Спирализатор

Espiralizador-de-verduras

Най-добрият спирализатор е задължителен уред в кухнята на всеки, който обича салати и вегетариански ястия, или просто на всеки, който е решил да започне по-здравословен хранителен режим.

Спираловидният резак е японско изобретение, предназначено за получаване на тънки ленти от зеленчуци чрез процес, подобен на работата на острилка за моливи, при който трябва само да поставите зеленчука, а острото острие ще го остриже, докато го въртите, образувайки тънки и дълги парчета, които ще направят приготвените от вас ястия по-привлекателни.

Най-класическите имат структура, която държи зеленчука хоризонтално за краищата му, и метален пръстен, който се плъзга около него, но механизмът не позволява да се отреже центърът на храната, което оставя някои отпадъци, особено при по-тънките зеленчуци, но въпреки това това е устройство, което с течение на времето е било приложено, за да върши своята работа.

Скоро след това конструкцията се развива и се появяват вертикални спирализатори, които са най-добрият вариант, тъй като зеленчукът се държи отгоре и отдолу, има по-малък риск да падне, а натискът на острието е по-силен и се спуска естествено надолу по парчето, а най-хубавото е, че освен че е по-бързо, няма загуба на храна дори при най-малките зеленчуци.

Подобно на кухненската мандолина, която лесно смила, реже и обработва зеленчуци, спирализаторът представлява друга възможност, но вече с различни стилове на рязане, с която ще можете да замените традиционните тестени изделия с юфка от зеленчуци и да приготвите забавни ястия за децата си.

Също така, знаейки всичко, което можете да правите с този инструмент, най-вероятно ще го използвате непрекъснато, така че ще ви е необходима качествена част, с която да можете да работите бързо и ефективно, и за да разберете кой от тях отговаря на тези характеристики, анализирахме няколко варианта, за да предложим шестте най-добри.

Най-добрите спирализатори

Кой е най-добрият спирализатор?

Тези, които ще видите по-долу, са отличниците, които професионалните готвачи и домашните готвачи обичат най-много; те са здрави части от оборудването, които могат да издържат на честа употреба и се предлагат на наистина добра цена, поради което по-долу са най-добрите резачки за ленти, които можете да си купите в момента.

Ето от най-добрите спирали за зеленчуци:

1. Moulinex Fresh Express Plus

41e3pugCoqL

КУПИ СЕГА

Това е електрическа спирализаторка с мощност 150 W и множество функции; с нея можете да създавате тънки, дебели или вълнообразни разрези и да обработвате храни като сирене, ядки или зеленчуци с помощта на рендето.

Оборудването е лесно за сглобяване, използване и разглобяване, има компактен и модерен дизайн в червено със стоманено покритие.

Това е изключително гъвкава машина, съставена от няколко части с различно предназначение, която ще улесни една от най-малко приятните задачи в кухнята.

Устройството е бързо, чисто и иновативно, а най-хубавото е, че няма да рискувате да се порежете; то също така има безупречна работа с дейност, която доскоро се извършваше само ръчно.

2. 5-остър нож за зеленчуци ProCuisine

41Nmo0d0XVL

КУПИ СЕГА

Това е пълен кухненски комплект, състоящ се от спирален нож, пет остриета и цифрова книга с повече от 100 рецепти на испански език, за да се възползвате максимално от оборудването.

С лекота ще натрошите, нарежете, нарежете и настържете почти всяка храна. Остриетата му са изработени от неръждаема стомана, а корпусът му е от здрава пластмаса.

Ако сте веган или вегетарианец, това оборудване не бива да липсва в кухнята ви, с него лесно ще приготвяте най-здравословните и пресни ястия за вашето здраве.

Това е издръжлив продукт и фабриката предлага доживотна гаранция срещу счупване, дефекти или несъответствие с изискванията на клиента.

