Статив за мобилен телефон

mejores-tripodes-para-smartphone

Аз съм любител на фотографията и от много години имам добър огледално-рефлексен фотоапарат, с който правя снимки на всичко, което срещна - от хора и природни пейзажи до градски сцени в различни градове, които посещавам.

Да нося фотоапарата си навсякъде може да е сложно, затова имам смартфон от последно поколение с достатъчно мегапиксели, за да правя снимки с професионално качество, и който съм въоръжил с изключително полезни аксесоари, включително най-добрия статив за мобилни телефони, за остри, сложни и дори групови снимки.

Най-добри стативи за мобилни телефони

Кой е най-добрият статив за мобилни телефони?

Има все повече и повече аксесоари и джаджи за мобилните ни телефони, а когато става въпрос за фотография, списъкът е доста дълъг. От обективи тип 'рибешко око', телеобективи, филтри за фотоапарати, карданни устройства и популярните стативи ни предлагат голяма гъвкавост при снимане с мобилен телефон.

За да изберете най-добрия статив, е необходимо да вземете предвид различни важни фактори, като модела на мобилния си телефон, съвместимостта му с аксесоара, размера, дали има разтегателна основа, както и други характеристики, които ще ви помогнат да изберете вариант, който отговаря на вашите нужди.

Ето най-добрите стативи за мобилни телефони:

1. Статив за мобилни телефони PEMOTech

Лек и компактен дизайн

41g0VyhixYL

КУПИ СЕГА

Изключително универсален статив, тъй като може да се използва за мобилни телефони, а също и като статив за фотоапарат, той има дистанционно управление на затвора, което ще ви позволи да правите снимки от разстояние, което е идеално, когато искате да направите групова снимка и нямате човек наблизо, който да задейства затвора.

Той ще се превърне в идеален инструмент за пътуване благодарение на компактния си, лек и преносим размер.

2. Статив за мобилни телефони Hitchy

Височина 106 см

41-o8YtYScL

КУПИ СЕГА

Ако искате вариант, който можете да вземете на различни пътувания и който не заема твърде много място в багажа ви, този статив от марката Hitchy е силно препоръчителен заради компактния си размер и голямата си функционалност.

Той е с отлично съотношение цена-качество и е съвместим с различни модели мобилни телефони и дори Go-Pro камери, като им осигурява подкрепата , необходима за правене на резки снимки без шум.

3. BlitzWolf 3 в 1

Универсалност в преносим размер

С тази опция ще разполагате не само с преносим статив за мобилния си телефон, но и със селфи стик, който можете да регулирате и завъртате, за да направите всеки кадър.

Той е изработен от алуминиева сплав и гумена дръжка, която се превръща в крака с неплъзгащи се подложки на статива, които ще постигнат по-добра стабилност при използването му, освен това има дистанционно управление.

4. Rhodesy RT-01

Много функционален и издръжлив

С много иновативен дизайн, това е гъвкав статив , който можете да използвате в различни позиции, тъй като краката му са напълно регулируеми и приспособими.

Това е един от най-евтините варианти в сравнението, неговият размер и леко тегло го правят много лесен за пренасяне и настройка, така че ще имате снимки, които ще изглеждат страхотно. Той е съвместим с голямо разнообразие от мобилни телефони, като например различни версии на iPhone и Samsung Galaxy.

5. Fotopro RM-95-N

Завърта се на 180 градуса

413P+VGj0SL

КУПИ СЕГА

Представете си статив за мобилния си телефон, който е толкова компактен и преносим, че можете да го вземете навсякъде, където пожелаете, което ще бъде възможно с този вариант с тегло само 83 грама и дължина 12 см, който можете да регулирате в различни позиции, тъй като краката му са напълно гъвкави.

Мини огледално-рефлексен статив , който не само има отлично качество, но и ниска цена , ако търсите по-икономичен вариант.

Добрият статив ще направи всичко различно

tripode-para-smartphone

След като разберете предимствата и ползите от закупуването и използването на статив във фотографията, ще разберете колко важни са тези аксесоари за всеки, който се занимава с тази дейност, независимо дали като хоби или за работа.

Инвестирането в качествен статив ще направи разликата между издръжлив модел и такъв, който можете да използвате само няколко пъти, преди един от краката му да се счупи или да не ви осигури същата стабилност при правене на снимки.

Бързината е важна:

Бързината на инсталиране на статив трябва да бъде един от основните фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на модел, има снимки, които няма да ви чакат да ги постигнете, като например снимки на пейзажи, животни или специфични моменти, които искате да уловите, така че е необходимо този аксесоар да може да се инсталира лесно.

За тази цел се препоръчва краката да са регулируеми и телескопични, за да могат лесно да се поставят, както и винтът, който ще държи мобилния ви телефон.

Колко бързо се разтягат краката на статива?

Когато става въпрос за стативи, ще имате няколко възможности за избор, когато става въпрос за краката на аксесоара, ще намерите модели, които имат гъвкави такива, способни да се адаптират към различни повърхности и ще ви дадат по-голяма гъвкавост при правене на снимки или можете да получите по-класически модели с телескопични крака.

В последния случай е важно краката на статива да се разгъват бързо и само с няколко движения да са вече в позиция за снимане, тъй като модел, на който се налага да правите твърде много настройки, може да ви остави без желания кадър.

