Силиконови пистолети

pistola-de-silicona

Ако сте от тези, които обичат да бъдат функционални и практични у дома, като извършват множество задачи, като например подреждане, боядисване, придаване на няколко щрихи на някои предмети, със сигурност, ако разполагате с най-добрия пистолет за горещ въздух, ще можете да изпълнявате задачите като професионалист.

Пистолетите за горещ въздух, известни също като топлинни пистолети или пистолети за топлина, са електрически инструменти, които се използват широко от ентусиастите 'Направи си сам'.

Някои хора са склонни да ги свързват или бъркат със сешоари за коса, но истината е, че те са много различни поради високите температури и мощността, с които работят и които им позволяват да бъдат ефективни за топене, ецване, отстраняване на боя, нагряване на метали, наред с други приложения.

Цената на топлинните пистолети варира, но всъщност те са доста достъпни. Има модели, които се предлагат с много полезни аксесоари, и други, които въпреки че са базови, се оказват с добро качество.

Ако възнамерявате да си купите топлинен пистолет онлайн, със сигурност ще намерите голямо разнообразие от модели за основна и професионална употреба.

Правилната употреба на устройството сама по себе си е гаранция за добър резултат.

Най-добрите пистолети за горещ въздух

Кой е най-добрият пистолет за горещ въздух?

Основните фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на топлинен пистолет, са работната температура и обемът на изхвърляния от него въздух. Добрият пистолет трябва да достигне минимум 600 градуса по Целзий, но можем да намерим някои модели, които надвишават тази характеристика. По същия начин обемът на въздуха трябва да може да се регулира и да бъде между 200 и 600 литра в минута.

Тези два фактора трябва да могат да се регулират поотделно, с възможност за избор на няколко режима на работа. В допълнение към горепосоченото, безопасността е ключов фактор, като пистолетът за пръскане трябва да бъде оборудван с термостат, който да предпазва елементите от прегряване.

Той трябва да има и две основни функции - бутон за бързо изключване, който позволява бързото изключване на пистолета в случай на авария, както и бутон за 'непрекъсната работа', който позволява на пистолета да работи самостоятелно, така че ръцете да са свободни за огъване на тръби или други задачи.

Тук са най-добрите пистолети за горещ въздух:

1. TACKLIFE мощен пистолет за горещ въздух

За всички любители на работата 'Направи си сам' и тенденциите 'Направи си сам' Направи си сам, т.е. 'Направи си сам', днес е станало необходимо да имате серия от инструменти, които улесняват реализацията на всички онези творения и занаяти, които имаме предвид.

С оглед на това сме избрали още една от най-добрите алтернативи по отношение на пистолетите за горещ въздух. Tacklife, които дълго време ни изненадваха с професионално качество на оборудването.

Този път устройството има два температурни диапазона, като първият работи при 50 ℃: 250-500L / M, което е удобно за охлаждане на пистолета или всеки материал, който е много горещ, докато вторият диапазон може да варира между 50 ℃ и 650 ℃ при 250-500L / M, който може да се регулира според търсенето. Той има 4 допълнителни дюзи за пренасочване на горещия въздух и благодарение на мощния му мотор ще можете да свивате термосвиваеми материали, но също така да отстранявате боя, ръжда от винтове и дори леки въглища.

2. TECCPO

41Uc1adDWTL

КУПИ СЕГА

Най-накрая дойде ред на една от най-изявените марки по отношение на полупрофесионалните инструменти - Teccpo , производител на оборудване за 'направи си сам', строителство и преустройство, която е проектирала топлинен пистолет с мощен двигател с мощност 2000 W, което представлява 150% увеличение на производителността в сравнение с други конвенционални марки, и също така има интелигентна защита на този компонент в случай на прегряване, благодарение на въртяща се предавка, която кара устройството да продължи да издухва студен въздух, докато не се изключи.

