Сейф

mejor-caja-fuerte

Доброто опазване на най-ценните ми вещи винаги е сред приоритетите ми. Ето защо се дразня от онези сейфове с лоши ключалки или такива, които всъщност изглеждат много крехки и лесни за разбиване. Няма нищо по-лошо от това да купите такъв, който включва заключваща система , която се отваря само с един удар.

В същото време съм опитвал някои кутии, които не просто се отварят лесно, но дори не се затварят правилно! Хайде, най-важното нещо за един сейф е ключалката да е сигурна и устойчива , а този не може да направи дори това. Истината е, че трябваше да се опитам да го затворя няколко пъти.

Други модели се продават като големи, но в действителност се оказват твърде малки дори за съхранение на лични документи.

Опитах дори един много достъпен модел , който имаше решетка за бележки, но тя наистина беше твърде тънка.

Най-добри сейфове

Кой е най-добрият сейф?

За да ви помогна да избегнете всички тези фиаскота, реших да направя тези препоръки за вас. Това са ключови аспекти, които трябва да вземете предвид, преди да закупите един от многото сейфове, предлагани на пазара.

Първият аспект е защитата, която трябва да бъде срещу пожар, вода и кражба с взлом. Винаги препоръчвам сейфове, които са не само много сигурни, но и водоустойчиви и огнеупорни. Що се отнася до заключващия механизъм, препоръчваме излишни заключващи кутии, т.е. те използват два вида ключалки. Съществува и класификация по класове: клас I, II, клас III и повече.

Размерът на сейфа зависи пряко от броя и размера на ценностите, които искате да съхранявате . Ако те са с дълги ръце, явно ще ви трябва нещо по-голямо от сейф, използван за съхранение на документи. Препоръчваме също вградени или стенни кутии, тъй като те са по-сигурни от преносимите.

Относно цената, не забравяйте, че сейфовете могат да бъдат скъпи, но ако наистина искате да защитите най-ценните си вещи, ще трябва да похарчите необходимото.

В сравнителния списък с най-надеждните, най-безопасните и най-евтините модели.

Ето най-добрите сейфове:

1. Сейф FAC 104-M

Защитете най-ценните си предмети

41WNANJw7PL

КУПИ СЕГА

Този сейф има вътрешни размери от 40. 5 x 34,5 x 25,5 cm, врата от 6 mm стоманена ламарина и 4 x 20 mm щифтове, а теглото му е 22,5 kg, което го прави много здрав и с усещане за здравина и надеждност.

Използва се механична щифтова ключалка с 4 коаксиални диска, аварийно отваряне и номерирано копче, което позволява да променяте настройката толкова пъти, колкото е необходимо.

За да отворите, трябва да завъртите на 360º по посока на часовниковата стрелка, а затварянето се извършва в обратна посока.

Едно от предимствата е, че това е анкерирана кутия, чиято задна част е по-широка от предната, което я прави трудна за отстраняване от стената.

2. Сертифициран сейф Yale YSM/250/EG1

Универсален и удобен

41oKWbjRzYS

КУПИ СЕГА

Това е малка кутия за по-прости нужди с вътрешни размери 24 x 33,7 x 23 cm и капацитет за съхранение 18 литра. Същевременно той използва електронна система за заключване, която му осигурява висока степен на сигурност и увереност.

Той разполага с буквено-цифрова клавиатура с LED дисплей със задно осветяване, за да подобри работата ви, и два 22-милиметрови ротационни щифта. Освен това се отличава с подсилени панти, 6-бутална ключалка, стени с дебелина 3 мм и врата с дебелина 8 мм.

Той дори има подплата и вътрешна светлина, както и сертифициран дизайн. Може да се монтира на стената или на повърхността и използва 4 батерии R6. Той е идеален за домашна или офис употреба.

3. Burg-Wächter PointSafe PW 3 E

Качество, сигурност и спокойствие

41Pvb9hWo0L

КУПИ СЕГА

Немската марка Burg-Wächter предлага този отличен сейф за вграждане в черно с вътрешни размери 21. 3 x 34,5 x 14 cm с електронна комбинирана ключалка, която е идеална за съхранение на всякакви малки ценности - от бижута и паспорти до пари в брой.

Тя има солиден едностенен корпус, двустенна врата и лесна за инсталиране система с вече включени материали за закрепване.

Електронният интерфейс включва буквено-цифрова клавиатура и дисплей за добро качество. Тежи 14,8 кг и има капацитет за съхранение до 10,3 литра. Има аварийно заключване, ако батерията се изтощи.

