Серотонин 5 HTP добавки

Nu-Nutrition

Приемайки най-добрата добавка за серотонин 5HTP, ще почувствате, че се създава хормонален баланс, който подобрява настроението, регулира циклите на съня, като същевременно премахва стреса, намалява тревожността и накратко ви кара да се чувствате по-добре.

Серотонинът се произвежда в нашия организъм по естествен път чрез дълъг химичен процес, но често се срещат хора, които имат симптоми на емоционална нестабилност, защото са били депресирани от известно време или защото произвеждат недостатъчно серотонин, което ги кара да водят сложен живот.

В днешно време няколко марки са загрижени за този въпрос, произвеждайки добавка, която насърчава баланса за насърчаване на благосъстоянието, както и за избягване на депресия, безсъние, тревожност и дори ниско самочувствие , причинени от липсата на серотонин.

В днешно време е лесно да се намерят добавки, тъй като има няколко предложения от различни марки, всяка с формули, предназначени за попълване на серотонин и дори в състояние да насърчи естественото производство и просто като започнете да приемате тези таблетки, можете да започнете да се чувствате в по-добро настроение, без да развивате зависимост от хапчето.

Най-добрите добавки за серотонин 5 HTP

Коя е най-добрата добавка за серотонин?

След като сравнихме наличните възможности, успяхме да съставим списък с шестте добавки с най-много предимства; те се различават по своето представяне, брой таблетки и формули, но това, което можем да ви уверим, е, че всяка от тях е създадена, за да отговори на вашите нужди с качествен продукт на добра цена.

Тук са най-добрите добавки за серотонин:

1. RegalEarth 5-HTP 200mg

412c6IV1j4L

КУПИ СЕГА

Това е представяне на 90 капсули с балансирана формула от 200g хранителна добавка, която стимулира серотонина в мозъка.

Той е идеален за вегетарианци и хора с непоносимост към лактоза, а съставът му не съдържа подсладители, оцветители, изкуствени аромати, глутен, соя, мляко или пшеница.

Той е съвместим с консумацията на други витаминни добавки, като например Омега 3, и е идеален за консумация от мъже, жени, юноши, хора, които спортуват, и възрастни хора.

Капсулите се произвеждат в Обединеното кралство при внимателни процеси за качество и ако не сте доволни от качеството и ползите, получени от продукта, парите ви ще бъдат възстановени.

 

2. NU U Nutrition Double Strength 200mg 5-HTP

Съдържа 180 таблетки, достатъчни за лечение до 6 месеца.

Таблетките съдържат 100% натурален екстракт от грифония, с два пъти по-висока концентрация от други подобни продукти, така че силата и ефективността на продукта са гарантирани.

Продуктът е произведен при спазване на високи производствени стандарти и възможно най-висока хигиена, така че можете да го консумирате спокойно.

Съставките са качествени, напълно естествени, без добавки, които намаляват ефективността на продукта, а представянето е най-ефективно.

 

3. 5-HTP Vita Premium

41GjfIBB2ZL

КУПИ СЕГА

Това е добавка, която работи невероятно добре и с бърз ефект.

Таблетките имат идеалното количество за вашето тяло, така че с тази презентация можете да забравите за риска от предозиране или странични ефекти.

Представянето има 120 капсули, които скоро ще почувствате положителните ефекти върху здравето и тялото си.

VitaPremium произвежда продуктите с лиценз за фармацевтично качество при строги стандарти за качество и загрижена за спокойствието и безопасността на клиентите, марката предлага гаранция за връщане на парите в случай на несъответствие с продукта.

 

4. 5 HTP Lindens

41RLSVdke7L

КУПИ СЕГА

Това е продукт, чиято формула насърчава естественото производство на серотонин и обикновено се използва за бързо лечение на мигрена и липса на сън.

Това е презентация от 120 таблетки в практична торбичка, която можете да носите удобно в портфейла си и в която е запазена целостта на състава на капсулите.

Дозировката е достатъчна за възрастен и най-хубавото е, че те са супер икономични и също толкова ефективни, колкото по-скъпите формули и марки.

 

5. 5-HTP G-Biotics Капсули

51xN81DBZ0L

КУПИ СЕГА

Произвежда се от най-чистия екстракт от семената на грифония, който синтезира серотонин по най-ефективния начин.

Тази добавка е 100% натурална, поддържа баланса на хормоните, за да насърчава доброто настроение и ефективните цикли на съня, както и да предизвиква спокойствие и релаксация.

