Сгъваемо легло

la-mejor-cama-plegable

Може би обичате да имате гости у дома от време на време и все още не сте имали възможност да им осигурите приятно място за нощувка. Допълнителното легло , е добър вариант, тъй като ще им осигури удобно място за спане и комфортен сън. Ако сте объркани от хилядите модели на пазара днес, останете на линия, за да откриете най-доброто сгъваемо легло за комфортен сън на вашите гости.

Концепцията за сгъваемо легло е проектирана така, че след като приятелите или семейството ви си тръгнат, да можете да го затворите и да го съхранявате удобно, като по този начин избягвате заемането на цяла стая, която може да се използва за друга дейност.

За производството на този вид продукти се използват няколко много леки материала, като алуминий например, което улеснява процеса на сгъване. Също толкова важно е да изберете подходящия матрак и подходящите възглавници, за да си осигурите комфорт и добър сън през нощта.

Най-добрите сгъваеми допълнителни легла

Кое е най-доброто сгъваемо допълнително легло?

Следното сравнение ще ви помогне да откриете сгъваемото легло, което напълно отговаря на вашите нужди. Отзивите на потребителите ги подкрепят, а освен това можете да намерите разнообразен ценови диапазон, който ще задоволи всеки бюджет.

Ето от най-добрите сгъваеми легла:

1. Сгъваемо легло Milliard

За максимален комфорт

415DQBrpgqL

КУПИ СЕГА

Сгъваемото легло не трябва да бъде неудобно и въпреки че много от тях могат да имат основа, която не осигурява достатъчна опора за пълноценна почивка, Това не е така при този модел на Milliard, който със своята висококачествена и мека вискоеластична пяна ще осигури необходимия комфорт, за да спите спокойно през цялата нощ.

Това е матрак, който може да се сгъва наполовина, всичко това е предназначено за лесно съхранение и благодарение на факта, че има колела на краката си, можете да го преместите лесно, така че да не заема място никъде в дома ви.

Лесен за инсталиране, удобен и с достатъчна плътност, той е един от най-добрите варианти при сгъваемите легла, които можете да изберете.

 

2. Сгъваемо легло Reti Gritti

Стоманена конструкция с квадратен профил

31oyQOpb3QL

КУПИ СЕГА

Със сгъваем матрак, изработен от полиуретан, този модел ще може да осигури чудесна почивка, има крака, оборудвани с колела за лесно съхранение, както и система за автоматично отваряне и затваряне, така че трябва само да го разгънете и след това можете да го използвате.

Той изпълнява функцията си много добре, тъй като е доста удобен благодарение на висококачествения си матрак и след като бъде сгънат, няма да заема много място при съхранение, което е идеално, ако искате легло, което можете да съхранявате, когато не го използвате.

Ватираната памучна тъкан ще бъде достатъчно мека, за да спите спокойно през цялата нощ.

 

3. Сгъваемо легло Bonitex

Спестява място вкъщи

41zz4Z6BgZL

КУПИ СЕГА

Независимо дали искате да имате легло за посрещане на гости вкъщи, или имате апартамент, в който по причини, свързани с пространството, трябва да поставите матрак, който да заема малко място в стаята, този модел е доста подходящ и за двата случая.

Това е сгъваемо легло от най-високо качество, изработено от устойчиви и меки материали, които ще осигурят пълна почивка, както и с горна дъска, която ще може да предложи по-голяма ергономичност при сгъване за по-късно съхранение.

Освен това има много готин дизайн, така че ще изглежда като всяко друго единично легло, когато бъде монтирано в стаята ви.

 

4. Сгъваемо легло Einrichten24

С матрак от студена пяна

41AZEeLbTcL

КУПИ СЕГА

Това допълнително легло е идеално за тези, които не разполагат с много място в апартамента си, когато посрещат гости. Той е с размери 90 x 200 cm, изработен е от стабилна стомана и включва матрак с подплатен калъф и студена пяна със сърцевина от около 10 cm.

Той е изключително лесен за сгъване, има колела, е на достъпна цена и се препоръчва от купувачите.

 

5. сгъваемо легло Beautissu

С 4 опори

312kX2RfOhL

КУПИ СЕГА

Това легло е толкова удобно и стабилно, че гостите ви няма да искат да напуснат дома ви! Размерите му са 90 x 200 cm, а площта за спане е 78 x 188 cm. Когато е сгънат, той е с размери 90 x 35 x 113 cm и тежи само 25 kg.

