Степър

la-mejor-escalera-de-entrenamiento

При спортовете от тялото постоянно la-mejor-escalera-de-entrenamiento

се изисква да изпълнява движения и упражнения с трудни ставни ъгли. Най-добрата тренировъчна стълба насърчава широк спектър от двигателни модели, особено тези, свързани с гъвкавостта на глезените и стъпалата. Тренирането на тези технически движения може да се превърне във втора природа за тялото, за да може да реагира бързо на различните ъгли (позиции) и промени в посоката , изисквани от спорта, който играем, например футбол.

Известна е под различни имена: стълба за ловкост, скорост и работа с крака; но използването ѝ винаги ще бъде насочено към развиване на ловкостта, координацията и скоростта на спортиста.

Многофункционалността и функционалността на този уред е забележителна, лесен е за изпълнение и тежи по-малко от един кг. Използването на две или повече стълби позволява генерирането на различни модели на движение, така че промените в посоката могат да бъдат линейни, странични, хоризонтални или наклонени и по този начин да се увеличи трудността на упражнението.

Обикновено неговите измервания са дълги около 5 метра, а квадратите му са със страна около 50 сантиметра.

Ключът към разработването на някои упражнения за ловкост, които се използват за подобряване на скоростта, се основава на поддържането на минимален контакт на стъпалата със земята. Ако не разполагате със стълби или необходимото оборудване, можете да прибегнете до домашни варианти , като използвате тебешир, лента или спрей за боядисване на голямо пространство с равна повърхност.

 

Най-добрите стълби за обучение

Кои са най-добрите стълби за обучение?

В някои спортове издръжливостта, координацията, бързината и ловкостта са от основно значение за постигане на добри спортни резултати, както е при футбола, баскетбола, тениса и някои състезания по бягане. Следователно, за да развиете тези характеристики, няма нищо по-добро от обучението по 'Стълбата на ловкостта'. Ето някои от най-добрите опции на пазара.

Ето от най-добрите стълби за обучение:

1. стълба за обучение по ловкост GHB

61YAY+0HoIL

КУПИ СЕГА

Идеална е за увеличаване на ловкостта, развитието на мускулите и скоростта в спортове като футбол, въпреки че нейната гъвкавост я прави идеален инструмент за всеки спорт. Той е и отличен съюзник за подобряване на координацията и баланса.

Изработен е от издръжливи, висококачествени материали. Освен това е лек, лесен за инсталиране и съхранение. Дължината му е 6 метра, а стъпалата - 12, което го превръща в идеална опора за упражнения за сръчност. Предлага се с черна каишка и синьо пръстенче.

Стълбата GHB Pro Agility ви дава двадесет фута кондиционна мощност, разделена на дванадесет издръжливи пластмасови стъпала. Тя се предлага с удобна чанта за съхранение, в която да скриете стълбата или да я опаковате и съхранявате в колата, в случай че минавате през парк и искате да се упражнявате.

2. стълба за обучение Hikpro

416MSBsqWAL

КУПИ СЕГА

Това е добър съюзник за подобряване на координацията и баланса. Сред характеристиките, които трябва да се подчертаят, са материалите, от които е изработен, които са издръжливи и висококачествени.

Тя е дълга 6 метра и има 12 стъпала, които се отличават с жълтия си цвят. Той е лек, лесен за използване и съхранение. Той може да се използва за развиване на умения във всички видове спорт.

3. стълба за ловкост Ohuhu с чанта за носене 12

41e+nPUXmyS

КУПИ СЕГА

Изработена на ръка, това е стълба, която ще подобри ловкостта. Той се предлага в кутия, която, когато се отвори, показва черна чанта за носене с гравирано име на марката, което ще ни помогне да го преместим лесно. Когато я извадите от калъфа, ще откриете черната пластмасова стълба от влакна с жълти стъпала, изработена от полипропилен, който ѝ придава висока устойчивост и качество.

Разстоянието между стъпалата, общо 12, е приблизително 38 cm. Инсталира се много лесно и може лесно да се окачва нагоре и надолу.

Използва се за постигане на по-голяма подвижност на краката и ръцете и за подобряване на координацията и баланса на тялото. Той е много лек, тежи само един килограм и има голяма издръжливост.

В своята версия BONUS Black Carry Case идва с дванадесет или двадесет и едно стъпала, тази стълба е издръжлив и гъвкав. Въпреки че е плосък за лесно позициониране, той е и гъвкав, което осигурява двойна превенция срещу страшното сгъване на глезена.

