Стелажи

mejores-estanterías-para-garajes

Майка ми внушаваше на мен и на братята и сестрите ми от най-ранна възраст, че редът и чистотата са от основно значение в ежедневието. Когато има мръсотия и безпорядък, винаги ще има хаос и определено смятам, че навън има много суета, така че когато се прибера у дома, искам да видя, че всичко е на мястото си.

Съпругът ми не е от същата школа, затова обича да разпилява нещата по пода на гаража, но на рождения му ден му подарих най-добрите гаражни рафтове и сега всичко е на святото си място, както трябва да бъде.

 

Най-добре организираните гаражни стелажи

Кои са най-добрите гаражни стелажи?

Трябва да призная, че съм привърженик на чистотата и подредеността. Ако нещата не са на точното си място, полудявам. Никога не съм била диагностицирана с обсесивно-компулсивно разстройство, но мисля, че го имам!

Ако сте като мен, ще ви бъде интересно да видите следното сравнение , в което ще ви предложим различни варианти за добра организация на всички вещи в гаража ви.

Ето най-добрите гаражни стелажи:

1. стелажи за гараж Racking Solutions

С голяма товароносимост на рафт

41464O8royL

КУПИ СЕГА

Проблемите ви с лошата организация ще изчезнат, когато вземете тези практични и функционални стелажи у дома.

Той има 5 нива в 5,5 мм MDF, има равномерно разпределена товароносимост на рафт от 175 кг, е твърд, здрав, има цинково покритие, което е устойчиво на корозия, може да се сглоби само с гумен чук и е наистина достъпен.

2. гаражни рафтове AmazonBasics

Не са необходими инструменти за сглобяване

41DZUF-sK5L

КУПИ СЕГА

Тази проста, но ефективна витрина ще бъде всичко, от което се нуждаете, за да изчистите веднъж завинаги безпорядъка от пода си.

Разполага с 4 рафта, всеки от които може да издържи до 24,94 кг, решетките му се регулират на нива от 2,54 см и не изисква никакви инструменти за сглобяване.

Изработен е от стомана и е с размери 91,44 x 35,56 x 142,24 cm.

3. Рафт за гараж Avasco

Може да се закрепи за стената

414T72qVepL

КУПИ СЕГА

Марката Avasco ни представя този път един прост, но мощен рафт, който може да се закрепи за стената и е изработен от поцинкован метал и PEFC дървесни частици.

Тя ще издържи до 175 кг на бюфет, тежи само 17,2 кг, има размери 176 x 90 x 40 см и е широко препоръчана от купувачите, които вече я имат.

4. Гаражни рафтове G-Rack

С много просторни рафтове

31K-VTkiabL

КУПИ СЕГА

На тези рафтове можете да съхранявате почистващи препарати, детски играчки и всичко, за което се сетите.

Широките му рафтове с ширина 90 см могат лесно да поддържат тежки товари, средната му плътност от 5 мм и 8 гумени крачета му осигуряват оптимална стабилност, той е един от най-търсените на пазара и най-хубавото е, че не се нуждае от винтове, за да бъде сглобен.

5. гаражни стелажи SONGMICS

Устойчиви на деформация и ръжда

419vSesAHwL

КУПИ СЕГА

Висококачествената стоманена рамка ви дава увереност, че тежките ви вещи винаги ще бъдат в безопасност. Компактният му дизайн заема малко място, екологичните MDF плоскости имат по-добра товароносимост от ПДЧ, сглобява се лесно и е устойчив на деформации и ръжда.

Тя има гладка прахово боядисана повърхност, можете да регулирате височината на рафтовете и има протектори за крака.

 

Какво представляват гаражните рафтове?

Рафтовете в гаража използват неизползваното вертикално пространство estanterías-de-garaje-300x200

и помагат складираните предмети да бъдат повдигнати от пода. Вертикалното съхранение може да спести много от ценната ви подова площ, като увеличи общия капацитет за съхранение на гаража ви и осигури по-безопасна и продуктивна работна зона.

Стенни рафтове

Повечето стенни рафтове са проектирани да издържат до 50 килограма на линеен фут. Някои системи имат пластмасово покритие, което ги предпазва от околната среда и предотвратява ръждата и корозията.

Отворената конструкция позволява на въздуха да циркулира около съхраняваните предмети и спомага за намаляване на появата на мухъл и плесен при влажен климат. Друг вариант е да се използват опори от MDF или шперплат.

Свободностоящи рафтове

Свободностоящите рафтове се предлагат от дърво, алуминий тел и смола. Тези устройства ви дават възможност да ги разположите далеч от стените или други носещи конструкции в гаража.

Комплект от стратегически разположени свободностоящи рафтове може да създаде обособено място за пране или за работа в магазина. Някои модули се предлагат дори със заключващи се колелца , които ви позволяват да ги премествате с лекота и след това да ги заключвате сигурно на място.

