Слушалки с шумопотискане

mejores-auriculares-con-cancelación-de-ruido

Нито неспокойният дует на малчугана, нито шумът от движението или климатичната инсталация ви позволяват да слушате любимата си музика в пълно спокойствие. В такива случаи се чудите защо все още нямате чифт от най-добрите шумопотискащи слушалки. Ако сте изпаднали в тази дилема, вярвам, че ние с вас я споделяме напълно.

И ние не сме сами. В днешно време повече от хората използват тези звукопоглъщащи слушалки, тъй като те изолират шума и са подходящи за работа, учене и дори за сън. Очевидно е, че можете да слушате музика без смущения от околните звуци.

Удивителното е, че слушалките, за които говорим, са не само шумоизолирани, но и ви позволяват да слушате любимите си песни с по-ниска сила на звука. Разбира се, нищо не ви пречи! А това е добре за здравето на слуха ви. Какво мислите?

Да, когато преди известно време започнах да използвам шумоизолиращи слушалки, разбрах, че не мога да живея без тях. Ако и вие сте на същото мнение, ще ви дам няколко съвета как да изберете и купите най-подходящите.

Най-добри слушалки с шумопотискане

Кои са най-добрите слушалки с шумопотискане?

Тези аксесоари обикновено са предпочитани във вариант с лента за глава, с удобни чашки за уши, които покриват напълно ушите. Това е пасивният метод за изолация.

Активната част е снабдена с микрофони, които са монтирани в наушниците и които, анализирайки нивото на шума в заобикалящата ви среда, отразяват звуковите вълни и по този начин намаляват или елиминират външния звук.

От друга страна, те могат да бъдат кабелни или безжични, както намерите за добре, тъй като това няма да повлияе на блокирането на звука.

Важното е да се съчетае доброто качество на известна марка с достъпна цена. Трябва обаче да знаете, че пълната и цялостна функция за защита от шум ще ви струва няколко евро. Не очаквайте звукови чудеса на най-ниска цена.

Също така може да искате да знаете, че някои слушалки, за да осигурят по-голямо потискане на външния звук, жертват малко от собственото си качество на звука. За да обясним по-подробно, това означава, че при някои модели няма да чуете 100% качествена музика. Ето защо е важно да направите добър избор.

Знаейки цялата тази информация, е възможно да започнете да търсите и за да ви помогнем, ето тези предложения с 5-те най-добри слушалки с шумоподтискане, които се предлагат на пазара днес.

Ето и от най-добрите слушалки с шумоподтискане:

1. безжични слушалки с HD резолюция 4. 50 BTNC Sennheiser

Преносим и с интуитивно управление

41z87mOUi0L

КУПИ СЕГА

Ако се занимавате професионално или любителски с аудио, практически сте длъжни да имате за смесване музика, безжични устройства за слушане на известния лейбъл Sennheiser, които са разработени с бинаурална технология и набор от интуитивни контроли, така че да можете да управлявате всичко - от превключване на песни и обаждания до регулиране на силата на звука. Устройството е минималистично и осигурява голям комфорт на потребителите благодарение на възглавничките за уши с кожено покритие.

И накрая, що се отнася до активното шумопотисканеNoiseGard, мога да гарантирам, че то намалява смущенията в околната среда.

2. Fitfort

Леки и икономични

Когато се интересувате от незабавно противодействие на досадните шумови смущения в околната среда, но на по-умерена цена, можете да разгледате безжичните сгъваеми слушалки Fitfort с Bluetooth лента за глава, разгледайте затворените системи за слушане със слушалки Fitfort на Fitfort, които разполагат с NFC за бързо свързване със съвместими устройства като смартфони, таблети, лаптопи, iPod Touches и телевизори.

Друг акцент в този модел е лекият и удобен дизайн на 90°, който позволява ергономично прилягане към ушите. И накрая, той включва два 40-милиметрови драйвера за мощни баси и висококачествено възпроизвеждане на високите честоти.