4. Сейф HMF

Голям и сигурен

41La4CuPseL

КУПИ СЕГА

Сега ви предлагам малко по-голям сейф, за да можете да съхранявате по-големи предмети. Това е модел, изработен с масивни стоманени стени и врата, както и с двоен болт и електронна ключалка, с възможност за създаване на комбинации от 3 до 8 цифри.

А в случай че батериите ви свършат, продуктът се предлага с аварийна система за сигурност за отваряне на кутията с допълнителни ключове.

В спецификациите е записано, че има стени с дебелина 2 мм и врата с дебелина 4 мм. Външните размери са 50 x 35 x 33 cm, а вътрешните - 49,6 x 34,6 x 27 cm. Използва 4 батерии тип АА.

5. Електронен сейф TecTake

Добър размер и качество

41IAojjLv-L

КУПИ СЕГА

Сред видове сейфове, този модел се класифицира като електронен и работи с 4 батерии АА. Той се предлага с комплект аварийни ключове за отваряне на устройството в случай на изтощаване на батериите и буквено-цифрова клавиатура за въвеждане на комбинации от 3 до 8 цифри

Изработен е от желязо, приблизителните му размери са 50 x 35 x 34,5 cm, а системата за заключване е с двоен щифт. Дебелината на вратата е 3 мм, а теглото ѝ е 17,8 кг.

Голямо предимство е, че продуктът вече включва крепежен материал за закрепване на кутията, постелка за под, батерии и ръководство.

Никога не оставяйте най-ценните си предмети на видно място или без защита. Никога не се знае кога наоколо може да дебне злонамерен човек, който може да отнеме най-ценните ви вещи.

Не си мислете, че тези кутии са предназначени само за домашна употреба, тъй като можете да ги използвате и в офиса и по този начин да защитите поверителните си и най-чувствителни документи.

И накрая, не забравяйте, че много от тези добри кутии са електронни, така че е добре да носите няколко допълнителни батерии. В същото време препоръчвам винаги да носите със себе си аварийните си ключове, в случай че батериите ви свършат.

Това са 9-те вида сейфове, които се предлагат на пазара

Не ви обвинявам - защото и на мен ми се случва същото - че когато си помислите за сейф, в съзнанието ви изниква образът на емблематичните филмови сейфове: зад картина или монументалните в банките.mejor-caja-fuerte

Важно е обаче да се има предвид, че съществуват различни видове сейфове, които освен че изпълняват основната си функция: да защитават ценни предмети от крадци, са разработени така, че да се адаптират към специфичните нужди, както и към различни среди и да издържат във времето.

Сейфове със защитен байпас

Известни още като камуфлажни сейфове , те са проектирани във формата на книга, свещ, стенна розетка или друг предмет, като по този начин успяват да останат незабелязани от заплашителния поглед на всеки престъпник.

Например в сейф с формата на книга можете да съхранявате ценностите си и да ги държите заедно с други истински литературни произведения на рафта, вместо да ги държите скрити на място, което може дори да забравите.

Пожароустойчиви сейфове

Както подсказва името им, това са сейфове, които издържат на екстремни температури при пожар. А сред разнообразието от такива сейфове най-устойчиви са тези, които са монтирани в бетонен под .

Обикновено тези сейфове гарантират защита от 30 минути до 4 часа; не всички модели обаче са водонепроницаеми и поради това, въпреки че съдържанието е защитено от пожар, водата от пожарникарските маркучи все още може да достигне до него.

С оглед на този факт е важно предметите, които съхранявате в огнеупорен сейф, да бъдат допълнително защитени в запечатани пластмасови контейнери, двойно запечатани торби и/или други подобни.

Стенни сейфове

Това е вид сейф, който можете да вградите в стената и да скриете присъствието му, като поставите картина, рафт, шкаф или друга мебел по ваш избор, която също така да поддържа декорацията на пространството.

Обикновено това е едно от решенията за сигурност , които потребителите избират, за да защитят бижута и/или много важни документи.

Сейфове за бижута

Това са сейфове, които са снабдени със специални приспособления за съхранение на бижута, както и на други ценности, свързани с .

Говоря за особености, като например, интериор, разработен с фини дървета и текстилни облицовки, наред с други интересни конфигурации, включително факта, че тези кутии често се предлагат в малки размери и са по-компактни от други модели.

Сейфове, устойчиви на взлом

Въпреки че същността на сейфа е да предпази ценните ви вещи от попадане в ръцете на крадци, сейфовете, устойчиви на взлом , се отличават с това, че са неуязвими за най-различни инструменти за достъп до вътрешността им.

Недостатъкът на този тип сейфове е, че не са устойчиви на огън.

