Скенер

mejor-escaner-de-radio

Обичам да съм информиран, особено когато пътувам в непознати райони или градове. С помощта на най-добрия радиоскенер мога да получавам различни честоти - от местната полиция, метеорологични съобщения и дори въздушен трафик. Това е наистина интересна опция, която ми позволява да получа информация отвътре.
Ако и вие сте от хората, които обичат да са информирани при всякакви обстоятелства, препоръчвам ви да изберете евтин и икономичен скенер от нашия списък за сравнение, който отговаря на най-високите стандарти за качество, за да ви предостави услуга, която отговаря на вашите нужди. Искате ли да го разгледате?

Най-добри радиоскенери

Кой е най-добрият радиоскенер?

Изборът на правилния модел се определя главно от това да разберете какъв вид услуга или радиочестота искате да слушате. Несъмнено марката и референцията на производителя играят ключова роля, особено когато става въпрос за издръжливост и обхват за намиране на повече канали с пълна лекота.
Сега, за да можете да изберете добро оборудване, ви препоръчвам да прочетете тази статия, в която съм написал мини-ръководство с най-често задаваните от потребителите въпроси. Не оставайте без скенер и се мотивирайте да закупите най-добрата опция от всички при нас. Ето и нас!
Ето и най-добрите радио скенери:

1. Walkie Talkie Комплект от 2 LESHP

Установява директна връзка

Тези очарователни радиопредаватели са страхотен вариант за работа във ферма или в голям район, където покритието обикновено не работи перфектно. Използването им е много лесно - просто натиснете един бутон и вече общувате с други хора, които са в синхрон с вашия канал, в радиус от 6 километра.
Антената може да се сваля и има акумулаторна батерия с дълъг живот, която ще осигури непрекъсната работа без много грижи. Теглото му е само 180 грама, което не намалява и не затруднява мобилността.

2. Tecsum PL-310ET стерео радио

Универсален и много преносим
51WShLJEogL

КУПИ СЕГА

С висока честота и с високотехнологични интеграции, които улесняват приемането на радиовълни, този продукт е позициониран като един от фаворитите на испанския пазар, благодарение на цената си и широкия си честотен диапазон, който варира от 64 до 180 MHz, нищо повече в FM. Очарователно, нали?
Тя ще ви позволи да сканирате нови станции, когато сте на път към непознато място, като ви позволи да ги запаметите в паметта, без да изтривате нито един от запаметените преди това канали. Той може да обработва FM/LW/SW/SW/MW ленти.

3. IC-R6 Ръчен скенер ICOM

Много портативен
41X5KRR4VpL

КУПИ СЕГА

Носете го в ръката си с пълна лекота, с честотен обхват 0.100/1309.995MHz. Той може да чете AM, FM и WFM ленти. Компактният му и малък размер го прави много удобен за носене навсякъде, където се намирате, или да го вземете със себе си, докато шофирате.
В паметта му са записани 1300 буквено-цифрови канала и можете дори да записвате предавания на живо, за да ги възпроизведете по-късно вечерта. Той е толкова бърз, че предлага възможност за сканиране на до 100 канала в секунда. Конструкцията му е доста издръжлива и осигурява устойчивост на влага.

4. Базов приемник на Uniden Скенер

Приемайте всички вълни, които искате!
41k2yE3Z7aL

КУПИ СЕГА

Поставете този FM приемник в централата на офиса, за да приемате няколко предавания от колегите си или за да организирате по-добре комуникацията. Той работи с широк диапазон от честоти, а LCD дисплеят позволява лесно преглеждане и конфигуриране на оборудването.
Той има много благоприятна цена и компактен дизайн, който е доста здрав и устойчив. Той разполага с предварително програмирана честотна услуга, която ви предлага възможност да имате под ръка избрания от вас канал. Той е изключително бърз при сканиране и има добър звук.

