Столче за хранене

mejor-barrera-de-seguridad-para-escaleras

Когато бебето започне да се движи самостоятелно, това е много вълнуващ етап от развитието му, независимо дали то пълзи, прави първите си стъпки или дори тича; въпреки това вътрешната аларма на всеки родител се включва, за да го накара да осъзнае опасностите, които малкото дете може да срещне, така че трябва да бъде по-бдителен и да има предпазни устройства, като например най-добрата предпазна бариера за стълби.

Нужна е само малка небрежност, за да може детето в разгара на своите пакости да ни изгуби от поглед, разбира се, бебето започва да се чувства самостоятелно и иска да изследва света около себе си само, влизайки в скрити места, опитвайки се да отвори врати, да достигне места, където не бива, и дори да се опита да се изкачи или да слезе по стъпала, и точно в този момент родителите трябва да вземат всички възможни мерки за сигурност, за да гарантират, че бебето не е изложено на риск.

Има твърде много предпазни устройства за деца , но едно от най-използваните и почти задължителни е парапетът или портата, които ограничават пространството, където детето играе, или местата, където не може да отиде.

Различните модели се различават по височина, дължина, цветове и производствени материали, което също така дава възможност да се намерят на цени, вариращи от най-ниски до не толкова ниски, но тъй като става въпрос за устройство за безопасност , фабриките се уверяват, че техните модели отговарят напълно на функциите си, както и че са лесни за инсталиране, деинсталиране и съхранение, за да се гарантира най-голяма практичност за родителите и безопасност за децата.

 

Най-добрите предпазни бариери за стълбища

Коя е най-добрата предпазна бариера?

Като се има предвид, че става дума за защита на детето ви и избягване на инциденти, със сигурност няма да се колебаете да инвестирате в най-добрия модел, а за да изберете правилния, сте попаднали на правилното място, където представяме пет модела, които след като направихме няколко теста и анализирахме опита и мнението на родителите, стигнахме до заключението, че са най-изгодните варианти , като също така гарантираме, че всички имат добро съотношение цена-качество, което всеки очаква от подобен продукт.

Ето и най-добрите предпазни врати:

1. BabyDam Premier - Предпазна бариера

Най-препоръчваната

41AX4w4Jt5L

КУПИ СЕГА

Нивото на безопасност, предлагано от тази бариера, е едно от най-високите, а освен това размерите ѝ са лесно приспособими към по-големи пространства до 119 см, като са едни от най-големите сред нашите препоръки, но ако домът ви разполага с малки пространства, производителят предлага по-малки версии и на ниска цена.

Оградата се сглобява със здрави метални капачки с гумено покритие, които фиксират парапета точно там, където ви е необходим, а рамката е разтегателна и се отваря в двете посоки.

Моделът е произведен, тестван и одобрен по строги стандарти, изработен е от алуминий и е висок 72 см.

Доброто му качество го е направило любим на родителите и въпреки че не е най-евтиният , инвестицията си заслужава.

2. Munchkin Extending - дървена бариера

Най-доброто за горната част на стълбището

41yeoe215VL

КУПИ СЕГА

Това може да не се хареса на мнозина, но ако е за горната част на стълбището, това е най-безопасният начин за закрепване на бариерата.

Парчето е изработено от дърво и има проста система за отваряне чрез бутон, който активира механизма, въпреки че за малки деца е сложно и те няма да могат да го отворят. Ръководството е едно от най-подробните, така че няма да имате никакви проблеми, когато става въпрос за поставянето му на място.

Тъй като е изработен от дърво, той е по-лек от много други, но е достатъчно здрав, за да изпълни функцията си в пълна степен, освен че има достъпна цена и по-високо качество от очакваното.

3. Hauck 597101

Най-доброто за вашия интериор

41uvWW1YPXL

КУПИ СЕГА

Освен че отговарят на сигурността, която всеки търси, можете да избирате измежду наличните модели и различни цветове, които да подхождат на интериора в дома ви, независимо дали са метални, дървени, бели, сиви или дори с детски дизайн.

Механизмът на болтовете е двоен, лентата се фиксира чрез натиск, има височина 77 cm, разстоянието между лентите е 6 cm и работи върху рамки на врати и стълби.