Представянето е 90 капсули, съотношението цена - качество е отлично и това е продукт, който отговаря на целите си.

 

Какво е 5 HTP?

Nu-Nutrition

Ако някога сте виждали името 5 HTP и нямате представа какво представлява, това е естествено съединение, което се произвежда от тялото ни и отговаря за различни химични процеси, като производството на серотонин и мелатонин, които от своя страна са хормони, свързани с настроението и здравословния сън.

Добавките с 5 HTP носят редица ползи - от подобряване на настроението, през намаляване на апетита до подпомагане на контрола на теглото.

Как действа тази добавка?

5 HTP може да се получи от семената на африканско растение, известно като Griffia Simplicifolia, което, когато се приема под формата на добавка, изпраща хранителни вещества към нашите невротрансмитери и мозъка, които в крайна сметка повишават нивата на серотонин в организма.

Увеличаването на серотонина в организма се отразява по различни начини, тъй като 5 HTP прави работата на невронните пътища по-ефективна, като помага в борбата с депресията, тревожността, нарушенията на съня и дори затлъстяването.

Защо хората приемат добавка с 5 HTP?

Причините могат да бъдат различни, това ще зависи от всеки конкретен случай, това е добавка, известна с многото си предимства и ползи, тъй като помага за различни процеси в нашето тяло, най-важният от които е производството на серотонин.

Тъй като е естествен продукт, не е необходимо да бъде предписан от професионалист, но е препоръчително да се консултирате с вашия лекар-специалист, преди да започнете да приемате 5 HTP, в случай че той може да има някакъв ефект или реакция с някое лекарство.

Може ли 5 HTP да се набави от храната?

Един от недостатъците на 5 HTP е, че не може да се набави от храната. Тялото ни е отговорно за производството му чрез синтеза на друга аминокиселина, известна като триптофан, която се съдържа в храни, като например мазна риба, но няколко проучвания не показват повишаване на нивата на 5 HTP чрез консумацията ѝ.

Важно е обаче да следите за диетата си и ако сте в режим на отслабване, тази добавка е от голяма полза за потискане на желанието за въглехидрати.

Ползи от приема на добавки с 5 HTP

Много е казано за ползите от приема на добавка с 5 HTP, но е важно да ги познавате в детайли, за да знаете какво ще осигури тази аминокиселина на тялото ви.

  • Помощ в борбата с депресията:

Депресията, както и другите разстройства, е много сериозен проблем, който трябва да се лекува веднага след появата на първите симптоми, а специалистът ще предпише подходящите за всеки случай лекарства.

Добавката 5 HTP може да помогне на тези лекарства да подобрят ефекта си, тъй като е отговорна за повишаване на нивата на серотонин, който е известен като хормон на щастието, което ще даде тласък на настроението на човека.

  • Помага при пристъпи на паника и тревожност:

5 HTP е в състояние да помогне на хората, страдащи от тревожност или пристъпи на паника, независимо дали са леки или хронични.

Проучванията показват, че приемът на тази добавка повишава нивата на серотонин и помага за облекчаване на стреса, тъй като има релаксиращ ефект и по този начин намалява тревожността.

  • Помага при нощни страхове:

Нощните страхове при децата са много по-често срещани, отколкото си мислите, и се характеризират с чувство на дълбок страх, придружено от безпокойство, викове и невъзможност да заспите отново.

5 HTP може да помогне в тези случаи, като позволи на децата да спят спокойно през нощта.

  • Помага при отслабване:

Може би вече сте прочели, че тази добавка помага при отслабване, но вероятно се чудите как е възможно това и трябва да знаете, че 5 HTP е отличен потискащ апетита, особено при прием на въглехидрати, и има причина за това.

Въглехидратите повишават нивата на серотонин в организма, с други думи, подобряват настроението ни, но това може да бъде съпроводено с наднормено тегло и други по-сериозни заболявания като затлъстяване.

Приемайки 5 HTP, нивата на серотонин се повишават по естествен начин и няма да имате нужда от въглехидрати, за да подобрите настроението си.

  • Помага на пациенти с диабет тип II

5 HTP е в състояние да намали стойности като нивата на кръвната захар и приема на въглехидрати и мазнини, което от своя страна води до намаляване на телесното тегло, като по този начин ви помага да имате по-здраво тяло.

Тази добавка е от голяма полза за хората, страдащи от диабет тип II, което я прави невероятен съюзник на тяхната диета.