Той има двойни колела за лесно придвижване до всяко място, матракът му от пенопласт е с дебелина приблизително 10,5 см, което осигурява добра почивка и подходяща подкрепа за гърба, покритието му е лесно за поддържане и е изработено от 41% полиестер и 59% памук.

Цената му е изгодна, дървената рамка е закрепена към металната рамка и благодарение на 4-те си опори може да издържи тегло до 100 кг.

 

6. Сгъваемо легло Evergreenweb

С индивидуален вискоеластичен матрак

51LRemR1qcL

КУПИ СЕГА

Извършените тестове на това допълнително легло гарантират високо качество на продуктите, с които гостите ви ще почиват комфортно по време на престоя си във вашия дом. Размерите му са 80 x 190 cm, но се предлага и в размери 65 x 190 cm и 90 x 200 cm.

Той има стоманена структура, която осигурява по-голяма устойчивост, както и отвори и прорези, които улесняват вентилацията. Отзивите на купувачите показват, че това е продукт с добро качество!

 

7. Сгъваемо легло с метална рамка Proheim

С дерматологично тестван матрак

51iS9Pk841L

КУПИ СЕГА

Това невероятно и функционално допълнително легло, може да се сгъва напълно, а също така средните крака се затварят нагоре, което ви гарантира отлично пространство за съхранение, когато не го използвате.

Предлага се с 15 дървени ламели, за да се гарантира комфортът на гостите ви, матракът е с точните размери на рамката, а рамката има 4 опори, които правят сгъването и разгъването още по-лесно.

Включва матрак от гумена пяна с дебелина 8 см, който е дерматологично тестван, калъф от микрофибър и се доставя с ръководство с инструкции за сглобяване. Леглото е с размери 80 x 190 cm, рамката е синя, по-евтино е от много от конкурентите и тежи само 16 kg.

 

Какво е сгъваемо легло?

la-mejor-cama-plegable

Сгъваемото легло е вид легло, което се разтяга и сгъва бързо и често се среща в хотелските стаи под името допълнителни легла. Те са много полезни и в стаите за гости, тъй като могат да се използват за настаняване на няколко гости по време на неочаквано посещение.

Най-добрите легла от този стил са леки и имат сгъваем матрак, който остава прикрепен към рамката на леглото, когато е затворен, което ги прави много удобни.

Трудно ли се справят с тях?

Колкото по-добре е проектирано сгъваемото легло, толкова по-лесно ще се използва. Това трябва да е толкова просто, колкото да разгънете и поставите няколко части на мястото им. Имайте предвид, че колкото по-лесно се разгъват, толкова по-висока е цената им.

Колко често можете да го използвате?

Ако планирате да използвате сгъваемото легло често и искате гостите ви да се отпуснат и да спят удобно, трябва да помислите за поставянето на матрак с много добро качество.

Ако ще се използва редовно, най-добре е да го съхранявате покрай стената, за да не създава сериозен проблем с безпорядъка в пространството.

Кой ще го използва най-много?

Обичате ли хората да спят редовно във вашия дом, можете ли да похарчите достатъчно пари, за да им осигурите достатъчно комфорт, когато спят , или се страхувате, че те ще се почувстват твърде комфортно и изведнъж ще решат да останат за по-дълъг период от време?

Първото нещо, което трябва да вземете предвид, е възрастта на човека, който ще използва сгъваемото легло. По-младите хора обикновено могат да свикнат с всичко и е по-малко вероятно да бъдат засегнати, ако използват матрак с по-ниско качество.

От друга страна, възрастните хора се нуждаят от най-голям комфорт и качеството на леглото ще им повлияе в най-голяма степен. Голям ортопедичен матрак е добро предложение за тези случаи.

Защо ми е необходимо сгъваемо легло с кралски размер?

Кралските легла са по-големи по някаква причина, те са създадени за двама души! Така че, ако вашият младоженец доведе съпругата си у дома, би било хубаво да получат голямо легло с този размер, готово само за тях.

Ако пък родителите ви ще останат в дома ви на гости за целия уикенд, сгъваемото легло с кралски размер винаги ще бъде по-добър вариант от двуетажните или едноместни легла.

Недостатък при сгъваемите легла с размер 'кралица'

Голямото легло означава и преместване на много тегло, като важна роля играе и съхранението. Помислете дали наистина ще имате достатъчно място в спалнята си, за да разположите легло с кралски размери, сгънато наполовина.

Избор на подходящ матрак за вашето легло

Изборът на подходящ матрак за вашето допълнително легло може да бъде доста труден, тъй като в повечето случаи човекът, който го купува, няма да е същият, който ще го използва, освен ако не е за хижа или ваканционен дом.