5. MS-5RE Mengshen Radio Scanner

Отлично съотношение качество/цена

Сега можете да установите наистина ефективна двуканална комуникация, благодарение на този приемник и предавател с универсален обхват, който лесно надхвърля 4 километра наоколо. Той тежи само 220 грама.
Благодарение на самостоятелната си, отлично функционираща батерия, той ще ви позволи оптимална мобилност без проблеми с кабели. Честотната стабилност е 2,5 ppm. Чете UHF, VHF и FM честоти.

Как работят тези скенери?

Въздухът около вас е пълен с радиовълни. Както знаете, можете да превключите от AM на FM на автомобилното си радио и да приемате десетки станции. mejor-escaner-de-radio

С радиостанции CB можете да приемате още 40. На телевизора си можете да приемате голям брой канали. Мобилните телефони могат да изпращат и приемат стотици честоти и това е само върхът на радиочестотния спектър.
Докато четете тази статия, през вас преминават буквално хиляди други радиопредавания и разговори - полицаи, пожарникари, шофьори на линейки, парамедици, санитари, астронавти и други личности общуват помежду си по тези радиовълни.
За да включите това в електромагнитния диалог и да чуете всичко, за което говорят другите хора, ви е необходим скенер. Това оборудване по същество представлява радиоприемник, който може да приема множество сигнали, обикновено в диапазона от УКВ до СВЧ.

Основи на този продукт

Тези скенери обикновено работят в три режима:

 • Скенер
 • Ръчен скенер
 • Търсене

Скенер

В този режим приемникът постоянно превключва честотите, за да намери тази, която му е необходима в момента. LCD дисплеят показва кой канал или честота се използва, когато скенерът спре на определена честота. При някои модели честотите могат да бъдат предварително програмирани, а при почти всички - зададени ръчно.

Ръчно сканиране

Потребителят докосва бутон или завърта циферблата, за да спре ръчно на някоя предварително програмирана честота, една по една.

Режим на сканиране

Приемникът конфигурира сканиране между два набора от честоти в рамките на дадена лента. Този режим е полезен, когато потребителят не познава честотата, но иска да знае кои честоти са активни в даден район. Честотата, която скенерът открива по време на всяко търсене, потребителят може да съхрани в скенера си и да я използва в режим на сканиране.

Какво представлява скенерът?

Скенерът е радиоприемник, който покрива по-широк честотен диапазон от обикновеното радио, което имате вкъщи. Повечето радиоприемници, с които се сблъсквате в ежедневието, имат едно-единствено предназначение; например радиото в колата или вкъщи е предназначено да приема само търговски радиостанции.
От друга страна, скенерите могат да приемат сигнали, предавани на широк спектър от честоти, което позволява на потребителя да подслушва широк спектър от различни комуникации, включително контрол на въздушното движение, служби за спешна помощ, любители, охранители, таксиметрови шофьори и др.

Нека да се запознаем с малко по-технически въпроси

След като вече знаете какво е скенер, нека се запознаем с малко по-технически въпроси относно проследяването. Много начинаещи се провалят в този момент. Те се сдобиват със скенер, започват да си играят с него, но не откриват нищо интересно за слушане, което ги разочарова и обвиняват скенера, че е безполезен.
В 90 % от случаите това е грешка на потребителя или просто липса на знания, тъй като той не знае къде да сканира и какво да търси.

Squelch

Необходимо е да настроите подходящо управлението на Squelch, така че скенерът да може да търси или да сканира, като това се прави доста лесно. За да започнете, завъртете регулатора на звука надолу надясно, за да се чуе бял звук от високоговорителя, след което бавно го върнете в първоначалното му положение. Искате да го настроите точно над точката, в която белият звук спира.

