Слушалки за деца и тийнейджъри

Auriculares-Para-Niños

Изборът на най-добрите слушалки за деца е важно решение, тъй като използването на неподходящ чифт може да доведе до сериозно увреждане на слуха на детето, поради което индустрията работи всеки ден, за да проектира части, които са безопасни и подходящи за използване от деца, дори на възраст до две години.

Технологиите ни настигнаха и достигнаха до нашите деца, дотолкова, че сега за забавление те избират устройства като таблети, телефони, iPod или mp4, а те от своя страна са добре допълнени с слушалки , които осигуряват качествен звук , подобряващ преживяването по време на игра, слушане на музика или гледане на филм, превръщайки се в основна част от оборудването, което всяко технологично дете иска да има.

слухови апарати за деца не могат да бъдат същите като слухови апарати за възрастни, тъй като използването им би означавало риск за слуховите способности на детето в дългосрочен план; ето защо препоръчваме оборудване с контрол на силата на звука , за да могат те да се наслаждават на добър звук, но по безопасен начин.

Най-добрите слушалки за деца и тийнейджъри

Кои са най-добрите слушалки за деца?

Ако имате дете и искате да купите им устройство, което ще им хареса, но в същото време е безопасно и отговаря на характеристиките, споменати по-горе, тук е селекция от шест модела на евтини слушалки и добро качество, които ги правят най-изявените на пазара.

Ето най-добрите слушалки за деца:

1. слушалки за деца

41j9YQBqYdL

КУПИ СЕГА

Sony е известна с предлагането на качествени аудио и видео продукти и тези слушалки са част от този списък с изключителни продукти.

Слушалките са оборудвани с технология против шум и усъвършенствани неодимови мембранни модули, които осигуряват точен и мощен звук, който в комбинация с възглавничките за уши, които покриват ушите, за да изолират резонанса, изолира външния шум за максимално удоволствие от звука.

Предлагат се в бяло, черно или розово, с основен, но удобен 1,1-метров кабел и 3,5-милиметров вход за използване с почти всяко устройство. Можете да го използвате и като слушалки за телефона си и бързо да го сменяте, за да слушате музика.

Той е един от най-продаваните на пазара, има добро мнение сред потребителите, е икономичен и ще отговори на вашите очаквания.

 

Безопасни ли са слушалките за деца?

Отговорът е 'да', има безопасни слушалки за деца, тъй като фабриките са разработили устройства, които ограничават звуковото излъчване до 85 dB; въпреки това, като се има предвид това, експертите препоръчват да не се превишават два часа на ден както за деца, така и за възрастни, така че дори и с максимални ограничения на силата на звука те могат да причинят неудобство на ухото.

Ограничителят на силата на звука е важно предимство, което трябва да се търси в детските слушалки, но както вече споменахме, за да бъде още по-безопасно, е необходимо да се следи времето на използване.

Характеристики, които трябва да се вземат предвид при избора на най-подходящия:

Вече ви разказахме за един от най-важните фактори, които трябва да вземете предвид: безопасността, но за да направите правилния избор, е добре да вземете предвид следните характеристики:

Качество на звука:

Това е важна характеристика, тъй като както възрастните имат високи изисквания към качеството на звука, така и децата, освен че ще се насладят по-добре на съраунд звука, предлаган от устройства с добро качество.

Дизайн и приспособимост:

Слушалките в ухото са най-малките и подобно на безжичните или Bluetooth слушалките са и най-практичните за мнозина, но те не са подходящи за деца, тъй като са малки или деликатни, може да не издържат на третирането, което детето може да им причини, от друга страна, те са трудни за поставяне или сваляне и не пасват лесно на ухото на детето ви.

Най-препоръчителни за тях са наушниците, тъй като те се адаптират към размера на главата, здрави са и тъй като повечето от тях са облицовани с пяна и полукожа, са най-удобни.

Дълготрайност:

Когато дадено устройство е предназначено за използване от деца, то трябва да бъде изработено от устойчиви материали, способни да издържат на удари, блъскане, спъване, надраскване и дърпане, на които често са подложени кабелите, съединителите, накрайниците или лентата за глава.

Контролирайте силата на звука на слушалките на детето си с ограничител на звука

Днешните малчугани боравят с мобилни устройства с лекота, ще се учудите как могат да търсят любимото си видео в интернет, дори двегодишните деца умеят да използват мобилни устройства без помощта на родителите си.41j4-njsZbL

Чрез следване на линиите за родителски контрол е възможно да се филтрира съдържанието, на което са изложени децата, но какво да кажем за контрола на силата на звука?Много родители не са наясно с вредата, която високата сила на звука може да нанесе на ушите на децата им.

1. Защо е важно да се контролира силата на звука?

Когато хората чуят за загуба на слуха, често се смята, че тя е свързана с изключително силни шумове, например тежки машини, изстрел или дори бомба, но в действителност има и други шумове, които могат безшумно да засегнат слуха.

