Стик

mejor-palo-de-selfie

Социалните мрежи предизвикаха бурна мания по селфитата. Всеки ден се пускат хиляди приложения за редактиране на снимки - от разнообразни филтри до ефекти за движение.

В същия дух са създадени и селфи стикове - монопод, използван за правене на снимки чрез поставяне на смартфон или камера в единия край, обикновено активиран чрез Bluetooth.

Те са изработени от лек, разтегателен метал, с гумена дръжка и регулируема скоба в края, която държи телефона на място.

Този бум създаде по-конкурентен пазар , на който те се борят за титлата ' Най-добър селфи стик' между тези, които имат повече допълнения и предлагат по-голяма издръжливост на по-ниска цена.

Най-добри стикове за селфита

Кой е най-добрият стик за селфита?

Считан от списание Time за едно от 25-те най-добри изобретения на 2104 г., стикът за селфита се наложи сред потребителите и не остана незабелязан дори сред холивудския елит, тъй като дори бившият президент на САЩ Барак Обама сподели в социалните мрежи снимка, направена със стик за селфита.

Ако приемем, че всички имаме желание да споделим хубавите моменти в социалните мрежи, селфи стикът всъщност е доста функционален в днешно време.

Как да разберете кой е най-добрият сред повече от 100 модела на пазара? На първо място трябва да е евтин, функционален, с достатъчно удължение, лек и да не се нуждае от батерии. От този момент нататък всички функции ще бъдат плюс за покупката.

Ако сте се изкушавали да купите известната 'пръчка', направихме селекция, която може да ви бъде интересна. Това е сравнителен списък на най-препоръчваните палки на пазара.

Тук са най-добрите селфи стикове:

1. Tekury SELFIE-NEW2 селфи стик

51iB4+Sok3L

КУПИ СЕГА

Това е версия на статив с дистанционно управление, разтегателен монопод и джобен мини селфи стик. Безжична връзка. Той предлага 200° завъртане и е съвместим с телефони IphoneX, Iphone8, Samsung и Huawei.

Стативът му осигурява голяма стабилност, за да не се разклащат снимките. Той е лек, сгъваем и преносим.

2. селфи стик Bovon SF-01

Този селфи стик има презареждащ се Bluetooth с вградена литиева батерия. След като бъде заредена, тя прави 50 000 последователни снимки. Той е широко съвместим с всички телефони с 5,5 екрана, работещи със система Android 4.4 или iOS 6.0.

Изработен от алуминий и ABS пластмаса. Максималната работна дължина е 68 см и тежи само 147 г.

3. селфи стик BlitzWolf 3 в 1

Той има статив от алуминиева сплав с противоплъзгаща се подложка за крака и въртяща се на 360° стойка. Можете да правите хоризонтални или вертикални снимки, като завъртите скобата на телефона.

Литиевата батерия, поддържана от статива, може да издържи 24 часа, до 3 месеца в режим на готовност и с продължителност на живота 50 000 часа.

С 18-месечна гаранция и специализирани консултации, за да гарантирате дългосрочното си удоволствие

4. Mpow iSnap Pro X Selfie Stick

Един от най-лесните модели за използване. Работи с повечето телефони с IOS и Android: iPhone 7, 6 и 5, Huawei и Samsung.

И най-хубавото от всичко е неговият размер. В сгънато състояние заема само 18 см, а в разгънато - повече от 80 см. Можете да го сложите в джоба си, той е лесен за носене и идеален за пътуване

5. Smatree Q3 селфи стик

41E5mgZgIrL

КУПИ СЕГА

Гъвкавата глава позволява завъртане на 360 градуса за най-добрата позиция за снимане. Завъртете наляво, за да освободите, изберете желаната дължина и завъртете надясно, за да застопорите завъртането.

С универсален статив той е съвместим с всеки монопод с отвор с резба 1/4″. Стативът е стабилизатор здрав и здрав, така че може безопасно да поддържа монопода отгоре.

Какво представлява селфи стикът?

el-mejor-palo-de-selfie-1024x778

Вероятно сте чували за стик за селфита. И защо не, ако това е най-продаваният продукт в Amazon Испания в категорията за фотография. Но знаете ли наистина какво е то?

Днес терминът, с който се обозначават автопортретите, е 'селфи', а модата, която се върти около него, се разраства и можем да я видим всеки ден в интернет.

