Скенер за документи

escáner

С най-добрия скенер ще можете не само да дигитализирате изображение на хартия, тъй като оптичните четци са толкова напреднали, че вече можете да намерите множество функции в едно също компактно устройство , което прави оборудването все по-необходимо в дома или офиса.

Ако искате да купите идеалния за вас принтер, трябва да вземете предвид размера на листовете, които обикновено обработвате, резолюцията, която предлага, работоспособността, възможността за свързване с компютъра, както и други фактори.

Но за да ви дадем повече информация за оборудването, сме подготвили ръководство за покупка , което ще ви отведе до най-подходящото според вашите нужди.

Най-добри скенери за документи

Кой е най-добрият скенер за документи?

Ако ви предстои покупка на скенер и искате да спестите пари и време, като инвестирате в такъв с добро качество, с изключителни характеристики и на ниска цена, тук ще разгледаме най-изявените модели на пазара , които могат да се адаптират към всякакъв вид употреба, за да можете да направите ефективен избор на новото си устройство.
Ето най-добрите скенери за документи:

1. Canon Canoscan Lide 220

Най-доброто за ниски бюджети
31C8wQ3pwuL

КУПИ СЕГА

Ако искате да инвестирате малко пари, но се нуждаете от качествено оборудване, този модел съчетава и двете характеристики. Въпреки своята евтиния , той има разделителна способност от 4800 dpi, която ще бъде идеална за цифрово възпроизвеждане на цветни изображения.
Страницата се прочита за 10 секунди и разполагате с няколко опции за управление на нивото на качеството. Той също така разполага с оптично разпознаване на символи и работи добре на английски и испански език.
Дизайнът му е изключително компактен, лек, черен, елегантен и има плоска повърхност, идеална за листове с размер А4 или няколко малки хартии, които ще обработи като едно изображение.
Скенерът е лесен за работа, но ако сте взискателен потребител, можете да направите разширени настройки и да го адаптирате към нуждите си.

2. Epson Perfection V39

Най-добър за малки пространства
41LaFjPwBzL

КУПИ СЕГА

Ще ви хареса колко е малък, с размери 37 x 35 x 4 cm, и включва и стойка, за да го поставите вертикално и да спестите още повече място на бюрото си.
Марката Epson също не прави компромис с качеството и предлага устройство, което може да дигитализира снимки и документи до съвършенство.
Устройството за въвеждане включва софтуер за лесно управление на изображения и споделянето им онлайн, така че ще бъде много полезно в работни групи.
Няма да имате проблем със сканирането на книги или списания, тъй като корицата е подвижна, а по отношение на скоростта вероятно няма да го намерите толкова бърз, колкото другите, но производителността няма да ви разочарова.
Освен това той е икономичен, издръжлив и съвместим с най-популярните операционни системи.

3. Brother ADS1100W

Най-добрият за непрекъсната работа
41+qDXAAbML

КУПИ СЕГА

Ако сканирате определен обем документи, това е скенерът, който ви препоръчваме.
Той има автоматично подаващо устройство , в което можете да поставите до 20 листа и оборудването ще може да ги сканира двустранно , като ви спести време и усилия.
Друго предимство е, че не е необходимо да включвате компютъра, тъй като можете да обработвате изображението и да го съхранявате на драйвера на писалката, а също така има една от най-бързите скорости в нашия списък, като може да работи между 3 и 6 секунди на страница в зависимост от зададеното качество.
Свързва се и чрез WIFI, съвместим е с MAC, Linux и Windows и въпреки че може да не изглежда толкова икономичен, си заслужава да инвестирате в него.

4. IRIS IRIScan Book 3

Най-добрият за бърза работа
31mHiqZvjyS

КУПИ СЕГА

Може би формата му ви изглежда съвсем различна, но в действителност това е скенер.
Това устройство, за разлика от другите, няма типичната форма, с която сте свикнали; този път то е дълго устройство, което се движи по листовете и върши същата работа по различен начин.
Размерът на портативното устройство го прави преносимо и е полезно, ако искате да отидете в библиотека или да дигитализирате необходимата информация във вестници, списания или части от планове , без да се налага да повреждате листовете.
Тъй като фотоапаратът не е свързан с компютър, можете да изберете с кое устройство да споделите изображението - с таблет, телефон, други устройства чрез WIFI или просто да го запазите в включената памет от 2 GB.
Качеството на генерираното изображение не е толкова високо, но всичко се компенсира от бързината и лекотата на използване; така че може да е точно това, което търсите на най-ниска цена от нашите предложения.

5. Fujitsu ScanSnap iX500

Най-добър за малки офиси
31EijLpZzVL

КУПИ СЕГА

Ще бъдете изумени от всички функции, които предлага това устройство, което го прави универсален и професионален за малък офис.
Устройството има вграден микропроцесор, който увеличава производителността му, и дигитализира до 25 страници в минута в сиви или цветни мащаби с високо качество.
Тавата не се задръства, дори ако поставите тънки хартии, пликове, квитанции, документи в юридически или буквен формат; тя също така автоматично разпознава хартии, има интуитивна система за сканиране на малки листове и премахва страници, които не съдържат информация.
Той е бърз, удобен за използване и е един от най-добре реферираните според мнението на тези, които вече са го ползвали.

