Сгъваеми маси

mesa-plegable

Наличието на добра сгъваема маса улесни живота ми в много случаи. Те са не само много удобни и здрави, но най-добрата сгъваема маса е и изключително удобна и преносима. Толкова много, че съм ги използвал за най-различни неща - от просто използване на компютъра или хранене, докато гледам телевизия, до къмпингуване с приятели.

Въпреки това трябва да бъда честна и да призная, че не беше лесно да избера най-добрия. Трябваше да премина през много модели, преди да намеря подходящия.

Изборът на мебели в дома ви ще се отрази на неговата декорация, така че ако мислите за различни елементи, които да го направят по-привлекателен, но най-вече удобен, най-добрата сгъваема маса ще ви помогне да разпределите по-добре пространството.

Сгъваемите маси са многофункционални, тъй като са преносими и можете да ги поставите в къщата, в градината, в библиотеката, в стаята, в офиса, обикновено са леки и с добри размери, така че можете да ги поставите на различни места, както ви харесва.

Цената на сгъваемите маси обикновено варира в зависимост от марката и качеството на използваните материали, но можете да сте сигурни, че повечето от тях са издръжливи и полезни продукти.

Най-добри сгъваеми маси

Коя е най-добрата сгъваема маса?

Да имате сгъваема маса у дома е отличен вариант, тъй като тя е многофункционален продукт, с който можете да извършвате различни дейности, без да заема много място, и който можете да изхвърлите по всяко време.

Цените на сгъваемите маси обикновено са много достъпни, важното е при покупката да се уверите, че тя е направена от материали, които са били одобрени с гаранционни тестове, така че да можете да я използвате дълго време.

В този сравнителен списък ще ви покажем някои марки и модели напълно функционални сгъваеми маси.

Ето от най-добрите сгъваеми маси:

1. Сгъваема маса Papillon 8043810

21jFp5LHhDS

КУПИ СЕГА

Тази правоъгълна маса е 100% сгъваема, като краката са залепени за плота, който е разделен на две части, които се съединяват и след това могат лесно да се натоварват. Тя е висока, с размери 122 x 61 x 74 cm.

Тя има супер издръжлив полиетиленов плот, който я прави идеална за употреба на открито и по-устойчива на удари, вода, атмосферни влияния и дори на слънце. Металните части са лакирани за допълнителна защита.

2. Сгъваема маса Maxchief XXL90

31Slf8KadPL

КУПИ СЕГА

Тази квадратна маса е с размери 91,4 см в горната част и 74,3 см на височина. Плотът на масата е изработен от изключително устойчив материал с UV защита, а металните части са устойчиви на удари и влага, както и на много прецизна конструкция. Тежи само около 10 кг и може лесно да се сгъне, като се скрият 4-те му крака под плота на масата.

Използвайте го със столове и ще имате напълно удобна маса.

3. Сгъваема маса Newstorm Oskar

21HOZS52RSL

КУПИ СЕГА

С дължина от 1,82 метра тази правоъгълна маса е идеална за хранене в група или за да я вземете със себе си и приятелите си на къмпинг. Предимството му е, че се затваря напълно и оставя сравнително плосък плот, който е лесен за транспортиране. Освен това заключващите му системи са доста сигурни и издръжливи благодарение на качеството на конструкцията му.

Тази сгъваема маса има UV защита и тежи само около 11 кг.

4. Сгъваема маса Todeco

41YG4lgM6eL

КУПИ СЕГА

Тя има отличен капацитет на тегло от 100 кг, така че можете да носите всичко на нея. Освен това в него има достатъчно място за разтягане на краката или поставяне на други предмети, което го прави идеален за къмпинг.

Той има система за заключване, така че дъската да не се срине по време на употреба, има антикорозионни материали, екологични материали и протектори на краката, за да се предотврати шум и повреда на пода.

5. Сгъваема маса Life Time LFT 122

31rUBZrxOmS

КУПИ СЕГА

Това е разтегателна маса , която може да бъде толкова висока или толкова ниска , колкото желаете, тъй като позволява регулиране на височината с 60, 74 или 90 см. Освен това голямо удобство, той има добра система за заключване, която предотвратява случайно сгъване, лесно се сгъва и съхранява и дори е снабден с удобна дръжка за носене и транспортиране.

Той има UV защита, изработен е от полиетилен и има достатъчен капацитет за поне 4 души.

6. Сгъваема маса AMANKA

31Akg7rCXML

КУПИ СЕГА

Изработена от алуминий, тази маса е изключително лека (тежи само 4,9 кг) и здрава. Освен това е изключително лесен за сгъване и пренасяне, за да го вземете на плажа, на къмпинг или просто вкъщи. Просто го облегнете на стената , когато не го използвате, и дори няма да забележите, че е там. Тя обаче може да издържи само тегло от 50 кг.

