Смесител за мивка

mejor-grifo-para-fregadero

mejor-grifo-para-fregadero

Със сигурност сте преминали през модели, които твърдят, че са изработени от неръждаема стомана и всъщност завършват с потъмнели, корозирали и изглеждащи много зле за нула време. Вие, вие заслужавате най-добрия смесител за мивка.

Всички ние, които поради незнание или по други причини сме попадали на кранове с много лошо качество, знаем, че проблемите са многобройни. Например, инвестирането в модел, който не е много достъпен сигурен, че ще бъде лесен за инсталиране и ще ви спести разходите за водопроводчик, а няма да се окаже такъв, какъвто сме го мислили, също е една от основните грешки, които много от нас са допускали.

И, хайде, случва се също така да не знаете кой от тях е най-подходящ за вашата мивка и да се окаже, че имате няколко модела у дома без никаква употреба. Но точно както се случва всичко това, на пазара има голямо разнообразие от кранове, където със сигурност ще намерите това, което търсите.

 

Най-добри смесители за мивка

Кой е най-добрият смесител за мивка?

От висок чучур, нисък чучур, монтиран на стена или с въртящ се чучур, разнообразието може да бъде огромно. Но въпросът не е да изберете някоя от тях, а по-скоро да познавате характеристиките на пространството, където ще я поставите, и нуждите си. Ключово е да се съобразявате с това.

Сега предстои да видите петте най-евтини, разнообразни и висококачествени модела в моя сравнителен списък. Уверявам ви, че ако не изпускате от поглед това, което ви казах, ще изберете точния, който няма да ви разочарова.

Не ми вярвате? Погледнете и ми кажете как върви!

Ето и най-добрите смесители за мивка:

1. смесител за мивка Hansgrohe 14877000

Здрав и лесен за монтаж

316NnJTx2eL

КУПИ СЕГА

За класическа кухня, той има идеално елегантен външен вид и иновативна система QuickClean за лесно почистване. Той има вградена нормална водна струя и пръскачка , а начинът на монтаж е центриран и съвместим с повечето мивки. Бях очарован, защото, както и няколко други, той е издърпващ се, с функция за душ, а също така функционира като издърпващ се смесител за кухня.

2. кран за мивка 32454000 от Grohe Flair

Лесен и бърз монтаж

31mvB2ElxbL

КУПИ СЕГА

Хромираното покритие е наистина изключително и специално, тъй като гарантира, че вашият кран винаги ще изглежда блестящо. Той се почиства много лесно. Високата технология е използвана, за да ви осигури по-добро и по-удобно управление, което остава гладко дори след години употреба. Той е проектиран така, че да помага на планетата, като намалява потреблението на вода с до 50%, без да прави компромис с производителността.

3. Кухненски смесител Homelody XPJQR01#FBA

Устойчив на ръжда

51otUm74jaL

КУПИ СЕГА

За по-модерните има този модел, който съчетава хром с черно. Намерих го за много функционален заради двата изхода за вода, в допълнение към напълно въртящия се и гъвкав основен чучур. Тъй като е снабден с душ , той е по-мощен и ми помогна да премахна петна и мазнини за нула време.

4. Кухненски кран Auralum®

Дълготраен

41C3ZUtLXmL

КУПИ СЕГА

Той е с един лост и дизайнът му е наистина удобен и ви позволява да използвате много вода. Керамичният патрон осигурява дълга издръжливост на дръжката. Нейното хромирано покритие е наистина устойчиво, не се захабява и не се надрасква. Освен това смятам, че е изключително лесен за почистване и инсталиране, а марката предлага цялостна 3-годишна гаранция. Готино!

5. TAPCET кран за мивка KlsmoinES124

Красива и практична

31KgHba5qGL

КУПИ СЕГА

Висококачествените материали осигуряват дълъг експлоатационен живот. Не само че е гладка и елегантна, но е устойчива на корозия, мухъл и др. Той има два вида изводи за вода: душ и DC, което е идеално за по-ефективно ежедневно почистване. Можете да контролирате температурата на водата с една ръкохватка. Дългият маркуч е функционален, монтира се лесно !