В повечето случаи хората, които спят на сгъваемото легло, са гости и посетители. Непознаването на твърдостта, която човек предпочита, затруднява избора на идеалния матрак за всяка ситуация.

Най-разпространените варианти за матрак за сгъваемо легло са: пружини, матраци с мемори пяна и въздушни матраци.

Пружинни матраци

Пружинният матрак се състои от три компонента: сърцевина, основа и тапицерия. Сърцевината е тази, която поддържа тялото на спящия и се състои от стоманени пружини, наречени намотки.

Твърдостта на матрака се определя от броя на намотките в него, както и от размера на стоманата, използвана при производството на намотките. Имайте предвид, че колкото по-твърд е матракът на сгъваемото легло, толкова по-трудно ще се сгъва и съхранява.

Основата е това, върху което почива матракът. Най-често срещаната основа на традиционния матрак е боксшпринг, но при сгъваемото легло обикновено има основа в горната част на боксшпринга, изработена от стомана и дърво или изцяло от стомана.

Слоевете на тапицерията са тези, които покриват пружинната сърцевина и придават на матрака на brandina, много повече омекотяване и комфорт. Тези слоеве могат да съдържат фибри, традиционна пяна, мемори пяна, филц, памучни влакна и други материали, специално разработени за осигуряване на комфорт.

Матраци с мемори пяна

Повечето матраци с мемори пяна, известни още като пяна с памет, са продукти, изработени от вискоеластичен материал, обгръщащ по-твърда, стандартна сърцевина от пяна.

Този тип матраци са идеални за облекчаване на натиска върху болните стави и обикновено са по-скъпи от стандартните матраци. Твърдостта на матрака от мемори пяна се определя от температурата. В по-хладна спалня например то ще бъде много по-твърдо и леглото постепенно ще се адаптира към тялото на спящия в зависимост от топлината, която излъчва.

Въздушен матрак

Въздушните матраци са тези, които съдържат един или повече мехури, пълни с въздух, за да осигурят опора, за разлика от пружините. Да не се бъркат, тъй като се различават от легла за къмпинг.

Твърдостта на такъв матрак може да се регулира чрез контролиране на количеството въздух във въздушната камера; колкото повече въздух, толкова по-твърд е матракът.

Трябва да се внимава, ако планирате да използвате надуваем матрак като сгъваемо легло, тъй като основата може да пробие матрака и да го издуе. Когато купувате рамка за сгъваемото си легло, уверете се, че тя е съвместима с надуваеми матраци.

Намиране на фантастично сгъваемо легло

Сгъваемите легла се предлагат в безброй разновидности, но нека да започнем с основните неща.Всички сгъваеми легла имат две общи черти: 1) те са предназначени да помогнат на човек да си почине в относителен комфорт и 2) те са проектирани да се съхраняват, когато не се използват.

Когато купувате такова легло, трябва да помислите кой ще го използва най-често и къде ще се съхранява. Повечето сгъваеми легла, които използват двойно сгъваема рамка и масивен матрак за един човек, могат лесно да се справят с теглото и височината му.

Много марки и модели могат безопасно да поемат до четиристотин килограма тегло, като същевременно имат тънки рамки, които правят сгъването лесна задача и заемат минимално място, когато не се използват.

Този тип стандартно сгъваемо легло често е идеалният избор заради баланса между тегло и капацитет на сгъване.

Стандартното сгъваемо легло с двоен или единичен матрак може да не може да се съхранява толкова компактно, колкото например надуваемото легло, но то винаги е готово да настани госта ви, без да е необходимо да го надувате.

Това ги прави чудесен избор за планински хижи или край езеро, където източникът на захранване може да не е винаги на разположение.

Друга категория сгъваеми легла включва разтегателен диван, който е невероятно решение за спане и посрещане на гости, а също така е много функционален в апартаменти или къщи, които са с доста малки размери. Тази мебел е в състояние да осигури пространство за почивка и общуване през деня и за спане през нощта.

Кой има нужда от сгъваемо легло?

Сгъваемото легло не е луксозна вещ, а просто интелигентен продукт, който да имате под ръка у дома. Те са препоръчителни, тъй като са полезни и достъпни, дори ако ги използвате само веднъж или два пъти годишно.

Но освен приложенията, които можем да им дадем в дома, брандината може да бъде полезна и на други места, като например в детски градини или училища. Тук те ще бъдат от полза, когато служител желае да легне и да подремне за кратко на удобно място.