3. Avantree

Идеален за често пътуващи

41jkDs6fQDL

КУПИ СЕГА

За тези от вас, които пътуват често, а самолетите и летищата са се превърнали в продължение на леглото ви, горещо ви препоръчвам да изберете Avantree

 

41daeCpkaAL

КУПИ СЕГА

За тези от вас, които пътуват често, а самолетите и летищата са се превърнали в продължение на леглото ви, Горещо ви препоръчвам да изберете Avantree,Bluetooth слушалки ANC031, които се отличават с ултралек дизайн от 180 г, способен да ви осигури безупречно музикално изживяване дори в най-шумните среди.

Други характеристики на тези циркумаурални слушалки включват сензорен контрол, калъф за носене , гаранционна карта и включен аудиокабел, който ви помага да избегнете изтощаването на батерията. (COWIN E7-ANC

С 30 часа време за възпроизвеждане

Любителите на музиката или пътуващите на дълги разстояния ще харесат този чифт слушалки, тъй като те предлагат 30 часа време за възпроизвеждане с едно зареждане в режим Bluetooth. Те са снабдени с батерия с капацитет 600 mAh за часове музика или тишина, за да се отпуснете и да заспите.

Технологията за активно потискане на шума намалява звука от пилотската кабина на самолет, градския трафик или шумния офис, за да можете да се концентрирате върху работата си.

Патентованите 40-милиметрови високоговорители с широка апертура осигуряват дълбок и точен бас. Те гарантират добро качество на звука и обработка на повикванията с микрофона си.

5. Mpow PAMPBH036AB-ESAE1-V

Висококачествен стерео звук

Те са наистина леки, за тези, които мразят теглото и предпочитат комфорта. Всъщност възглавничките на ушите им са много меки и напълно блокират ухото. Те предлагат чудесно потискане на шума и в същото време висококачествен стерео звук, дори за слушане на силни R&B баси.

Басовият звук е наистина добър и без изкривявания. Те имат 8 часа време за възпроизвеждане и могат да се използват със или без кабели. Дизайнът е много преносим и сгъваем, така че можете да ги носите във всяка чанта.

Сдвояването за Smart TV е много лесно и няма забавяне на звука в сравнение с видеото.

6. Bose QuietComfort 35

Перфектна изолация

31KrCB6ex6L

КУПИ СЕГА

Това е една от най-известните марки по отношение на потискането на шума, така че ако искате чифт за спане, те може да са най-подходящи. Звукът им е балансиран при всяко ниво на сила на звука и се управляват с приложение, наречено Bose Connect. Те включват Bluetooth и NFC сдвояване.

Те могат да се използват до 20 часа с едно зареждане и 40 часа в кабел. За приемане на повиквания те предлагат двоен микрофон, също с функция за премахване на шума, за да чувате ясно обаждащия се дори във ветровита среда.

Те пасват много удобно в ушите.

7. Sony MDR1000XB.CE7

Да слушам или да не слушам

auriculares-antiruido-300x200

КУПИ СЕГА

От съображения за безопасност този чифт слушалки включва режим за околен звук, така че да можете да чувате звуците около себе си във всеки един момент, без да се налага да ги изваждате от ушите си. Функцията Ambient Voice също работи, така че ако някой ви говори, можете да чуете какво казва, без да сваляте слушалките.

Тяхното намаляване на шума е безжично и цифрово с персонализирана оптимизация. Те се управляват от сензор за докосване, разположен на самите слушалки. Животът на батерията им е 20 часа. Те включват кабел, самолетен адаптер и твърд калъф, за да ги пренасяте, където пожелаете.

Важно е да запомните, че тези шумоизолиращи слушалки, поне моделите, които сме ви представили, могат действително да блокират звука и да не чувате нищо около вас. За да сте в безопасност, най-добре е да се намирате на места, където има други хора, които могат да ви предупредят за евентуални проблеми, за всеки случай.

Как работят слушалките с шумоподтискане?

Equipar-Magazine

Когато говорим за слушалки, трябва да знаете, че тези устройства не просто потискат околния шум с дебели възглавнички за уши или тежки наушници. Конструкцията им включва специална технология под формата на интегрални схеми, които противодействат на външния звук, като излъчват звукова вълна извън фазата; тази вибрация ефективно изолира всяко бръмчене или какофония, което води до по-ясен аудиоспектър дори при по-ниска сила на звука.