  • Помага за подобряване на качеството на съня

Точно както добавката 5 HTP е отговорна за производството на хормона на щастието, тя също така помага за увеличаване на нивата на мелатонин, известен като хормона, отговорен за регулирането на съня.

Ако имате проблеми със заспиването, те могат да се дължат на редица фактори, а тази добавка може да ви бъде от голяма полза, като се бори със симптомите на безсъние и ви помага да се събудите отпочинали.

  • Помага за намаляване на симптомите на фенилкетонурия

Фенилкетонурията е известна като вродена метаболитна грешка, характеризираща се с неспособност за синтез на аминокиселини като тирозин, поради недостиг на ензима фенилаланин.

Няколко проучвания са установили, че 5 HTP може да помогне за намаляване на симптомите на това генетично заболяване.

  • Подпомага възстановяването на нивата на серотонин при увредени гръбначни мозъци

5 HTP може да бъде полезен за възстановяване на нивата на серотонин при пациенти, които са претърпели увреждане на гръбначния мозък. Тези резултати все още се проучват, като положителни резултати са показани при експерименти с мишки.

Често задавани въпроси

Може ли приемането на 5 HTP да бъде опасно?

Не. Проучванията показват, че добавките с 5 HTP са напълно безопасни като терапевтична индикация при състояния като депресия или други психични заболявания.

Въпреки това, както при всеки друг наркотик, консумацията на 5 HTP серотонин трябва да бъде внимателно регулирана и медицински показана. Високите дози от тази молекула (6 до 10 грама дневно) могат да доведат до мускулни спазми, стомашни разстройства и други ненужни усложнения.

Трябва ли да приемам 5 HTP serotonin сутрин или вечер?

Зависи от целта на администрацията. При хора с нарушения на съня индикацията е да се приема 1-2 часа преди обичайното време за лягане, тъй като наред с функциите си той е отговорен за увеличаване на производството на мелатонин (хормон, регулиращ съня).

Ако обаче приемате лекарства за депресивно или тревожно разстройство, може да се наложи да ги приемате и през деня, и през нощта. В тези случаи лекуващият ви лекар ще отговаря за разпределянето на дозата, така че да можете да продължите да извършвате ежедневните си дейности без проблеми.

Увеличава ли 5 HTP серотонинът енергийните нива на организма?

Разбира се, допълнителният серотонин, осигурен от този вид добавка, представлява допълнителен източник на енергия за тялото, за да изпълнява всички свои функции.

Ето защо, ако ежедневието ви често е забързано и интензивно, този продукт може да бъде много полезен. Освен това някои проучвания показват, че 5 HTP намалява желанието за алкохол и въглехидрати.

Дали 5 HTP серотонин е по-ефективен от други антидепресанти?

5 HTP serotonin не е антидепресант от първа линия, препоръчван от психиатрите, но е жизнеспособна и дори безопасна алтернатива. Тъй като е естествено съединение, нивата на токсичност са много по-ниски от тези на другите антидепресанти.

По същия начин 5 HTP серотонинът се метаболизира много по-бързо, началото на фармакологичното му действие е бързо и има по-малко пристрастяващо действие върху централната нервна система, така че ако се наложи да спрете приема му в даден момент, можете да го направите веднага, докато при другите антидепресанти това обикновено е по-дълъг и внимателен процес.

Въпреки това не може да се каже, че 5 HTP серотонин е по-добър избор. Всяко лекарство има показания и те зависят от преценката на лекуващия лекар.

Кога не трябва да приемам 5 HTP серотонин?

Няма достатъчно данни за възможните вредни ефекти на 5 HTP при бременни или кърмачки.

Трябва да се отбележи, че при децата някои малки проучвания показват, че употребата на 5 HTP серотонин в дози от максимум 5 mg/ден може да бъде безопасна за възрастта между 3 и 12 години, но това трябва да бъде посочено от педиатър, който ще отговаря и за наблюдението и проследяването.

От друга страна, ако сте в предоперативен период, не е препоръчително да продължавате да приемате серотонин 5 HTP, тъй като той може да взаимодейства контрапродуктивно с лекарствата, прилагани по време на анестезията.

Мога ли да приемам ежедневно добавки с 5 HTP серотонин?

Според резултатите от някои малки проучвания ежедневният прием на 5 HTP серотонинови добавки в доза 50-300 mg е безопасен и може значително да подобри симптомите на депресия, хронично главоболие, глад за храна и безсъние.