Стенни рафтове срещу свободно стоящи рафтове

В крайна сметка монтажът на стената може да ви спести повече място, но след монтажа няма да се премести отново без допълнителен монтаж. Ако знаете как искате да изглежда вашата система за съхранение, монтажът на стена може да е за вас, но ако все още не сте сигурни, пропуснете го.

Колелца срещу крачета

Колелцата могат да се поставят на дъното; те улесняват преместването и са много полезни, когато не се налага да премествате шкафове толкова често. Някои органайзери са снабдени с регулируеми крачета , които ви позволяват да компенсирате неравности по пода.

Изграждане на гаражни рафтове в 4 стъпки

Ако се захванете с това, можете сами да изградите рафт с малко материали и за няколко часа. Някои от инструментите , които ще са ви необходими за този проект, са:

 • Молив
 • Лентомер
 • Нивелир
 • Бормашина
 • Монтажни инструменти (ако не са включени в комплекта)

Стъпка 1 - Подготовка на площта и извършване на измервания

Намерете желаното място и го разчистете, след което извършете измервания с лентовия метър. Също така трябва да разчертаете проекта си с молив, като използвате нивелира, за да поддържате всичко изправено.

Стъпка 2 - Закупуване на материали

Пристъпете към закупуване на материали в местния магазин за железария или дърводелски цех. Ако ще използвате дърво, те ще го нарежат по размер. Изберете 3/4-инчова твърда дървесина или шперплат. Другите материали включват монтажни скоби и поцинковани винтове

Стъпка 3: - Монтиране на скобите и рафтовете

Като използвате предварително изготвения план, започнете да пробивате отвори за монтажния хардуер. След като са монтирани по удовлетворителен за вас начин, закрепете дъските.

Стъпка 4 - Съхраняване на предметите

След като сте завършили проекта, поставете всички предмети и се насладете на постижението си!

 

Видове гаражни рафтове

Съществуват няколко вида гаражни рафтове, с които можете да организирате пространството. В зависимост от това какво ще съхранявате в тях, можете да използвате различни модели. Преди да започнете да пазарувате, помислете от какво наистина се нуждаете.

Стелажите се предлагат в много различни стилове

В гаражите се съхраняват инструменти, автомобилни аксесоари , дървообработващо оборудване, кутии с боя, спортно оборудване, детски играчки и всичко останало, като всеки материал има своите предимства и недостатъци.

Дървени рафтове

Те обикновено са по-евтини и с тях се работи по-лесно. Най-разпространеният вид е дъб или клен, но много хора избират 3/4-инчов шперплат. Тънките плоскости от шперплат са чудесен избор за по-малки и леки инструменти и оборудване, но трябва да се избягват за по-тежки предмети.

Метални рафтове

Метални рафтове за съхранение, могат да ви осигурят допълнителна сила за съхранение на тежки инструменти, галонови кутии с боя и автомобилни части, но не забравяйте, че те са по-скъпи и не толкова лесно управляеми.

Телени рафтове

Телените модели също са много издръжливи, но не са добър избор за малки предмети. Обикновено те имат мрежест модел с дупки и пролуки между малките метални пръчки, които съставляват телта.

Регулируеми рафтове с релси

Те са прикрепени към система за окачване , която дава възможност за свободно преместване, пренареждане и позициониране в зависимост от размера на съхраняваните предмети. Те са идеални за съхранение на големи и обемисти предмети, като дърводелски инструменти и автомобилни части.

Самозатварящи се рафтове за съхранение

Самозатварящите се рафтове за съхранение обикновено се наричат шкафове и можете да ги получите в различни размери, които можете да окачите на стената или да поставите в изправено положение.

Ако обикновено съхранявате токсични съдове, като торове, масла, разредители и други запалими или отровни течности или материали, тогава тези модули са това, от което се нуждаете.

Свободностоящи рафтове

Предлагат се от различни материали и могат да имат от два до десет рафта. Някои от тях са снабдени с чекмеджета за съхранение, а други - с колелца с въртящи се колелца за лесно преместване.

Допълнителни модули

Те са като свободностоящите рафтове , с тази разлика, че имат само два крака, а другата страна е отворена. Това е така, защото те са направени така, че да се прикрепят към други свободностоящи рафтове.

Стенни рафтове

Те ви позволяват да използвате максимално пространството на стената (или вертикалното пространство) и да държите вещите си на разстояние от пода. Така се увеличава максимално площта на пода, увеличава се общият капацитет за съхранение на гаража и се осигурява по-безопасна работна среда.

Рафтове за таван

Рафтовете за таван са чудесни, защото използват неизползваното пространство над гаражната врата. Преди да ги купите обаче, първо трябва да измерите пространството между тавана и горната част на (отворената) гаражна врата.

Какво трябва и какво не трябва да се съхранява в гаража?

Сигурността в гаражите рядко е на същото ниво като в останалата част на къщата, затова е важно да се вземат подходящи мерки за предотвратяване на неоторизиран достъп и кражби, особено ако планирате да съхранявате ценни вещи.

