Спален чувал

sacos-para-dormir-para-niños

Спането на открито може да бъде предизвикателство, особено за едно малко дете, затова детето ви се нуждае от най-добрия спален чувал за деца за следващото си туристическо приключение или семейна почивка на къмпинг. Сбогом на чувалите, които са твърде тежки и не го топлят!

Най-добри спални чували за деца

Кой е най-добрият спален чувал за деца?

За да спи като бебе , независимо къде се намира, детето ви се нуждае от най-добрия спален чувал, направен за неговото удобство, но и за неговата безопасност. Като майка разбирам колко е важно за вас благосъстоянието на вашето малко дете и затова направих още една стъпка напред и пресях стотици възможности, за да подбера най-добрите в следното сравнение .

Ето най-добрите спални чували за деца:

1. Детски спален чувал Husky Kids Magic

Регулируем размер

31TMapTje6L

КУПИ СЕГА

Този детски спален чувал тип 'мумия' е идеален за къмпингуване или спане на открито, тъй като покрива по-голямата част от тялото на малчуганите, като същевременно е достатъчно подплатен , за да им осигури комфорт и изолация, за да им е топло дори при -12°C.

2. Sorgenfresser Polli Skandika

Има голям преден джоб

4137neElPCL

КУПИ СЕГА

Предлага се в голямо разнообразие от цветове и модели, идеален за всички деца. Подплатата е от полиестер, а пълнежът е от 300 г/м² микрофибър, идеален да издържа на температура от -12°C, така че може да е подходящ за среща с децата, но и за къмпинг на открито.

3. Mountain Warehouse Apex Mini

Изолация от кухи влакна

Цветната щампа е наистина подходяща за деца и е идеална за използване на открито от късна пролет до есен, както и целогодишно на закрито. Той е лек и компактен, така че е лесен за съхранение, Покритието му е изработено от полиестер.

4. Maui Regatta

С вътрешен джоб

411R66YV6lL

КУПИ СЕГА

Няма нищо по-меко на допир от подплатата на тази прекрасна чанта, а става дума за правоъгълен модел, в който пълнежът е равномерно разпределен, така че цялото тяло да е защитено и удобно, а двупосочният му цип позволява отваряне отгоре или отдолу.

5. KidsSleepline 300 Highlander

Полиестер

31OVdJce8YL

КУПИ СЕГА

Тежи само 671 г, така че е лек за пренасяне. Този модел с качулка в стил 'мумия' е идеален както за навън, така и за на закрито, защото покрива главата и врата, за да бъде на вашето малко дете приятно и топло, а яркият му цвят му придава жизнерадостна нотка и го прави доста разпознаваем сред другите чанти.

Как да изберем най-добрия спален чувал за деца?

saco-de-dormir-para-niños

Дойде време да потърсите идеалния спътник за спане на децата си по време на приключение, а за да намерите правилния, трябва да погледнете отвъд очевидното, като например тези подробности:

Растеж

Това не е ежедневна покупка, това е голяма инвестиция, която трябва да си заслужава всяка стотинка, така че би било жалко да вземете добър спален чувал за детето си и да го изгубите след няколко месеца поради ускорения му растеж.

Не можем да ги спрем да растат, а и не искаме, затова трябва да намерите начин да заобиколите тоста. Добра идея е да разменяте чанти между децата си или между децата на приятелите си, например.

Но можете да купите и два различни размера, които не са твърде близки до настоящия размер на детето ви, като идеята е тези два размера чанти да го придружават през целия му растеж. Идеалният размер на чантата е идеален, но това е вариант за намаляване на разходите.

Стилове на спалните чували

Има основно два стила на детски спални чували, от които да избирате, и това зависи основно от начина на използване.

Квадратни спални чували:

Когато става дума за събиране в къщите на приятели или братовчеди, този модел, който любопитно реже в правоъгълни форми, е истински хит. Няма възможност за затваряне на врата или торса в горната част и няма защита на главата или топлина. Той се компресира напълно, така че съхранението е лесно. Той е по-лесен за използване и по-евтин .

Спални чували за мумии:

Изрязани по формата на тялото, така че да го покриват изцяло, с изключение на лицето. Този модел е идеален за къмпинг, туризъм, трекинг и всякакви други приключения в планините, накратко, на открито.

Избор на подходящи изолационни материали

Нека открием разликите между тях, за да направим по-добър избор:

Памук:

Тази изолация е доста достъпна, но се представя зле, когато е мокра, и е доста тежка и обемиста. Тя не изисква много грижи, но в случай на среща с приятели това може да бъде добър материал.

Синтетична изолация:

Може да бъде изработена от различни материали и е по-евтина в сравнение с пуха. Той запазва по-голямата част от изолационната си стойност, когато е мокър, и затова е подходящ за употреба на закрито и на открито.

Изолация от пух:

Тя е свръхлека, по-компресивна и по-ефективна от всеки друг вид. Но когато пухеният спален чувал се намокри, той става практически безполезен, което може да доведе до опасни ситуации на хипотермия.

Температурен клас

Макар че това е един от основните въпроси при търсенето на спален чувал за възрастни, при детските модели обикновено не е толкова важно, тъй като те често се използват на пода в хола на приятелите им и рядко се използват в екстремни ситуации на открито.

