Сгъваема стълба e

escalera-de-mano

Най-добрата сгъваема стълба е тази, която винаги е на една ръка разстояние, лесна за намиране и използване, когато трябва да свършите типична домакинска работа. Колко пъти ви се е налагало да донесете нещо, което се намира високо на рафт или да избършете прах от лампа? Дори да смените крушка.

Те са повече от необходими аксесоари и тъй като се използват толкова често, най-добре е да имате такива, които са здрави и издръжливи, но в същото време леки и лесни за носене.

Независимо дали са стълби или табуретки, те са от голяма полза в много случаи. Ето защо при покупка е важно да се обърне внимание на техните характеристики, за да се направи добра инвестиция.

Сгъваемите стълби са много практични, тъй като след употреба могат да се съхраняват във всяко малко пространство. Освен това, точно поради тази причина можете да ги имате под ръка, когато ви трябват.

Най-добрите сгъваеми стълби

Най-добрата сгъваема стълба

За да си купите добри инструменти, които да използвате вкъщи, никога не е излишно да проверите сравненията или да обърнете внимание на мнението на други хора, които са ги използвали преди.

Ако сте нерешителни, но имате нужда от нещо, с което да достигнете до високите неща в къщата, ето няколко варианта, които според нас са най-добрите за закупуване онлайн.

Ето от най-добрите сгъваеми стълби:

1. Алуминиева сгъваема стълба Hailo

Супер неплъзгаща се

41v-egzy48L

КУПИ СЕГА

Тази стълба за крака е изработена от алуминий. Спестява много място, тъй като дълбочината на сгъваемата му стойка не надвишава 5 см.

Краката му са с набраздени шипове за по-добро сцепление, а стъпалата му са изработени от стомана с нехлъзгащи се подложки. Тя може да издържи тегло от 150 кг и включва предпазно заключване на ставите, за да се транспортира по-лесно.

Той е здрав, но лек и с добро качество, и дори има сертификат за безопасност.

2. Сгъваема стълба Top Hit 251215

За ниска височина

41N0zTTilPL

КУПИ СЕГА

Когато не е необходимо да се изкачвате твърде високо, това е най-препоръчителната стълба. Изработена изцяло от стомана, тя включва 2 нехлъзгащи се стъпала и предпазни решетки.

Той не е много лек поради материала, от който е изработен, тежи около 4,2 кг, но е малък и идеален за съхранение във всяко пространство в къщата. Той се сгъва много лесно и е доста стабилен. Размерите му са 87 x 41,6 x 4,2 cm.

3. Сгъваема стълба Framar Slimmy 3

Стълбата с отпечатани стъпала

41ESOOywbQL

КУПИ СЕГА

Също изработена от стомана, това е стълба с 3 стъпала в червено с отпечатък, който работи като противоплъзгащ.

Той е произведен в съответствие с италианските и европейските стандарти за безопасност. Той е малко по-тежък от обичайното, но това му осигурява по-голяма стабилност и здравина при поддържане на товара. Дизайнът му е необичаен и затова има и естетически плюс в своя полза.

4. Tool Tech 68470 сгъваема стълба

Удобна и устойчива

41cj+Ixv9vL

КУПИ СЕГА

Тя има 3 стъпала или стъпала и конструкцията ѝ е изработена от алуминий с нехлъзгащи се гумени подметки и дръжки. Той издържа на 150 кг товар и след сгъване е дълбок около 4 см.

Поради това заема малко място и е достатъчно висок, за да достигне тавана. Друго предимство е съотношението между цена и качество и високото качество на завършване. Тъй като е изработен от алуминий, той е малко тежък, но благодарение на плътността си е по-стабилен.

5. Songmics GLT23K

Стълбата с две стъпала

41qKx0AeexL

КУПИ СЕГА

Тази стълба с форма 'А' е много практична, тъй като има 3 стъпала от двете страни. Той е много лек, тежи съвсем малко, само около 2,8 кг, но е доста здрав и устойчив.

Изработен е от алуминий и има неплъзгащи се шипове на краката. Освен това стъпалата са с жлебове за по-добро сцепление при стъпване върху тях. Много е лесно да се транспортира и съхранява във всеки ъгъл. Има форма на столче.

6. Сгъваема стълба Arcama 375

За по-добър захват

41ePmC-o3yL

КУПИ СЕГА

Едно от нещата, които се открояват в тази стълба, е нейната дълга опорна релса. Тя е доста удобна и безопасна за достигане на малко по-високи пространства, но все пак е стълба. Тя има 4 алуминиеви стъпала и укрепващо стъпало с релеф против приплъзване.

За своя размер той е лек, тежи 4,4 кг, здрав и стабилен и дава усещане за стабилност. Цената му е доста достъпна.

Как трябва да изглежда най-добрата сгъваема стълба?