Режими

Почти всички тези радиоприемници имат поне два режима - AM или FM. Най-хубавото е, че когато използвате FM, въпреки че има някои изключения, например Air Band (108-136 Mhz) се използва, така че когато търсите през въздушната лента, уверете се, че използвате AM.
Някои скенери посочват FM диапазона като NFM и WFM. NFM е за по-тясно FM покритие, а WFM - за по-широко покритие. WFM ви е необходима само за слушане на търговски радиостанции, за всичко останало използвайте NFM.

Размер на стъпката

Вашият скенер обикновено има няколко размера на стъпката, от които да избирате (при по-евтините или по-старите модели те вероятно са блокирани и нямате избор). Обикновено те варират от 5/6,25/8,33/10/12,5/25/50/50 kHz. Изборът на правилния размер е от съществено значение за ефективното сканиране и за гарантиране, че няма да пропуснете нито едно предаване.
Също така се уверете, че когато скенерът спре, той е правилно настроен на вашата честота. Общата насока е да се използват стъпки от 0,5 kHz за УКВ и 6,25 kHz за СВЧ.

Забавяне на сканирането

Повечето от тези продукти имат опция, с която можете да изберете колко време оборудването ще направи пауза на дадена честота след края на предаването, преди да започне отново да сканира или търси. Времената варират в зависимост от скенера, обикновено от 2 до 30 секунди, и вие сами избирате кой да изберете.

Блокиране на достъпа

Това също е доста популярна функция. Тя ви позволява да блокирате достъпа до определени честоти, които искате да игнорирате или пропускате. В режим 'сканиране' тя е доста полезна, тъй като понякога ще откриете нежелано предаване, което постоянно се улавя от платформата; така че вместо ръчно да се налага да натискате бутона 'следващ', с тази функция платформата просто ще игнорира честотата и ще продължи да сканира.
В режим на сканиране може да не искате да слушате нито един от запаметените канали, докато ги сканирате, така че ако ги заключите, скенерът ще игнорира всякаква активност, открита на тях. Всеки заключен канал може да бъде отключен по всяко време.

Задържане

Голяма част от тези продукти имат бутон за задържане, който ви позволява да спрете скенера на определен канал или честота, докато не го натиснете отново, което е доста полезно за наблюдение на канал, ако се случва нещо интересно, без да се налага да пропускате нищо.

Как да използвате скенера си?

Сега, когато вече имате по-точна представа за възможностите на скенера, ви каня да прочетете следния списък, в който е посочено къде да търсите и какво можете да откриете с него
31.000 - 32.000 MHz FM - безжични телефони
70.500 - 71.500 MHz AM - пожарна команда
85.000 - 88.000 MHz - PMR (Private Mobile Radio)
117.975 - 136. 000 MHz AM - Цивилна въздушна лента
144 000 - 146 000 MHz FM - Радиолюбителска 2m лента
156 000 - 163 000 MHz FM - Военноморски сили
163 000 - 185 000 MHz FM - Охрана, таксита и линейки
200 000 - 399 000 MHz AM - Военна лента

Видове скенери

Скенерите се предлагат в различни конфигурации и се предлагат с редица различни настройки. Някои от най-често срещаните видове включват:

 • Свободни ръце
 • Устройства на таблото
 • Устройства под таблото
 • Домашно направени радиални скенери

Някои от устройствата под таблото са вградени в CB радиоприемници, като в този случай те обикновено могат да сканират граждански ленти, UHF, VHF и други честоти.

Каква е целта на това оборудване?

Тези устройства имат голям брой законни приложения и някои от хората, които ги използват законно, са:

 • Журналисти
 • Разследващи криминални престъпления
 • Железници
 • Радиолюбители
 • Граждани при извънредни ситуации или потенциални извънредни ситуации, като например екстремни метеорологични условия.

Журналистите и следователите могат да наблюдават определени радиочестоти, за да разследват истории или да събират доказателства, тъй като тези честоти са несигурни и свободно достъпни. От друга страна, радиолюбителите просто се наслаждават на разнообразието от предавания.

Защо искам или се нуждая от тези продукти?

