слънцезащитни продукти за деца

protector-solar-para-niños

Лятото наближава все повече, а с него и пътуванията до плажа, басейна и насладата от разходките на открито, докато бягате от най-горещите температури, но за целта е необходимо да се погрижим за кожата си от вредните слънчеви лъчи.

За тази цел открих най-добрия слънцезащитен продукт за възрастни, който, без да е лепкав, осигурява на кожата ми необходимата грижа.

Най-добри слънцезащитни продукти за възрастни

Кой е най-добрият слънцезащитен продукт за възрастни?

Когато става въпрос за намиране на добър слънцезащитен продукт, първото нещо, което ще забележите, е неговата степен или защитен фактор, като се препоръчва той да бъде над 30 SPF.

След това ще откриете, че тези слънцезащитни продукти съществуват в различни форми, които могат да варират от спрей, стик и дори слънцезащитен крем, всичко това в зависимост от вида на приложението, което търсите.

Вземете предвид и други фактори, като например миризмата на слънцезащитния продукт, дали може да се използва за хора с чувствителна кожа или за акне и дали е водоустойчив.

Ето кои са най-добрите слънцезащитни продукти за възрастни :

1. Bella Aurora

41l5fh+sgNL

КУПИ СЕГА

Това е гел слънцезащитен крем , който ще ви спечели, ако търсите качествен и немазен, тъй като формулата му е разработена така, че да създаде лек слой върху кожата, който да се разтопи в нея, създавайки матово покритие и без да оставя лицето лъскаво.

Това, което най-много ми харесва в този слънцезащитен крем, е, че освен че блокира слънчевите лъчи и осигурява максимална хидратация, той е и анти-спот, така че ще бъде идеален за предотвратяване на появата на нови петна и намаляване на вече съществуващите.

2. слънцезащитен крем за възрастни La Roche-Posay Anthelios XL

41liLunUE8S

КУПИ СЕГА

От френската компания La Roche-Posay, този слънцезащитен крем се отличава със своето качество и способност да предпазва кожата от ултравиолетовите лъчи, тъй като е с формула, подходяща както за лицето, така и за останалата част от тялото, и е идеален за мазна кожа , тъй като не я оставя лепкава след нанасяне.

Може да се използва преди плуване, формулата му е устойчива на контакт с вода и пот, той е и хипоалергенен протектор, без мирис, който ще помогне на чувствителната кожа да бъде защитена, без да предизвиква алергични реакции.

3. Isdin Fusion Water слънцезащитен крем за възрастни

41R8vxoYBSS

КУПИ СЕГА

Това е слънцезащитен крем, който се препоръчва заради съотношението цена-качество, тъй като е по-евтин и осигурява ниво на защита SPF 50, което го прави идеален за ежедневна употреба.

Когато се нанася, не оставя мазен филм върху кожата, тъй като е на водна, а не на маслена основа, и има подмладяващи и антиоксидантни съставки, които се борят с времето и свободните радикали.

Той попива бързо в кожата, може да се използва по време на пътувания за плажа, на басейна и дори всеки път, когато излизате.

4. Garnier Delial Sensitive слънцезащитен крем за възрастни

41ZbuGwv4CL

КУПИ СЕГА

Тъй като Garnier е добре позната марка, когато става въпрос за лична хигиена, слънцезащитните продукти не биха могли да бъдат изключение, тъй като са известни с високото си качество.

Това е слънцезащитен продукт , специално предназначен за употреба върху лицето, без парфюми или силни аромати, които могат да раздразнят чувствителната кожа, с много лека текстура и без омазняване на лицето.

С витамин Е и глицерин този защитен продукт също така овлажнява кожата.

5. слънцезащитен крем за възрастни Nivea Sun Protege & Hidrata SPF 30

41JNrAHmQ5L

КУПИ СЕГА

Това е слънцезащитен крем от марката NIVEA , подходящ за всички типове кожа, който осигурява до 24 часа грижа за кожата ви, като я предпазва от ултравиолетовите лъчи.

Има гладка консистенция, не е мазен и не оставя петна по дрехите ви, което е идеално, ако търсите крем за ежедневна защита от слънчевите лъчи.

Слънцезащитният му фактор 30 SPF е идеален, ако искате да се грижите за кожата си, но и да придобиете хубав тен по най-безопасния начин.

