Стойка за сушене на дрехи

Mejor-tendedero-de-techo

Като се има предвид колко скъпо е станало използването на някои домакински уреди поради потреблението на енергия, домакините са решили да направят промени, които гарантират икономии и благополучие. Автоматичните сушилни машини генерират разходи, които се отразяват във всяка месечна сметка. С цел да ги заменим, събрахме най-добрите сушилни за дрехи с таван, с които можем да изсушим дрехите си без риск те да се развалят или да нарушат декора на дома ни.

Горепосочените причини допринесоха за обединяването на технологиите и добрия дизайн, което ни позволи да намерим на пазара продукти, насочени към задоволяване на тази нужда, която става все по-важна.

В това сравнение избрахме много популярни опции, тъй като те се позиционират благодарение на одобрението и коментарите на техните купувачи. Тъй като бюджетът е ключов елемент, изброяваме някои прости, модерни, сравнително достъпни и качествени алтернативи.

 

Най-добрите линии за дрехи на тавана

Коя е най-добрата линия за дрехи на тавана?

Както можете да си представите, таванните линии за дрехи са най-добрият вариант за сушене на дрехи и спестяване на електроенергия, но има аспекти, които трябва да се вземат предвид при закупуването на един от тези елементи. Препоръчваме ви да обърнете внимание на материалите, от които са изработени, защото те са от ключово значение за правилното им функциониране и по-голяма издръжливост.

Размерът и дизайнът трябва да се наблюдават с голямо внимание, защото има подвеждащи оферти, които могат да компрометират стила и изгледа не само на банята, но и на други помещения в къщата, където също могат да бъдат монтирани, особено тези, които носят допълнителни крила за разполагане на малки дрехи, като бельо или чорапи.

Можете да намерите обикновени модели, но също така ще намерите сгъваеми електрически линии за дрехи , които са много търсени заради своята универсалност. Важното е каквото и да изберете, то да не заема твърде много място и дължината на реда да не е преувеличена.

Ето и най-добрите таванни линии за дрехи:

1. Електрическа линия за дрехи Foxydry Air 120

Функционален и модерен вариант

41G5hkixvxL

КУПИ СЕГА

През зимата няма да имате проблем с проветряването на дрехите си, защото тази модерна линия за дрехи ще улесни работата ви, превръщайки я в инвестиция, от която ще се възползвате максимално. Можете да го инсталирате в пералното помещение, на балкона, терасата или на всяко друго място, с което разполагате. Въпреки че има вградени вентилатори, той се счита за оборудване с ниска консумация на енергия. Той е снабден със светодиодно осветление и има достатъчен капацитет за окачване на няколко парчета пране. Купувачите му са единодушни, че той предлага добро съотношение качество/цена.

2. Foxydry сгъваема линия за дрехи от неръждаема стомана

Идеална за много малки пространства

317NnJZOMMS

КУПИ СЕГА

Това е фантастична линия за дрехи, защото има система от ролки, която помага да се регулира височината за сушене на дрехите и се състои само от преместване на малка пластмасова верига. Изработена е от лека неръждаема стомана , за да бъде по-устойчива и да няма възможност за корозия поради влажността на дрехите. Може да се постави във всяка вътрешна или външна част на пода. Цената му го прави достъпен и добър избор за всеки дом.

3. таванно конче за дрехи Efegete

Повдигайте и спускайте, както ви харесва

516yqWL5FMS

КУПИ СЕГА

Издръжлив и висококачествен вариант е това таванно конче за дрехи, чиято височина можете да регулирате според вкуса си. Тя се предлага с пет пръта, изработени от здрав материал, които служат за поставяне на всички части на пералня с голям капацитет. Материалът, от който е изработен, предпазва дрехите от маркиране или зацапване. Той е лек и лесен за инсталиране. Можете да го използвате на всяко проветриво място на пода или в близост до машината, за да спестите време и място.

4. ETEND'MIEUX

Прост и издръжлив

51ZQhrFKLTL

КУПИ СЕГА

Един от начините да намалите разходите за електричество, да гарантирате комфорт и ред при пране и сушене на дрехите е да поставите постоянна линия за дрехи на тавана, за да не се налага да я монтирате и демонтирате при всяко пране. Този отличен вариант се адаптира към всяко пространство и тъй като разполага с практична система за преместване на всеки ред нагоре и надолу, не предизвиква умора поради традиционното повдигане на ръцете. Пакетът се предлага с всичко необходимо за инсталиране.

5. Алуминиев кон за дрехи Sauvic

За дискретно сушене

31hjMXdx3jL

КУПИ СЕГА

Това е най-евтиният вариант от продуктите в този списък. Въпреки това доброто качество на материалите го прави здрав и функционален. Купувачите казват, че е лесен за инсталиране и лесен за използване. Устойчива система, тъй като въжетата са покрити с пластмаса, за да се избегне рискът от износване, причинено от температурите. Тя запазва всички дрехи в оптимално състояние. Препоръчваме ви да проверите внимателно пространството, където ще го инсталирате, за да го сравните с размерите му.

 

Какво е таванна линия за дрехи?

Таванните линии за дрехи са артикули, които се позиционират Mejor-tendedero-de-techo

на пазара, като осигуряват комфорт и спестяват място при сушенето на дрехи или домашно бельо.

