Стенни часовници

mejores-relojes-de-pared

Макар някои да смятат, че те са останали в миналото, много от нас са наясно с потенциала на стенните часовници. Разбира се, не бива да крием факта, че има много модели, чийто живот е толкова кратък, че с течение на времето те ни оставят непукисти за нашите ангажименти. Колкото и готини да ви се струват на пръв поглед, избягайте от тях и си вземете най-добрия стенен часовник.

Как? Е, аз ви улеснявам с моята селекция от пет чудеса, които ви оставям по-долу.

Най-добрите стенни часовници

Кой е най-добрият стенен часовник?

Казвам ви, че те изобщо не са остарели, просто се разходете из мрежата, за да видите разнообразието и количеството стенни часовници там. Това може да е дори непосилно, ако сте свикнали с типичния модел от къщата на баба и дядо. Моделите също стават все по-модерни, което е добра новина за нас, новото поколение.

Не се страхувайте да поемате рискове, просто имайте предвид стила си, размера на помещението и цветовата гама, която подхожда на интериора. Останалото е лесна работа, особено когато имате специална селекция, направена за вас, като тази.

Ето и най-добрите стенни часовници:

1. Vangold Silver-73

Безшумен режим на работа

41lv2402eGL

КУПИ СЕГА

Елегантността е неговата най-голяма визитна картичка, защото придава отличителен, авангарден вид на всяко пространство. Но не се притеснявайте, той е проектиран така, че да бъде лесен за инсталиране. Той включва самозалепващи се стикери и допълнителна линийка за измерване на мащаба. Най-доброто от всичко? Той е напълно безшумен, така че ако искате да го поставите в спалнята си, няма да загубите нито една безсънна нощ.

2. Дигитален стенен часовник Hama pp-245

Може да бъде окачен или поставен

41nFbVtLGLL

КУПИ СЕГА

Тази марка ни предлага дискретен и модерен модел, който се отличава със своята функционалност. Става дума за радиочасовник с автоматично регулиране и цифров календар, който показва и фазата на луната, както и външната и вътрешната температура. Той може да показва часовете, минутите и секундите в 12-часов или 24-часов формат и може да се настройва на шест различни езика.

3. WINOMO

Лесен за разчитане

41h6qGgXtFL

КУПИ СЕГА

За любителите на елементарни неща това е часовник, който трябва да имате в дома или дори в офиса си. Той е изключително издръжлив, а цифрите са големи и ясни за четене, със стъклен преден капак, който гарантира ясна видимост на цифрите. На гърба му има кука, така че окачването му е лесно. Той няма да ви разсейва или да прекъсва съня ви, защото е много тих.

4. Unity Fradley

Работи с една батерия АА

41LpwGSi34L

КУПИ СЕГА

Проектиран е в Обединеното кралство и е един от най-големите хитове на пазара. Той е идеален за поддържане на трезв тон или за добавяне на нотка простота и спокойствие в твърде цветно пространство, тъй като е бял и кръгъл, с прост дизайн и ясно видими цифри. Той може да се използва за различни пространства в дома ви и дори за офиса или класната стая.

5. Elbe RP-1005-N

Прост, но изключително функционален

51CpjAaisxL

КУПИ СЕГА

Що се отнася до функционалността, приключваме това сравнение с модел, който не само показва времето, но и ни дава информация за действителната температура и влажност. Да, всичко това в един модел, който на пръв поглед изглежда прост. Пластмасовото му покритие го прави доста издръжлив, за разлика от стъклените модели. Теглото му е само 410 г, така че един малък пирон е достатъчен, за да го задържи.

Стенните часовници все още са актуален елемент от интериорния дизайн

relojes-de-pared

Умните часовници, устройствата за проследяване на активността и умните мобилни телефони са толкова навлезли в днешното общество, че изглежда, че стенните часовници стават все по-малко необходими. Нищо не може да бъде по-далеч от истината!

Тяхната универсалност, издръжливост и фактът, че са инструмент, който може да се намери на много ниска цена , правят добър момент да се обърнем към тях, когато трябва да добавим цвят или стил към скучна стена или определено пространство в къщата. Проектите могат да варират от традиционни до абсурдни и да бъдат по-скоро артистични, отколкото функционални. Всичко е позволено!

Пространството

Ако знаем, че стенният часовник е декоративно средство, което ще поставим, за да създадем фокусна точка, е важно да обмислим местоположението му в стаята или пространството и да съобразим дизайна му с този, който вече е там.

Защото, хайде, един декоративен часовник никога не остава незабелязан, дори и да си мислим обратното. Всички имаме навика да го гледаме, дори когато вече знаем колко е часът.

Поради тази причина трябва да обмислите как размерът и местоположението му ще се отразят на действителната схема на проектиране. За тази цел е добре да визуализирате мислено часовника в пространството, преди да го купите.

Ако помещението е доста цветно, най-добре е да се използва неутрален часовник. Например старинен интериор ще се съчетае добре с античен или дървен часовник. Добре е също така да се уверите, че не е твърде малък за пространството и че ако е твърде голям и тежък, стената е достатъчно здрава, за да го издържи.

Предназначението на часовника

Вече знаем, че основното предназначение на часовника да показва времето, което му е било дадено в миналото, е малко в миналото, нали? Те могат да бъдат много повече от това, а в някои случаи дори са израз на личността, която притежаваме или която притежава нашият дом.

