Стойка за тежести

mejor-barra-de-flexiones-para-pared-o-puerta

Външният ни вид е много важен за много от нас. Да се грижим за себе си, да спортуваме и да ходим на фитнес, е част от ежедневието на хиляди хора, които са наясно, че грижата за тялото е съществена част от човешкия живот. Но често поради липса на време или пари не тренираме както бихме искали, което води до слаба фигура и може би дори наднормено тегло. Ако търсите практично оборудване, с което можете да тренирате в дома и да постигнете невероятни резултати, трябва да знаете най-добрата шведска стена за лицеви опори, която ще ви помогне да укрепите цялата горна част на тялото си.

Може би ви се е случвало да се запишете във фитнеса, а след това по хиляди причини да се окажете вкъщи, пред телевизора и с огромен пакет чипс. Не се притеснявайте, не сте единствените!

По различни причини много хора не изпитват мотивация да ходят всеки ден на фитнес, но въпреки това искат да изглеждат във форма. Обучението вкъщи винаги е добър вариант, тъй като е по-икономично и можете да го провеждате в свободното си време, когато пожелаете, и с избраното от вас облекло.

Щангата за лицеви опори е идеалният избор, тъй като ви позволява да укрепите ръцете, раменете и коремните мускули. Останете с нас, за да разберете кои са най-добрите щанги за изтласкване, които се предлагат на пазара днес.

 

Най-добрите щанги за изтласкване

Коя е най-добрата щанга за изтласкване?

Следващият списък представлява сравнение между различните модели щанги за лицеви опори, които ще ви осигурят впечатляваща горна част на тялото. Всички те са с добро качество, на много достъпна цена и са одобрени от потребители, които също като вас са искали да изглеждат по-добре всеки ден.

Тук са най-добрите щанги за лицеви опори:

1. щанги за лицеви опори на Gorilla Sports

Висока устойчивост

mejor-barra-de-flexiones-para-pared-o-puerta

КУПИ СЕГА

С тази практична и компактна домашна фитнес зала вече няма да имате извинения, за да не влезете във форма. Можете лесно да го окачите на стената по ваш избор, тъй като е снабден с винтове за закрепване. Освен това е много устойчив, тъй като максималната му товароносимост е 350 kg.

Извършените тестове на спортния бар Gorilla потвърждават, че той е продукт с отлично качество, добре изработен, а също така и че има ниска цена. Размерите му са 101 x 51x 20 cm, диаметърът на тръбата е 32 mm, предлага се в черен цвят, а доставката включва 2 стенни решетки, 1 монтажен комплект с дюбели, винтове, гайки и шайби.

2. щанга за рамката на вратата Relaxdays

Подплатена

31Auusye+1L

КУПИ СЕГА

Тази практична щанга е предназначена за поставяне върху рамка на врата с ширина между 72 и 98 см, така че да можете да изпълнявате ежедневните си упражнения, без да заемате много място.

Предлага се с всичко необходимо за инсталирането му, като подплатени дръжки и разширители. Поддържа до около 100 kg, предлага се в черно и оранжево, изработен е от стомана, тежи 1700 g, разтяга се между 65 и 98 cm, по-евтин е от конкурентите и е оценен високо от отзиви на потребители .

Някои от упражненията, които можете да правите с този страхотен бар, включват набирания, клекове, набирания, набирания с пеперуда, трицепс, разтягане на гърба и др.

3. Pro.Tec стенна щанга за лицеви опори

С различни позиции на дръжките

21NONpRjRrL

КУПИ СЕГА

С тази щанга за лицеви опори можете да тренирате у дома на ниска цена и с феноменални резултати само за няколко седмици. Още от първия ден ще можете да укрепите мускулите на гърба, раменете, бицепса, трицепса и т.н.

Освен това има дръжки от гумена пяна, които не нараняват ръцете и ставите. Подходящ е за бетонни или каменни стени, които са направени така, че да издържат на големи натоварвания. Избягвайте да ги поставяте върху картонени или гипсокартонени конструкции.

Той има много солидна конструкция, рамката му е изработена от квадратна стомана, има различни позиции на дръжката, максималното му натоварване е 350 kg, размерите му са 94 x 50,5 x 18 cm, предлага се в черен цвят, включва инструкции за сглобяване и монтаж и е на изгодна цена .

Когато купите Pro bar, Tec, пратката ви ще включва: 1 x щанга за набиране на тежести щанга за многофункционални упражнения, 1 x материал за сглобяване и инструкции за сглобяване.