6. слънцезащитен крем Hawaiian Tropic Silk за възрастни

41OJgneUejL

КУПИ СЕГА

Ако искате да си купите слънцезащитен крем, който помага да запазите кожата си хидратирана и е на достъпна цена, тогава този вариант може да е най-добрият за вас.

Това е крем със слънцезащитен фактор, който осигурява дълбока хидратация чрез лентички от естествен копринен протеин, които поддържат кожата ви много мека, дори след часове на слънце.

Освен това, ако сте почитатели на тропическите аромати, този слънцезащитен крем ще ви допадне, тъй като ухае страхотно.

7. слънцезащитен крем за възрастни на Omuci

protectores-solares-para-niños-300x178

КУПИ СЕГА

Стигнахме до най-евтиния в списъка, а може би и на пазара, това е екологичен слънцезащитен крем , тъй като има формула от напълно естествени съставки, в която са комбинирани различни масла и масла за овлажняване на кожата, като същевременно я предпазват от слънчевите лъчи.

Разстила се много лесно по цялата кожа, без да я оставя лепкава, мирише чудесно и има UV защита с SPF 30. Помага и при раздразнение и зачервяване, когато прекарвате часове на слънце.

Значението на слънцезащитните продукти за кожата

niños-en-la-playa-300x225

Използването на слънцезащитни продукти може да се подмине от много хора, които смятат, че те трябва да се нанасят само когато отиват на плажа или когато правят слънчеви бани, докато в действителност те трябва да се използват ежедневно и да се превърнат в съществена част от ежедневието ни.

Излагането на слънчева радиация без правилна защита може да бъде причинител на различни кожни проблеми, вариращи от изгаряния до различни видове рак, като в Испания се изчислява, че всяка година се откриват най-малко 74 000 случая на рак на кожата, причинени от излагане на слънце.

Можете да предотвратите това, като използвате добър крем с достатъчна spf слънцезащита, която създава слой върху кожата, който отклонява слънчевите лъчи и предотвратява прекомерното излагане.

Не забравяйте слънцезащитния си крем вкъщи и не го пазете до лятото, трябва да го използвате всеки път, когато излизате на слънце.

Каква е разликата между конвенционалните и натуралните слънцезащитни продукти?

Когато търсите слънцезащитен продукт, вероятно ще се натъкнете на различни варианти и етикети, на които се говори за биоразградими , химически и натурални слънцезащитни продукти, но вероятно ще се запитате каква е разликата между всички тях?

Е, естествените слънцезащитни продукти, както е посочено в наименованието им, се произвеждат от съставки с естествен произход , като минерали и витамини, които при контакт с кожата отразяват слънцето, вместо да позволяват на ултравиолетовите лъчи да проникнат, като по този начин създават защитен слой.

От друга страна, конвенционалните слънцезащитни продукти се състоят от съставки, предназначени да поглъщат слънчевите лъчи, като не позволяват те да бъдат абсорбирани от кожата.

Изборът между едното или другото ще зависи от това кое е най-добро за вас и вашето семейство, но трябва да имате предвид, че това са и слънцезащитни продукти за деца, така че всички ще бъдат добре защитени.

Какъв вид и ниво на SPF е най-добре да използвате?

Слънцезащитният фактор (SPF) е показател, който се използва за определяне на защитата, която продуктът осигурява срещу UVB лъчите. Ако слънцезащитният продукт има SPF 15, това означава, че той може да защити кожата и да предотврати слънчево изгаряне 15 пъти по-дълго от времето, необходимо на слънцето да предизвика слънчево изгаряне.

Например, ако на слънцето са необходими 20 минути, за да зачерви кожата ви, слънцезащитен крем SPF 15 ще ви предпази до 5 часа, но за да се гарантира резултат, трябва да се нанася отново на всеки няколко минути след плуване или изпотяване.

Слънцезащитните продукти могат да осигурят защита срещу UVA и UVB лъчите, но не забравяйте, че те няма да ви направят напълно защитени от слънцето, поради което трябва да ги придружавате с подходящо облекло, чадъри и шапки.

Кои са най-добрите слънцезащитни продукти?

Сред толкова много възможности, които могат да се намерят, когато става въпрос за слънцезащитни продукти, не е вредно да знаете какво винаги ще намерите в един висококачествен модел, така че нека започнем:

 • Защита срещу UVA и UVB лъчи

Когато на етикета на слънцезащитния продукт е посочен слънцезащитният фактор или SPF, това се отнася само за защитата, която той осигурява срещу UVB лъчите, но ако се нуждаете от дългосрочна защита и искате да предотвратите уврежданията, които UVA лъчите могат да причинят, трябва да изберете слънцезащитен продукт с широк спектър.

