спален комплект

funda-para-edredón

Студеното време идва или променливият климат на ниски температури в някои нощи и не толкова много в други, в този случай традиционният лист и одеяло няма да са достатъчни, за да се чувствате топло и наистина топло в леглото си, така че ще се нуждаете от най-добрата завивка, която можете да получите на пазара.

Можете да ги получите от различни видове материи: някои са лен, сатен, както и други популярни материи. И в различни дизайни, едноцветни, звезди, градски и флорални.

Освен това те имат различни размери и брой нишки, така че най-важното е да вземете предвид средните температури, с които ще се сблъскате, за да купите продукт, който няма да ви накара да изстинете неприятно или да ви задуши от топлина.

Най-добрите завивки

Коя е най-добрата завивка?

Преди да купите , трябва да направите тест на количеството налични оферти, техните качества и характеристики, да направите сравнения между тях и да изберете тази, която най-добре отговаря на нуждите ви и е най-евтина за вас.

Ето и най-добрите завивки:

1. Покривка за завивка Douceur D'Intérieur

100% памук красива и цветна

51vkyzsLtVL

КУПИ СЕГА

С закопчаване с преса и плат с 42 нишки 100% памук , тази покривка за завивка е с размери 2,4 x 2 метра, идеална за легла за двама души.

Може да се пере в пералня при температура 40°C, без да губи ярките си цветове, и е лесно да се напълни и разпръсне пълнежът по цялата завивка.

Тези, които вече са си ги купили, казват, че тяхната текстура не е за всички вкусове, а по-взискателните предпочитат такива с по-голяма мекота от тази, която предлага този модел.

Цената му съответства на качеството и характеристиките му, можете да го получите само за двойно легло и в червени тонове с оранжево, сиво и черно.

Пакетът включва две калъфки за възглавници с размери 65 x 65 сантиметра.

2. завивка Catherine Lansfield

Привлекателна за окото и лесна за поддържане

51KgC8+RJKL

КУПИ СЕГА

Изработена от 42% полиестер и 52% памук, тази многоцветна завивка с градски дизайн е идеалният продукт за поддържане на топлината при високи температури.

Предлага се във варианти за различни размери, от единичен до кралски размер , и включва калъфки за възглавници с размери 50 x 75 см.

Това е обратим продукт, лесен за поддръжка и издръжлив, който се затваря с пластмасови куки.

Той е достъпен и потребителите му казват, че изглежда добре със семпли декорации, но препоръчват винаги да се купува по-голям размер от този на легло, защото точните размери обикновено са малки.

3. комплект от завивка и калъфка за възглавница Just Contempo

Артистична смес от памук и полиестер

51EvOyVjOHL

КУПИ СЕГА

С флоралния си дизайн на пеперуда и цветния си пачуърк модел тази завивка е идеална за дами и тийнейджъри с изцяло женствена спалня.

Лесен за пране, може да се пере в пералня с инструкции за грижа при максимална температура 40°C, двустранен е и има закопчалка с кука и око.

Предлага се в единични, двойни и кралски размери легла и модели се предлагат в няколко броя. Ако е единична, се предлага с една калъфка за възглавница, а ако е по-голяма, се предлага с две калъфки за възглавници.

Моделът от микрофибър (52% полиестер - 48% памук), на марката Just Contempo е икономичен и можете да го получите в розово и бяло или синьо и бяло.

4. Комплект завивки Pieridae

Мека и двустранна

51F63LigtBL

КУПИ СЕГА

Продуктът на производителя Pieridae е най-евтиният от нашата селекция, двустранен е, изработен е от полипамук, лесно се пере и дори може да се постави в сушилнята, без никакъв риск.

Тя е мека на допир, има луксозен дизайн с начупени ивици и се предлага с калъфка за възглавница в зависимост от размера на леглото. Ако е единично легло, то се предлага с една калъфка, а ако е по-голямо - с две калъфки, като във всички случаи размерите са 48×74.

Според тези, които вече са си го купили, той е с много добро качество за цената си, затваря се с пресови шипове и може да се купи в червен и син вариант.

5. комплект завивки DE CAMA

Достъпни и многоцветни

610qyWZ9ETL

КУПИ СЕГА

Проектиран в зашеметяващ ориенталски стил, комплектът завивки на производителя De Cama се предлага в многоцветна версия, в двоен, двоен и единичен модел.

Предлага се без пълнеж, има ниска цена и е изработен от 48% памук и 52% полиестер, което го прави идеален материал за страдащите от алергии.

Тя е лесна за поддържане и се грижи лесно за всяка стая и й придава класа. В зависимост от размера се предлага с калъфка за възглавница.

Тези, които вече са го закупили, са на мнение , че това е продукт, който отговаря на очакванията, но препоръчват да се закупи по-голям размер, ако не обичат да спят със стегната завивка.

Какво представлява завивката?

funda-para-edredón

Този термин понякога се бърка с термина 'пухена завивка' и понякога се използва като синоним, но не се заблуждавайте. От техническа гледна точка пухената завивка е покривало за легло, което е зашито, обикновено е шарено или цветно и не се нуждае от отделен калъф.

Въпреки това калъфката за завивка, известна също като калъфка за одеяло, е калъфка за завивка, която покрива пълнежа на завивката и се предлага отделно от нея, за да се улесни поддръжката ѝ и да се променя дизайнът.

Видове завивки

В типологията на завивките можем да открием три различни варианта, които се адаптират към различните вкусове и нужди

С волани: Това се състои от няколко части. Първоначално има предна част, в която пълнежът се поставя върху леглото, а след това има странични панели, които нямат пълнеж и висят под ъгъл от 90 градуса. Те са подобни на завивките с носни кърпички, но завивката има пълнеж, който запазва топлината през най-студените нощи

Conforter: Това е традиционната завивка, съставена от едно парче, което съдържа вградения пълнеж, приляга в долните ъгли на леглото и е снабдено с панел с копчета, който съединява страните в долната част с частта, която виси от основата на леглото.