Безопасността и качеството са безупречни, тъй като дюзите са изработени от неръждаема стомана, пластмасовите изолатори са от най-висок клас, а ергономичните гумени дръжки осигуряват удобен захват, независимо от часовете, прекарани в работа. Той се предлага с 24-месечна гаранция и отличен комплект аксесоари.

3. пистолет за горещ въздух Bosch GHG 23-66

31WLyNiqMLL

КУПИ СЕГА

Универсален дизайн и използване на пистолет за отстраняване на корозията с горещ въздух със студена стъпка 50ºC. Мощността му е до 2300 W, с която може да отстранява бои и емайли. Той може да се използва и за запояване и закрепване на различни материали.

Включва системата Thermostop за автоматично изключване в случай на претоварване. За по-прецизна работа той има 10 степени на въздушния поток и различни температурни настройки със стъпка 10 по 10 градуса до максимална температура от 650 градуса по Целзий

Тежи само 670 грама, така че няма да се уморите да го използвате.

4. Пистолет за горещ въздух Mannesmann M 49500

513yXxFShQL

КУПИ СЕГА

Много ефективен пистолет за горещ въздух с мощност до 2000 W, достатъчна за достигане на температури до 550 градуса по Целзий, които можем да регулираме по наш вкус благодарение на различните режими на конфигуриране.

Този пистолет е чудесен за работа като сваляне на стара боя, премахване на стикери, премахване на автомобилни знаци и дори размразяване на замръзнали ключалки.

Едно от най-интересните неща в опаковката е, че тя включва набор от дюзи за различни приложения, включително заострена дюза, реверсивна дюза, широкоъгълна дюза и прецизна дюза за трудни зони.

5. Black & Decker KX1650-QS

517PnMikbbL

КУПИ СЕГА

Според потребителите този топлинен пистолет на добре позната марка за строителни материали е здрав и мощен, добре конструиран и ефективен за сложни задачи по отстраняване на боя.

Икономичен уред, идеален за отстраняване на лакове, лепила и спойки. Той има 2 настройки за топлина и въздушен поток.

За по-голямо удобство е включена стойка за работа без ръце, а дръжката е ергономична. Кабелът е достатъчно дълъг, за да се работи удобно. Загрява за 30 секунди.

6. Skil 8004AA

41s74AGXhEL

КУПИ СЕГА

Изключителен уред с 60 температурни нива от 50 до 650 C. Безопасността е гарантирана благодарение на постоянния контрол на топлината за защита на инструмента и непрекъснатата работа.

Оборудван с LCD дисплей за визуализиране на температурата и въздушния поток. Той разполага и с функция за запаметяване, която запаметява последната използвана температура, дори когато инструментът не е включен.

Можете да контролирате непрекъснато регулируемата температура до 650°C, а променливият въздушен поток разполага с 5 настройки между 250 и 500 l/min.

Пистолети за горещ въздух - ръководство за покупка

Какво представлява пистолетът за горещ въздух?

pistola-de-silicon

Това е електрически инструмент, който използва лъчиста топлина, т.е. излъчва постоянна струя горещ въздух. Да кажем, че това е уред, подобен на сешоар, но с много по-висока мощност и мощност на нагряване , която може да достигне 600 ºC.

Топлинните пистолети са полезни за всички видове домакински ремонти - от омекотяване на стари бои или мастик за отстраняване до тръби и термосвиваеми фолиа, а понякога (с подходящия аксесоар) се използват и за запояване.

Те са полезни и за отстраняване на всички видове лепила, включително стикери за броня. Тежат само няколко килограма и се предлагат в разновидности с кабел и без кабел. Ценовият диапазон е разнообразен, но те са по-евтини инструменти от много други подобни устройства.

Едно от големите предимства на топлинните пистолети пред другите инструменти за производство на топлина е, че те са без пламък. Докато пламъците могат да повредят обработваната повърхност, да я нагорещят и дори да предизвикат пожар, горещият въздух от топлинния пистолет е по-безопасен източник за проекти за подобряване на дома.