При спецификациите броят на стъпалата, материалът, от който са изработени конструкцията и стъпалата, моделът или форматът, теглото и целта на използване са някои от особеностите, които трябва да се вземат предвид.

escalera-de-mano

Брой стъпала

Като цяло този вид стълби са малки, именно за да се улесни транспортирането и съхранението им в къщата или в малки пространства. Те са идеални, когато не се налага да достигате големи височини, така че броят на стъпалата или стъпалата не трябва да е твърде голям.

Между 2 и 4 стъпала са достатъчни, за да се стигне до горната част на гардероба или да се забие пирон в стената. Поради тази причина те обикновено са по-евтини, въпреки че може да намерите различни видове, така че цената може да варира.

Например, ако са разтегателни или телескопични, те няма да са по-евтини от тези с няколко стъпала и форма 'А', но ще можете да ги използвате за по-широк кръг от цели. Всичко зависи от вашите нужди.

Материал на производство:

Повечето сгъваеми стълби са изработени от алуминиева конструкция и включват някои допълнителни материали. Те могат да бъдат от пластмаса, желязо или магнезий за възлите, стъпалата и профилите.

Хубавото на алуминия е, че е лек, но здрав метал. В зависимост от плътността на стълбите те могат да издържат тежести до 150 кг. Това го прави добър избор за този материал.

Съществуват обаче и стълби, изработени изцяло от дърво или пластмаса, но те са по-малко устойчиви.

Формат

Съществуват безкрайно много модели на този тип стълби, но най-често срещаните са тези, които имат формата на буквата 'А' и се отварят и затварят, за да се сгъват и съхраняват, когато потребителят има нужда от тях.

Някои от тях с телескопична функция могат да се удължават и сгъват на повече части, за да изпълняват повече функции, но за прости задачи на ниски места стандартните ръчни стълби са по-удобни. Освен това цената е много по-достъпна.

Предназначение

За работа на ниско ниво това са идеалните стълби. Тези с няколко стъпала или табуретки, които гарантират няколко допълнителни сантиметра, за да достигнете до лампата, която трябва да почистите, да смените изгорялата крушка или да почистите стъкления шкаф или бюфета.

Употребата, която ще му дадете, зависи от варианта на закупуване, но сгъваемите ръчни са предназначени за малки и обичайни домакински задачи.

Закупуване на сгъваема стълба

Ако планирате да си купите сгъваема стълба, трябва да знаете, че има много фактори, които трябва да вземете предвид.

Първото нещо е да знаете какво тегло ще може да носи. Дори ако в къщата няма тежък човек, който да го използва, вероятно някой извън семейството ще може да го използва понякога, за да поправи нещо.

Наред с товароносимостта е важно да се разгледа и нейната спасителна линия. Тъй като стълбата ще се сгъва и разгъва многократно, тя трябва да издържи на цялото това износване. Изборът на модел само въз основа на външния вид означава, че ще пропуснете по-важни критерии.

Въпреки че капацитетът и теглото, което може да понесе, са съществени фактори, ще трябва да избирате и въз основа на цената.

Обикновено те са в диапазона от 100 евро, но могат да бъдат и много по-високи. Съставянето на бюджет, преди да отидете в магазина, ще ви позволи да изберете модел според това, което можете да си позволите, и по този начин да избегнете прекомерни разходи.

За да сте сигурни, че сте избрали такъв, който да отговаря на вашите спецификации и изисквания, е важно да вземете такъв с подходяща височина, за да можете да осигурите ефективност и безопасност.

Например, ако имате нужда от разтегателна стълба, трябва да закупите модел, който е висок от 7 до 10 фута спрямо най-високата точка на опора (която ще бъде линията на покрива или стената, срещу която я поставяте).

Ползата от допълнителната височина ще ви позволи да се подготвите за работата, която планирате да извършите.

Важността на избора на идеалния стил и тип

Ако изпитвате нужда да използвате стелаж за извършване на ежедневните, седмичните или месечните домакински задължения, е важно да донесете у дома правилния тип.

От смяната на електрическата крушка до вземането на кутия царевица от най-горния рафт в кухнята - всички тези задачи трябва да можете да изпълнявате удобно и без риск от нараняване или злополука.

Същото важи и за проверката на дъждовната канализация или евентуални течове около котела или покрива.

Стълбите се предлагат в широк спектър от стилове и видове; например можете да изберете едносекционни варианти, ножични модели, модели, предназначени за множество функции, телескопични модели и др.

Няма съмнение, че тези инструменти са изминали дълъг път по отношение на бързите технологични промени и иновации; затова първото нещо, което трябва да направите, преди да вземете решение за покупка, е да изберете какъв тип търсите.

Има основно пет категории, от които можете да избирате:

  • Разтегателна стълба
  • Стъпаловидна стълба
  • Многофункционална стълба
  • Едносекционна стълба
  • Телескопична стълба

Може да се интересувате и от