Разбира се, мнозина все още предпочитат да виждат времето от стенния часовник и за тях е по-препоръчително да изберат модели с големи цифри, както в случая на аналогов , така и на цифров. Ако сте по-артистични, възможностите са безкрайни и могат да бъдат наистина креативни и забавни.

Не се ограничавайте, те се предлагат в много дизайни, така че е лесно да намерите такъв, който да подхожда на всеки интериор. Препоръчително е обаче освен декоративната тема да не забравяте и въпроса за начина им на работа, защото тиктакащият часовник може да изглежда добре за декорацията на спалнята ви, но трябва да имате предвид, че шумът може да ви държи будни през нощта.

Трябва ли да изберете само един?

Творчеството трябва да се използва, особено когато става въпрос за придаване на индивидуалност на личните ни пространства. Ето защо можем да се възползваме от факта, че те са на достъпна цена, за да добавим повече от една на стената си.

Можете да поставите основен часовник с големи цифри, който да показва времето, и да го заобиколите с подобни модели с различни размери, за да го съчетаете и да създадете фокусна точка или уникален и артистичен дизайн. Можете дори да сглобите идентични модели, които са конфигурирани за други употреби във времето, и да придадете модерен вид на вашата дневна.

Как да го окачим?

colgar-un-reloj-de-pared

Това може да варира в зависимост от модела, размера и теглото на часовника. По-тежките и по-обемни часовници обикновено се монтират на стената с помощта на пирони, а понякога дори на дебели винтове. За много неща можете да се справите сами, ако сте ентусиаст в областта на 'направи си сам' и разполагате с необходимите инструменти.

Има и други случаи, когато те са много по-леки и имат вътрешна кука , която може да се окачи на пирон на стената или дори със силно лепило , те ще се справят добре. Задължителният инструмент и в двата случая е рулетка, която ще ви помогне да определите и маркирате височината, на която ще бъде поставен.

Какво да вземем предвид, когато купуваме стенен часовник

Независимо дали търсим стенен часовник от елизабетинската епоха , прост и дискретен модел, по-забележителен с видими зъбни колела или художествен часовник, ще се съгласим, че е важно той да се вписва идеално в декорацията, пространството и, разбира се, да е с добро качество, затова събрах тези подробности, които не можете да пренебрегнете:

Аналогов или цифров

Обикновено зависи от това колко удобно и бързо е да се види времето. Аналоговите часовници обикновено имат стрелка, която се върти около циферблата, за да показва текущото време. Докато цифровите часовници имат дисплей с цифри.

Механичен или с батерия

Първият изисква ръчно нулиране от време на време, за да може часовникът да работи. Последният се захранва от батерия, така че е по-лесен за поддръжка, но е по-скъп заради допълнителните разходи за батерии.

Размер

Това зависи от употребата и намерението, но по принцип, ако е твърде малък, ще бъде трудно да се чете, но не трябва да е толкова голям, че да изглежда непропорционален.

Цветове

Най-често срещаните цветове са нюансите на кафявото, но трябва да изберете цвят, който да се вписва в декорацията на помещението. Ако всичко е много едноцветно, изборът на цвят, който се откроява и се разчупва, ще бъде добър вариант.

Форма

Съвременните стенни часовници например често имат кръгла форма, докато по-старите, по-традиционни стенни часовници имат правоъгълна форма. Но те имат и много други форми.

Цена

Можем да минем от евтините пластмасови от около 5 евро до тези, които директно надхвърлят 20 евро и стигат до друга нула, което зависи от бюджета ви. Но това зависи от това колко фино искате да изглежда и колко дълго очаквате да издържи.

Правилният стил

Отново зависи от вкуса и намеренията ви, но основните стенни часовници са идеални за кухня, офис или кабинет, които обикновено са по-минималистични пространства.

Сега, ако искате по-изтънчен вид, добавянето на елегантност ще свърши работа, като например тези модели, които имат висококачествен метал, стъкло и дори дърво, могат да бъдат покрити с розова мед, златно и сребърно покритие, докато лицето се предлага в прозрачен, бял или черен цвят.

Цифровите изображения обикновено придават модерно усещане на всяка стая. Въпреки че, ако говорим за детската стая, е по-добре да помислите за закачлив модел, с птица или с детайли от любимите им анимационни филми, можем да помислим и за ярки цветове или дори за часовник с махало за деца със супер забавна атмосфера, има и часовници с движение, с оптична илюзия или светещи в тъмното. Ограничението зависи от вас!

Ползи от наличието на стенен часовник у дома

Те могат да имат конкретна функция или повече от една, както в случая на цифров стенен часовник с термометър, например. Но те могат също така да придадат красота или отношение към плоското пространство.

Цвят

Ако са в правилния цвят, те могат да разчупят монохромността на дадено пространство. Хубавото е, че обикновено това не е натрапчив детайл за окото, но никога не остава незабелязан.

Функции

Има много видове часовници, които не само показват времето, но могат да бъдат и хронометри, да показват температурата или текущия ден. Ако ви е трудно да виждате от разстояние, има модели с големи цифри.

Уникален

Ако имате ексцентричен или уникален вкус, ще намерите подходящия за вас модел. Можете да изберете интересни дизайни с цифри, класически вид, дори модели с животни вместо цифри или с букви.

Надеждност

При правилна поддръжка, която обикновено е съвсем малка, можете да сте сигурни, че часовникът ви ще издържи дълго време и през това време няма да закъснеете за друга среща. Това улеснява навременното посрещане на следващия полет и дори сигурността при завършване на дейностите по нов проект, ако той е на работното ви място или у дома.