Кой е изобретил слушалките с шумопотискане?

Изобретяването на това устройство се приписва на американския електроинженер и звукорежисьор Амар Гопал Босе, който поради бенгалските си индуистки предци по бащина линия винаги се е интересувал от индийската философия.

Въпреки това качествата, с които ще остави следа, започват да се проявяват още на 13-годишна възраст, по време на Втората световна война, когато в търсене на нови доходи, за да издържа семейството си и да учи, той започва бизнес с няколко приятели, които поправят електрически уреди като домашни радиоприемници и модели на влакове.

Известно време по-късно той продължава да се занимава с научна дейност, като се дипломира като електроинженер и продължава да работи като професор и изследовател в областта на акустиката.

По-късно, около 1978 г., намирайки се в пилотската кабина на самолет, Босе е готов да слуша мелодии, но шумът от двигателя прониква през слушалките му, което му пречи да слуша добре, затова от този момент нататък той започва да записва на салфетка първоначалната концепция, която по-късно дава резултат.

Така изобретателската работа на този известен герой доведе до това той и неговата корпорация да бъдат пионери в изследването и разработването на технологии за шумопотискане.

Какво трябва да търсите в чифт слушалки с шумопотискане?

Понастоящем има много видове и марки слушалки, които попадат в категорията 'шумопотискане', но е важно да се отбележи, че не всички производители са еднакви. Следователно нивото на функциите, стилът, лекотата, технологията и качеството са фактори, които трябва да се вземат предвид при закупуването на чифт слушалки.

Активна и пасивна технология

Пасивното потискане на шума разчита до голяма степен на използването на звукопоглъщащи материали, като например пяна с висока плътност, която намалява количеството външен шум , който достига до ушите ви.

Активното потискане на шума не е ограничено от физическия дизайн и материалите, а разчита на допълнителни компоненти, като микрофон, електронна схема, вътрешен високоговорител и батерии.

Микрофонът е устройството, което улавя външния шум, а електронната му схема обработва вълните. Оттам през високоговорителя се изпраща противоположен сигнал, като нетният ефект е намаляване на нежелания звук в ушите ви.

Въпреки че и двете технологии имат една и съща цел, трябва да ви кажа, че активните устройства имат по-сложни и по-качествени електронни схеми, което в крайна сметка ще ви осигури по-добра производителност.

Шумопотискане срещу шумоизолация

Шумоизолацията и пасивното шумопотискане са основно едно и също нещо, тъй като конструкцията на устройствата блокира нежелания звук чрез абсорбиращите материали, използвани в тяхната конструкция.

От друга страна, активното шумопотискане не е еднакво за всички; наличието на допълнителен високоговорител може да генерира отрицателни вълни, което създава леко и неприятно усещане за натиск в ушите на някои хора. По същия начин някои потребители с чувствителност на слуховите органи могат да усетят леко съскане на фона на възпроизвежданата от тях музика, независимо дали тя е с ниска сила на звука или напълно изключена.

Традиционни кабелни и безжични Bluetooth слушалки

Повечето традиционни устройства имат познатия кабел , който се свързва с аудиосистемата. През последните години обаче технологията Bluetooth проправи пътя за безжични продукти за потискане на звука и въпреки че те обикновено са по-скъпи, станаха предпочитани от потребителите по целия свят.

Освен това, в случай на устройства с кабел, следва да се отбележи, че тези връзки могат да бъдат дефектни в зависимост от качеството на оборудването, към което са свързани.

Над ухото, в ухото срещу в ухото

Слушалките над ухото ще ви дадат най-добра производителност, тъй като ще покрият цялата външна част на слуховия орган и няма да окажат натиск върху ухото, което ги прави идеални за използване по време на дълги полети, за учене или на работа. Те обаче обикновено са скъпи.

Тези с възглавничка за ухо, покриваща ухото, почиват леко върху ушите, без да покриват цялото ухо, така че външният шум често се филтрира.

И накрая, има звукоизолиращи устройства. Те са най-компактните от трите модела, но поради размерите си не винаги осигуряват най-добрия звук. Възможно е те да са твърде тежки за ушните ви дупки, затова проверете ергономичността им, за да избегнете малтретирането на тази част от тялото си.