Сгъваемото легло може да бъде от полза и за малка болница, където човек може да си почине след нараняване, припадък или друг проблем. Дори на професионално работно място от всякакъв вид би било разумно да поддържате едно от тези устройства.

Един здравен и уелнес спа или масажист ще се възползва също толкова много от придобиването на сгъваемо легло, особено ако бюджетът е проблем, тъй като по-евтините масажни маси често се продават за повече от двеста и петдесет долара. Сгъваемото легло може да предложи същата функция, но на много по-ниска цена.

И накрая, летните лагери, които желаят да предложат високо ниво на настаняване на своите гости, ще имат голяма полза от използването на сгъваеми легла в своите кабини или големи палатки, тъй като те позволяват лесно адаптиране на условията за спане и могат да се съхраняват ефективно след края на сезона.

Каква е разликата между сгъваемите легла с размери twin и queen?

Сгъваемите легла са идеални, тъй като могат да осигурят почти същия комфорт като обикновеното легло. Той има пружина и мек матрак, които могат да ви осигурят добър нощен сън.

Когато избирате сгъваемо легло, ще намерите различни размери, повечето от които са подобни на традиционните матраци. Тази система съчетава удобството на леглото през нощта с практичността на освобождаването на пространство през деня.

Предлагат се размери Twin, Double, Queen и King. Най-популярни са размерите Twin и Queen, но знаете ли наистина за какво се отнасят те, ще обясня по-долу.

Очевидно основната разлика е в размера. Twin се отнася за размера на две единични легла, а Queen е малко по-голямо (по-дълго) двойно легло.

Това, което американците наричат 'кралски размер', ние в Европа наричаме 'супер кралски размер', а техният 'кралски размер' е нашият 'кралски размер'. Стилът на близнаците е същият като нашия, но в Испания няма да намерите много от тях.

Размерът Twin е с ширина 90 см и дължина 190 см. Леглата с размер Queen са широки 1,5 м и дълги 2 м, така че разполагате с достатъчно пространство за перфектен сън.

Къде и кога най-често се използват сгъваемите легла?

Обикновено се намират в стаите за гости и в хотелите. Те се използват като допълнително легло за допълнителни гости.

Стаи за гости

Ако имате стая за гости, вероятно разполагате с удобно място за почивка на гостите си. Но ако броят на гостите е надхвърлил плановете ви, сгъваемото легло може да реши тази неудобна ситуация.

Има и собственици на жилища, които поставят сгъваеми легла за постоянно в стаята си за гости, вместо да купуват обикновени легла. Този вариант ще ви спести много пари и място.

Хотелски стаи

Няма нищо по-хубаво от просторно, пухкаво и удобно хотелско легло, но в зависимост от случая може да се обадите на рецепцията и да поискате допълнително. Много често ще ви предложат такова легло.

Спални

Ако спалнята ви не е обзаведена и се налага да компенсирате с мебели, ще трябва да се задоволите с по-малко легло поради обичайно малкото пространство, което предлагат тези стаи. Разтегателното легло е чудесен вариант.

Къмпингуване

Къмпингуването често е много забавно, но болките в гърба, когато прекарвате нощта на пода - независимо колко удобен е спалният чувал - развалят спомена.

Има някои модели сгъваеми легла, които са леки и компактни, идеални за такива приключения в куфара на колата. Ще трябва да се притеснявате само за комарите, за гасенето на огъня или за нападението на мечка, защото с една от тези чанти ще спите спокойно.

Временно легло

Ако се притеснявате за финансите си, можете да изберете да си купите сгъваемо легло, докато все още спестявате. За временни случаи те са най-добрият избор.

Постоянно легло

Модернизацията доведе и до значително намаляване на пространството, особено в големите градове, така че много хора избират сгъваемо легло като постоянно място за почивка.

В случай на студенти или семейства, живеещи в малки апартаменти, които трябва да освободят пространство, няма алтернатива на такова легло. Там ще трябва да инвестирате повече пари в легло с отлично качество, за да не жертвате комфорта.

Помислете за предимствата

Ако все още не сте избрали временно легло или сгъваемо легло, ето някои от предимствата на преносимото легло.

Те могат лесно да се съхраняват

Само с няколко сгъвания забравяте, че съществуват.

Всеки е добре дошъл: неочакваните гости не са главоболие. Разгънете го и готово.

Угояване на прасенцето

Те са много по-евтини от постоянните легла.

Сладки сънища

Повечето хора смятат, че сгъваемите легла са по-удобни от надуваемите матраци или спалните чували.