Повечето от тях имат система от ролки, която улеснява движението отгоре надолу и обратно, точно както при ролетните щори. Това е най-добрият начин за управление на пространството в пералното помещение или в другото пространство, което е на разположение за тази цел. Най-хубавото е, че те са ненатрапчиви и няма да се налага да ги сваляте често.

Какво представлява аераторът с ремъци?

Аератор с ролка е наименованието на въздушните линии за дрехи, създадени в Англия. Първоначално те са представлявали стелаж с четири или седем релси , изработени от дърво, чиито краища са били изработени от чугун за закрепване към тавана или стената. Те имаха малки ролки, които помагаха за спускането и вдигането на стъпалата. Впоследствие те са заменени от газови или електрически сушилни и по редица причини отново заемат важно място в търговията със съвременни домакински продукти.

Нещо повече от кон за дрехи

В допълнение към спестяването на пространство и енергия, много хора избират да закупят кон за дрехи на тавана, защото модерният им дизайн ги превръща във функционална и декоративна мебел. За щастие, повечето от тях са прости и не променят естетиката на декора на пода. Някои от тях са снабдени със сгъваеми крила , които се използват според вкуса и нуждите на потребителите.

Изберете най-доброто

Те са перфектни, защото обединяват изящно очертание с много основно развитие. Съществуват различни видове въжета за дрехи , които успяват да съчетаят материали като чугун, неръждаема стомана, борова дървесина и изключително издръжливи пластмасови части

Повечето таванни аератори имат капацитет да поберат между 30 и 45 кг мокри дрехи. Те могат лесно да се адаптират към наклонени или извити тавани.

Простата наука зад таванните линии за дрехи

Таванните линии за дрехи използват най-горещия въздух, който се издига по бърз и естествен начин. Колкото по-високо е монтиран, толкова по-бързо ще изсъхнат дрехите. Следователно няма значение дали по време на миенето има или няма слънце.

Традиционен метод

Таванните въжета за дрехи са известни също като кухненски прислужници или кошници - име, дадено им преди много време. Те винаги са били много полезни, но в един момент бяха заменени от предимствата на електрическите сушилни.

Въпреки това старите практики се пренасочват, за да се спести време и енергия. За щастие въздушните линии за дрехи са се развили с подобрени системи и материали. Структурата им остава същата и се променя само начинът на инсталиране и експлоатация.

Причини да се отървете от електрическата сушилня и да преминете към таванна сушилня за дрехи:

  1. Енергоемък дизайн и високи разходи за електроенергия: Барабанните сушилни имат своето предимство по отношение на скоростта на процеса на сушене, но консумацията на енергия е най-лошото им качество. Тяхното постоянно използване ще бъде отразено в тарифата за електроенергия. За съжаление, това е един от най-енергоемките уреди, както и отоплителното оборудване.
  2. Емисии на парникови газове: Проучванията сочат, че оборудване като сушилни машини, които имат висока консумация на електроенергия, увеличават емисиите на Co2 всяка година. Ако ги замените с продукти като таванни линии за дрехи, ще предотвратите тонове емисии на въглероден диоксид.
  3. Гардеробът ви ще ви благодари: Сушенето на въздух е най-добрият метод за гарантиране на живота и цвета на дрехите. Има много изделия, изработени от деликатни текстилни материали, които често не могат да бъдат подложени на екстремната топлина на машината и това може да доведе до повреда на изделието. Горните сушилни са идеални, защото запазват тъканите и покритията.
  4. Разходи за поддръжка: В допълнение към сметките за енергия, барабанните сушилни машини могат да изискват заплащане на експерт за поддръжка или замяна на повредена част. Въздушните линии за дрехи може да изискват само подмяна на въжето и разходите за това не са толкова високи.

Предимства на горните линии за дрехи

Спестява място на етажите и общите части.
С тях се избягва дискомфортът на хората, които се движат в зоната за миене и сушене.
Естественото сушене може да се постигне без наличието на градина или тревна площ.
Осигурява неприкосновеност на личния живот при сушене на бельо.
Може да се използва по всяко време на годината.
Бързото сушене е просто и икономично.
Осигурява чистота и бързина при почистването на зоната, в която е поставен.
Не износва тъканта.
Парчетата са по-меки и гладки.
Няма вероятност статичното електричество да причини свиване на някои тъкани.
Намалява риска от неправилно функциониране на сушилнята.
Намалява загубата на топлина през изпускателните тръби на сушилнята.
Гарантира намаляване на емисиите на парникови газове, като намалява въглеродния отпечатък с почти 280 кг годишно.
Представлява голяма икономия на средства от сметките за енергия.

На какво да обърнем внимание, когато купуваме сушилня за дрехи?

Има три основни елемента, които трябва да проверите, докато купувате покривна линия за дрехи. Обърнете внимание:

Вид на материала: най-често използваните материали за този продукт са пластмаса, дърво и метал. Най-разпространената е пластмасовата, тъй като тя не ръждясва и не се чупи. Дървените рафтове също са много популярни, но не гарантират дълготрайност, тъй като са склонни да се влошават при постоянна влажност.

Размер: Първото нещо, което трябва да обмислите, е мястото, където ще бъде поставена въжето за дрехи, така че да сте наясно с наличните метра и след това да ги сравните с предпочитаната от вас марка и дизайн. Обърнете специално внимание на броя на лентите, за да отговарят на обема на прането, което обикновено перете.

Дълготрайност: Този елемент е свързан с материалите. Изберете здрави и качествени материали, за да избегнете краткосрочни неудобства.