4. Rucanor Pull Up Bar

Регулируем

41zD8UifkSL

КУПИ СЕГА

Този универсален бар е регулируем, което означава, че можете да го поставите на рамката на вратата си, в коридора и т.н. Разтяга се до 120 см, монтажът му е съвсем лесен, а страничните му удължители се разтягат, когато ги завъртите, като по този начин можете да го поставите на предпочитаното от вас място, тъй като е много добре закрепен, въпреки че няма винтове.

Той е снабден с дръжки от пяна, за да се предпазите от подхлъзване, изработен е от качествени материали и препоръчваме да поставите протектор във всеки край на бара, за да избегнете оцветяване на стените.

Предлага се в цвят хром, материалът му е метал със синтетична пяна, максималният капацитет на натоварване е 100 kg, той е много добре оценен от мнението на потребителите и неговата цена е една от най-евтините на пазара.

5. стенна щанга за лицеви опори Ultrasport

Отлично съотношение качество/цена

31+9Ha3xtfL

КУПИ СЕГА

Тази фиксирана щанга за лицеви опори ще укрепи всички мускули на горната част на тялото ви, благодарение на което ще изглеждате много по-фини. Той се регулира така, че да пасне на рамката на вратата ви, без да са необходими винтове, така че можете да изпълнявате голямо разнообразие от упражнения от комфорта и уединението на вашия дом.

Ефективно тренира бицепсите, трицепсите, мускулите на гърба и коремните мускули. Поддържа тегло до 100 kg и е снабден с подплатени дръжки, които осигуряват сигурно захващане и предпазват дланите ви от възпаление.

За да се предотврати оставянето на петна по стените, фиксираният бар е снабден с прозрачни странични гуми, така че можете да го отстраните, когато пожелаете, без да се притеснявате, че ще оставите петна по стените.

Ако по някаква причина смятате, че се нуждаете от по-голяма стабилност, доставката включва подходящи винтове и монтажни материали за трайно закрепване.

Предлага се в черен цвят, има размери 65 x 6 x 5 cm, тежи 998 g и има цена повече от икономическа.

 

Съображения, преди да си купите щанга за лицеви опори

Някои съображения, които трябва да вземете предвид, преди да извадите кредитната си карта и да се впуснете в купуването на щанга за лицеви опори на стената, са

Упражняването на тялото помага да се избегнат травми

Нашите мускули са проектирани да се справят с натоварването, което тялото ни може да осигури. Ако упражненията се изпълняват правилно и контролирано, ще видим големи и видими постижения във физическата си форма.

Стенните щанги са едно от най-търсените съоръжения при изпълнение на упражнения за тяло, които имат за цел да увеличат и дефинират мускулната маса на ръцете и гърба.

Имайте предвид, че когато ги изпълнявате, трябва да избягвате максимално претоварване на мускулите или ставите, за да избегнете травми в бъдеще.

Интегрирана силова тренировка

Стенни щанги за лицеви опори са предназначени за укрепване на ръцете, раменете, гърба, ръцете и дори гърдите. Ако планирате да включите и повдигане на краката, тогава ще трябва да тренирате и коремните мускули.

Някои модели щанги предлагат повече възможности за работа с мускулите, като например дипове за трениране на трицепса.

Компактно и здраво оборудване за упражнения

Едно от големите предимства на тренировките с щанги за врати е, че те са много компактни и същевременно могат да издържат на голяма тежест. Обикновено тежат по-малко от 10 килограма, но повечето от тях могат да поберат човек с тегло над 300 килограма.

Възможности за преносими щанги

Много от моделите щанги, които се предлагат на пазара днес, не изискват постоянна опора, което означава, че няма да се притеснявате за разрушаване на стените или рамките на вратите на вашия дом.

Винаги обаче е препоръчително да купувате такива, които осигуряват сигурност, стабилност и са изработени от качествени материали , за да избегнете евентуални инциденти.

Универсалност

Някои от най-добрите щанги за лицеви опори се предлагат с различни варианти на захващане, така че да получите много по-голямо разнообразие по време на тренировката.

Стенни щанги

Както подсказва името, стенните щанги се монтират на всяка стена в дома и ще ви позволят да изпълнявате ежедневните си упражнения по удобен и доста комфортен начин. Много хора избират този вариант, тъй като те са доста здрави.

Тези видове решетки трябва да се закрепват с болтове към дърво, бетон или тухли, така че преди да ги монтирате, е добре да проверите дали конструкцията на дома ви е достатъчно здрава, за да издържи теглото ви .

 

Таванни решетки

Това е друг популярен вариант за обучение в дома. Тук щангата е прикрепена към тавана и се препоръчва за високи хора, но това не е ограничение.

Не забравяйте, че при монтажа ще трябва да пробиете дупки в тавана, затова внимавайте за кабели или връзки, които може да повредите в процеса.