Той е един от най-продаваните поради ниската цена и колко лесно се инсталира, а също и покритието му е хубаво, той е издръжлив и изпълнява обещанията си.

4. Lindam Easy Fit Plus Deluxe

Най-доброто за малки рамки

31YS7JWZjfL

КУПИ СЕГА

Това е една от най-простите и лесни за използване предпазни релси, която обаче е супер сигурна, работи перфектно в малки пространства и е снабдена с четири точки на натиск, които няма да се отнасят лошо към стената.

Максималната му ширина достига 82 см, което го прави идеален за спираловидни стълбища , които обикновено имат по-тесен канал, но допълнително се продават удължители, които могат да го направят да покрива по-големи площи.

Системата за заключване е защитена от любопитството на децата, тъй като се основава на бутони и специфични движения.

Също така материалите са от най-високо качество, които ще запазят покритието си за дълго време, също така са икономични и вървят чудесно с елегантния си външен вид.

5. Safety 1st - Метална бариера за порта

Хубава и икономична

316-nutTu2S

КУПИ СЕГА

Това, което ще ви хареса най-много, е, че е най-евтината от всички, но все още е сред най-добрите опции за своята здравина и издръжливост. Доставя се практически сглобена, като всичко, което трябва да направите, е да я извадите и да регулирате натиска върху рамката.

Особеността на парчето е, че се затваря автоматично, дори и при малки импулси, всъщност едва ли ще остане отворено.

Висока е 70 см, побира се във врати с височина между 73 и 80 см и може да се използва както на закрито, така и на открито.

Потребителите, които вече го имат, са доволни и той е един от най-добре оценените сред нашите предложения.

 

Видове детски парапети

Врати под налягане

mejor-barrera-de-seguridad-para-escaleras

Този тип работи със система за налягане на ръбовете, за да се поддържа стабилно. Най-хубавото на тези порти е, че са лесни за преместване и не е необходимо да пробивате стени или да извършвате сложни монтажни процеси за осигуряване на сглобката.

Недостатъкът е, че ако се спъне възрастен човек, той вероятно не е достатъчно силен, за да остане на мястото си, а дори и детето да е възрастен човек и да приложи достатъчно сила, то също може да го избута.

Инсталирани твърди врати

Те определено са най-безопасни поради начина си на монтаж, при който за закрепването на вратата се използват части за завинтване в стената.

Вероятността те да се преместят след монтажа е много малка поради тяхната здравина, но моделът не губи практичността си да го инсталирате където ви е необходимо в дома си.

Със специален дизайн за домашни любимци

Особеността на вида е, че детето ви ще бъде с безопасно и ограничено преминаване, но домашният ви любимец ще може да се движи свободно, тъй като бариерите имат врати, специално проектирани за свободно преминаване на кучета и котки.

Това, което всеки родител трябва да знае, е, че вратата е с точния размер, за да може да премине домашният любимец, но не и детето, в противен случай бариерата няма да свърши своята работа.

Места, на които се препоръчва да се монтират предпазни врати

Горната част на стълбите

Те се поставят така, че да блокират безопасно възможността детето да се опита да слезе по стълбите. Обикновено те се използват с котви, когато детето е на възраст над една година, което също така намалява възможността домашният любимец да може да я събори с ловки движения.

В подножието на стълбището

Това, заедно с горепосочените, са най-популярните места за монтиране на парапети, но в долната част на стълбището могат да се използват бариери под налягане без особени проблеми, тъй като има по-малък риск детето да ги изключи, но ако все пак го направи, рискът от инцидент е минимален, защото са в долната част.

Парапети

Децата ще бъдат любопитни към новата част на дома и често ще искат да бъдат близо до нея, да я докосват и дори да се опитват да се катерят по нея. Някои модели, които имат това предвид, включват практични парапети, които са по-удобни за държане от вашето дете, както и предотвратяват всякакво нараняване на ръцете му от парапети, които не се грижат за финала в горната част.

Най-важни характеристики

Преди да изберете идеалния парапет за вашето пространство и вашето дете, е необходимо да вземете предвид следните характеристики.