Някои от дейностите, които допринасят за бавната загуба на слуха, са просто слушане на силна музика, посещение на концерти с големи озвучителни системи или косене на тревата без подходяща защита.

Важно е да предпазваме и обучаваме малките деца за опасностите от използването на слушалки с максимална сила на звука, за да предотвратим бъдещи увреждания. Тази задача обаче не е толкова лесна, колкото изглежда.Когато вкъщи има няколко деца, в даден момент едно от тях иска да гледа програмата си, докато другото вдига много шум, идеалното решение е да се увеличи силата на звука до максимум, за да не слуша братчето или сестричето си.

Най-малките деца вярват, че когато увеличат звука на слушалките си, могат да избегнат външните шумове, тъй като се създава своеобразен слухов балон, и това наистина е така, но те не знаят, че това причинява сериозни увреждания на ушите им.

Нов регламент на ЕС ограничава изходното ниво на преносимите устройства до 85 децибела (dB). Тази стойност е точната граница между здравословното използване на слушалки и възможността за увреждане на ушите, но много деца използват по-стари устройства с по-висок праг от 100+ dB, което означава, че са изложени на риск.

Друг проблем е, че не всички родители купуват устройствата си в Европейския съюз, тъй като електронната търговия става все по-популярна и в някои случаи по-евтина, което означава, че разчитането на регламент не е решение.

Най-доброто решение за защита на ушите на детето е да му осигурите слушалки с ограничаване на силата на звука, за да сте спокойни, дори когато не го гледате.

2. Как работят ограничителите на силата на звука?

Устройствата за ограничаване на силата на звука са резистори, вградени в слушалките, които понякога се намират във фоножака, на кабела или дори вътре в слушалките, в зависимост от модела и дизайна.

Резисторът е електрически компонент, който създава съпротивление във веригата, в която се намира, като по този начин спомага за намаляване на потока на тока от основното устройство към слушалките, вследствие на което обемът ще бъде намален.

Търговските решения не са много популярни и намаляват обема с 20 до 30 процента, много хора се обръщат към домашните модели, те не са много трудни за изграждане и могат да бъдат отлично хоби.

Ограничителите на силата на звука се предлагат в две форми: пълни слушалки и допълнителни адаптери. За да работят адаптерите, те трябва да се поставят между слушалките и изходното устройство, като своеобразно удължение.

3. Къде мога да намеря слушалки и адаптери с ограничена сила на звука?

Има много модели и марки, които се продават в специализирани магазини за звукови устройства или в онлайн магазини. Ако вече сте решили да закупите такива ограничители, трябва да прецените кой от тях е най-подходящ за вашето дете.

Слушалките, които най-ефективно блокират външния звук, са затворените слушалки с монитор или слушалките в ухото, така че детето ви няма да бъде принудено да увеличава нивото на музиката, така че изберете добри слушалки, без да надхвърляте бюджета си.

3.1 Слушалки с лента за глава

Този тип слушалки са идеални за най-малките, тъй като благодарение на затворения си дизайн и на факта, че повечето модели са регулируеми, те прилягат към ухото на детето, адаптирайки се перфектно към голямото разнообразие от глави, а освен това са сгъваеми и могат да се използват дълго време.

Слушалките с лента за глава и ограничение на силата на звука се предлагат в голямо разнообразие от цветове и са достатъчно удобни и издръжливи за деца на различна възраст.

Сред нововъведенията, въведени на пазара от някои модели слушалки, или както някои предпочитат да ги наричат под формата на шлемове, е 'SharePort', който представлява отвор, към който можете да свържете други слушалки, за да споделите това, което слушате.

3.2 Слушалки за уши

С напредването на възрастта децата предпочитат да използват по-малко забележими слушалки, като има голямо разнообразие от слушалки за уши с ограничители на звука, някои от които дори се свързват чрез Bluetooth. Тези видове слушалки имат нещо като тапи за уши, които заглушават звука, което позволява много добро качество на звука.

Някои модели могат да филтрират около 30-40 dB фонов шум. Благодарение на дизайна си той блокира външния шум, така че не е необходимо да увеличавате силата на звука.

3.3 Адаптери за слушалки

Най-универсалното решение са адаптерите за слушалки. Ако слушалките, които детето ви има, са с много добро качество, но не включват ограничител на звука, можете да използвате адаптер за слушалки с ограничаване на силата на звука.

Адаптерът е сравнително късо удължително устройство, което ще бъде поставено между връзката за слушалки и изходното устройство, и можете веднага да се насладите на ограничителя, без да се налага да конфигурирате нищо.

Голямото предимство на този вариант е, че някои кабели могат да се закупят само за 5 евро, което го прави доста евтин.

Недостатъкът на адаптерите е, че децата може да не искат да ги използват, затова е важно да обясните на детето си последствията от слушането на високочестотни звуци.

4. По какво се различават детските слушалки от другите слушалки?