Вземете предвид и следните съображения:

Качеството на матрака

Не е необходимо да се жертва комфортът. Въпреки че тези матраци обикновено са изработени от пяна, за да могат да се сгъват, те не са с едно и също качество. Когато купувате разтегателно легло, обърнете специално внимание на дебелината на матрака. В повечето случаи по-дебелият матрак вероятно е по-удобен матрак.

Голям или малък?

Въпреки че са стандартизирани с традиционните размери на матраците, повечето от тях обикновено са малко по-малки от нормалното, но като цяло са подходящи за всеки човек със среден ръст. Предпочитаният размер е Twin.

За съхранение

Съхранението е един от основните проблеми при сгъваемите легла, тъй като малкият размер на леглото е основната причина, поради която повечето хора купуват сгъваемо легло. Поради това компактността и възможността да се поберат във всяко пространство за съхранение са от съществено значение.

Колкото по-малко място заема, толкова по-тънък е матракът. Вземете предвид това.

Не го съхранявайте на място или в помещение, където влиза в контакт с влага, тъй като металната рамка и матракът могат да бъдат сериозно засегнати. Ръждата може да започне да разяжда рамката на леглото, както и да втвърди частите, които я сгъват. Матракът може да бъде засегнат и от мухъл и плесен, затова не забравяйте калъфката за матрак.

Добра основа

Има батут и метални основи с ламели. Видът батут обикновено е най-удобен и търсен. При основата на леглото е препоръчително да се изберат модели с ламели, които са най-препоръчителни, или със сгъваем или фиксиран формат.

Отварянето трябва да е плавно, устойчиво на времето и лесно за изпълнение.

Управление

Сгъването и разгъването не изглежда толкова сложно, но някои модели са по-сложни от други. Преди да закупите, проверете внимателно инструкциите и проверете дали отворът е вертикален или хоризонтален.

Тежък или лек?

Благодарение на конструкцията си те обикновено са много леки, така че могат да се пренасят от едно място на друго. Те включват и колела, ако искате да ги преместите. Те варират от 11 до малко над 30 килограма.

Цена

Сгъваемо легло с тънък матрак за случайна употреба не трябва да надвишава 85 евро. Инвестицията в по-качествен продукт би била между 150 и 165 евро. Въпреки това за повече от 205 евро можете да намерите наистина хубаво сгъваемо легло в размер на кралица, което е почти толкова удобно, колкото нормално легло.

Не трябва да пестите от цената, ако ще се използва редовно, тъй като последиците от спането в дискомфорт не си струват спестяванията. В крайна сметка ще инвестирате в своето здраве и благополучие.

Преди да се втурнете към магазина, трябва да обърнете внимание на последните ни съвети, за да не съжалявате в последния момент.

-Матракът е една от най-важните части на обзавеждането, затова преди да го купите, проверете дали е с пружина или с пяна. Само матраците от пяна се огъват. По-качествените и по-дебели матраци обаче осигуряват по-голям комфорт.

-Попитайте продавача дали леглото, което сте си харесали, се предлага със собствена чанта за съхранение или покривало за прах. Ако не, съветваме ви да си купите такъв.

-Проучете дали мястото за съхранение ще бъде на стената, под обикновено легло или в гардероб. Дали има вградени колела, може да е от полза или пречка. Също така дали се сгъва надолу или нагоре и на колко части.

Все още не сте решили? Прочетете най-често задаваните от потребителите и купувачите въпроси относно сгъваемите легла.

Необходим ли е капак за прах?

Задържането на прахта и микробите ще помогне за удължаване на живота на леглото, така че това е аксесоар, който се счита за задължителен.

Какъв би бил идеалният размер?

Това зависи от потребителя. Двойна стая е подходяща за деца, но ако има свободно място, най-добре е да се използва двойна стая, където двама възрастни или три деца могат да спят удобно. Ако тя е предназначена за един човек, най-добре е да се съобразите с това условие и да не натоварвате здравината на конструкцията.

Трябва ли да инвестирате много пари в добър матрак?

Отговорът се крие в това колко често ще се използва леглото. Ако ще се използва като постоянно легло, е препоръчително да инвестирате малко повече. От друга страна, ако ще се използва спорадично, матракът от пяна ще бъде достатъчен.

Ако след прочитането на тази подробна информация все още не сте убедени в сгъваемите легла, има алтернативи като надуваеми матраци, спални чували, дивани или просто матрак без рамка. Въпреки това сгъваемите легла са идеални, тъй като могат да ви осигурят почти същия комфорт и удобство, каквито предоставя обикновеното легло.

Видео за сгъваемо легло