Височина

Препоръчителната височина зависи от това колко дълго ще се използва, тъй като когато бебето ви порасне, тя трябва да е достатъчно висока и да достига поне три четвърти от размера на детето.

Стабилна конструкция

Логично, колкото по-стабилна, толкова по-добре. Най-добрите бариери имат здрави порти, солидна конструкция, добро покритие, здрави панти (ако има такива) и всяка част е добре сглобена, така че заедно да представляват сигурен елемент.

Ключалки

Няколко модела включват суперсигурни ключалки с двойно действие, които изискват двете ръце на възрастен за отваряне, но все пак са лесни за преминаване от възрастен, но практически невъзможни за отключване от бебе.

Индикатори

Някои бариери, за да се гарантира правилното им използване, имат в рамките на своята операционна система някои звуци, като например щраквания или аларми, които предупреждават, ако портата не е неправилно затворена. Те са полезни, когато минавате през бариерата в бързината и не осъзнавате, че тя може да е оставена отворена, но дори и с този плюс трябва винаги да сте възможно най-внимателни. Няма нищо по-сигурно от вашето внимание, за да се уверите, че всичко е наред.

Други неща, които да вземете предвид, преди да изберете

Здрава конструкция

Вече обяснихме малко, че това е здрава конструкция, която действително ще държи вашето малко дете на разстояние. Парапетът трябва да бъде неуязвим за всеки опит на детето ви, само тогава той ще бъде толкова сигурен, колкото всеки родител очаква. Моля, не си правете труда да инвестирате в онези тънки и дори грозни модели, които няма да допринесат за безопасността, само за да спестите няколко евро.

По същия начин предпазният механизъм трябва да е достатъчно здрав, за да може да се премине през него, но да не представлява напрежение за възрастен, а конструкцията не трябва да има перфорации или пролуки, където бебето може да постави ръка или пръст и да се заклещи.

Хубавото е, че производителите се съобразяват с тези нужди и повечето конструкции отговарят на тези изисквания.

Материал

Това е важно свойство, можете да намерите най-често срещаните, изработени от метал, пластмаса или дърво. Някои хора не препоръчват дървените, тъй като децата обичат да използват пръстите и зъбите си върху този материал, а и той е по-склонен към ранно износване. Често се предлагат пластмасови, но металните са предпочитани от родителите заради своята издръжливост и твърдост.

Цена

Не е достатъчно, че е скъп, тъй като някои от тях, въпреки високата си цена, може да имат някои недостатъци, с които не бихме искали да се занимаваме. Добрата защитна бариера е съчетание от добър вкус, практичен дизайн, ефективност и справедлива цена. Добре е да знаете, че можете да намерите модели с отлично качество на достъпни цени , които несъмнено са най-добрите варианти.

Местоположение на бариерата в дома

Парапетът може да е един от най-ефективните, но ако не пасва идеално в зоната, в която ви е необходим, няма да е от полза. Най-добре е да измерите пространствата, в които може да се използва, преди да купите ; Хубавото при парапетите е, че много от тях могат да се регулират в определени граници на пространството.

Височина на бебето

Необходимо е не само да се измери пространството на къщата, но и да се знае височината на детето, тъй като освен че трябва да е здрав и стабилен, парапетът трябва да е достатъчно висок, за да се възпрепятстват опитите на децата да го прескочат.

Средно родителите използват предпазни огради, докато децата навършат около 3 години, и според средния ръст на децата на тази възраст, преградата работи добре, когато е висока 20 инча. Така че вече имате ориентир за височината, която ви е необходима.

Лесно отваряне

Бариерите под налягане се отварят по-трудно, тъй като изискват определена сила, която вие можете да приложите, но детето не може. Твърдите бариери, от друга страна, са по-лесни и тази особеност се оценява от майките, които са на пълна скорост в дома и трябва да преминат през бариерата.

Разстоянието между решетките

Разстоянието между решетките не трябва да е по-голямо от 2 3/8, така че детето да не може да постави главата си между тръбите и да се заклещи.

Изграждане по стандарти за безопасност

Прилагането на стандартите за безопасност при производството на този тип устройства е много важно, най-добрите от тях имат сертификат JPMA и само те гарантират, че частта е изградена по строги стандарти за безопасност.