6. Mustek ScanExpress A3

Сваляем и регулируем капак
41bODt98KjL

КУПИ СЕГА

Компютърен скенер силно препоръчителен заради лесната му употреба, лесното конфигуриране и съвместимостта му с различни операционни системи, тъй като може да бъде инсталиран на компютри с Windows или Mac.
Този скенер ще ви осигури най-доброто качество при дигитализирането на вашите документи, независимо дали става въпрос за снимки или друг файл, можете да ги трансформирате в цифров формат с прости стъпки, постигайки резултати с висока резолюция благодарение на технологията, която притежава това оборудване.
Той включва всичко необходимо, за да го извадите от кутията и да започнете да го използвате от първия момент, като просто свържете USB кабела, конфигурирате драйверите чрез инсталатора и оборудването ще бъде готово да сканира каквото пожелаете.
Що се отнася до цената му, той не е най- достъпният от списъка, но високото му качество ще си струва инвестицията и ще имате издръжливо и функционално устройство, което ще ви даде желаните резултати.

7. Epson WorkForce ES-60W

Миниатюрен размер, супер преносим
41ca4XKHBRL

КУПИ СЕГА

Ако търсите скенер , който можете да вземете навсякъде, за да сканирате всичките си документи , без да разчитате на кабели или да го свързвате директно към компютъра си, тогава този преносим модел с изключително компактни размери ще ви пасне идеално.
Това е скенер , който, въпреки че може да се използва свързан с компютъра чрез USB портове, може да се използва и напълно безжично, като конвертира всички физически файлове в PDF формат , като просто го прокарате по хартията, в резултат на което се получават цифрови файлове , които можете да съхранявате на неговата micro SD карта.
Използването му е толкова просто, колкото да поставите батериите, да изберете разделителната способност, с която искате да сканирате, дали искате да е цветно или черно-бяло и да натиснете бутона му, докато светодиодната му светлина светне в зелено, което прави сканирането лесно, бързо и ефективно.

Какво представлява компютърният скенер?

escáner-canon


Въпреки че времената и технологиите се промениха и вече можете да използвате мобилния си телефон като скенер , за да запазите документи , като ги превърнете в цифрови, няма нищо по-сигурно, ефективно и полезно от скенер за компютър , един от онези традиционни модели, които виждате от години, но с добавени към тях усъвършенствани функции.
Скенерът е устройство, което преобразува физически разпечатки, снимки, страници от книги, списания и други документи в напълно цифров формат, като например jpg или png, чрез своята система, която улавя изображения в цвят или черно и бяло, в зависимост от избрания модел.

Видове скенери

Скенерите са многобройни, можете да намерите преносими модели, други с традиционен размер и някои, които са включени в многофункционални принтери, поради тази причина е удобно да познавате всички съществуващи видове и по този начин да намерите варианта, който най-добре отговаря на това, от което се нуждаете у дома или в офиса си.

Плоски скенери:

Плоският скенер е най-традиционният модел, който се състои от тава със стъклена повърхност, отразяваща светлина, която ще сканира вашите документи. Плоските скенери са моделите на персонални компютри, които се поставят на бюрото или на работното място.

Скенери с подаване на листове:

Това е видът скенер , чиято глава или капак не можете да преместите, тъй като те работят, като вкарват листовете, които искате да сканирате , вътре и след това ги дигитализират. Те приличат много на принтер по размер на преносимите устройства.

Преносими скенери:

От друга страна, ако търсите устройство, което е малко, компактно и преносимо, но ви осигурява оптимално качество на сканиране , тогава преносимите скенери са правилният избор.
Те се характеризират с малки размери, които се побират в ръката ви, и използват същата технология като плоския скенер , но с тази разлика, че трябва да го движите около документа, който искате да сканирате.

Барабанни скенери:

Сред скенерите, които предлагат по-висока разделителна способност, са барабанните модели. Те се използват предимно за увеличаване на изображения или документи, както и за осигуряване на по-голяма площ за сканиране в сравнение с другите видове.

Как работи скенерът за документи?

Технологията на скенерите е разделена на две части, които са от съществено значение за преобразуването на файлове от физически в цифров формат.
На първо място, той използва хардуер, т.е. физическо оборудване, където се поставят листовете, снимките или книгите, които искате да сканирате , и на второ място, той се състои от софтуер или програма , която отговаря за изваждането на текста от заснетите изображения.
Може да се каже, че скенерите са големи фотоапарати, които създават виртуално копие на физически файлове.

Предимства на скенера

Наличието на скенери в дома или офиса ще увеличи функционалността и ефективността на работата ви, тъй като те са невероятен инструмент за пестене на време, пари и дори пространство.
Ако имате нужда от още повече убеждения да носите със себе си едно от тези устройства, можете да разгледате ползите от наличието на скенери, независимо дали става въпрос за wifi, usb, преносим или настолен скенер.

Качество и детайлност:

С това оборудване можете да получите сканиране с много добро качество, което означава, че то ще ви даде серия от цифрови файлове, до които винаги ще имате достъп, с детайли в текста или изображенията, за да ги запазите практически за дълго време, без да се страхувате, че ще се повредят.