Сейфове, устойчиви на въздействието на околната среда

Те се характеризират с това, че издържат на потапяне под вода и на корозия, причинена от водата, както и на въздействието на прах, наред с други елементи на околната среда.

Много важна подробност е, че пожароустойчивият сейф не е непременно водоустойчив, нито обратното.

Оборудване за защита на регистрите

Тази част се отнася за устройства за защита на различни регистри въз основа на класификации, основани на устойчивостта на удар при падане от определена височина, както и от падащи върху тях отломки по време на пожар.

Вътрешността на тези решения има индивидуално оценени контейнери с изолирани елементи, капаци, врати или чекмеджета.

Огнеупорни сейфове

Сред огнеупорните сейфове с по-голям обем модулните сейфове с едно помещение са най-често използвани от държавни агенции, големи компании и дори фирми за съхранение.

Приложенията на тези сейфове - в зависимост от техния клас - могат да варират от защита на документи с висока стойност хартиени документи клас 350 до защита на големи данни или цели центрове за данни клас 125 ).

Сейфове за пари в брой

Подобно на банкоматите и автоматите за монети, този вид сейфове - наричани още интелигентни сейфове - са специално разработени за издаване на пари в брой или за валидиране на фактури, с цел създаване на по-сигурна среда за транзакции.

В допълнение към факта, че сейфът за пари работи като част от автоматизирана система, той има рейтинги, вариращи от 125 за основни решения до усъвършенстван клас TXTL-60, сертифициран да издържа на силни експлозиви.

4 фактора, които трябва да вземете предвид, преди да си купите сейф

Като се има предвид, че пазарът ви предлага широка гама от модели сейфове, не трябва да губите време, за да проверите дали решението, което имате пред вид, е това, което може да отговори на вашите нужди от защита.

Разгледайте четирите фактора, които трябва да вземете предвид, когато купувате сейф.

Предмети, които трябва да бъдат защитени в сейфа

Въпреки че по принцип може да си мислите, че всички сейфове са еднакви и следователно всички са напълно подходящи за всякакъв вид предмети, които трябва да бъдат съхранявани, нека ви кажа, че повечето от тези устройства са разработени за специфични цели.

Това е видно не само от конструкцията на сейфа, но и от нивото на сигурност, с което той е оборудван .

Цена на сейфа

В днешно време е възможно да се закупи достъпен сейф с добро качество за около 85 евро.

Говоря за пожароустойчив сейф , който може да побере купчина важни документи.

Докато от 100 евро до малко над 255 евро можете да получите сейф от 1,2 до 1,3 кубични метра.

Разбира се, ако искате по-голям и много силен сейф, както и допълнителни и усъвършенствани компоненти, цената му едва ли би могла да бъде под 800 евро.

Като съвет, разгледайте спецификациите и опциите. Никога не се подлъгвайте по първия евтин сейф или по най-евтиния сейф сред най-скъпите, които виждате на пазара.

Местоположение на сейфа

В тази част от вас зависи да проявите далновидност и здрав разум, тъй като фактът къде да разположите сейфа ще определи и вида на сейфа, който наистина ще защити предметите ви в различни ситуации.

Пример за това е, че въпреки че спалнята обикновено е първото място, към което се насочват 'приятелите на нежеланите', и поради тази причина мазето би било най-подходящото място за поставяне на сейфа - дори в случай на пожар - ако се намирате на място, податливо на наводнения, тогава мазето би ви държало в постоянна тревога.

Вид ключалка

В днешно време, освен различните модели сейфове, имате възможност да изберете и вид ключалка или комбинация , което не само гарантира, че вашите предмети ще бъдат на сигурно място, но и че няма да бъдете объркани, когато ви се наложи да получите достъп до тях.

Цифрова клавиатура или електронна ключалка

Това решение изисква въвеждането на цифров ПИН код , както за заключване, така и за отключване на сейфа.

Ръчни ключове

Сейфовете с този тип ключалка обикновено са най-уязвими, въпреки че има модели, които включват друг тип ключалка, за да се засили защитата срещу насилствени атаки.

Биометрична ключалка

Едно от най-атрактивните нововъведения на пазара, тъй като тази система не само разпознава пръстовите отпечатъци на потребителя за отваряне и затваряне на сейфа, но и записва - с дата и час - достъпа до устройството.

Комбинирана ключалка

Това е най-старият вариант и обикновено изисква от потребителя да комбинира три цифри, за да получи достъп до сейфа.

Тази комбинация може да бъде дефинирана, така че ако някога бъде забравена, ще бъде необходимо да се свържете с производителя.

Това са 5-те предимства на сейфа у дома

Ако смятате, че сейфовете са само за личности и знаменитости, разгледайте чудесните предимства, които ще получите, ако имате едно от тези устройства в дома си.