Поради бума на селфитата през последните години около тях се разрасна огромен пазар.

Стикът за селфита по същество е нова и модерна версия на монопода за фотография, т.е. вид статив само с един крак, откъдето идва и името 'стик за селфита'.

Има обаче една много важна разлика между традиционния монопод и пръчката, а именно, че пръчките за селфита са специално проектирани да се превърнат в продължение на ръката на фотографа.

Характеристики на селфи стиковете

Características-de-los-palos-de-selfie-1024x682

Причината да има толкова много възможности за избор е не само защото стиковете са лесни за производство, но и защото има най-различни функции, които могат да предложат. Нека разгледаме най-важните моменти:

Дължина и обхват

Въпреки че повечето палки се сгъват до около 8 инча дължина, има някои (обикновено по-скъпи) модели, които можете лесно да съхранявате в раница, чанта или джоб.

От друга страна, няма смисъл да се сдобивате със стик за селфита, ако той не може да се отдалечи достатъчно от тялото ви, за да направите желания кадър. Препоръчваме ви да си вземете такъв, който достига над 30 инча - изключително дългите достигат до 40 инча.

Качество на конструкцията

Освен факторите за безопасност, трябва да вземете под внимание и това дали е лек. Също така проверете дали има дръжка за хващане, за да не се изплъзне, защото не забравяйте, че смартфонът ви ще виси от другия край.

От друга страна, не по-малко важно е разнообразието от различни цветове, защото в крайна сметка детайлите правят разликата.

Управление на фотоапарата и свързаност

Почти всички модели имат бутон, вграден в дръжката, и с натискането му можете да направите снимка или да започнете запис на видео.

Има два основни начина за свързване на телефона със селфи стик: С опцията Bluetooth просто сдвоявате телефона с устройството и започвате да натискате бутона за камерата върху дръжката на селфи устройството, за да заснемате снимки и видеоклипове. За съжаление е трудно да не забравяте да го зареждате, а животът на батерията често не е добър.

В случая с пръчката с кабел, просто вземете малкия навит кабел, който стърчи от горната част на пръчката за селфита, и след това го свържете със смартфона си, докато е монтиран на място. Просто натиснете бутона на затвора на стика и сте готови.

Съществува по-малко известен вид селфи стик, който се предлага с малък хардуер, който ви дава достъп до дистанционно управление. Натискате бутона за камерата на дистанционното управление вместо бутона за камерата на дръжката на стика, за да направите снимката, но това не е най-препоръчителното, тъй като това би означавало да носите допълнителен предмет - и какво да загубите.

Специални аксесоари и платформи

Голямото търсене на 'палки' породи и пазар за различни аксесоари, включително ремъци, щипки за колан, с огледала, удължители с преобръщане, интегрирани в дръжката бутони за управление на увеличението и фокуса и др.

Огледалото е любимо, главно защото улеснява позиционирането и използването на телефона със задната камера, която обикновено е с по-добро качество от предната.

Можете да се сдобиете и с многофункционални платформи, като например платформа тип 'стрела', която може да е подходяща за заснемане на каскади със скейтборд или друг спорт.

Нововъведението, което привлече вниманието през последните години, е плаващата пръчка за селфи, да, по същия начин вече можете да се сдобиете с плаваща пръчка за селфи , за да правите снимки под вода.

Други факти, които трябва да знаете

Стикът за селфита е предназначен за заснемане на снимки от разстояние, без да се налага да докосвате екрана на телефона или да натискате бутон, независимо дали става въпрос за кабелна или Bluetooth връзка.

Стикът трябва да е съвместим с вашия телефон и да се прикрепя към различни телефони или фотоапарати с различни размери и тегло.

Това са двете основни точки, които винаги трябва да помните. Ако селфи стикът се предлага с приложение на трети страни, то само ще подобри функционалността на селфи стика и не е необходимо да плащате повече за него, важно е само да е от призната марка , която ви осигурява добро качество поддръжка и е достъпна.

На колко години е селфи стикът?

Въпреки че това устройство може да се стори на мнозина модерен аксесоар, истината е, че в него няма нищо ново, тъй като през 1925 г. подобно устройство за първи път е използвано от съпружеска двойка, която, за да направи обща снимка и да заснеме пейзажа около себе си, изобретява дистанционно освобождаване на затвора с помощта на пръчки и жици.

