Сгъваеми бягащи пътеки

mejores-cintas-de-correr-plegables

От месеци работя на място, което не ми позволява дори да видя слънцето, а най-лошото е, че водя заседнал живот пред компютъра, от който вече имам няколко ролки на корема.

Реших да потърся форма на упражнения вкъщи и въпреки че започнах с лицеви опори, те ми се сториха скучни, досадни и тромави, а освен това ме болеше гърбът, хайде, джогингът е моето нещо! Лошото е, че нямам време да тичам.

След като изпитвах болка и се потях без резултат, реших да потърся най-добрата налична сгъваема бягаща пътека. Винаги можете да изберете качествена бягаща пътека, която да ви струва възможно най-малко.

Най-добрите сгъваеми бягащи пътеки

Коя е най-добрата сгъваема бягаща пътека?

Намирането на добър модел бягаща пътека ще зависи от вашите предпочитания и бюджет, както и от това, от какво се нуждаете, за да тренирате.

Например, ако искате да тренирате краката си и да укрепите мускулите си, може би елиптичен уред ще ви подхожда, но ако целта ви е да изгаряте калории, бягайки, двойна бягаща пътека може да бъде вашето решение.

Тук наистина е важно да се провери какво се предлага на пазара. Сравнението на цените, производителите, гаранциите и качествата винаги ще ви помогне да разберете кое от тези устройства е най-подходящо за вас.

Друг въпрос от голям интерес и значение е безопасността, особено ако уредът ще се използва от цялото семейство, трябва да помислите за защитата на възрастните хора, малките деца, а ако имате домашни любимци, подходяща е и машина, която е безопасна за кучета.

Ако имате някакви съмнения, ето списък с предложения, където със сигурност ще намерите това, от което се нуждаете.

Ето най-добрите сгъваеми бягащи пътеки:

1. Сгъваема бягаща пътека Pacemaker X30 Capital Sports

С наклон до 20%

41BeBLIKd+L

КУПИ СЕГА

Оборудвана с 36 тренировъчни програми, променлив ъгъл на наклона и регулируеми различни скорости, бягащата пътека Capital Sport е високопроизводително устройство, подходящо за всеки тип спортисти.

Навлизането в света на фитнеса с това устройство не е сложна задача, защото то ще ви предложи много предимства: широка лента, която ще ви осигури естествено движение, и система за омекотяване, която се грижи за вашите стави.

Той е съвместим с най-новите технологии, има високоговорители, радиоприемници и монитори за сърдечен ритъм.

2. Бягаща пътека F26 Sportstech

Съвместима със смартфони и таблети

51QyEzgnbKL

КУПИ СЕГА

Този модел бягаща пътека, се предлага с предварително зададени програми и има протектор с петслойна повърхност, която предлага голямо омекотяване, нейната система за огъване предпазва коленете и ставите от силни удари.

Поддържа максимално тегло от 120 килограма, много е компактен и лесен за сгъване, можете да го съхранявате удобно почти навсякъде. Освен това той е съвместим със смарт устройства, има 5-инчов екран и високоговорители.

Това е проходилка безшумна, с двигател с постоянна мощност от 4 к.с. и скорост до 16 км/ч.

3. Fit Fiu полупрофесионална бягаща пътека

С шест точки на амортизация

51LY8ecd+XL

КУПИ СЕГА

Ако не обичате да тичате на улицата и предпочитате да имате устройство за ходене у дома , за да насърчите загубата на тегло или да се подготвите за маратон, тази електрическа бягаща пътека може да послужи за вашите цели.

Той има 2200W мотор , който достига до 18 км/ч, а най-хубавото е, че можете да тренирате мускулите си и да избегнете болки и проблеми с петите благодарение на страничното окачване, което ще ви осигури по-удобно бягане.

Лесно се сгъва с ръчно повдигане и хидравлично спускане.

4. сгъваема бягаща пътека TFK-155 SLIM 4Ever Fit

практична и лека

419QeA3iZ6L

КУПИ СЕГА

Подходяща за начинаещи, този аксесоар за статични упражнения, ще работи като своеобразен личен треньор , ако искате да отслабнете или да имате рутинни упражнения, които ще ви помогнат за вашето здраве.

Това е многофункционално устройство , което разполага с няколко програми за обучение, които ви дават инструменти за подобряване на физическото ви състояние. Например, това е добър вариант за диабетици.

Той е съвместим със смарт устройства, измерва сърдечния ритъм със сензори и има регулируеми скорости, които ви позволяват да правите кардио упражнения с по-малко въздействие върху сърцето.

5. RunFit Sprint Cecotec

С магнитна система за безопасност

41jI0MeKCOL

КУПИ СЕГА

Бягащата пътека Cecotec е професионална платформа , която ви предлага възможност за разработване на голямо разнообразие от упражнения за компенсиране на мускулатурата на краката.

Въпреки че е подходящ за всеки потребител, той несъмнено е идеален модел за експерти , които могат да тренират без страх от нараняване благодарение на трите нива на наклон , които правят бягането по-удобно и намаляват ударите.

Той има монитори, голяма повърхност за движение, е много сгъваем и има магнитна сигурност. Освен това в нея има място за бутилка с вода

Какво е бягаща пътека?

Бягащите пътеки са оборудване за упражнения, предназначено да позволява на хората да се упражняват на едно и също място. Действието им е сравнително просто: те се състоят от широка бягаща пътека, която се движи постоянно чрез моторизиран механизъм и върху която се подпира потребителят, който желае да се упражнява. След като бягащата пътека е в действие, потребителят тича, бяга или ходи в зависимост от скоростта на бягащата пътека. Бягащите пътеки или бягащите пътеки могат да бъдат електрически или ръчни.