Дерматолозите и специалистите препоръчват нивото на SPF на слънцезащитния продукт да бъде по-високо от 30, тъй като при това ниво той е в състояние да предпази от 97% от UVB лъчите.

 • Гладка текстура и лесно нанасяне

Никой не иска слънцезащитен продукт, който е лепкав и труден за нанасяне. Поради тази причина се препоръчва той да има лека текстура и да се разпределя много лесно по цялата кожа, като може да има вариации според вида на избраната формула, независимо дали става въпрос за протектор за лице , протектор за тяло, крем или друго представяне.

Ако възнамерявате да използвате слънцезащитен продукт при плуване, е абсолютно необходимо той да е с формула, устойчива на контакт с вода, за да не се налага да го нанасяте няколко пъти и да губите повече продукт.

От друга страна, се препоръчва също така да е устойчив на пот, особено когато го използвате преди бягане или в много горещи дни.

Запознайте се с тези характеристики на слънцезащитните продукти за възрастни, преди да изберете

svg%3E

Вече знаете какво трябва да притежава един добър слънцезащитен продукт, но какви други неща трябва да знаете, преди да изберете най-подходящия?

За щастие, тук обясняваме всичко:

 • Могат ли да се вземат други мерки, за да се избегне прекомерното излагане на слънце?

Експертите по околна среда препоръчват освен използването на слънцезащитни продукти да се вземат и други мерки, за да се гарантира, че кожата ви е здрава и не е изложена прекалено на слънце.

Започнете с носенето на леки дрехи, които покриват цялата ви кожа. Избягването на продължителни дейности на слънце в часовете, когато слънцето е най-силно, а именно от 12:00 до 16:00 часа, също помага.

 • Използвате ли правилно слънцезащитни продукти?

Според различни проучвания, повечето хора не използват правилно слънцезащитни продукти, като винаги използват по-малко количество, отколкото е необходимо.

За да се покрие цялото тяло, трябва да се използва количеството, необходимо за напълване на чаша за шотове, а всички видове слънцезащитни продукти, независимо дали са естествени или химически, трябва да се нанасят отново на всеки два часа или веднага след излизане от водата, както и когато сте се изпотили прекомерно.

Правилното използване на слънцезащитните продукти е най-добрият начин да се гарантират отлични резултати.

 • Търсите ли естествен или химически слънцезащитен продукт?

Това е съмнението, което изпитват повечето хора, които търсят слънцезащитен продукт, без да знаят как да избират между химически модел и естествени слънцезащитни продукти.

Естествените слънцезащитни продукти са доста ефективни, тъй като отразяват слънчевите лъчи и предотвратяват контакта им с кожата, но могат да бъдат трудни за нанасяне и обикновено оставят кожата бяла.

От друга страна, химическите слънцезащитни продукти също помагат за предотвратяване на прекомерното излагане и се нанасят по-лесно, тъй като имат редица съединения и съставки, които помагат за по-лесното разпределяне на крема или продукта върху кожата.

Въпреки това трябва да имате предвид, че тези химически продукти са склонни да увреждат околната среда, когато влизат в контакт с корали и други морски видове, както и да представляват риск за здравето след продължителна употреба.

 • Нуждаете ли се от водоустойчив или устойчив на изпотяване протектор?
svg%3E

Ако става въпрос за протектор за ежедневна употреба, най-важен ще бъде комфортът, като водоустойчивите протектори обикновено са по-тежки.

От друга страна, има протектори, които са устойчиви на пот, което ги прави идеални за използване по време на тренировки на открито. Всеки от тях може да бъде химически или физически протектор.

Ако има нещо, което обичам в слънцезащитните продукти със спрей, то е колко лесно е да ги използвате, като просто напръскате върху кожата си и разнесете продукта с ръце. Но не трябва да забравяте, че те не са най-подходящи за нанасяне директно върху лицето и сте склонни да използвате повече продукт, тъй като смятате, че не използвате достатъчно.

 • Защитен продукт за лице или тяло?

Съществуват слънцезащитни продукти, предназначени специално за лицето, тъй като съдържат витамини и минерали, които овлажняват и предпазват. Ще намерите дори един или два оцветени щита за лице, те работят като сравнително лека основа за грим, която ще ви спести време при нанасянето на грима.