4. AGPtek тренировъчна стълба

512LMZAy+pL

КУПИ СЕГА

Тя е идеална за скачане, бягане или ходене, както и за упражнения, които помагат за увеличаване на скоростта, ловкостта, координацията и чувството за баланс.

Предлага се в чанта за лесно транспортиране и организиране. Тя има 8 жълти стъпала, изработени със здрава конструкция и издръжливи найлонови ремъци.

5. Sklz Quick

31j11r+aB4L

КУПИ СЕГА

Подобрява ускорението, страничната скорост и промяната на посоката. Помага ви да развиете основни умения за подобряване на баланса, ритъма и контрола на тялото. Освен това помага за подобряване на скоростта чрез ускоряване на крачката и увеличаване на честотата.

Той има 11 тежки пластмасови стъпала за тренировки с висока интензивност. Разстоянието между стъпалата е 38,10 см. Включва 4 колове за закрепване на стълбата към земята, както и чанта за пренасяне. Дължината му е 4,57 м.

 

Какво е стълба за ловкост или обучение?

Стълбата за ловкост е най-простото и универсално устройство. Използването му помага на начинаещите да развият основни умения, а на напредналите спортисти позволява да развият значителна скорост в работата с крака. Това подобрява техниките за ускорение и смяна на посоката.

Той е идеален инструмент и за млади спортисти на възраст между 6 и 14 години, като им помага да усвоят движенията, които са пряко свързани с координацията, контрола и ритъма. Младите спортисти, които развиват тези умения в ранна възраст, ще имат предимство пред конкурентите си, когато пораснат.

Сама по себе си стълбата може да осигури на спортиста много мощна и експлозивна тренировка или високоинтензивна аеробна тренировка.

Поредица от тренировки със стълби може дори да послужи като отлична алтернатива на традиционните загрявки за упражнения. Безкрайните конфигурации от упражнения, които могат да се изпълняват с този уред, ще гарантират, че всяка сесия е различна и поддържа интереса на спортистите.

На какво да обърнем внимание, когато купуваме стълба за аджилити?

Когато купувате такива инструменти за обучение, някои са

по-скъпи или по-евтини , тъй като на пазара има различни цени в зависимост от опциите , предлагани от различните марки. Тя обаче изисква инвестиция, която трябва да бъде добре обмислена, за да извлечете максимална полза за здравето и портфейла си. Какво трябва да вземете предвид? Ето някои препоръки:

Брой стъпала

Стълбите за ловкост обикновено са с еднаква дължина, около 5 метра. Основната разлика обаче е свързана с броя на стъпалата, на които се намират. Някои имат 8, други 11, 12 или дори 15 стъпала. Колкото повече са стъпалата, толкова по-малко е разстоянието между тях.

По-голямото разстояние е идеално за начинаещи, които тепърва започват да използват инструмента, докато по-малкото разстояние е оптимално за експерти, които вече са придобили по-големи умения

Регулируемост

Идеалната стълба трябва да може да се регулира. Необходимо е да можете да променяте разстоянието или разстоянието между стъпалата. Това увеличава гъвкавостта, за да отговаря на всички нужди за обучение.

Материали

Тъй като е предназначена за високоинтензивни тренировки, тя трябва да бъде изработена от много издръжливи материали. Каишките трябва да са много здрави, за да не се изтъркат. Освен това стъпалата трябва да са изработени от здрава пластмаса, за да се предотврати счупването им в случай, че спортистът стъпи върху тях.

Стълби за привързване

Друго важно нещо, което трябва да вземете предвид преди покупката, е дали стълбата може да бъде привързана или завързана за земята. Ако може да се прикрепи към мека почва, това е впечатляващо полезно за потребителя, защото ще остане на място, когато тренира с него.

Инструкции

Сред нещата, които трябва да вземете предвид, преди да купите стълба за аджилити, е дали тя се предлага с инструкции. Ако вече знаете какво правите, инструкциите не са толкова важни, но ако сте начинаещ, може да ви е необходима помощ, за да започнете.

Къде или как ще използвате стълбата си?

В зависимост от начина, по който искате да я използвате, стълбата за ловкост или стълбата за обучение ще ви донесе множество ползи.

Има много предимства, които получавате от тренировките с тези видове елементи. Използването им може значително да подобри поставянето на стъпалата, движението на краката и цялостната координация. Тези неща са чудесни и за подобряване на мобилността и баланса. Те също така насърчават ускорението, страничното движение и способността за завиване.

Освен това тези уреди за упражнения също така карат сърцето да се раздвижва и следователно работят добре като кардиотренировка. Подобен инструмент може дори да помогне за укрепване на ставите, връзките и сухожилията. По същество те са чудесни за всеки спортист, който иска да подобри цялостното си представяне.