Видове бягащи пътеки

На пазара се предлагат различни модели, някои по-евтини от други, затова ги разделих според бюджета и системата за сгъване. Тук обяснявам

Бягащи пътеки според бюджета

Както казах, ще намерите всичко, достъпни модели и други, които са истинска сделка. Сред така наречените 'бюджетни' модели, които не са нито най-евтините, нито най-скъпите, ще откриете такива модели, чиято бягаща пътека се задвижва от електрически двигател и освен това има екрани, които показват изминатите километри и изгорените в процеса калории, и дори имат държач за вода. Те са леки и не много здрави, не са подходящи за тежки тежести.

Сгъваеми бягащи пътеки

Тези модели са по-здрави и, въпреки че звучи противоречиво, са по-слабо развити от бюджетните и да, те са по-скъпи, наред с други неща, защото поддържат по-голямо тегло. Те имат настройки за контрол на сърдечния ритъм и дори каишка за гърдите, но техният недостатък е, че имат къса каишка и може да не са много полезни за хора с дълга крачка.

Несгъваемите модели са най-скъпите от цялата група, това се обяснява с факта, че те се препоръчват за тежки тежести и редовни бегачи, техният колан е по-здрав, по-дебел, по-дълъг и цялостната конструкция на машината е много силна и издръжлива. Те се предлагат с програми за контрол на сърдечния ритъм, стръмни наклони и доста високи максимални скорости. Производителите на тези модели ще ви предложат по-добра гаранция и ще заявят, че те са подходящи и за най-взискателните.

Какво да търсите, преди да си купите бягаща пътека

Преди да си купите, е важно да сте наясно от какво се нуждаете и кой от всички модели отговаря най-добре на вашите цели и най-вече на вашия бюджет. Преди да вземете бягаща пътека за вкъщи, е важно да обърнете внимание на следните аспекти:

Двигател

Бягащите пътеки имат двигатели с непрекъсната мощност (CHP) от 2,25 и 4,25 CHP, посочени за тези, които тежат до около 100 килограма, в случай че тежат повече от 100 килограма, трябва да се уверите, че сте програмирали допълнителни 0,5 CHP към вече установените, за бягане или ходене. Има и други с двигатели с мощност между 1,25 и 5,0 CHP. Важното е двигателят да работи с голяма мощност и да не се натоварва.

Размер на бягащата пътека

Наричана още писта, тя представлява пространството за ходене и бягане и има стандартна ширина от 20 до 22 инча (около 55 см), а дължината зависи от това дали сте обикновен или професионален потребител. Тя може да варира в инчове от 55 (1,39 м), 58 (1,47 м), 60 (1,52 м) и 63 (1,60 м), в зависимост от вашите предпочитания.

Издръжливост на протектора

За да имате дълготраен ремък, трябва да обърнете внимание на няколко фактора. Първата е да се поддържа смазана, за да се гарантира, че тя се търкаля добре и не изсъхва; втората е да се уверите, че ролките са големи, защото те оказват по-малък натиск върху лентата и я запазват по-дълго. Друг фактор, разбира се, е дебелината на ремъка; дву- или четирислойните ремъци са очевидно по-издръжливи от еднослойните.

Омекотяване

Омекотяването е важно, тъй като намалява въздействието на ходенето или джогинга върху коленете, предотвратява наранявания и насърчава издръжливостта. Някои бягащи пътеки имат диференцирана амортизация, а други - регулируема амортизация.

Наклон

Наклоните на бягащата пътека варират от 10 до 20%, което ще натовари различни мускулни групи, ще намали удара и ще ви помогне да изгорите повече калории. Можете да изберете този, който предпочитате. Има моторни и ръчни.

Програми

Това ще ви помогне да постигнете целите си, повечето бягащи пътеки се предлагат с програми за отслабване, изгаряне на калории, увеличаване на издръжливостта, тонизиране на мускулите и др. Във всеки случай програмите настройват съответната скорост.

Допълнителни функции

Също така е полезно да имат държачи за аксесоари, съвместимост със смарт устройства, информация за наблюдение, високоговорители и аудиоизходи.

Капацитет на теглото

Евтиното е скъпо, така че в идеалния случай ще искате да инвестирате малко пари в нещо, което ще издържи не само вашето тегло, но и това на най-пълния член на семейството ви. Модел, който ще издържи поне 50 паунда (25 кг) повече от телесното ви тегло, ще бъде подходящ.

Безопасност

Важно е да се сдобиете с устройство, което няма да нарани вас, домашните ви любимци или малките деца, ако загубите равновесие. Решението може да бъде модел с автоматично спиране, управлявано с ключ.

Какво да вземете предвид, преди да купите бягаща пътека

Когато вземате решение за бягаща пътека, трябва да вземете предвид и следните подробности:

Помислете за целите си

Първото нещо, което трябва да имате предвид, е, че ако е за дома, вероятно ще се използва от цялото семейство, така че трябва да купите нещо, което ще пасне на всички. Другото нещо са качествата, които трябва да притежава в зависимост от целите, които искате да постигнете.

Колко тежък е най-тежкият потребител на бягаща пътека?

Както казах, бягащата пътека у дома най-вероятно ще се използва от цялото семейство, така че в идеалния случай изберете такава, която ще издържи поне 50 килограма повече от най-тежкия потребител.

Бягане, джогинг или ходене?

Това зависи от модела, който сте избрали. Ако например тренирате за маратон, трябва да търсите модел с дълга бягаща пътека, дълга поне 60 инча, която реагира на промените в скоростта. Ако ще се разхождате само от време на време, подходящ е по-малко сложен модел.