3. резачка за зеленчуци Lurch

41sGpcvke2L

КУПИ СЕГА

Острото острие от неръждаема стомана ще ви осигури желаната прецизност, за да направите най-точните разрези на плодове и зеленчуци под формата на дълги юфка; моделът включва и три сменяеми остриета, с които можете да постигнете други стилове.

Той е ръчен, но е доста лесен за използване благодарение на плавните си въртящи се лостове и неплъзгащата се основа за оптимална стабилност.

Парчето е в кремав цвят със зелено, има солиден дизайн и изключително качество и въпреки това е едно от най-евтините, които ще получите на пазара.

4. спирален нож Gefu

31V6vjWD9tL

КУПИ СЕГА

Структурата е различна от класическите спирални ножове, познати досега. За разлика от другите, този модел представлява цилиндър, в който се вкарват зеленчуците и при въртенето му започват да се оформят продълговати парчета.

Той има специално японско острие и резервоар за отпадъци, които ще ви позволят да работите организирано.

Структурата му е комбинация от неръждаема стомана и синтетичен материал, който можете да миете в съдомиялна машина без никакъв риск.

Това е един от най-компактните, икономични и лесни за използване модели, които можете да си купите, и ще ви хареса колко различен е той.

5. SureSlice Спирализатор

511QXsYXoRL

КУПИ СЕГА

3 в 1 зеленчукорезачка с остри режещи остриета, керамичен нож за белене и четка за почистване, покупката включва и електронна книга с най-креативните рецепти и подробно ръководство за употреба.

Тя е толкова практична, че ще се почувствате като експерт в кухнята, приготвяйки идеалните вегетариански ястия за отслабване или за да започнете да се храните с повече плодове и зеленчуци.

Това е уред с най-високо качество, а инвестицията е гарантирана за цял живот.

6. Спирализатор за зеленчуци Twinzee

41YzljUld6L

КУПИ СЕГА

С тази машина ще придадете на зеленчуците по-атрактивна визия или бързо ще ги превърнете в паста.

Дизайнът на машината е различен, тя има висококачествени остриета от неръждаема стомана и тяло, изработено от ABS пластмаса.

Въпреки размера си, той е лек и благодарение на ергономичната си структура пасва идеално в ръката ви.

От своя страна, фабриката е отделила време, грижи и тестове, за да произведе и гарантира на потребителите траен продукт, който ще се превърне в незаменим уред за всеки, който обича зеленчуци.

Какво е спирализатор?

Това е кухненски инструмент, който позволява да се режат плодове и зеленчуци по атрактивен начин. Работят по подобен начин като свръхголяма спирална резачка. Спираловидните резачки са перлата в кухнята на вегетарианците.Espiralizador-de-verduras

Най-известната форма е формата на спагети, а тиквичките и морковите са любимите зеленчуци, които се използват с този много модерен прибор.

Повечето от тях са снабдени с различни подвижни остриета, които създават разнообразни разрези, като дебели или тънки юфка и широки ленти.

Целта на спирализатора е да нареже сурова и твърда храна на юфка чрез специални остриета.

По-малките модели са предназначени специално за твърди зеленчуци и съдържат само един чифт остриета, докато по-големите имат до четири модела.

Кой трябва да си купи спирализатор?

Всеки, който иска да включи повече зеленчуци в диетата си или който по една или друга причина иска да остави настрана зърнената юфка, трябва да инвестира в спирализатор.

Ако тепърва започвате с тези промени в диетата, не е необходимо да купувате ръчна манивела, а просто си вземете ръчна. Освен това тези модели заемат много малко място и изискват по-малко почистване. Просто работата с тях изисква малко повече усилия.

Защо да си купя спирализатор?

Известен още като спираловиден резач, това е уред, който, въпреки че е на пазара отскоро, се наложи сред съвременните домакини. Ако все още нямате такава, ето няколко причини, поради които трябва да я имате в кухнята си:

-Те могат да се използват за приготвяне на различни ястия, като зеленчукови юфка, зеленчукови ленти за салати, чипс и ябълки за пайове.