 

Видове кухненски смесители

Да, освен смесителите с един лост и с две ръкохватки има и други модели, които ще разгледаме:

Смесители с един лост

Те се наричат смесители с един лост, защото имат само една ръкохватка. Затова е по-лесен за използване и инсталиране, а също така заема по-малко място от други модели. Ако се спрете на него, трябва да проверите разстоянието до гърба, тъй като въртенето на дръжката може да удари всичко, което се намира зад него.

Смесители с две ръкохватки

Готиното на наличието на две ръкохватки се състои в това, че те позволяват много по-персонализирани настройки на температурата чрез традиционната конфигурация, при която ръкохватките за топла и студена вода са отделно в лявата и дясната част на смесителя. Инсталирането му обаче може да е трудно.

Кранчета с издърпване

Препоръчва се за големи мивки. Тя има изтеглящ се чучур от главата, което е доста удобно за миене на зеленчуци или за самата мивка.

Кранчета със свободни ръце

Предлага голямо удобство, тъй като има прост активатор, който може да бъде отдолу или отзад, но е най-добре да е отпред на крана, за да се намира лесно.

Кранчета за саксии

Сигурен съм, че името им ви дава представа за какво става дума. На първо място, те са доста разпространени в кухните на ресторантите, тъй като улесняват пълненето на голяма тенджера директно от котлона. Съществуват обаче и по-малки модели за дома.

Барове за кранчета

Този модел може да се свърже директно към диспенсър за разтворима вода и е идеален за вторични или по-малки от обичайните мивки. Обикновено те се предлагат в стилове, които съответстват на основния смесител.

Как да направим добър избор на смесител за кухня

Всички искаме да купим най-доброто. Давам ви тези съвети, които със сигурност ще ви помогнат да направите най-добрия избор за вашия смесител за кухня.

Започнете с мивката

Това ще ви помогне да определите колко отвора за монтиране на смесителя има тя. При всички нови смесители се посочва колко монтажни отвора са необходими за инсталиране. Предлагат се версии с 1, 2, 3 и 4 отвора.

Също така е важно да знаете къде са разположени тези отвори, защото не винаги са в центъра. Ако те са в ъглите, чучурът на крана трябва да е достатъчно дълъг, за да достигне до противоположния чучур. Друго решение на този проблем е високият чучур с падаща дюза.

Проверете водопроводите

Трябва да изберете кран, който е съвместим с водопроводите в дома ви. Най-добрият начин да направите това е да погледнете под мивката и да обърнете внимание на размера на съществуващия водопровод и спирателните клапани, за да направите чудесен избор на смесител. Добре е да подмените спирателните вентили при инсталирането на нов смесител.

Познайте покритието

Това не е само естетически въпрос, а наистина важен, особено при подмяна на водопроводна инсталация. Като цяло. Създаването на тази хармония ще ви помогне много при вземането на окончателно решение. В този случай е препоръчително да се вземе предвид, че кранът трябва да съответства на покритието на арматурата, включително и на филтъра за мивка .

Функционалност

Всички те са много различни, но могат да предлагат много други неща, като например LED светлини, сензори или възможност за преместване на чучура на цели 360 градуса. И, разбира се, пръскачките, които вече са интегрирани в повечето от тях, които могат да включват и удължител на пръчката.

Строителство

Това е свързано с експлоатационния срок на вашия кран. Например доброто качество на чучура ще намали вероятността от течове. Също така трябва да знаете, че повечето производители използват метал за изработката на корпуса, докато други използват пластмаса.

Допълнителни функции, които да разгледате

Мислехте, че това е всичко? За да направите правилния избор, трябва да се вгледате внимателно.

  • Подготвителен кран: Те са за по-лесно придвижване, обикновено са по-малки и се монтират отделно.
  • Пълнители на съдове и стенни: Тъй като често се намират над или до готварската печка, те са отлични за пренасяне на съдове или контейнери директно от печката.
  • Филтриращи смесители: Тяхното предназначение е да осигуряват студена, филтрирана вода за пиене, обикновено са разположени отстрани на главния смесител.
  • Дозатори за сапун и лосион: Ако разполагате с едноотворно кранче и са ви останали няколко отвора за монтаж, можете да ги използвате, като монтирате тези практични дозатори за сапун и лосион.