 • Какъв е вашият тип кожа?

Ако имате чувствителна, мазна или суха кожа, трябва да потърсите слънцезащитен продукт, който да е подходящ за нея, тъй като може да има формули, предназначени за всеки от тях.

Някои хора може да не понасят контакт с различни химически съставки, поради алергични или други причини, които дразнят кожата им, поради което е препоръчително да търсите слънцезащитен продукт без миризми или консерванти, както и да избирате по-естествени варианти.

SPF, UVA и UVB: Какво означават тези термини?

Това е, което ще видите най-често, когато търсите слънцезащитен продукт, това са термини, използвани за обозначаване на съществени фактори при избора на този продукт и затова е препоръчително да знаете какво представлява всеки от тях.

Диапазонът на SPF може да варира от 15 до 100, като последният има до 99% защита срещу UVB. Този термин се отнася само до защитата от UVB и няма нищо общо с UVA.

За да се постигне защита и срещу двете, е необходим широкоспектърен слънцезащитен продукт.

UVA лъчите са тези, които състаряват клетките на кожата и дори могат да увредят ДНК на клетките на кожата и се свързват с дългосрочни увреждания на кожата, като бръчки и петна, а също така могат да бъдат причина за различни видове рак на кожата.

От друга страна, UVB лъчите имат по-голяма енергия и могат директно да увредят кожните клетки, причинявайки изгаряния, а според проучванията са причина за повечето случаи на рак на кожата.

Как да изберем най-добрия слънцезащитен продукт?

[#Z]

За да не се провалите при избора на следващия си слънцезащитен продукт, е необходимо да разгледате различни характеристики:

Колкото по-свеж и по-нов е продуктът, толкова по-ефективен е той, затова трябва да погледнете датата на производство.

Винаги е препоръчително да се избират марки, които са известни с отличното си качество и, когато е възможно, са сертифицирани от федерации с високи стандарти.

 • Протекторът не трябва да съдържа опасни съставки:

Трябва да се пазите от съставки, които могат да предизвикат алергии или кожни реакции, като например оксибензон - ендокринен разрушител, който може да причини хормонални проблеми.

 • Крем вместо спрейове и пудри:

Кремообразните продукти винаги ще бъдат най-добрите ви съюзници, тъй като помагат за овлажняване и поддържане на кожната тъкан в добро здраве. При спрейовете и пудрите има по-голям обем на загубите на продукти и те може да не са толкова ефикасни, колкото крема.

 • Наличие на титан, диоксид или цинк:

Когато избирате слънцезащитен продукт, както вече знаете, е необходимо да се запознаете със списъка на съставките му и ако сред тях откриете някоя от трите споменати, не забравяйте, че те могат да бъдат вредни за кожата, а цинкът ще придаде блед вид на кожата.

Децата имат деликатна кожа, така че се нуждаят от подходящ слънцезащитен продукт, който не предизвиква алергии или дразнене. За тази цел има слънцезащитни продукти за възрастни, които могат да се използват от цялото семейство, както и други, които са предназначени само за малките деца у дома.

Ако при използването на новия слънцезащитен крем забележите, че кожата ви започва да сърби, значи е време да смените продукта с друг, който е подходящ.

 • Подходящ за кожа с акне

В този случай слънцезащитните продукти на водна основа ще бъдат най-добрите ви съюзници, тъй като не генерират допълнително омазняване, което може да запуши порите и да предизвика появата на още пъпки.

Не забравяйте да следите срока на годност на слънцезащитния крем, както и при другите продукти, трябва да знаете дали той е все още свеж и функционален.

Как да нанасям слънцезащитен крем?

Малко количество е достатъчно за покриване на откритата кожа, където геловете и кремовете обикновено се нанасят с капки върху дланите на ръцете и след това се разнасят по всички необходими зони.

Трябва да нанасяте продукта старателно до пълното му абсорбиране и да не забравяте да го нанасяте отново на всеки два часа.

Ако става въпрос за слънцезащитен спрей, трябва да го нанасяте напред-назад, като го движите по цялата площ на откритата кожа, докато я покриете напълно.

Специално внимание трябва да се обърне на нанасянето на слънцезащитния продукт върху лицето.

Разлика между слънцезащитните продукти за деца и възрастни

Слънцезащитните продукти за деца са подходящи за възрастни. В слънцезащитните продукти за деца или бебета можете да намерите по-меки формули, които се грижат за деликатната им кожа, например те не съдържат алкохол, за да се избегне изсушаване или дразнене на кожата, също така са по-устойчиви на вода благодарение на съставките си, така че не се налага да нанасяте крема непрекъснато.

