Стабилизиращи подложки за коляно

Rodillera

Коляното е една от частите на тялото, които са най-податливи на износване или нараняване, особено ако се занимаваме с определени спортни дейности, така че ако случаят е такъв, най-добре е да имате най-добрата скоба за стабилизиране на коляното, за да намалите възможността за всяка ситуация, в която може да бъде засегната.

Точно както използваме защитни средства в зависимост от дейността, която извършваме, като каски, предпазители за китки или налакътници, стабилизаторът за коляно ще направи много за нас, а полезността в зависимост от модела, който изберете, ще надхвърли просто защитата.

Най-добрите скоби за стабилизиране на връзките на коляното

Коя е най-добрата скоба за стабилизиране на връзките на коляното?

На пазара има няколко модела наколенки, всеки със своите специфични характеристики и функции, някои по-известни като McDavid , а други по-прости и достъпни; въпреки че всички са за защита на коленете, най-добрият за вас ще зависи единствено от състоянието ви.

Независимо дали търсите превантивна употреба, или възстановяване след травма, в следващия списък са сравнени най-добрите опции на пазара в зависимост от начина, по който ще ги използвате:

Тук са от най-добрите стабилизатори за коляно:

1. стабилизираща наколенка FinBurst

Най-добрата за възстановяване след травма

51rWk1oiUGL

КУПИ СЕГА

Устойчива и предлагаща повече стабилност от средната наколенка, тази е тази, която ще фиксира връзките, осигурявайки необходимата подкрепа за обездвижване на коляното, като същевременно подпомага възстановяването и намалява болката.

Той е изработен от еластичен неопрен , който предотвратява изплъзване, има лесно регулируеми каишки с велкро, както и подплатена подложка, която също е дишаща.

Може да се носи както от мъже, така и от жени, а ергономичният модел пасва както на лявото, така и на дясното коляно.

Най-хубавото е, че това е икономичен модел , който си заслужава да се купи , когато става въпрос за здраве, а освен това инвестицията е гарантирана до 60 дни и ще получите парите си обратно без въпроси.

 

2. Стабилизираща наколенка Mueller Hg80

Най-добрата за напреднали спортисти

414sTWICHuL

КУПИ СЕГА

Подкрепата, предлагана от тази наколенка , е Premium, , тъй като моделът е по-дълъг и покрива повече от коляното с превъзходна здравина на цялата част.

Въпреки размера си изделието е леко и няма да ви причини дискомфорт, тъй като здравината му се дължи на подсилените шевове, а не на допълнителна дебелина или материал.

Дизайнът е ергономичен и благодарение на шевовете му ще усетите как приляга към крака, освен това се предлага в размери от Small до XXLarge.

Парчето има стоманени пружини от двете страни на коляното, но въпреки това можете да го огъвате или разтягате без проблеми. От друга страна, той е снабден с гел опори, които правят изделието по-стабилно и удобно.

Структурата е здрава, но в същото време гъвкава и може да се разтяга хоризонтално или вертикално и да се адаптира към движението на коляното.

 

3. Стабилизираща наколенка Peadic-Plus PPKB

Най-добрата за предотвратяване на износване или нараняване

51BtlTQg6sL

КУПИ СЕГА

Въпреки основния характер на модела, качеството и устойчивостта на материалите са безспорни, както и силата, с която поддържа и държи коляното на място.

Парчето е изработено с противоплъзгащи ленти, които ще го държат в правилна позиция, докато танцувате, тичате или ходите, а ортопедичната му функция благодарение на страничните пружини ще осигури компресията, която очаквате от подобно парче, за да намалите възможността за нараняване.

Перфектна е за носене след дълги часове, тъй като е дишаща и удобна. Също така ще харесате колко гъвкав и омекотен е той.

Той също така е гарантиран, има достъпна цена и е най-добре рефериран според потребителски мнения .

 

4. Стабилизираща наколенка Sensiplast

Най-добрата за продължителна употреба

4181dmulfIL

КУПИ СЕГА

Тази наколенка има практически същите предимства за спортуване или намаляване на болката при наранявания, но разликата е във вътрешната част на изделието, тъй като тя е изключително мека и приятна за кожата, а тъканите ѝ са обработени с антибактериални методи за намаляване на неприятните миризми.

От друга страна, той също така не диша и ще поддържа зоната на краката хладна, а ергономичният му дизайн го прави идеален за използване под дрехите.

Можете да го изберете според размера си и има ниска цена, което го прави един от най-добрите варианти.

 

Какво е стабилизираща наколенка?

Това е елемент, предназначен за защита на ставата чрез използване на опори или текстил, които се увиват около коляното, за да го поддържат в стабилно положение.

Кой се нуждае от стабилизираща наколенка?

Коляното е съставено основно от четири връзки: предна кръстна , задна кръстна, странична и медиална; всички те работят, за да съединят фибулата, тибията и бедрената кост; в същото време те са отговорни за осигуряване на стабилност за извършване на ежедневни дейности като ходене или изкачване на стълби.

Всяко лице, което не е задължително да е спортист, може да бъде засегнато от увреждане на някоя връзка до степен, в която се нарушава подвижността, което налага да се подложи на рехабилитационни процедури, включващи използването на колянна или стабилизираща наколенка.

Най-застрашени са възрастните хора или спортистите, но е достатъчно да искаме да защитим капачката на коляното си, докато извършваме определена дейност, която е свързана с риск, за да се нуждаем от стабилизираща наколенка.

Видове наколенки

Съществуват няколко вида и те се класифицират основно според конструкцията и употребата, както следва:

Затворени наколенки:

Те осигуряват висока степен на компресия и са най-препоръчвани при наранявания като навяхвания, възпалителни процеси или възстановяване след операция, както и помагат за поддържане на температурата в областта, намалявайки болката в нея.

Отворени подложки за колене:

Той е подходящ за използване при увреждане на пателата, за да се избегнат резки движения; същият предлага укрепвания по дължина и ширина на парчето и отвор за огъване на коляното.

Коленни скоби със странични опори:

Най-подходящ за наранявания на сухожилията с дизайн, който насърчава правилното позициониране. Най-често включва твърди плочи, за да се намали движението и да се ускори възстановяването.

Регулируеми подложки за колене с велкро:

С тази функция се регулира степента на компресия и най-често се използва за предотвратяване на наранявания по време на упражнения, като се контролира подвижността.

Клечки за коляно с контрол на флексия и екстензия:

Същото контролира нивото на компресия, но сега скобата е фиксирана.

Колани за подпомагане на флексията:

Тяхната способност е да контролират определени движения, без да ограничават напълно коляното

Колани за временно обездвижване:

Те са почти механична част и се използват в най-драстичните случаи на нараняване, тъй като имат укрепващи елементи, които обездвижват коляното за определеното време.

Правилна употреба на наколенката

Независимо от спорта, който практикувате, или ако искате да се възстановите от менискус или пателарен тендинит , е необходимо да потърсите най-подходящата опора за вашето специфично състояние, тъй като използването на правилния вариант е този, който ще увеличи увереността ви, докато тренирате или се възстановявате, както и ще ви гарантира, че ще запазите коляното си в добра форма за по-дълго време.

По този начин трябва да сте сигурни, че вашето изделие осигурява правилната компресия, твърди опори и че е правилният размер, който за щастие много марки предлагат според размера.

Тези части са полезни и стига да се използват правилно, в случай на нараняване болката и възпалението ще бъдат контролирани и ще можете да извършвате ежедневните си дейности както обикновено.