-Можете да увеличите количеството на зеленчуците в чинията си, като замените тестените изделия със зеленчукова юфка, което ще помогне за подобряване на здравето ви чрез включване на повече витамини и намаляване на калориите.

-Това ще ви позволи да се изявите в представянето на ястията си, като ги направите по-привлекателни и оригинални

-Забавният начин на представяне на зеленчуците приканва най-малките членове на домакинството да ядат повече зеленчуци и плодове.

Видове резачки

Те могат да бъдат класифицирани като ръчни, с колянов вал, електрически, домашни и промишлени.

Резачки с колянов вал

-Обикновено имат основа, която се закрепва към работния плот с помощта на вендузи

-Постигат по-добри и постоянни резултати

-Процесът е много по-бърз

-Не е необходимо да режете зеленчуците на парчета

-Не е необходимо да режете зеленчуците на малки парчета

-Не е необходимо да режете зеленчуците на малки парчета

-Не е необходимо да режете зеленчуците на малки парчета

-Не е необходимо да режете зеленчуците на малки парчета

Не е необходимо зеленчуците да се режат на малки парчета, за да се създадат спиралите

-Неудобството е, че заемат повече място от ръчните и цената им е по-висока

-В повечето случаи, приставката за храна се състои от пластмасово рамо, чиято страна на острието има шипове за задържане на храната, а от другата страна има манивела

Ръчни спираловидни резачки

- Обикновено са с форма на пясъчен часовник и са много по-малки и компактни от манивелата.

-Операцията е много подобна на тази с гигантски ядки. Просто поставете парчето плод или зеленчук отгоре и започнете да обръщате. Спиралата ще започне да излиза от другия край като с магическа пръчка.

-Не толкова добрата част е, че те изискват повече сръчност и по-силен захват.

-Те са по-нестабилни от своите колена.

-Разнообразието от форми е ограничено, тъй като те обикновено се предлагат само с едно или две остриета.

-Частите трябва да бъдат нарязани на малки парчета, което прави процеса по-труден и тромав. Освен това юфката е по-къса и затова не е толкова привлекателна.

-Наръчниците не са достатъчно големи за цвекло или корен от целина.

-Прави се най-добре за малки групи, тъй като не е подходящ за приготвяне на големи количества.

-Тъй като съдържа много малки части, почистването му е трудно.

Електрически резачки

От друга страна, електрическите резачки имат различни видове остриета, за да могат да правят по-голям брой разрези с едно устройство. Те изискват по-малко усилия от ваша страна, тъй като са електрически и с натискането на един бутон устройството ще направи всичко. Имайте предвид, че ако се налага да използвате резачката ежедневно, може да помислите за електрически резачки, тъй като капацитетът на ръчната резачка не е толкова голям.

Индустриални

Индустриалните спирални резачки за зеленчуци се използват в хотели и ресторанти. Те са големи съоръжения, които обикновено са изработени изцяло от неръждаема стомана, за да се осигури по-дълъг живот на уреда.

Какво да вземете предвид, когато купувате спирализатор

Размер

Ако не разполагате с неограничено пространство в кухнята, размерът на уреда е проблем.

Ръчните спирализатори обикновено се побират в чекмедже, но спирализаторите с ръчна манивела заемат приблизително 12 'x6 'x10'

Остриета

Различните остриета позволяват да се получат различни форми и дебелини - от юфка до ленти.

Ръчните модели обикновено имат само остриета за тънки ленти, докато моделите за плот предлагат до пет различни варианта.

Предпочитаните от потребителите са:

Острие за юфка: нарязва храната в спирализатора до дебелината на нормални спагети.

Спираловидно острие за рязане: представлява отличен аксесоар за вълнообразно пържене и позволява рязане на храна с дебелина приблизително колкото на юфка букатини.