Те могат да се ползват и от възрастни, въпреки че има различни начини да намерите тези кремове за възрастни, или като оцветен спрей, който ще действа като по-лека основа, или можете да ги намерите и под формата на гелове или масла , които обикновено имат по-малък SPF или SPF слънцезащита, така че трябва да сте по-бдителни за защитата на кожата си от UVA и UVB лъчите.

Важни съвети за предпазване от слънцето

 • Нанесете слънцезащитен крем 30 минути преди да излезете на слънце.
 • Слънцезащитният крем може да се използва под грима, а има дори оцветени фон дьо тени със слънцезащитен крем в състава си.
 • Препоръчва се носенето на памук, когато излизате навън, тъй като дрехите от този материал предпазват от слънцето.
 • Добре е да останете на закрито в часовете с най-високи нива на радиация.
 • Носенето на слънчеви очила, шапки и шапки ще ви предпази от слънчево изгаряне и прекомерно излагане на слънце. Не забравяйте, че превенцията никога не е излишна.

Действат ли добре слънцезащитните продукти?

Къде да купя слънцезащитен крем за възрастни?

Има много места, от които можете да си купите най-добрите слънцезащитни продукти или кремове, като това зависи от това дали обичате да пазарувате онлайн, или наистина предпочитате да отидете в магазин.

Можете да изберете аптеки, козметични магазини като Druni, Sephora и Douglas, както и големи супермаркети като Carrefour или Mercadona, въпреки че вероятно няма да имате толкова голямо разнообразие от марки или защитни фактори.

Едно от местата, където можете да откриете най-добрите водоустойчиви марки, е Amazon, където има голямо разнообразие от най-добрите модели до по-достъпни, но все пак ефективни марки.

Често задавани въпроси

☀️ Действа ли слънцезащитният крем за деца и за възрастни?

Да, разбира се, че можете да използвате слънцезащитни продукти за деца върху кожата си, тези кремове са нежни и без много химикали за чувствителна кожа, така че ще предпазят кожата ви правилно, дори понякога детските кремове са по-евтини от тези за възрастни, така че можете да спестите пари и все пак да предпазите кожата си от слънцето.

☀️ SPF 30 или SPF 50 кое е по-добро?

Винаги, когато числото е по-голямо, то ви осигурява по-голяма защита срещу вредните слънчеви лъчи, SPF 30 осигурява 97% защита, а SPF 50 - 98%. Най-високата защита е SPF 100 или SPF 100, която е в състояние да ви защити за по-дълго време и срещу 99% от UVA и UVB лъчите.

☀️ Добре ли е да се мажете със слънцезащитен крем всеки ден?

Да, препоръчително е. Всъщност всички трябва да намазваме кожата си със слънцезащитен крем с фактор поне SPF 15, тъй като по този начин избягваме зачервяването на кожата, изсушаването ѝ и дори се предпазваме от рак на кожата, един от най-разпространените видове рак в света, тъй като в огромната част от случаите той се причинява от продължително излагане на слънце без слънцезащитен крем.

☀️ Добре ли е да се използва слънцезащитен крем с фактор 50?

Ако имате много светла кожа, определено бих препоръчала винаги да използвате SPF 50, тъй като той осигурява по-добра и по-дълготрайна защита от вредните слънчеви лъчи. Ако имате по-тъмна кожа, препоръчвам ви да я предпазвате с SPF 15, но можете да използвате и слънцезащитни продукти с висок фактор 50.

Източници :

За слънцезащитните продукти - SkinCancerFoundation

Науката, която трябва да знаете, преди да си купите слънцезащитен продукт - culturacientifica.com

Рак на кожата: Испания има два пъти повече случаи днес, отколкото преди 30 години - redaccionmedica. com

Най-добрият слънцезащитен крем: запознайте се с възможностите за слънцезащита - Mayo Clinic

[#Z] patricia

Казвам се Патриция и съм момиче с многобройни хобита, като писането е едно от тези, които ми доставят най-голямо удоволствие. Създаването на съдържание се превърна в моя страст, чрез думи и текстове ще споделям с вас всички свои мнения, независимо дали анализирам продукти, за да изберете най-добрите, или ви давам практически съвети за ежедневието ви.