Повечето проекти с топлинен пистолет изискват 750 градуса по Фаренхайт (399 градуса по Целзий). Много топлинни пистолети имат опция за регулиране на температурата. Други важни характеристики включват стойка или крачета, на които да се подпират, когато не се използват, както и част, която позволява насочване на въздушния поток.

Съвети за закупуване на топлинен пистолет

pistola-de-pegamento

Има редица функции, които трябва да вземете предвид, за да направите използването на топлинен пистолет по-лесно и по-безопасно.

Ако ще използвате топлинния пистолет за широк спектър от приложения, купете такъв, който позволява различни температурни настройки. Някои модели имат безстепенно регулиране на температурата, което ви позволява да я увеличавате и намалявате за броени минути.

В допълнение към регулирането на температурата, възможността за управление на въздушния поток може да бъде изключително полезна. Някои модели могат да имат само една настройка на въздушния поток, докато други могат да имат ниска, средна и висока настройка.

Главният превключвател за управление може да бъде стандартен превключвател за включване/изключване или може да бъде мъртъв превключвател . Моделите с превключвател за мъртва точка са значително по-безопасни, тъй като ще се изключат, ако устройството случайно бъде изпуснато по време на работа. Това може да бъде безценно, ако устройството попадне в труднодостъпна зона.

Друга функция за безопасност, която трябва да се отбележи, е термичният прекъсвач . Това ще изключи инструмента, ако някой от вътрешните компоненти прегрее. Ако термичният изключвател е прекъснат, налице е повреда, която трябва да бъде идентифицирана и отстранена преди по-нататъшното използване на уреда.

Други функции, които могат да бъдат полезни, включват стойка, която ви позволява да използвате пистолета без ръце. Това може да бъде особено полезно при огъване на пластмасови или метални предмети. Гамата от аксесоари за дюзи също ще направи пистолета по-изгоден за различни приложения.

Разлики между пистолет и сешоар

Equipar-Magazine

Хората могат да се объркат и да си помислят, че тези два уреда са едни и същи, но истината е, че те са диаметрално противоположни по отношение на употребата и възможностите си.

Сешоарите за коса и топлинните пистолети са електрически устройства, които излъчват струя горещ въздух. Те обаче не са еднакви и се използват в различен контекст. Сешоарите за коса са подходящи за сушене на косата в по-голямата си част, а понякога могат да се използват и в случай на топлинен пистолет.

Топлинният пистолет излъчва много по-високи температури в сравнение със сешоарите и се използва за търговски цели. Никога не трябва да се използва върху косата, тъй като може да я изгори. Това са две напълно различни устройства и не трябва да се използват взаимозаменяемо.

Сешоарите за коса са електромеханични устройства, които излъчват горещ или студен въздух за бързо изсушаване на косата след душ. Те са проектирани така, че да излъчват въздух и да ускоряват изпаряването на водата от косата.

Поради това сешоарите за коса са често срещано явление в почти всички фризьорски салони и бутици. Те играят важна роля в контрола на водородните връзки, които оформят косата.

Сешоарите за коса се произвеждат от пластмаса с керамични нагревателни елементи. Днес много сешоари се предлагат с различни технологии, като например йонни функции, за които се твърди, че намаляват статичното електричество между нишките на косата и правят косата по-малко накъсана и по-гладка.

Те разполагат и с бутон 'cool', който не осигурява топлина, а само сушене на стайна температура, за да се намали накъсването на косата.

За сравнение , топлинните пистолети са електронни устройства, които се използват за излъчване на горещ въздух. Те могат да излъчват топлина между 100 °C и 550 °C (200-1000 °F), като някои търговски модели достигат до 760 °C (1400 °F).

Топлинният пистолет има формата на пистолет, както подсказва и името му. По форма той прилича на сешоар с дюза, но се различава по това, че излъчва много по-висока температура на въздуха в сравнение със сешоарите за коса.

Те се състоят от източник на топлина, например електрически нагряващ се елемент или газов пламък, и имат електрически вентилатор, който има способността да движи горещия въздух.