Острие за рязане на панделки: реже храната във формата на деликатна спираловидна панделка. Ако планирате да използвате зеленчуци в салата, този аксесоар е много подходящ.

Остриетата на резачките за зеленчуци са изработени от два материала: неръждаема стомана или керамика. И двете са с много добро качество. Разликата е, че при керамичните трябва да се внимава повече, за да не се повредят остриетата.

Съхранение

Някои модели спирали може да не разполагат с място за съхранение на остриетата, затова за удобство се препоръчва избраният от вас модел да разполага с това място, за да се избегне загуба или неправилно третиране.

Материал на конструкцията

Изберете модел, който е изработен от трайни материали като абсорбираща пластмаса, стомана или алуминий, тъй като те ще имат по-дълъг живот от обикновената пластмаса.

Аксесоари

Колкото повече аксесоари има един уред, толкова по-добре. Под аксесоари имам предвид допълнителни или резервни остриета, решетки и др.

Цена

Спирализаторите са сравнително евтини кухненски уреди. Разликата е основно в модела; ръчните спирали са по-евтини от спиралите с ръчна манивела.

Средната цена на ръчна машина за рязане на спирали е около 9,99 EUR, а на настолна машина за рязане на спирали - от 20 до 39 EUR за най-сложните модели.

Преди да закупите този кухненски уред, препоръчваме ви да не се предоверявате на цената. Първо проверете остриетата, чиито зъби или ножове трябва да са достатъчно остри, за да направят достатъчно чист и дълъг разрез на избраната от вас храна.

Предимства на използването на спирализатор

-Здравословна и приятна диета

За всички, които следят фигурата си, нивата на кръвната захар, избягват въглехидратите или се хранят с безглутенова диета, трябва да си купят спирализатор.

-Бързо и ефективно

Тази кухненска джаджа прави приготвянето на зеленчуци бързо, безопасно, забавно и ефективно. За нула време ще имате купа, пълна със зеленина, плодове или зеленчуци по ваш избор.

Приготвянето на кореноплодни зеленчуци в спирала ще ви спести много време и ще добави витамини към ястията ви, както и цвят и вкус.

-Разнообразие и гъвкавост

Разнообразието от ястия, които можете да приготвите със спираловидния нож за зеленчуци, е поразително. Това е чудесна възможност да включите здравословни и пресни храни във вкуса на малчуганите.

Какви храни могат да се приготвят в спирала?

Плодовете включват ябълки, пъпеш, банани и круши.

Зеленчуците, които се спирализират най-добре, са твърди зеленчуци като броколи, тиквички, цвекло, ряпа, краставици, картофи, сладки картофи, репички, чушки и зеле.

Как работи?

Работи като гигантска острилка за моливи, в която натискате плода и го завъртате с ръка или с манивела.

- Трябва да избирате храни с твърдо, плътно месо, с дължина най-малко 2 инча и диаметър 1,5 инча.

-Избягвайте сочни, кухи или меки храни. Ако се опитате да ги завиете в спирала, ще се получи само бъркотия.

-Когато изберете храната, която да използвате, отрежете краищата и я пъхнете в отвора или я поставете в спирализатора за маса.

-Завъртете на ръка или с манивела и изчакайте юфката да излезе от другата страна.

-Някои модели спирализатори могат да изплюват юфката в контейнер за съхранение. Въпреки това, ако вашият уред не разполага с тази функция, може да се наложи да поставите купа или контейнер под него, за да уловите или съхраните нарязаната храна

-Поднесете, подправете и се насладете.

Почистване и поддръжка

Спираловидните резачки имат много плюсове, но потребителите постоянно се оплакват от една особеност: те се почистват трудно.

Един от съветите, които никога не се провалят, е да накиснете остриетата или да ги потопите в сапунена вода веднага след употреба, за да предотвратите залепването им в малки пространства.