Накрая мога да ви кажа, че най-добрият избор винаги ще бъде според вашите предпочитания, комфорт, нужди и бюджет.

Слушалки срещу слушалки

Въпреки че и двете устройства имат аналогични характеристики, слушалките се различават от слушалките по това, че са по-универсални, тъй като можете да ги използвате като hifi слушалки, които ще ви позволят да получите достъп до редица устройства от последно поколение, като например: цифрови телевизори, Blue Rays, Ipads и др. В същото време ще можете да провеждате разговори, да слушате мелодии, да планирате успешни стратегии с приятелите си геймъри, без да сте ограничени от кабелите.

В крайна сметка обаче вие сте тези, които ще имат последната дума при избора между двете устройства.

Видове: модел за всяко ухо

Изборът на конкретен тип слушалки е много личен въпрос. На много слушатели им е удобно да използват устройства за поставяне, които се поставят в ушния канал, или такива, които се намират в периферията на ухото, докато други предпочитат устройства за поставяне над ухото; въпреки това размерът на устройствата за поставяне над ухото и смущенията, които могат да възникнат при носене на очила и обеци, могат да бъдат неблагоприятни.

Предвид това представям различните видове устройства по обяснителен начин. Затова проверете внимателно и изберете този, който най-добре отговаря на вашите изисквания.

Над ухото

Има два модела слухови апарати в тази категория, така наречените 'затворени', които се характеризират с уплътнени наушници, които поддържат целостта на звука, като предотвратяват проникването на нежелани звуци. Въпреки това, тъй като са херметически затворени, е възможно да не чувате външни звуци, като например звънец на вратата или телефон.

От друга страна, слушалките с отворен гръб имат отвори в чашките за уши, които са предназначени да придадат на звука по-ясно и по-естествено усещане. Освен това те позволяват възприемането на повече звук от външния свят. От друга страна, те могат да изпускат музика или звук от плейлистата ви, което може да е неприятно или дразнещо за някой наблизо.

Над ушите

Тези модели като цяло са по-леки от затворените слушалки , и за разлика от описанието на предишния модел, те се фокусират само върху ушите, а не покриват цялата област на главата. Смята се, че те са много по-удобни, като същевременно е по-малко вероятно да загряват ушите ви след дълги слушания.

Макар да е вярно, че при носенето им някои външни звуци обикновено се филтрират, това няма да е сериозно смущение. Някои от тях имат допълнителни предимства, тъй като могат да се сгъват за съхранение и се предлагат с чанти за носене.

В ухото

Те се намират в ушната кухина, извън ушната дупка, въпреки че някои от тях могат да се разпространят в самия ушен канал. Слушалките за уши често се предлагат със смартфони и преносими аудиоплейъри.

Моделите от типа 'вмъкване' се поставят в ушния канал, като често образуват уплътнение, което може да помогне за задържане на нежелания шум. Повечето от тях се предлагат с различни по размер накрайници на каналите, за да се гарантира сигурно прилягане.

Безжични

Тези безжични слушалки са често срещани и обикновено са съвместими с технологията Bluetooth . Те имат обхват до 30 фута, което им позволява да се свързват със смартфони, лаптопи, плейъри, като iPod, и дори с някои телевизори.

Те са ценени заради своята преносимост и взаимодействие с най-съвременното оборудване, но животът на батерията им е доста кратък.

Потискане на шумовото замърсяване

Много от тези устройства имат изолираща конструкция, която физически потиска шумовото замърсяване на околната среда, често наричана система за пасивно потискане на шума .

Тези устройства, захранвани с батерии, използват малки микрофони, за да наблюдават смущаващите честоти отвън, и след това произвеждат същите тези нефазови повторения, за да ги неутрализират.

Някои устройства работят с изключено шумопотискане, така че можете да ги използвате и при изтощени батерии, докато други работят само с включено шумопотискане.

Защо слушалките с шумопотискане са толкова добри?