Всички елементи, които са чувствителни към температура или влажност, могат да се повредят, ако не се вземат предпазни мерки.

По принцип трябва да се съхраняват само стъклени и консервирани стоки, освен ако не са в запечатани пластмасови контейнери. Картонените и хартиените продукти могат да се повредят от влагата и вероятно ще привлекат гризачи.

Измерване на височината

Правилото е да измерите два пъти, за да сте 100% сигурни, и след това да измерите отново. Ако сбъркате измерванията, може да се сблъскате с много ненужни разходи, време и неудовлетвореност.

Трябва да изчислите точно ширината и дължината на площта, в която искате да бъдат разположени рафтовете, както и височината. Не забравяйте да вземете няколко дължини в различни участъци и не разчитайте на това, че стените са точно под прав ъгъл.

Съображения при закупуване на гаражни рафтове

Като цяло рафтовете са най-добрият и най-удобният начин за увеличаване на пространството за съхранение и също така са един от най-евтините варианти.

Има четири елемента, които трябва да се вземат предвид при закупуването на рафтове: Лесен монтаж, размер/площ за съхранение, гъвкавост при адаптиране към променящите се изисквания за съхранение и строителни материали.

Лесен монтаж

Монтажът може да отнеме време и въпреки че не заемат място на пода, възможностите са ограничени от по-ниското им максимално тегло на натоварване. Свободностоящите шкафове са най-лесното и практично решение за подобряване на съхранението, тъй като не е необходимо да се закрепват към стената, здрави са и издържат на много големи натоварвания.

Алтернативни работни зони и възможности за съхранение

Може да помислите за включването на следните елементи, за да подобрите използваемостта на помещенията си:

 • Дъски и кукички
 • Кутии и кошове
 • Складове за дребни части
 • Шкафове и кутии за инструменти
 • Стенни и таванни закачалки

Размер, капацитет и нива на натоварване на рафтовете

Важно е да се проверят точните размери, за да се гарантира, че те ще се поберат в определеното пространство.

Всички качествени рафтове имат определена граница, наречена UDL, която представлява максималното равномерно разпределено натоварване. UDL за единицата може да бъде 250 kg, но само ако е равномерно разпределена по цялата площ на единицата.

Гъвкавост при промяна на нуждите от съхранение

Вашите нужди от съхранение вероятно ще се променят с течение на времето, така че се уверете, че закупените дисплеи осигуряват известна гъвкавост, за да могат да побират различни размери продукти.

Не забравяйте, че е по-изгодно да закупите няколко качествени рафта , отколкото само един.

Създайте своя собствена система от рафтове

Гъвкавите и функционални рафтове са най-добрият вариант за съхранение на всякакви предмети, като играчки, бои, инструменти и почистващи препарати. Можете да си купите готов или да го направите сами.

Използвайте бънджи въжета за закрепване на предмети към стената

Има ли нещо по-полезно на света от бънджи въже? Можете да ги използвате, за да държите предмети на стената, ако нямате стойка за стълби.

Монтиране на велосипеда на стената

Лесен начин за съхранение на велосипеда е с помощта на обикновена кука. Тази идея се възползва от вертикалното пространство в гаража ви. Ако се притеснявате, че куката няма да издържи на тежестта, уверете се, че сте взели такава, която издържа до 30 кг.

Използвайте кошове за малки играчки и различни предмети

Идеята за съхранение на етикетирани кошове или контейнери е много смислена. Това е ефективен начин за поддържане на ред във всички видове инструменти и аксесоари.

Поставете магнит върху чук, за да държите пирони

Прикрепете магнит към долната част на чук, за да можете да държите инструмента и пироните заедно. Това е особено полезно, когато сте в средата на проекта и не искате да търсите навсякъде малкия пирон.

Използвайте PVC тръби за съхранение на грапавини и метли

Събирането на градински инструменти, като грапавини и почистващо оборудване, е неприятно. Ако не ги закрепите към стената, те могат да се окажат на пода, което е опасно и грозно. Като ги закрепите с PVC тръба, те ще бъдат достъпни, когато ви трябват.

Инсталиране на ламелна стена

Никое работно място в гаража не е пълноценно без дъска с колчета или ламелна стена с палети. Мрежата улеснява персонализирането на пространствата за това, от което наистина се нуждаете, а освен това всичко ще бъде много по-лесно постижимо.

Окачете метални сгъваеми столове

Металните сгъваеми столове са подходящи за пикници, партита и всякакви събирания, но съхранението им е досадно. С прикрепянето на куки към стената на паркинга ще спестите много място и в същото време ще поддържате всичко чисто и подредено.

Предимства на гаражните рафтове

Предимствата са многобройни и включват:

 • Освобождавате място за други цели
 • По-безопасно е, отколкото да се разхождате около безпорядък или други потенциални опасности на пода
 • Ще спестите пари в сравнение с таксите за външно съхранение
 • Ще организирате всички семейни вещи
 • Ще можете да поставите предметите на недостъпно за деца и домашни любимци място
 • Монтират се лесно и бързо