Благодарение на дизайна на краката височината може да се регулира между 55, 62 и 70 см.

7. Модерна таванска маса C3

21aj0DGEIpS

КУПИ СЕГА

Гениален и привлекателен френски дизайн, изработен от меламиново ПДЧ с дебелина 16 мм . Тази маса е идеална за интериори.

Размерът му е 103 x 76 x 73,4 cm, което го прави много удобен, тъй като не заема много място.

Цветът е много модерен, бял със сив цвят. Теглото му е 17 кг, което позволява да бъде преместван без особени неудобства. Той е елегантен, здрав и с доказано качество, а най-хубавото е, че е по-евтин от много други модели.

8. Todeco къмпинг маса за бюфет 183 см

41YG4lgM6eL

КУПИ СЕГА

Модерна маса за кетъринг на ниска цена. Има неплъзгащи се крачета . Той е напълно сгъваем и преносим.

Размерите му са само: 183 cm дължина x 75 cm ширина x 74 cm, а когато е сгънат, размерите му са: 91,5 cm x 75 cm x 8,5 cm, така че можете да спестите много място.

Можете да го използвате и за къмпинг, защото се почиства лесно с помощта на гъба. Той може да поеме до 100 кг, има място за 6 души.

9. Алуминиева сгъваема маса Milestone Camping

41MYLCeXo3L

КУПИ СЕГА

Това е много удобна маса на ниска цена, с размери 100 cm x 60 cm с четири възможни размера за ниска и средна височина по ваш избор: 73 cm x 80, 87 cm x 94 cm.

Структурата му е лека, устойчива, може да издържи до 20 кг тегло.

Дизайнът му е с лека здрава конструкция, черен е, така че е дискретен и се съчетава в различни среди.

Отстрани има практична дръжка за носене, така че да можете да го пренасяте, когато е сгънат. (Дървена сгъваема маса Alco 1-117

31dudeOwyTL

КУПИ СЕГА

Прост, сгъваем модел, лесен за почистване и транспортиране. Тежи 6,2 кг и издържа до 35 кг.

Размери 80 см x 60 см x 70 см, а височината му е 70 см. Не се изисква сглобяване. Той е идеален за приготвяне на закуски у дома или в градината.

В сгънато състояние той е много тесен, само 5 см, така че е идеален, ако искате да го носите в багажника на колата си.

11. Бяла сгъваема квадратна маса D'CASA

41thrn+EdWL

КУПИ СЕГА

Тя е икономична и е с размери 48 см x 48 см x 65 см, а когато е сгъната, е с размери 48 см x 3,5 см x 80 см, така че можете да я съхранявате в шкаф или да я опрете до стената, без да заема твърде много място.

Тежи само 5 кг и е в бял цвят, идеален за топли декорации на открито. Краката му осигуряват стабилност.

Ако искате да си устроите романтична вечеря за двама, тази маса е идеална.

Що се отнася до дизайна и външния вид, лаковата повърхност не се замърсява лесно и е устойчива на боя, драскотини и петна от храна. Може да се избърсва с влажна кърпа.

Какво представлява сгъваемата маса?

Сгъваемата маса е вид мебел, която има крака, които могат да се сгъват и разгъват срещу собствения й плот.

mesa-plegable

По този начин спестявате място и можете да ги преместите от кухнята в трапезарията или дори да ги вземете на къмпинг, защото са изключително удобни и преносими. Всъщност те са проектирани за тази цел, поради което са изработени от много леки и устойчиви материали.

Можете да ги използвате и със сгъваеми столове за още по-голям комфорт.

Механизъм за сгъване

Този тип мебели могат да сгъват краката си благодарение на системата от панти, разположени в точките, където краката се срещат с горната част. Въпреки това краката са изключително здраво закрепени към масата и винаги остават прикрепени към нея. Важно е да се отбележи, че в тази зона за сгъване често се използват твърди материали като метал, само че те могат да бъдат малко по-тежки, което намалява удобството на масата.

Ето защо много производители на висококачествени столове ги правят с алуминиеви части, за да запазят твърдостта на сгъваемата маса, но все пак да я запазят лека.

Анатомия на сгъваема маса

Важно е да познавате частите на новата си сгъваема маса, преди да я купите. Едва тогава ще знаем наистина какви аспекти трябва да се търсят и какво да се търси във всеки модел при избора.