Надеждност:

Използвайки скенери, можете да сте сигурни, че не се нуждаете от факс или телефонна линия, за да работите с тях, което ги прави много по-надеждни и полезни.

Полезни за околната среда:

Като сканирате файловете си и ги преобразувате в цифрови, ще спестите листове хартия, а също така ще се погрижите за околната среда, тъй като няма да ви се налага да носите много хартия, когато създавате копия от тях, а ще ги имате на компютъра си.
Освен че можете да ги променяте по свой вкус, да създавате слайдове, двустранен формат и дори да променяте цветно изображение в черно .

Лесно използване:

Ако има нещо привлекателно за тези устройства, то е, че те са изключително лесни за използване, като просто намерите страниците си и натиснете един бутон, вече ще имате цифрово копие на всеки документ, дори документи с оптична резолюция.

Характеристики на скенера

Вид на подаващото устройство

Има два вида - плоско и листоподаващо устройство
Плоското представлява стъкло, върху което се поставя документ и за да се сканира, е необходимо да се затвори капакът и да се натисне бутонът за активиране.
От друга страна, подаващото устройство е тава, в която се поставя хартията, така че устройството да обработва автоматично лист по лист.
Първият модел в повечето случаи предлага по-добра разделителна способност, но за тези, които работят с много листове, вторият е най-добрият вариант, тъй като може да свърши работата бързо.

Софтуерна съвместимост

Повечето от тях са съвместими с почти всяка операционна система, но някои се нуждаят от специфични драйвери, които могат да бъдат доставени със скенера или могат да бъдат изтеглени от официалния уебсайт на производителя.

Цвят и разделителна способност

Ако се нуждаете от най-добро качество на всяко генерирано изображение, трябва да вземете предвид разделителната способност и дълбочината на цвета.
DPI или точки на инч е стойността, която определя съвършенството на изображението, колкото по-голямо е числото, толкова по-точна ще бъде картината , по същия начин е и с цвета, колкото повече цвят на пиксел, толкова по-точен ще бъде тонът.
Повечето потребители, когато правят сравнения между скенери, преценяват по тази стойност, тъй като тя е и първата, която подчертава фабриките, за да опише тяхното оборудване.

Размер на зоната за сканиране

Размерът варира при различните устройства, като в повечето случаи платформата е за легална хартия, въпреки че могат да се намерят и по-малки; ако вашите листове са по-големи, уверете се, че размерът на стъклото ги покрива.

Допълнителни услуги

Често се срещат устройства 'всичко в едно', които включват лазерен принтер, факс, скенер и устройството е също така wifi или bluetooth. Ако имате домашен офис, в който трафикът е слаб, този стил може да е идеален за вас, за да намалите разходите и да спестите място.

Гаранция и следпродажбено обслужване

Ако решим да инвестираме в оборудване, това, което ни успокоява най-много, е гаранцията и способността на марката да реагира при евентуални неудобства, затова проверете какви са условията за покупка в тази връзка.

Спецификации на скенера

Разделителна способност

Вече говорихме малко за това, но накратко, това е качеството, което устройството може да обработи въз основа на количеството пиксели в оригиналното изображение. Числото се изразява в точки на инч и се отнася до броя на кадрите, съдържащи се в областта; обикновените скенери имат разделителна способност средно 1200 dpi.

Дълбочина на битовете

Във всеки пиксел се съхранява информация, като количеството информация зависи от цвета на крайното изображение. Когато дълбочината на устройството е ниска, резултатът е близък до черно-бял, но колкото по-висока е стойността, толкова по-наситени са цветовете. Средната стойност на този брой при добри резултати за цветовете е 48 бита, но можете да намерите и 24 бита.

Динамичен обхват

Това е характеристика, подобна на дълбочината на битовете, но при нея може да се определи обхватът на всеки цвят. Колкото по-висок е динамичният обхват, толкова по-реалистични са цветовете. Тази стойност се изчислява от идеално бяло до идеално черно, т.е. съответно от 0,0 до 4,0.
Скенерът за лична работа се счита за добър, когато има стойност 2,4, но ако искате да отидете по-далеч и да дигитализирате снимки с високо качество, ще ви е необходима стойност над 3,2.

Метод на сканиране

Обикновено се използват два процеса - устройства със зарядна връзка (CCD) или контактни сензори за изображения (CIS).
CCD обработва снимки с по-високо качество благодарение на светлинните сензори, фотоелементите и фокусирането. Тази технология е налична в повечето плоски скенери.
От друга страна, CIS използват само светлина и сензори в близост до документа, което прави оборудването много по-компактно , но качеството на изображението не е най-доброто.

Скорост на сканиране

Няма установен стандарт за 'бърз' скенер, просто изберете този, който отговаря на нуждите ви. По принцип това не е определящо, но някои могат да се нуждаят от сканиране на дълги документи за кратко време.
Заслужава да се отбележи, че по-високите разделителни способности изискват повече време за обработка, но най-иновативните скенери са способни на свръхбърза и висококачествена работа.