През 1983 г. Хироши Уеда, работейки за Minolta, изобретява стик за селфита за фотоапарата Disk-7, въпреки че той е известен като телескопичен удължител. Той твърди, че идеята му хрумнала, след като пътувал със съпругата си из Европа, където им било много трудно да накарат минувачите да ги снимат.

През 2013 г. Оксфордските речници обявиха selfie за дума на годината. През 2014 г. списание TIME обяви селфи стика за номер 18 сред 25-те най-добри изобретения на годината. Деветдесет години след първата известна поява на селфито, пръчката най-накрая се наложи.

Какво да очакваме от стик за селфи?

Някои селфи стикове са предназначени изключително за смартфони, докато други могат да бъдат съчленени с редица устройства, включително GoPros. фотоапарати,

Някои селфи стикове са предназначени изключително за смартфони, докато други могат да бъдат съчленени с редица устройства, включително GoPros. фотоапарати.

Селфи стиковете са много прости, въпреки че има такива, които имат функции като алуминиево тяло, въртяща се глава и приставки за статив. Те са по-скъпи от базовите си аналози.

Що се отнася до издръжливостта, много селфи стикове се произвеждат от алуминиева сплав, която е не само издръжлива за ежедневна употреба, но и защото е лека и по-евтина.

Повечето използват технологията Bluetooth, но тя изисква зареждане на устройството, докато кабелните им аналози са винаги готови за работа.

В крайна сметка става дума за това да се позволи на човек да държи фотоапарата си на достатъчно разстояние, за да попадне в рамката на снимката - това е просто.

Перфектната стойка

Една от най-важните части на селфи стика е стойката за камерата. Да, този, който ще държи любимия ви смартфон или цифров фотоапарат на място нависоко. Доста важна роля, нали?

Много стикове за селфита са снабдени с глава с винт 1/4-20, за да могат да се монтират фотоапарати с резба за статив със същия размер. Препоръчително е да вземете предвид теглото на устройството, което искате да прикрепите; ако то е твърде тежко, може да стане невъзможно за потребителя да го държи и евентуално да застраши селфи стика и камерата в края му.

Съществуват обаче и по-прости устройства, предназначени изключително за потребителите на смартфони. При тези видове стикове има държач с пружина, който се повдига за поставяне на устройството, с гумено или силиконово покритие, за да се предотврати повреда на устройството и да се осигури перфектно прилягане.

Те са проектирани да държат устройствата в хоризонтално положение, въпреки че някои от тях имат държачи, които могат да се завъртат във вертикално положение или до 180 градуса.

Най-важната отговорност на потребителя е да се увери, че устройството му е съвместимо с люлката, тъй като те се различават при различните производители. Тествайте го, преди да го купите.

Части на селфи стика, които трябва да познавате

Разтегателен стик

Разтегателният стик ви позволява да правите селфита от желаното разстояние (с максимална граница от 3 фута). Това всъщност е основната характеристика, която прави селфи стиковете толкова популярни днес. Колкото по-далеч, толкова по-големи са шансовете да уловите пейзажа и да избегнете отвратителната двойна брадичка.

Дръжка

Дръжката ви позволява да държите стика. Обикновено е снабден с мека подложка, която прави дръжката удобна и спомага за отличен захват. Някои продукти се предлагат с нискокачествена дръжка, която често е неудобна и хлъзгава, така че се уверете в това преди покупка.

Лента

Повечето селфи стикове се предлагат с някаква лента, която се закача на китката, за да се предотвратят инциденти при падане или дори ако крадецът пожелае да отмъкне стика.

Държач за телефон

Въпреки че първоначално е бил предназначен за фотоапарати, в днешно време често се включва държач за телефон (защото доставчиците са наясно, че повече хора използват мобилни телефони на селфи стик, отколкото фотоапарат).

Повечето от тях са адаптивни, което означава, че могат да се регулират, за да паснат на всеки размер телефон

Видове пръчки за селфита

Има основно 3 вида пръчки за селфита:

-Тези, които не използват Bluetooth система за работа

-Тези, които работят на базата на външно Bluetooth устройство

-Тези, които имат вградена Bluetooth система в стика

Външно Bluetooth устройство

Някои марки не се предлагат с Bluetooth устройство, но можете да закупите това Bluetooth устройство като добавка и това е отлична идея, тъй като улеснява правенето на снимки само с натискане на бутона на устройството.