Независимо дали става въпрос за твърда врата или за врата с натиск, тези производствени параметри отчитат мерките и компонентите за защита на детето и спокойствието на родителите.

Адаптивност и гъвкавост

Вече споменахме, че размерът на парапетите може да се регулира, но има и други, които отиват още по-далеч. Те могат да се превърнат в малки огради за защита на по-големи площи, например на голямо пространство в хола.

Те се превръщат в цялостна защитна бариера , която не се монтира на стените, а е просто едно голямо парче, което обгражда малкото дете, въпреки че се използват за по-малки деца и може би искате да е така.

Предпазни врати за пътуване

Ако пътувате често и взимате малкото си дете със себе си, вероятно ще се заинтересувате от моделите, състоящи се от мрежа и рамка с пристягане. Подходящи са за пътуване, тъй като се сгъват и са доста леки; не се препоръчват обаче за ежедневна употреба, тъй като за да преминете през тях, трябва да ги премествате нагоре-надолу всеки път.

Мога ли да използвам стълбищна врата за кучето си?

Ако отидете в магазин за домашни любимци и те нямат продукт, който да изпълнява тази функция, можете да използвате типична бариера, за да държите домашни любимци в определени пространства, всъщност много хора го правят.

Някои от тях са толкова здрави, че могат да издържат на дърпане и бутане от кучета с тегло до 25 кг, но не очаквайте, че ще бъдат много ефективни при работа с по-големи кучета.

Кога е препоръчително да се купи предпазна бариера?

Най-подходящият момент за закупуване на преграда за стълби и вратички е, когато детето ви започне да опознава света. Детето обикновено започва да се движи самостоятелно между 7 и 8-месечна възраст.

Когато пораснат и се опитат да отворят портата, любопитството и нивото на развитие на детето няма да им отнемат много време, а точно в този момент решетката няма да е от голяма полза и дори може да се превърне в опасност за детето.

Бебето ми е добро в катеренето, какво да направя?

Ако имате много активно дете и ви се струва, че то може да се покатери на оградата, която виждате в магазина, решението е лесно - просто изберете такава, която надвишава ръста му с около пет сантиметра, така че малчуганът ви да не се чувства способен да я прескочи, когато я погледне.

Тя не трябва да има и конструкция, която улеснява прескачането, например с напречни греди, на които бебето може да постави краката си и да се изкачи.

Безопасни ли са металните порти за моето бебе?

Конструкцията на металните порти е най-добрата, тяхната здравина ги прави най-безопасни, неуязвими за драскотини и удари, а най-хубавото е, че повечето от тях имат сертификати JPMA и ASTM и също така са без PVC .

Нуждаете се от бебешка врата?

Ако имате едноетажна къща, вероятно няма да намерите нужда от това, но все още има родители, които от съображения за безопасност трябва да ограничат свободния достъп на детето до определени пространства, стаи или зони, така че те все пак инвестират в предпазни бариери.

Някои допълнителни предложения

Никога не бива да използвате бариера под налягане в горната част на стълбите, това би било опасно съчетание на местоположението с вида на парапета, тъй като е необходим само един импулс, който може да бъде дори непреднамерен, за да свалите парапета, а това е последното нещо, което искате.

Ако е за върха, най-добри са фиксираните тела, но тези под налягане работят много добре в долната част на стълбата или на други места.

В допълнение към възрастта и височината на детето се препоръчва да се провери и информацията от производителя на релсата, тъй като той може да има допълнителни предложения.

Не избирайте бариери, които не отговарят на признатите стандарти за безопасност.

Добрите предпазни огради обикновено са подходящи за всички малки деца до поне 24 месеца.

Необходимо е да прочетете внимателно ръководството преди монтажа, това е една от гаранциите, че нашата бариера ще работи перфектно.

Когато възрастен преминава през бариерата и я затваря, той/тя трябва да се увери, че тя е правилно затворена; има модели, които изискват по-голяма прецизност за блокиране на преминаването.

И накрая, дори и с най-ефикасната бариера на пазара, не трябва да оставяте детето само, тъй като безопасността на детето е много по-голяма от всяко предпазно устройство.