Това е горната част на масата, която се поставя върху рамката и краката. Тя може да бъде изработена от дърво, пластмаса, ламинат или меламин.

Плотовете на масите често са снабдени с протектори на ръбовете, за да се предотвратят повреди от удари, драскотини, замърсявания или вдлъбнатини. Те могат да бъдат изработени от винил или смола и винаги придават много чист и професионален завършек на новата ви сгъваема маса.

 • Заключващ механизъм на сгъваемата маса

Това са системите, използвани за лесно сгъване и разгъване на краката. Те са свързани с краката и са разположени под плота на масата, като осигуряват стабилност и сигурност на апарата.

След като приключите с използването на масата, просто сгънете краката и ги закрепете към заключващия механизъм.

Дебело парче метал, което се поставя точно под повърхността, за да се разпредели правилно тежестта и да се подсили цялата система.

Това са допълнителни скоби, прикрепени към краката, за да осигурят допълнителна устойчивост.

Това се отнася до цялата система за поддържане на масата, която в зависимост от материала може да осигури стабилност, сигурност и ниско тегло в случай на алуминий или да се окаже малко тежка и неудобна, когато се използват много тежки метали.

Пластмасови или гумени части, които са прикрепени към краката на масата и които предпазват пода от надраскване, тъй като в повечето случаи краката на сгъваемата маса обикновено са изработени от метал. Те също така осигуряват стабилност и сцепление, като предотвратяват плъзгането на краката по пода и предотвратяват появата на смущаващи звуци при влачене на масата.

Избор на сгъваема маса

Когато става въпрос за закупуване на сгъваема маса, трябва да се търси много повече от основна конструкция с равна повърхност, четири крака и възможност за сгъване.

При толкова много стилове и варианти на маси на пазара понякога объркването се разгръща по-бързо от масите. Ето защо съкратихме някои от основните характеристики, които трябва да вземете предвид, за да ви помогнем да изберете идеалната сгъваема маса за вашите нужди.

Устойчивост на атмосферни влияния:

Първото нещо, което трябва да обмислите, е колко често планирате да използвате масата. Планирате ли да я използвате на закрито, на открито или и на двете места? Сгъваемите маси се използват най-често, когато е необходимо допълнително място за сядане или временна работна повърхност.

Използването на такава маса често не е 'планирано', така че е важно да се обърне внимание на защитата на масата от атмосферни влияния и повреди от вода.

Поцинкованият или прахово боядисаният метал предотвратява ръждясването, когато е оставен навън.

Потърсете защита на всяка дървена повърхност, тъй като водата (или влагата) често може да създаде прилепнали слоеве и да причини изкривяване. Ето защо някои от тях се произвеждат с твърд пластмасов капак.

Преносимост:

Не всеки може да вдигне 50-60 килограма и не всеки разполага с камион, с който да транспортира 6- или 8-футови маси.

Вземете предвид теглото на масата и някои конструктивни особености, като например дръжка за носене или възможност за сгъване наполовина. Сгъваемият дизайн улеснява поставянето на множество предмети в багажника на автомобила.

Теглото на една маса зависи до голяма степен от материала, от който е изработена. Вземете масата, преди да я купите, и помислете как да я пренасяте в и от дома или офиса си. Трябва ли да упражнявате голяма сила?

Дълготрайност:

Помислете за какво искате да използвате масата и вижте номиналното тегло на натоварване.

Две неща, които трябва да се вземат под внимание при пластмасовите маси, изработени чрез издухване, са видът на пластмасата. Видът на пластмасата трябва да е тежка, с висока степен на въздействие, която не се напуква, не се троши и не се лющи.

Трябва да усетите и повърхността на масата. Ако тя е тебеширена и създава бели следи по пръста ви, производителят може да е използвал твърде много добавки (например калций) в пластмасата, за да намали цената.

Въпреки че калцият и другите минерали правят масата по-твърда, когато производителят добави твърде много, това може да направи повърхността на масата крехка и склонна към напукване.

Потърсете и устойчиви на вдлъбнатини ъгли, тъй като сгъваемите маси са склонни лесно да се преобръщат при транспортиране и поставяне.

Безопасност:

Вероятно най-пренебрегваните функции са функциите за безопасност - последното нещо, от което се нуждаете, е масата ви да се срути, докато я използвате!

Потърсете сигурен механизъм за заключване на краката на масата. Препоръчваме заключващ пръстен с гравитация - пръстен, който се плъзга по рамката на краката на масата (с естествена гравитация, така че не е необходимо да го придвижвате) и заключва краката на място.

Това ще предотврати огъването на краката на масата при удар.

Ако масата се сгъва наполовина, потърсете механизъм, който заключва масата при сглобяване.