Когато тези устройства улавят входящ звук, те създават вибрация с противоположна дължина на вълната, за да го неутрализират. В резултат на това не чувате нищо. Този процес е известен като технология за деструктивна интерференция или анулиране.

От математическа гледна точка двете вълни създават нулева сума и се отричат взаимно. Този процес е причината, поради която внезапните промени в силата на звука, като например клаксон на автомобил или просто някой, който ви крещи в ухото, могат да нарушат тишината.

Тази технология не може бързо да се адаптира към внезапни промени в силата на звука в движение, тъй като са ѝ необходими поне няколко секунди, за да се съобрази с дължината на вълната.

Какво трябва да търсят потребителите, когато купуват шумопотискащи слушалки?

Има редица характеристики, които трябва да вземете предвид при закупуването на тези продукти:

  • Комфортът и ергономичността на устройството са от първостепенно значение, тъй като прилягането става удобно и ви позволява да се наслаждавате на часове добро слушане без травми и дискомфорт.
  • За предпочитане е да избирате леки устройства, за да можете да ги носите по-дълго време, затова се уверете, че те прилягат добре на главата ви и че когато се движите, не се разместват.
  • За разлика от миналото, когато прагматизмът е бил по-важен от функционалността, днес разполагате с изключително усъвършенствано оборудване с внимателно оформен дизайн, готово да задоволи най-различни вкусове.
  • В допълнение към формата, качеството на материалите, използвани както за външните, така и за вътрешните компоненти, е много важно, тъй като то влияе не само върху комфорта, но и върху качеството на звука.
  • Всеки производител избира използването на определени материали, така че ви препоръчвам да проверите внимателно качествата и особеностите на компонентите, тъй като те ще придадат на устройството определен тембър и обхват.
  • Както вече посочих в предишните точки, има основно три вида слушалки - за ухо, за ухо и за ухо. Всеки от тях вече е обяснен, като са взети предвид техните предимства и недостатъци, а от вас зависи да направите правилния избор.
  • Ако сте решили да си купите слушалки с активно шумопотискане, трябва да сте наясно с нивото на зареждане на батерията. Почти всички тези устройства се захранват с батерии АА или ААА. Затова имайте предвид, че ако батериите не са на оптимално ниво, потискането на звука ще бъде неефективно, затова препоръчвам да носите резервни батерии.
  • Не на последно място е качеството. Ако сте почитател на системите за запис и възпроизвеждане на аудио, който се стреми да има звездно звуково изживяване, ви казвам, че трябва да избирате между чистотата на звука и потискането на околния шум.

Въпреки че има някои шумопотискащи слушалки, които осигуряват приличен звук, ще трябва да платите висока такса за тази привилегия.

Това обаче не означава, че качеството на звука е ужасно в повечето шумопотискащи слушалки, средностатистическият потребител дори няма да забележи разликата между чифт шумопотискащи слушалки и слушалки от висок клас, предназначени за аудиофили.

Предимства на слушалките с шумопотискане

Ако искате да се изолирате от заобикалящата ви среда и наистина да се потопите в

дълбините на звука, тогава няма да намерите по-добър продукт, който да ви помогне да го направите. Тези устройства работят по-добре от всеки друг продукт, който можете да намерите на пазара на техника.

Предимството им е, че са приятни за музиканти, звукорежисьори и аудиофили, така че ако искате да подобрите слушането си на качествено ниво, включете ги в списъка си с приоритети.

Какъв тип калъф е най-подходящ за слушалки с шумопотискане?

Когато купувате калъф за слушалки, трябва да вземете предвид три основни области: размер, характеристики и издръжливост.

Що се отнася до размера, ще ви е необходим калъф, който да осигурява сигурно прилягане на оборудването ви с малко или никакво допълнително пространство.

Що се отнася до характеристиките, важно е да търсите водоустойчив калъф с твърда външна част и мека вътрешна, за да бъде защитено устройството ви. Ако е възможно, би било добре да има допълнителни отделения за предмети като допълнителни батерии, които искате да носите със себе си.

И накрая, издръжливостта е ключов фактор при закупуването на покривало. За да определите издръжливостта на всяко покривало, проверете материалите, използвани при производството му, така че инвестицията ви да е дълготрайна.