Друг съвет е да използвате четка за зъби, която се съхранява специално за употреба в кухнята. С нея можете да почиствате малки пространства, без да се страхувате, че ще си порежете пръстите.

Винаги се уверявайте, че спирализаторът е в добро състояние, без следи от счупване. Ако е така, свържете се с производителя.

Изберете модел, който позволява пълно разглобяване за измиване под чешмата или е подходящ за миене в съдомиялна машина.

Имайте предвид, че когато са в контакт с храна, те трябва да се поддържат възможно най-хигиенични.

Zoodles: лесно, здравословно и вкусно

Кралете на спиралите са zoodles. Деветдесет процента от купувачите на тези прибори правят това с намерението да приготвят вегетарианска паста.

За разлика от традиционните макаронени изделия, дзудлите са много по-лек вариант, тъй като заместват голямото количество въглехидрати, получени от рафинирани брашна, със зеленчуци, пълни с вода и фибри, както и с разнообразни хранителни вещества, които правят тази фалшива паста по-здравословна алтернатива.

Приготвянето им също е много лесно, тъй като за разлика от пастата, която се приготвя дълго време, дзудлите се състоят само от нарязване със спираловиден резец и готвене (или не) на избраните зеленчуци за няколко минути.

Следователно те са здравословни, леки и вкусни варианти, които са много лесни за приготвяне у дома и представляват добра алтернатива за добавяне на зеленчуци към диетата по различен начин, надхвърлящ класическата салата.

Специалистите по хранене ни уверяват, че ще е по-лесно да покрием петте порции плодове и зеленчуци на ден, ако си създадем навик да ядем юфка.

Ваш ред е да опитате и със сигурност ще хапнете повече от веднъж тези фалшиви зеленчукови спагети, пълни с полезни хранителни вещества и с много малко калории.

Няколко съвета за финал

-Опитайте всички остриета, за да видите кой стил ви харесва най-много

-Ако използвате червени, оранжеви или лилави зеленчуци, почистете остриетата незабавно, тъй като естествените им съставки могат да ги оцветят.

-Ако ще използвате тесни зеленчуци като моркови, опитайте се да изберете възможно най-голям размер.

-Въпреки че това не е най-разпространената форма за спиралиране, опитайте с тиква. Ще се изненадате!

-Можете да направите спирали от тиквички, моркови, лук и червен лук и да ги съхранявате в торбичка с цип или в хладилна чаша. По този начин ще имате готови зеленчуци за няколко приготовления през седмицата.

-Преди да готвите зеленчукови юфка, не забравяйте първо да ги подсушите с хартиена кърпа, за да отстраните излишната влага.

-Проверете дали плодът е центриран в сърцевината, така че спиралите да излизат цели, а не на полумесеци.

-Измийте плодовете или зеленчуците, преди да ги превърнете в спирали, тъй като това ще ви улесни много повече, отколкото когато са под формата на юфка.

Често задавани въпроси

Лесно ли се почиства?

Тъй като имат много ъгълчета и пролуки, почистването им може да бъде трудно, особено на ръка, тъй като има риск от порязване. Проверете условията на производителя, повечето от тях могат да се мият в съдомиялна машина.

Нуждае ли се моята машина за рязане от вендузи?

Ако възнамерявате да закупите модел с колянов вал, най-добре е той да има засмукващи крачета или засмукващи чашки, за да може процесът да бъде възможно най-бърз и лесен, в противен случай машината ще се движи от една страна на друга и ще стане по-сложна, отколкото е.

Какво да правя с новия си спирализатор?

Ако вече сте опитали юфка и къдрави картофи, не се отказвайте, има много други възможности за работа с тази кухненска джаджа.

Опитайте нови рецепти, опитайте други съставки или приборът ще бъде прибран в ъгъла.

Някои от тях са придружени от книжка, която да ви вдъхнови, но ако нямате такава, в интернет можете да намерите разнообразни ястия, които да практикувате и на които да се наслаждавате.