Голяма част от потребителите, които купуват това оборудване, го правят, за да чуват какво се случва около тях. Те искат да слушат местната полиция или пожарна и да знаят какво се случва в техните квартали. Други потребители имат професионални нужди; полицаите и пожарникарите искат да чуват собствената си агенция, когато не са на работа. Охранителите трябва да получават информация за дейностите в техния район и много други.

Какво мога да слушам с тях?

Въпреки че най-популярната употреба е слушането на полицейски честоти, има много други възможности за слушане. Ето какво може да чуете на скенера си (в зависимост от близостта до агенцията и мощността и вида на използваната от нея радиосистема)

 • Полиция
 • Пожарни служби
 • Болници/спасителни отряди
 • Пътни управления
 • Железници
 • Контрол на въздушното движение
 • Военни
 • Училища и университети
 • Търговски центрове и магазини
 • Стадиони

Изберете добър продукт, прочетете това мини ръководство

Определете видовете услуги, които ви интересуват

Полицията и пожарната са популярен избор, но има и други интересни предавания. С течение на времето правителствените агенции преминават от по-стари аналогови системи към по-модерни цифрови предавания, което може значително да увеличи разходите за правилно декодиране на скенера. Ако тези агенции не представляват интерес, можете да спестите много пари.

Получаване на списък на честотите, използвани в областите, които ви интересуват

Закупуване на справочник на честотите от книжарница. Тези книги често се продават по региони и по-късно могат да бъдат намалени по размер, за да се премахнат лицензираните услуги, като таксита и предприятия, и да се покажат само официалните услуги.

Проверка на честотите

Ако службите в интересуващия ви район имат честоти в диапазона 800 Mhz, ще ви трябват допълнителни опции, за да слушате такива предавания.

Разгледайте предлаганите за продажба радиоскенери

Вероятно в близост до вас има магазин от този тип и те са идеално място за разглеждане на радиоприемници. За съжаление, малко магазини разполагат с персонал, който наистина е запознат със скенерите, и те може да не са много добър източник на информация. Направете собствено проучване и сравнете характеристиките, разходите и наличните опции.

Научете се да владеете жаргона

Потърсете термините и фразите, използвани в спецификациите на скенерите. Това ще ви позволи да постигнете по-оптимална и подходяща употреба.

Колко канала има?

Програмируемите радиоприемници замениха кристалните радиоприемници отпреди години. Цифровото програмиране направи притежаването на 50, 100 или дори 1000 радиоканала икономически изгодно. Обикновено място в паметта с честота, която може да бъде въведена чрез клавиатурата, е доста просто, но понякога може да бъде малко по-сложно.
Управлението на повече от дузина честоти може да бъде предизвикателство.

Търсене и скорост

Много честоти не са включени в нито един справочник, някои от тях защото не са лицензирани, защото са тайни или дори защото все още не са открити.
Възможността за сканиране на всички честоти в рамките на даден обхват е полезен инструмент за намиране на нерегистрирани честоти. Когато сканирате в рамките на даден диапазон или дори тези, които са записани в продукта, възможността за сканиране с висока скорост е много полезна.

Решете какъв тип радио искате

Базов модул, мобилен или преносим? Това по принцип е лично решение. На някои места обаче използването на скенер в превозните средства е ограничено. Консултирайте се с местните власти, преди да инсталирате този продукт в автомобила си. Технологиите за пестене на енергия и живот на батерията направиха преносимите скенери по-желани от всякога.

Максимално приемане

Ключът към постигането на добро приемане е антената да е възможно най-високо и захранващата линия с ниски загуби да е възможно най-къса. Изберете антена, която съответства на програмираните честотни ленти.

Записващо устройство

Някои продукти осигуряват управление на записващо устройство. Когато скенерът е спрян, радиото включва външно записващо устройство в режим 'запис'. Когато сканирането се рестартира, записващото устройство спира до следващия път.