Те могат да бъдат снабдени и с накрайник, който позволява на потребителя да насочи горещия въздух към определен обект. Дюзата се предлага в няколко различни форми, в зависимост от изискванията на потребителя. На дръжката има спусък, който при натискане включва машината. Той може да бъде снабден и с външен държач, ако потребителят не иска да го държи за дълъг период от време.

Топлинните пистолети се използват в различни приложения, включително във физиката, материалознанието, химията, инженерството и други лаборатории и работилници. Видът на топлинния пистолет е различен в зависимост от употребата.

Те се различават и по отношение на температурата на топлината и начина на насочване на въздушния поток. Най-често топлинният пистолет се използва за отстраняване на боя от стената, като бояджията нагрява боята до кипване и след това я изстъргва с шпакла.

Използва се и в електрониката за разтопяване на компоненти върху платка. Запояването представлява съединяване на два компонента чрез разтопяване на метала с помощта на топлина. При разтопяването металът се нагрява отново, за да се отделят компонентите.

В някои случаи хората използват сешоар вместо пистолет за нагряване и твърдят, че той е функционален, но нагряването отнема малко повече време.

Как работи топлинният пистолет?

Топлината се произвежда от въздушен вентилатор в задната част на пистолета, който пропуска въздух над предмети или повърхности, за да създаде поток от горещ въздух.

Топлинните пистолети трябва да се държат под ъгъл от около 45 градуса спрямо обработваната повърхност и никога не трябва да се държат на едно място за повече от няколко секунди. Когато боята започне да се надига под въздействието на топлината, преместете пистолета, свалете го и подайте стъргалка.

Не изгаряйте боята. Просто нагрявайте, докато под боята се появят мехури. Пистолетът ще нагрее боята така, че да стане гладка, след което тя ще може да се изхвърли сравнително лесно.

Ще има боя, която ще бъде трудна за отстраняване, тъй като не е била нагрята достатъчно или е попаднала между каналите. Не рискувайте да изгорите или обезцветите дървото, като използвате пистолета в трудни пространства.

С пневматичен пистолет можете да ремонтирате мебели, тъй като те могат да свалят бои от дърво, като например акрилни бои и лакове.

Те са много полезни и за моделиране и заваряване на пластмаса, използват се и като поялник или за формоване PVC тръби, найлон и др.

Можете също така лесно да отлепяте стикери, лепила, винилови подови настилки, линолеумни килими и т.н.

Те са отлични и за премахване на стикери, лепила, винилови подови настилки, линолеумни килими.

Отличен за ремонт на брони на автомобили. Също така е идеален за ремонт на електрически системи или инсталации, както за свързване на проводници, така и за запояване на електрически вериги с различни размери.

Често задавани въпроси

Можете ли да използвате сешоар вместо топлинен пистолет?

Добре известно е, че двете устройства имат много сходни функции. Сешоар може да се използва вместо топлинен пистолет за задачи като премахване на етикети или стикери, отстраняване на остатъци от восък от свещи и други подобни задачи.

Безопасно ли е да се използва топлинен пистолет на закрито?

Когато използвате топлинен пистолет на закрито, е важно да носите респиратор и да осигурите добра вентилация на помещението, за да предотвратите натрупването на дим. Поради това е препоръчително да се извършва такава работа на открито, където няма риск от вдишване на токсични изпарения.

Може ли топлинният пистолет да прегрее?

Когато работите с този тип устройство, не се препоръчва да го използвате с дюзата директно срещу повърхност, тъй като това ще доведе до прегряване и може да се запали.

Шумни ли са топлинните пистолети?

Отговорът е не. Те не се смятат за тихи. Те не се считат за тихи, но обикновено развиват само половината от силата на звука на сешоара.

Опасен ли е топлинният пистолет?

Топлинният поток, излъчван от топлинен пистолет, е по-малко опасен от открития пламък; това обаче не означава, че той не може да предизвика запалване, счупване и нараняване на запалими предмети при контакт с кожата.