Това ще поддържа масата плоска, докато работите върху нея, за да не започне да се огъва по средата при удар.

Видове сгъваеми масички

Има масички за телевизор, наричани още лични масички, които се използват за гледане на телевизия, хранене или работа по малък проект. Те обикновено са индивидуални. Съществуват и правоъгълни маси, при които всяка маса се сгъва отделно, идеални за игра на карти.

От друга страна, има маси за обща употреба или за банкети. Първите могат да бъдат правоъгълни, квадратни или кръгли, а вторите са доста просторни, с повърхности, които се сгъват за лесно транспортиране.

И накрая, има маси за пикник, които имат пейки от противоположните страни или дори се сгъват, за да придобият формата на пейка.

Възможности за използване на сгъваема маса

В повечето съвременни домове днес пространството е абсолютно недостатъчно. Това означава, че всичко, което може да предложи голяма полезност, без да заема твърде много място, е истинска благословия.

Сгъваемата маса отговаря идеално на тази задача, а по-долу са изброени десет иновативни начина, по които тази маса може да бъде използвана, за да улесни и подобри живота ви.

 • По време на семейните хранения: домакинствата, които разполагат с ограничено пространство, често са склонни да се справят без маса за хранене, тъй като тя просто заема твърде много място.

Сгъваемата маса обаче може да се съхранява, когато не се използва, и да се поставя бързо, когато е необходима.

Това означава, че полезната практика на семейното хранене, при която всички членове на семейството седят заедно, може да бъде въведена отново във всяко домакинство.

 • Игри на маса или карти: идеална за Коледа или друг специален повод, сгъваемата маса може да се използва и като повърхност за игра на любима настолна игра или игра на карти.
 • За разпродажби: сгъваемата маса може да ви помогне да спестите място в дома си по повече от един начин, но също така улеснява организирането на гаражна разпродажба и освобождаването от безпорядъка.

Лесна за поставяне в колата в сгънато състояние, масата може бързо да бъде поставена на мястото на гаражната разпродажба и ви позволява да покажете атрактивно стоките си на потенциалните купувачи.

 • Създаване на домашен офис: много хора обичат да работят от вкъщи, но често не разполагат с подходящо работно пространство, за да бъдат ефективни.

Сгъваемата маса обаче може да се използва като бюро за лаптоп, документи и всичко друго, което може да е необходимо.

 • Осигурете място за подаръци: чудесен завършек, който ще направи детския рожден ден малко по-специален. Позволете на всеки гост да вземе своите лакомства или да постави подаръците за рожденика на едно място.
 • Добавете към къмпингуването и някои удобства: най-добрите къмпинги са тези, които съчетават страхотната природа с удобствата на дома.

Сгъваемата маса, например, е лесна за хващане и позволява на туристите да се хранят удобно, вместо да държат чинии в ръце или да седят на земята.

 • На парти: независимо дали става дума за кралска сватба, неофициална сватба или друг подобен специален повод, по-големите тържества обикновено заемат много място.
 • Отворете собствен бар: ако организирате парти вкъщи и искате да впечатлите гостите си и да ги накарате да си помислят, че сте страхотен барман, сгъваемата маса е чудесна идея, за да им осигурите спиртни напитки, когато пристигнат.

Забавен и атрактивен начин да направите това е да създадете собствен бар, като поставите наличните напитки на маса близо до мястото, където ще пристигнат вашите приятели и близки.

 • По-добре оборудвайте барбекюто си: когато приятелите и семейството ви се струпват около лятното барбекю, сгъваемата маса може да бъде безценна, когато е поставена в градината. Можете да го използвате и в кухнята, за да поставите закуски, сладкиши или напитки на достъпно за децата място.
 • Направете импровизирана дъска за гладене: ако не разполагате с достатъчно място и не можете да имате маса за хранене и дъска за гладене, сгъваемата маса може да бъде чудесно решение.

Уверете се само, че повърхността е устойчива на високи температури и че има възможност за регулиране на височината.

Как да изберете между правоъгълни и кръгли сгъваеми маси?

Правоъгълните маси се предлагат с дължини от 2 ½' до 8' и ширини от 1 ½' до 3'.

Типичната кръгла маса е с диаметър от 24 до 72 инча; 60 инча е най-често срещаният размер и може да побере удобно от шест до осем души в зависимост от вида на стола.

Измерете конфигурацията и определете колко души искате да настаните.

Правоъгълните маси често се използват за многоцелеви нужди, като например обществени събития, кетъринг, хранене и обучение, докато кръглите маси се използват по-често за банкети, сватби или други официални поводи за хранене.