Само едно нещо трябва да се отбележи, че ще трябва да сдвоите Bluetooth устройството със системата на телефона си, преди да може да работи, така че говорете с продавача и се уверете, че е съвместим с операционната система на телефона ви.

Вградена система Bluetooth

С нарастването на потребителското търсене производителите започнаха да подобряват своите продукти, като създадоха вградена система Bluetooth, за да подобрят потребителското изживяване.

Вградената система Bluetooth означава, че бутонът е в самата дръжка. Това прави заснемането на снимки по-удобно, без да се налага да носите друго външно устройство.

Как се използва стикът за селфи?

1.-Първата стъпка е да определите какъв тип стик използвате

2.-Свържете устройствата, за да активирате Bluetooth

3.-Иначе задайте таймер за функцията Bluetooth.

4.-Използвайте приложения за камерата като Camera 360 за по-добро цялостно представяне

5. Разширете пръчката за селфита и регулирайте ъгъла според нуждите си.

Как да инсталирате устройството на селфи стика?

По принцип има два вида устройства, които използваме със селфи стик: смартфони и фотоапарати.

Фотоапарати

При повечето селфи стикове в горната част на стълба трябва да има структура тип винт, която се прикрепя към фотоапарата.

Ако не можете да демонтирате държача за телефон от стълба, най-вероятно селфи стикът ви няма да е съвместим с камерите. Също така, когато прикрепвате камерата към стълба, се уверете, че тя пасва точно

Можете също така да опитате да монтирате камерата към стойката за телефон. Това обикновено работи с компактен и тънък фотоапарат, въпреки че не е препоръчително.

Смартфони

Монтажите за телефони са проектирани така, че да могат да поемат телефони с различни размери. Препоръчва се да свалите капаците от телефона си, особено ако използвате по-големи модели, като iPhone 6+, защото в противен случай телефонът ви може да не пасне плътно в поставката.

Около 75% от селфи стиковете на пазара не са съвместими с големи смартфони, тъй като стълбът не може да издържи теглото на смартфона и се огъва малко (а понякога и много), когато се разтегне до максималната си дължина. Това е опасно, защото ако се счупи, може да загубите устройството си.

Освен това някои държачи за телефони са слаби и крехки, те ще се напукат още в първия ден, в който продуктът пристигне.

Изтегляне на приложение

Ще трябва да изтеглите приложение за камерата, независимо от видовете пръчки за селфи, които използвате. В магазина за приложения има много приложения за камери, но ние ще ви препоръчаме приложението Camera 360.

Как да започнем да си правим селфи?

На селфи стика без Bluetooth функция

1.-Монтирайте телефона или камерата си на селфи стика

2.-Настройте ъгъла на използваното устройство и след това затегнете винта

3.-Удължи стика до желаната дължина

4. -Задайте таймера (приблизително 5 секунди с приложението Camera 360)

5.-Усмихнете се и се насладете на селфито си

Селфи стик с Bluetooth затвор / дистанционно управление

1.- Преди да започнете да правите селфи, трябва да се уверите, че Bluetooth затворът работи.

2.-Включване на Bluetooth затвора

3.-Свързване на устройствата чрез Bluetooth системата

4.-След като се свържете, отворете приложението на камерата и щракнете върху Bluetooth затвора

5.-Усмивка

Селфи стик с вградена Bluetooth система

По принцип има два вида вградена Bluetooth система. Първият тип използва Bluetooth сдвояване, което означава, че процедурата за работа с него е подобна на предишната, с изключение на това, че бутонът е на самия селфи стик.

Вторият тип не използва Bluetooth сдвояване. Вместо това има кабел, който се вкарва в отвора, в който поставяте слушалките. Това е много по-ефективно в сравнение с Bluetooth сдвояването, защото не е необходимо да сдвоявате устройства

Често срещани проблеми и как да ги преодолеете

1) Стикът се огъва надолу. Случва се, когато стикът е удължен до максималната си дължина и е монтиран с тежък телефон

2) Bluetooth е с изтощена батерия.... За да избегнете тези проблеми, не забравяйте да вземете със себе си захранващ блок по време на почивка.

3) Не сдвоявайте устройства. Изключването на телефона и Bluetooth дистанционното управление за около 5 минути и повторното им включване може да позволи сдвояване на устройствата.

4) Не се разпространявайте гладко. Нанасяйте редовно грес около пръчката и ще видите голямо подобрение.