Регулируеми: Обикновено те се използват за детски стаи и за безпроблемно съхранение на леглата тип 'багажник'. Те се прибират под матрака подобно на чаршаф, което позволява лесно съхранение.

Как да купя най-добрата завивка?

Олекотените завивки имат своя чар, защото предлагат някои характеристики, които са предимство пред традиционните завивки, а именно:

Размер на чаршафа: Подобно на традиционните чаршафи, завивките се предлагат в стандартни размери, като например единичен, двоен, двоен, кралски или кралски размер.

Лесен за миене: Основното предимство е, че покритието може лесно да се сваля и пере, което е голямо предимство при почистването за хора с домашни любимци и/или деца.

Затваряне: Обикновено имат отвор от едната страна, в който се поставя пълнежът. Начинът на закопчаване е разнообразен: някои от тях се предлагат със скрити ципове , копчета или фланци, а някои дори са оставени отворени.

Какъв е броят на памучните нишки?

Това се отнася до броя на нишките; колкото по-висок е броят на нишките, толкова по-мека, луксозна и деликатна е дрехата. Що се отнася до памука обаче, чаршафните смеси се предлагат с различен брой нишки (TC), а дебелината на нишката не зависи от броя на нишките и следователно теглото е това, което определя качеството, като по-тънките нишки са по-леки от по-дебелите.

При тегло между 160 и 200 грама броят на нишките обикновено не е по-висок от 200 TC, което осигурява дълготрайност при многократно пране. Листовете от 200 и 250 TC обикновено са много разпространени в търговската мрежа.

В страни като САЩ стандартът за етикетиране не надхвърля 300 TC, но в Европа можете да намерите продукти от 750 до 1000TC, където техниките, използвани за увеличаване на броя на нишките, подобряват усещането за продукта.

100% памучни чаршафи

Чаршафите от 100% памук традиционно са най-популярни, те са дишащи и омекват с течение на времето и се предлагат в разновидности като сатен или скъпите чаршафи от египетски памук. Обикновените чаршафи се протриват с времето и се мачкат, ако не се гладят.

- Пениран памук: Това е резултат от производствен метод, наречен пениране, с по-здрави влакна от обикновения памук. Обикновено е по-мек и по-здрав, стана по-популярен и е малко по-скъп.

- Плетено памучно жарсе: Това е плетена памучна тъкан, а не тъкана, която осигурява по-голяма мекота, често сравнима с мекотата на фланелите, откъдето идва и името. Те са по-скъпи от обикновените памучни чаршафи, въпреки че са от 100% памук с около 300 TC. Те са дишащи и могат да се използват удобно през цялата година.

- Махмутов памук: Използва се за хавлии и кърпи за ръце, тъй като е 100% памук и е много абсорбиращ, не се използва често за чаршафи. Хавлиеният памук се характеризира като вид тъкан, с ненарязани бримки от едната страна на материала.

- Сатенени чаршафи: Това са памучни чаршафи с различен състав на влакната, по-луксозни от традиционните, имат характерна мекота и блясък и са най-подходящи за хора с алергии, обикновено са по-евтини за производство от коприната, въпреки че евтините модели са склонни да губят блясъка си с течение на времето. По-скъпите са много издръжливи и запазват блясъка си.

Истината за египетския памук

Въпреки че името им сякаш показва, че идват от тази страна, памучните плантации, от които се произвеждат тези листове, се намират в много части на света.

Така нареченият египетски памук е известен с лукса и мекотата си, често изглежда набръчкан и е по-скъп от сатена. Чаршафите, изработени от този материал, са плътни и стават по-меки с възрастта и прането. Ако решите да си купите такъв памук, уверете се, че на етикета пише 100% памук, в противен случай може да е смес от египетски памук с други влакна.

Какво е микрофибър?

Това е дишаща смес от памук и полиестер, която е въведена на пазара доста успешно, тъй като е мека и не се мачка, в допълнение към ниската си цена.

- Чаршафи от микрофибър срещу чаршафи от египетски памук: Това е въпрос на предпочитание и инвестиция. Тъй като е синтетичен, микрофибърът често е предпочитан от хората, страдащи от алергии, като цяло е издръжлив, лесен за пране, по-лек от памука, дишащ, луксозен и мек, съхне бързо и е по-евтин от египетския памук, но все пак е по-слабо издръжлив от египетския памук и с течение на времето има склонност към образуване на бучки и размиване.

Какво е перкал?

Това е плоскотъкан плат и може да бъде 100% памук или смес с други влакна. Всеки продукт, изработен от тази тъкан, има поне 200 TC нишки. Това е особен избор сред тези, които харесват този тип спално бельо

Полезни съвети за купувачи

  • Оразмеряването на завивките може да бъде трудно. Прочетете етикетите и опитайте върху леглото си, за да се уверите, че е най-подходящ.
  • Някои използват няколко вида плат - един за горната част, друг за капака. Трябва да сте сигурни, че знаете тези подробности, защото долната тъкан е тази, която ще бъде в контакт с кожата ви, и в този случай тя трябва да бъде мека и дишаща. Някои хора например предпочитат кадифе, но други го намират за твърде топло.
  • Ако страдате от алергии, вземете хипоалергенен продукт.
  • Имайте предвид, че капаците обикновено се продават отделно от пълнежа.
  • Използвайте успокояващи тонове. Психолозите препоръчват зеленото и синьото за усещане за спокойствие. Белият цвят също никога не се проваля, така че също е добър избор, където и да отидете.