Предимства на стълбата за ловкост

Ето списък на предимствата, които можете да получите от използването на стълба за обучение:

Ловкост

Или способността за ефективна и ефикасна промяна на посоката на движение на тялото. Както подсказва името, работата със стълба за ловкост ще ви позволи да подобрите ловкостта си. Тя изисква баланс, бързина, сила и координация, така че можете да се обзаложите, че тези четири елемента също ще бъдат подобрени.

Работа с крака/крака

За да придобиете умение да използвате стълба за ловкост, е необходима комплексна работа с долните крайници. Това ниво на владеене на езика ще изисква много опити и грешки, но ще доведе до подобряване на цялостната координация в областта.

Скорост

Много упражнения за скорост на стълби ще включват бързо движение на краката. Ако сте начинаещ, вероятно ще започнете по-бавно и постепенно ще увеличавате скоростта. Ако постигнете бърз напредък, координацията ви ще се подобри заедно със скоростта, тъй като тренировките изискват добро ниво на координация.

Кардио

С комбинацията от сложна работа с краката и стъпалата, координация, скорост, баланс и сила, заедно, ще работи цялото тяло. Ако усетите, че започвате да се чувствате все по-комфортно, можете да увеличите интензивността, за да продължите да тренирате добре.

Преносими

Най-добрите стълби за аджилити трябва да са снабдени с чанта за пренасяне и да могат да се сгъват, за да не заемат много място.

Евтин и лесен за стартиране

Това е евтино, но полезно оборудване, което е и издръжливо, така че вероятно няма да ви се налага да го сменяте често. Ако възнамерявате да го използвате у дома, ще ви е необходимо само малко място. Използването на открито също е отлична възможност.

В обобщение можем да подчертаем, че използването на стълба за ловкост подобрява баланса и стабилността, работи върху редуването на различните опори (моноподални или биподални), подобрява ловкостта и скоростта на краката. Освен това той е лесен за транспортиране и за използване в почти всяко пространство.

 

Стълба за ловкост или въже за скачане?

Може да се каже, че ползите, които ще получите от стълбата за ловкост, са подобни на ползите, които ще получите от скачането на въже. Въпреки това има някои предимства, които ще получите от използването на единия и другия.

Например стълбата за ловкост ще подобри координацията ви много повече, отколкото въжето за скачане. Въпреки това въжето за скачане ще ви помогне да изградите мускулите на раменете и предмишницата много повече, отколкото стълбата за ловкост.

За да се постигне максимална полза, е препоръчително да се прилагат и двете като част от цялостен тренировъчен режим.

Как можем да извлечем максимална полза от стълбата за ловкост?

Освен на равни места, тези стълби могат да се използват и на наклонени повърхности, за да се увеличи интензивността на сесията. В същото време може да се използва за работа с многобройни групи от хора, да се добавя към тренировъчни схеми или дори да имитира специфични спортни движения.

Що се отнася до използването на стълбата, единствено творческите възможности на треньора ограничават нейната широка приложимост. Наред с други неща, използвайки го, ще се подобрите:

Ловкост

Сред многобройните си значения ловкостта е способността за ефективна и ефикасна промяна на посоката на движение на тялото. За да го постигнем, може да ни е необходима комбинация от следните компоненти:

Равновесие

Способността за поддържане на положението на тялото в неподвижно положение или в движение (напр. избягване на падане) чрез координирани действия на сетивните функции (зрение, слух и стави).

Бързина

Способността да се движи цялото тяло или част от него за възможно най-кратко време.

Сила

Способността на мускул или мускулна група да противодейства на натоварване

Координация

Способността да се контролира движението на тялото в сътрудничество със сетивните компоненти. Например улавяне на топка (координация 'топка-ръка-око')

Общи съвети за обучение със стълби за ловкост

Както всеки инструмент, важно е да го използвате разумно. Имайте предвид следните съвети:

Оттласнете се от върховете на пръстите на краката. Дръжте ръцете, раменете и дланите си отпуснати. Вдигнете краката си, а не ги влачете по стълбата.

Не бързайте. Изпълнявайте всяко упражнение постепенно, за да усвоите модела на движение. Постепенно увеличавайте скоростта на изпълнение, докато не се изпълни възможно най-бързо, след като сте усвоили движението, посочено във всяка серия.

Бъдете търпеливи. Първоначално упражненията може да изглеждат много трудни. С практиката и отдадеността си ще станете по-свободни.