Максимална защита

Макар че най-тъмният ъгъл на гардероба може да бъде идеалното място за скриване на ценна семейна реликва, пари, бижута и/или документи, сейфът ще гарантира, че тези неща няма да попаднат в ръцете на крадци.

Превъзходна защита от инциденти

Освен че осигуряват необходимата сигурност, много сейфове са в състояние да издържат на високи температури по време на пожар и дори да отвеждат водата вътре в случай на наводнение.

Така че вашите документи и други предмети винаги могат да бъдат защитени.

Спестявания от застраховка на дома

Ако имате сейф вкъщи, ще намалите риска от материални загуби в дома си и по този начин ще намалите застрахователната такса за дома си, така че дори ще можете да използвате тези пари за инвестиции.

Повишена сигурност в дома

Ако имате деца у дома и същевременно притежавате огнестрелно оръжие или други опасни предмети, сейфът би бил идеалният начин да избегнете дори нещастни случаи.

Пълно спокойствие

Без да се позовава на каквато и да е вяра, сейфът е способен да осигури душевно и духовно спокойствие.

И аз ви казвам от собствен опит.

Знанието, че ценностите ми - и дори някои пари в брой - са добре охранявани, облекчава раменете ми.

Всички сейфове са безопасни. Вярно или грешно?

По същество това е вярно. Всички сейфове са оборудвани за осигуряване на сигурност.

Въпреки това нивото на сигурност варира в зависимост от модела и производителя.

Например един основен домашен сейф гарантира сигурност срещу средностатистически взломаджия, докато сейфът, разработен за заведения или офиси, има по-усъвършенствани характеристики в конструкцията си.

Освен това е налице марката на сейфа. Ако това е призната фирма, която спазва индустриалните стандарти и подлага моделите си на строги тестове, очевидно е, че устройството няма да може да издържи на атаки от страна на крадци.

Всички сейфове са пожароустойчиви. Вярно или грешно?

Невярно.

Защото не всички сейфове са неуязвими за безмилостните действия на крадците, а още по-малко - пожароустойчиви.

Въпреки че мога да ви кажа, че повечето сейфове днес са снабдени с определена степен на противопожарна защита, не всички от тях са в състояние да издържат на най-високите температури.

За да се ориентирате в това, разгледайте сертификатите за пожароустойчивост при производството на безопасни продукти; те са LFS (нов европейски стандарт), SP (високо реномирана шведска лаборатория) и UL (американска лаборатория).

В допълнение към тези инициали трябва да поставите и цифрите 30, 60, 90 или 120, които показват колко минути може да издържи сейфът при пожар.

Размерът и дизайнът на сейфа са важни. Вярно или грешно?

Вярно.

Преди да изберете сейф, един от факторите, които не бива да подценявате, са вътрешните размери и дизайнът на сейфа, тъй като дебелината на корпуса често може да направи пространството за съхранение твърде малко.

Ключове към избора на най-добрия сейф за пари

Независимо дали става въпрос за съхранение на няколко жълтици в резерв за ежедневна употреба или за спешни случаи у дома, или дори за търговска употреба, важно е закупеният сейф за пари да е с подходящ размер.

Говоря за това, ако имате предвид да съхранявате голяма сума пари и че в бъдеще това може да продължи да се увеличава, добре, препоръчителният сейф ще бъде този, който освен че е по-голям по размер, има значителен рейтинг на сигурност и пожар.

Що се отнася до системата за заключване, най-често се използва електронна клавиатура ; но ако искате по-усъвършенствани решения, най-добрият избор е биометрична ключалка .

И като бонус не пренебрегвайте функции като отделения за банкноти и/или монети, както и запечатана торбичка за защита на парите в случай на наводнение, а сейфът не е водоустойчив.

Имайте предвид, че колкото повече функции добавяте, толкова по-висока ще бъде цената на сейфа. Но накрая ще си заслужава и вие го знаете.

Това са материалите, от които се изработват сейфовете

Въпреки че дизайнът във формата на куб е останал непроменен от самото си създаване, сейфовете са се развили с течение на времето по отношение на системите за заключване и облицовка.

Доказателство за последното е, че макар първите сейфове да са били изработени от чугун, съвременните производители са се насочили към стомана , тъй като тя осигурява по-здрав и устойчив на ръжда корпус.

От друга страна, съществуват специални сплави за производство на сейфове, устойчиви на огън и екстремни физически атаки.

И накрая, няма как да не споменем сейфовете , изработени от пластмаса и в различни цветове, които са способни не само да издържат на удар и корозия, но много от тях са снабдени и с антибактериални покрития .