Колко голям трябва да бъде стативът?

Размерът на статива е правопропорционален на размера на устройството, което планирате да използвате с него, в този случай мобилния телефон, вземете предвид, че аксесоарът не трябва да е много по-голям, а трябва да търсите модел, който е адаптивен към вашия смартфон.

Можете да откриете и универсални модели, които са подходящи не само за използване с мобилни телефони, но и за използване с фотоапарати и други устройства.

Кога и защо ви е необходим статив?

Стативите се превърнаха в основен аксесоар за тези, които са в света на фотографията, въпреки че не са напълно необходими за тези, които не правят снимки постоянно, те също могат да се превърнат в много функционален инструмент в различни сценарии от ежедневието ви.

Да речем, че искате да направите добра семейна снимка по време на срещите си - това е нещо, за което стативът ще ви помогне. Или ако искате да говорите във видеоразговор, но не искате да държите телефона си, в този случай стативите също ще са чудесен вариант.

Какви са различните видове стативи?

На пазара е възможно да се сдобиете с различни видове стативи, с които ще постигнете най-добрите снимки, но преди да изберете, е необходимо да познавате всеки един от тях:

Гъвкави стативи:

Такъв е случаят със стативи, чието тяло или структура можете да конфигурирате и регулирате, за да бъдат съвместими с различни повърхности. Гъвкавите крака на този тип аксесоари ви позволяват да го монтирате на огради, дървета, клони, на земята и много други варианти, което го прави един от най-универсалните варианти.

Мобилен гимбал:

Мобилният гимбал е вид статив, който се фокусира върху осигуряването на по-голям баланс и стабилност; той е идеален за заснемане на видео, но обикновено е малко по-скъп.

Стативи с флуидна глава:

Стативът с подвижна глава също е опция, която се препоръчва за видеоклипове, тъй като позволява преместване на фотоапарата за заснемане на различни сцени, но осигурява добра стабилност за резки изображения.

Може ли да се счупи мобилен телефон, ако се използва на статив?

Стативите за мобилни телефони са проектирани така, че да осигуряват чудесен захват на телефона ви, а тъй като са изработени от здрави и издръжливи материали, те ще предотвратят падането на телефона ви и счупването на прикрепеното към него устройство.

За да сте напълно сигурни, че нищо няма да се случи с телефона ви, опитвайте се да го използвате на стабилни повърхности, избягвайте да го използвате на претъпкани, ветровити места и проверявайте дали крачетата на устройството са в сигурна позиция.

Какво трябва да вземете предвид, когато купувате мобилен статив?

Преди да изберете някой от тези аксесоари, е важно да вземете предвид най-важните му характеристики и фактори, сред които най-важните са:

Съвместимост:

Не всички мобилни телефони имат еднакъв дизайн, размер и тегло, затова ще откриете, че стативите са предназначени за конкретни модели смартфони или можете да намерите универсални модели, които работят с различни марки. И в двата случая аксесоарът трябва да е съвместим както физически, така и технологично.

Тегло:

Ако искате статив, който можете да вземете със себе си по време на пътуване, е важно да вземете предвид теглото му. По-голямата част от тези мобилни аксесоари се предлагат в преносими размери, които няма да заемат твърде много място сред вещите ви.

Преносимост:

Освен теглото, вземете предвид и преносимостта на конструкцията, като в този случай се препоръчва краката ѝ да са телескопични, за да може да се конфигурира в по-малък размер.

Здравина:

Не забравяйте, че материалите, от които е изработен стативът, трябва да са здрави и устойчиви, като най-добрите варианти са алуминий, гума и пластмаса.

Корекции:

Настройките са всичко, когато става въпрос за използване на статив с телефона, тъй като те ще ви помогнат да намерите идеалните позиции за всяка снимка, която искате да направите.

Защо фотографите се нуждаят от статив?

Стативите са чудесни инструменти, които ще ви помогнат да правите по-добри снимки по четири прости причини:

Те ви помагат да правите снимки с по-бавни скорости:

При SLR фотоапаратите и смартфоните, при които можете да контролирате скоростта на затвора, наличието на статив ще ви позволи да правите снимки с по-бавни скорости, като улавяте детайли, които не се виждат с просто око, като движеща се вода, птици в полет, светлини и други ефекти, които можете да постигнете.

Те ви помагат да правите по-остри снимки:

За постигане на резки снимки с висока резолюция е важно фотоапаратът да бъде неподвижен, за да се избегнат изкривявания, размазване и шум, поради което стативът е чудесен инструмент за постигане на най-добри резултати.

Те ви помагат да поддържате всякаква позиция на фотоапарата:

За да получите най-невероятните снимки, понякога трябва да заемете доста трудни позиции с фотоапарата или мобилния телефон и за да можете да поддържате тази позиция, стативът ще бъде най-добрият инструмент.

Идеален за снимане при слаба светлина:

Снимането при слаба светлина е едно от най-трудните за постигане, тъй като нямате естествено осветление и използването на светкавица наистина би развалило снимката, освен ако наистина не искате ефекта, който дава тази изкуствена светлина.

С това приспособление за държане на телефона можете да заснемате различни слаби светлини и сцени, без снимката да се движи, като постигате по-добро качество на резултатите.