене. Той е добър избор за оцеляване на открито.

Изработен е от високоякостна манганова сплав, за да се предотврати повърхностната ръжда, така че няма да е необходимо да го почиствате със защитно масло. Той се предлага с калъфи за носене, за да го вземете навсякъде.

За лопатата за оцеляване

Известна още като лопата за оцеляване, тя е многофункционален инструмент, който може да ви помогне при различни задачи на открито. Той може да се използва като лопата, за рязане, копаене, почистване и други, но може да се използва дори за бой. Ето колко нестандартен е този инструмент!

Те се различават от останалите, защото са многофункционални, здрави и с ергономична дръжка, те са малки лопати и имат многостранно приложение. Той може да ви бъде полезен в много ситуации, особено при къмпингуване в планината. Тя може да се превърне от къмпинг аксесоар за сняг в военна тактическа лопата.

Може би ще се изненадате малко, но истината е, че този универсален инструмент често се използва и от военните, защото може да бъде полезен в спешна ситуация, за да спаси живота ви. Материалите, от които е изработена лопатата, варират, но най-препоръчителни са доброкачествена въглеродна стомана с дръжка от неръждаема стомана или алуминий.

Части на сгъваемата лопата

Знанието за тази лопата е свързано и с познаването и изследването на нейните части и начина, по който всяка от тях може да се използва.

Глава на лопата

Освен за копаене, ако има остри ръбове, тя може да ви помогне да отрежете малко дърво и да действа като вид трион. Всъщност то може да се счита за острие, може да осигури самозащита и защита.

Дръжка на острието

Най-добре е то да е изработено от подсилен алуминий или въглеродна стомана, защото тогава ще имате здравина и надеждност. Има марки , които изработват дръжките на тези мини лопати от дърво и те наистина привличат много внимание, защото са много красиви за гледане, но дръжките от дърво обикновено не предлагат същата издръжливост и ергономичност. Както самият нож , така и дръжката, изработена от стомана, ефективно осигуряват добра устойчивост при продължителна употреба на открито.

Как да избера добра сгъваема лопата?

За да отговорите на този въпрос, трябва да вземете предвид всички изброени по-долу фактори:

Материали и конструкция

Препоръчва се при закупуването на лопата за оцеляване да обърнете внимание на идеалните материали за изработка, по-специално на острието. При пазара съществува голям риск да се сблъскате с тънко острие, което се огъва при най-малкия натиск върху него. Затова е по-добре да изберете остриета, изработени от въглеродна стомана или подсилен алуминий. И двата материала осигуряват голяма издръжливост и здравина. Острието, боядисано в черно, предпазва от корозия.

Лесно използване

Има лопати, при които към дръжката е прикрепено само острието и които са съвсем прости. Съществуват и ергономични лопати с дръжка с добър захват и опора, с които можете да работите много по-лесно. Препоръчително е да имате лопата за оцеляване с регулируема или, в най-добрия случай, подвижна дръжка , за да имате лопата, която отговаря на вашите размери и възможности.

Преносимост

Ако ще го използвате на открито, на къмпинг и в други подобни ситуации, ще искате той да е преносим, за да можете да го носите удобно в раницата си. Той е идеален инструмент за палатки, при копаене на основи за палатки. Задължително трябва да имате сгъваема, практична и лека лопата.

Допълнителни характеристики

Има лопати за оцеляване за автомобил, за градинарство , които изпълняват основната си функция да копаят. Въпреки това можете да си купите лопати с много допълнителни функции, които са достъпни. От компактен трион върху дръжката на лопатата или зъби отстрани на острието можете да изберете и лопата брадва сгъваема или просто лопата за оцеляване с шип. Наистина има голямо разнообразие от функции, които можете да получите в завършени и висококачествени модели.

Издръжливост

Материалите трябва да са изключително издръжливи, тъй като е вероятно да изложите лопатата на условия, при които всеки друг инструмент няма да реагира ефективно. Той трябва да изпълнява тази цел, да е изключително издръжлив и устойчив. Има лопати, които не изпълняват функциите си или просто не са предназначени за конкретната употреба, която искате да им дадете. Препоръчвам ви да установите реално съотношение между цена и качество, за да разберете дали получавате това, което си струва, по-малко или повече, и по този начин да установите дали е удобно или не.

Какви са приложенията на лопатата за оцеляване?

Вече споменах това няколко пъти, но възможностите са много и ще ги разгледаме всички:

Заравяне и копаене

Това може би са двете причини, поради които използвате лопатата най-често. Можете да изкопаете дупка, за да намерите вода, да заровите предмети, да разчистите отломки, да засадите растения и много други неща. Трябва да поддържате острието остро, за да постигнете оптимален резултат.

Брадва, нож и трион

Можете да го използвате като брадва за рязане на дърва или да прокарате път през храсталака с острия му нож. Възможно е дори да се построи конструкция, тъй като много лопати имат вид трион.

Оцеляване в пустинята

Тази лопата за оцеляване може да бъде инструментът, който използвате най-много, ако се намирате в средата на пустинята и много от вас имат компас. В най-добрия случай можете да си направите подслон дори с лопата за оцеляване.

Занаятчийство, минно дело и строителство

Тъй като тези лопати имат широк набор от допълнителни функции, можете да ги използвате в минното дело, например за копаене на злато. Можете да го използвате в занаятите и строителството, защото мнозина разполагат с трион или кирка.

Градинарство и озеленяване

Лопатата за оцеляване може да се използва и за градинарство, с характеристиките, които притежава, е възможно лесно да се засади зеленчук, дори да се изкопае, ако е картоф. Те са идеални за градината, тъй като са малки, леки, лесни за почистване и транспортиране.

Инструмент за спешна помощ за автомобил

Тази лопата за оцеляване може да бъде част от комплекта ви за спешна помощ в автомобила, особено ако се намирате в заснежен, кален или пясъчен терен, тъй като, когато заседнете, тази лопата ще ви позволи да изкопаете страната на гумата и ще ви даде сцепление, за да се измъкнете от препятствието.

Платформа за готвене

Острието на лопатата може да се използва като платформа за готвене на храна, когато пътувате извън града и искате да зависите колкото се може по-малко от външната среда.

Лодка с гребла и котва

Намираш се на сал или малка лодка и нямаш гребла или котва, какво да правиш? Това гребло ще ви помогне да гребете и да гребете ефективно.

Кука

Греблото за оцеляване може да се използва като кука за захващане или инструмент за катерене в извънредни ситуации.

Грижа и поддръжка на сгъваемата лопата

Не защото е груб инструмент, за него не трябва да се полагат грижи от вас, всъщност това е още една причина. Ето няколко съвета, които със сигурност ще ви помогнат да го запазите като нов:

Почистване

Почистването ще удължи полезния му живот. Почистете калта и пясъка. След почистване го подсушете добре, за да няма влага.

Отстраняване на ръжда

Можете да използвате телена четка, за да отстраните цялата ръжда от металните части на лопатата. Трябва да остъргвате метала възможно най-малко, за да не стане по-тънък и по-слаб с течение на времето.

Alizar

Използвайте шкурка, за да изгладите износените дървени дръжки. Можете също така да използвате шкурка, за да отстраните остатъците от ръжда по повърхността на острието.

Заточване на лопатата

Изключително важно е да поддържате острието на лопатата остро, като за целта можете да използвате пила. Избягвайте да пилите прекалено много, не искате да имате тънко или крехко острие.

Малко масло няма да е зле

От време на време трябва да намазвате лопатата си за оцеляване със смазка. Това ще предотврати ръждясването на метала и ще подобри състоянието на дървесината, за да не попива вода и да не се напуква.