Разбира се, ако от друга страна искате да купите модел, за да може детето ви да се защити при къмпингуване през зимата или в екстремни ситуации, това излиза на преден план.

И когато говорим за надеждни марки и производители, можем да се доверим на техните температурни класове, което не е така при по-малко надеждните модели, тъй като няма реален промишлен стандарт, който да определя как се измерват и тестват температурните класове. Всеки производител ги произвежда по различен начин и е в негов интерес да надценява собствените си чанти, за да изглеждат по-добре.

Един от начините да разберете колко топла ще ви е необходима, е да потърсите средната ниска температура в района, където обикновено къмпингувате, и в сезона, в който обикновено ходите, и да изберете модел, с който можете да преживеете дори една нощ с историческия минимум на мястото. Вземете предвид и факта, че ще носите специално облекло.

Какво да очаквате от най-добрите спални чували за деца?

За да сте сигурни, че ще получите най-доброто, не пропускайте нито едно от тези неща:

Възможности за цип

Това дава възможност на детето да се покрие правилно, когато нощта стане студена. Но също така е идеален за търсене на стратегическа вентилация в горещи нощи.

Ръбовете

Наличието на ръбове е елемент на безопасност, който кара детето да полага съзнателни усилия, за да се измъкне от него.

Маншети

Може да е трудно да се облегне главата на спалния чувал, но маншетите правят това съвсем различно и по-удобно, а лицето на детето ще бъде обгърнато от мекотата на материята.

Възглавници и други аксесоари

Няколко аксесоара в спалния чувал могат да имат значение, например възглавницата може да подобри комфорта и почивката.

Материал

Не само когато става въпрос за изолация, но и всички материали на чантата заедно играят важна роля. Например памукът осигурява по-голям комфорт и улеснява проветряването при затопляне. Докато полиестерът е добър избор за студено време. А комбинацията от двете е невероятна.

Колко често трябва да сменяте спалния чувал на детето си?

Това е едно от най-често срещаните съмнения сред новите купувачи и дори в групата на потребителите, защото, макар да е вярно, че природата често сама ни подсказва кога е време да сменим чантата, защото тя просто е надраснала нашите деца, истината е, че има и други случаи, когато знаците може да не са толкова ясни.

Но те все още са видими, просто трябва да им обърнете внимание. Търсете значително износване на спалния чувал на детето си - говорим за разхлабени деца, износени ципове или износена материя, и това са само някои от тях. Именно натрупването им определено влошава качеството на чантата и е очевиден знак, че времето ѝ за употреба е към своя край.

Детето ви спи на закрито или на открито?

Има много неща, за които не трябва да се притеснявате, когато става въпрос за спален чувал на закрито, което прави всичко много по-лесно при избора. Стига да е удобна и да осигурява топлина за комфортен сън, тя е подходяща. Но ако детето ви е любител на приключенията, трябва да търсите чанта, която да задържа по-малко въздух, за да го държи топло, но все пак да е лека, и да обърнете внимание на температурния клас.

Други фактори, които трябва да вземете предвид

Това са детайли, които се разглеждат много в двоен спален чувал, за възрастни, но не винаги в детските модели. И, хайде, ако детето ви също ще се възползва максимално от него, тогава трябва да разгледате и тези неща в спален чувал за деца на 3 години, на 5 години и до на 10 години.

Различните марки

Има големи, надеждни и препоръчани марки , към които можем да се обърнем на първо място, но не трябва да забравяме, че има и други по-малки, но качествени марки , които предлагат допълнителен плюс, например детски анимационни дизайни.

Полезни съвети

  • Якето е по-топло не защото е тежко.
  • Синтетичните материали са по-подходящи за влажно време, тъй като запазват изолацията си. Пухът може да бъде опасен, когато е мокър.
  • Почистването на чантата за носене е също толкова важно, колкото и почистването на самата чанта. Бактериите и алергените също полепват по тези торбички.
  • Когато се съхраняват, те трябва да са напълно сухи, в противен случай могат да се задържат неприятни миризми, които е почти невъзможно да бъдат отстранени.
  • Удобството и изолацията на детските чанти често са толкова добри, че много възрастни с нисък ръст ги използват.

Справяне с трудна чанта за носене

Това, че един спален чувал е най-добрият на пазара , не означава, че чантата за носене е най-неприятното нещо за носене. В този случай закупуването на алтернативна чанта може да бъде най-добрият вариант за вашите деца и дори може да ви помогне да й придадете личен и дори забавен характер.

Често задавани въпроси

Тъй като знаем, че това са най-често срещаните съмнения, ще отговорим на всички тях, за да не останете в неведение.

Може ли няколко деца да използват един и същи спален чувал?

Не съвсем, всеки е за индивидуална употреба. За възрастните има изключително големи варианти или модели, които могат да се съединят, за да работят за повече от един човек.

Колко често трябва да се почистват?

Обикновено те не се използват в контролирана среда, така че са в контакт със стотици бактерии и външни агенти. Например, ако децата имат алергии, ако имат спален чувал, който никога не е почистван от полени, те ще бъдат доста раздразнителни. Те трябва да се почистват след всяко пътуване или използване.

Съществуват ли рискове за здравето от материалите, използвани в детските спални чували?

Повечето от материалите са същите като тези, които се намират в моделите за възрастни. Така че по принцип няма нищо прекалено екстравагантно, което би могло да навреди.