Може би все още не го осъзнавате, но всичко, което има детето ви, е предназначено специално за неговата възраст. Техните играчки и предмети са по-малки и имат много цветове.

4.1 Най-очевидната разлика е размерът

Децата се нуждаят от малки и регулируеми слушалки, за да не падат, когато ги поставят на главата или в ушите си. Въпреки че е добавен ограничител на звука, преживяването на детето не трябва да бъде негативно, а напротив - то трябва да се наслаждава на звука по безопасен и приятен начин.

4.2 Слушалките за деца трябва да имат ограничител на силата на звука.

Това, което трябва да разберете, е, че твърде дългото слушане на силна музика може да увреди безшумно слуха на всеки човек, като може да минат няколко години, преди да разберете, че детето ви има проблеми със слуха.

Експертите твърдят, че детето не бива да бъде излагано на 85 dB децибела повече от един час, но с напредването на възрастта тази стойност се увеличава, което позволява на възрастен да се наслаждава на 85 dB звук в продължение на 8 часа на ден. Проблемът възниква, когато на малки деца се дават всякакви слушалки, някои от които надвишават дори 85 dB.

Повечето детски слушалки трябва да имат инсталиран ограничител на силата на звука, важно е да проверите дали слушалките, които детето ви използва, имат ограничител, това е начин да се погрижите за тях и да ги предпазите.

4.3 Детските слушалки трябва да са 'здрави'.

Децата са способни много лесно да разглобяват, чупят, хапят и с една дума да унищожават хиляди предмети. Ето защо е необходимо да им се предоставят слушалки, които са предназначени за тях.

Важно е да го разглеждате като инвестиция, детските слушалки са издръжливи, което ви спестява необходимостта да купувате много слушалки за кратък период от време. Най-хубавото е, че има широк диапазон от цени, просто потърсете този, който отговаря на вашия бюджет.

4.4 Атрактивни цветове и дизайн.

Децата в къщата винаги заслужават най-доброто, затова трябва да изберете дизайн, подходящ за техния размер, има дори такива във формата на любимия им герой.

Ще получите много дизайни и цветове, предназначени за най-малките. Отделете време, за да изберете най-добрия.

5. Видове безжични слушалки

Сега е време да поговорим за безжичните слушалки, които са много популярни през последните години.

Слушалки 5.1 RF

Тези слушалки имат подобрено качество на звука и ви позволяват да се наслаждавате на звука без сериозни прекъсвания, като технологията им използва прости предварително подредени канали.

5.2 Bluetooth безжични слушалки

Тези слушалки в момента са много популярни, въпреки че качеството на звука е малко по-ниско от RF слушалките, много потребители ги предпочитат поради по-ниската им цена.

Един от недостатъците е, че връзката им може да бъде засегната, ако наблизо има Bluetooth устройства.

5.3 Многоканални слушалки

Този тип слушалки позволяват на потребителя да избира, променя или модифицира това, което слуша, без каквито и да било смущения.

6.Слушалки и деца: кое е безопасно?

Цялото детско оборудване използва слушалки, днешните деца не могат да останат далеч от технологиите, а само от най-безопасния начин за създаване на положителна връзка между техните дейности и здравето им.

6.1 Загуба на слуха

Проучване, публикувано в Съединените щати, показва, че всеки пети юноша има някаква степен на загуба на слуха. Резултатите не могат да посочат дали причините са свързани с неподходящо използване на силата на звука, но в доклада се цитира по-ранно проучване в Австралия, в което се обяснява, че 70 % от децата са изложени на риск от загуба на слуха поради високата сила на звука на устройствата им.

Загубата на слуха може да започне още в ранна възраст. Изследователи от детската болница в Бостън са установили, че подходящата сила на звука за деца не трябва да надвишава 60 dB, а максималната продължителност трябва да е един час.

6.2 Опазване на детските уши

Някои казват, че е по-добре да се предпазиш, отколкото да съжаляваш, затова следвайки тези думи, можете да вземете някои съвети за предпазване на ушите на най-малките.

Първото нещо, което трябва да направите, е да потърсите слушалки с ограничител на звука, които могат да се носят удобно от детето, да проверите дали прилягат плътно към ушите, да проверите сами максималната сила на звука, която могат да възпроизвеждат. Най-добрите слушалки за най-малките деца са тези под формата на наушници.

Ако устройството, което детето ви използва, има възможност за регулиране на силата на звука, не се колебайте да я използвате, но винаги проверявайте дали крайният звук е оптимален и приятен.

Не позволявайте на малчуганите си да прекарват повече от един час със слушалки, това е може би една от най-трудните задачи, но е необходимо да се установят правила, тъй като продължителната употреба на слушалки може да доведе и до увреждане.

Разговаряйте с децата си за последиците от продължителното слушане на силна музика.Вярвате или не, но ако говорите с децата си и им обясните как се получава загубата на слуха, те ще разберат. Това е може би един от най-важните уроци, които трябва да им дадете.