Избор на най-добрата щанга за лицеви опори

Обърнете внимание на тези препоръки, за да изберете най-добрата щанга за лицеви опори, която да отговаря на вашите предпочитания

Размер и пространство

Преди всичко се уверете, че разполагате с достатъчно пространство в дома си за безопасно изпълнение на този вид упражнения и че разполагате с подходящо разположение на пространството, за да монтирате щангата за ръце на правилното място.

Моля, имайте предвид, че на пазара има много модели , които могат да бъдат адаптирани към конкретната ситуация, например от врата до врата, сгъваеми и т.н.

Монтаж

Макар че монтажът на стена е много популярен, има и други опции, като например монтаж на таван или греда, които също може да обмислите. Видът на монтажа, който ще изберете, винаги зависи от наличното пространство и вида на стените или тавана във вашия дом.

Ако площта ви е много ограничена, може да се окаже удачно да използвате фиксирана стойка за шина на тавана.

Аксесоари

Има някои марки , които включват аксесоари, които биха могли да ви заинтересуват, като гимнастически халки или каишки. Консултирайте се с търговеца на дребно, за да ви даде повече възможности при закупуването на щанга за лицеви опори.

Инсталиране

В интернет вече има много ресурси, включително мнения на купувачи , ръководства и документи, които да ви помогнат да инсталирате новия си бар за упражнения.

Доставка

Някои щанги за изтласкване и техните монтажни елементи могат да тежат до 150 килограма. Доставката на подобен артикул може да бъде скъпа, така че не забравяйте да вземете предвид разходите за доставка, когато вземате решение да закупите продукта.

Ползи от използването на щанги за изтласкване

Щангите за изтласкване са едно от най-добрите упражнения за изграждане на мускули в ръцете, гърдите, раменете и гърба. Някои от ползите включват натрупване на мускулна маса и подобряване на стойката , като по този начин се предпазва гръбначният стълб.

В морската пехота на САЩ ежедневно се правят лицеви опори като начин за развиване на горната част на тялото. Ако можете да направите средно 20-25 упражнения, значи сте в отлично състояние. Ако пък не можете да постигнете дори 5, значи ви предстои много работа.

Плъзгащата лента е комбинация между кардио и сила, тъй като използвате само собственото си тегло, както и големи мускулни групи.

Създаване на мускулна маса

Капацитетът, с който разполагате на щангата за лицеви опори, ще бъде съобразен с вашето тегло и размери. Ако издърпвате между 100 и 150 килограма телесно тегло, работата няма да е лесна, но ще изградите огромни мускули.

Подобряване на стойката

Лошата стойка и закръглените рамене са епидемични в момента. Повечето от нас работят на бюра поне през част от деня и гърбовете ни бавно се сгъват към компютъра и на пода.

Изпълняването на лицеви опори върху разтегателен лост, може да помогне за коригиране на тази лоша стойка, като активира раменете и мускулите на гърба, в резултат на което торсът се доближава до правилната стойка.

 

Други съображения

Ако започвате да правите лицеви опори за първи път, може би ще искате да обърнете внимание на тези съображения.

Започвам да правя лицеви опори

Ако някога сте правили упражнения, вероятно сте опитвали лицеви опори, лостове или успоредки. Тогава ще разберете от първа ръка, че това е предизвикателна тренировка и съвсем не е лесна.

Самото придвижване нагоре изисква много усилия и за много хора е практически невъзможно да го направят. С помощта на щангите за лицеви опори можете постепенно да увеличавате повторенията с течение на времето, което ще ви прави по-силни с всеки изминал ден и ще изгради мускулите, за които копнеете.

Модифицирани лицеви опори

Първоначално лицевите опори са трудни за изпълнение, но не е необходимо да започвате да работите с цялата тежест на тялото си наведнъж. Полезен вариант е да започнете с модифицирано набиране с кутия или стол отдолу, за да поемете няколко килограма от пълното си тегло.

За тази цел винаги е добре да имате приятел, който да ви помага по време на упражненията. С течение на времето ще можете да намалите тежестта върху краката си и да увеличите натоварването върху горната част на тялото си.

Изтласкване на китка

Изтласкването на китка е вид изтласкване на китка с цялото тяло, за да се даде импулс и по този начин да се улесни завършването на изтласкването. Този вид лицеви опори понастоящем е много популярен сред практикуващите кросфит и им позволява да правят повече повторения.

Противоположността на Кипинга е Мъртвешкият наклон, който повечето хора познават. При този стил започвате да висите изцяло или почти изцяло на ръцете си и след това се издърпвате нагоре с помощта на горната част на тялото по-бавно и по-контролирано. Нито един от двата стила не е по-добър от другия, те просто са различни.