Топка

svg%3E

Голфът е спорт, който се практикува в семейството ми от години, и за щастие съпругът ми също е запален по него. Но той имаше само ръкавиците за голф и тоягата, а му липсваше, според мен, най-важното нещо: най-добрата топка за голф.

В моите проучвания със загриженост установих, че има много лошо произведени топки, които се продават на същата цена като топ топката от най-висок клас. За да избегна грешки, изпробвах няколко модела и ви предлагам моята преценка за петте най-добри в моя сравнителен списък.

Готови ли сте за покупка?

Най-добрите топки за голф

Коя е най-добрата топка за голф?

Това не е прост въпрос, когато знаете за този спорт, защото предварително знаем, че има голямо разнообразие от тях и че употребата и вкуса на потребителя, дори и неговата люлка има много общо с този избор.

Има колекционерски, биоразградими, със светлина, кухи, леки, твърди и други. Много от тези модели имат функции, които пряко влияят върху скоростта на изстрела, неговото преместване и други детайли на изстрела. Ако не сте наясно с очакванията си, един чудесен модел може да не ви е достатъчен.

Ето защо, в допълнение към страхотните модели, ви предлагам пълна информация за по-проницателна покупка, която ще ви помогне, независимо дали имате опит или не.

Ето най-добрите топки за голф:

1. рециклирани топки за голф Nike от Second Chance

Използвайте рециклирани висококачествени топки за голф ? Е, да, тези възстановени топки от езера и дупки са отличен избор, защото въпреки че са втора употреба, те са с отлично качество и са от различни реномирани марки в света на голфа.

2. топки за голф Srixon Z-Star

svg%3E

КУПИ СЕГА

Те ви предлагат страхотен контрол на брой удари, поне 100 метра, и приятно докосване с пута. Благодарение на тези и други качества тя се усеща като топка за туризъм. Той е широко препоръчван от потребителите, които изтъкват отличното му съотношение цена-качество, дори за практики.

3. Голф топки Callaway Golf 2019 Supersoft

svg%3E

КУПИ СЕГА

Отличен избор от пенопласт , който симулира истинска топка за голф. Опаковката включва 12 яркожълти, почти флуоресцентни топки, за нощна игра, лесни за намиране. Мека за използване както на закрито, така и на открито. Те се представят добре.

4. втори шанс Рециклирани топки за голф Pinnacle

svg%3E

КУПИ СЕГА

Възстановени от колекционери и колекционери , за да им дадат втори шанс. Това е кутия със 101 топки с лого на съответните марки, включително брошури със съвети за обучение по голф и др. Те са претърпели по-малко инсулти, така че в тях все още има живот.

5. светещи топки за голф във Виентян

svg%3E

КУПИ СЕГА

Тези светещи цветни топки, в този случай зелени, ще ви накарат да настръхнете. Това са три части, с които можете да играете дори на тъмно. Те са идеални и за последваща рециклирана употреба, ако ви е грижа за екологичното . Те могат да се зареждат от слънцето или с UV фенерчето.

Различни видове топки за голф

svg%3E

Може би не знаете това, но не е толкова просто да избирате между моделите топки въз основа на външния вид или цената. Всъщност има 4 различни вида с различни характеристики.

Това са основните модели, които имат само една сърцевина и едно покритие, така че се считат за двуслойни. Те нямат много въртеливи движения, което ги прави много добри за точни удари на дълги разстояния, но нямат голям контрол при къси удари. Те са сред най-евтините на пазара.

Тези трикомпонентни топки за голф се различават по производителност и цена. Те имат ядро, обвивка и капак. Ако покритието е уретаново, със сигурност ще имате отлична производителност, добро въртене и контрол.

Те имат две ядра - вътрешно и външно, както и съответна обвивка и мантия. Обикновено предлага по-добри резултати благодарение на високата си технология. Ще забележите разликата в зависимост от вашия замах и опит. Те предлагат много добър контрол и точност на разстояние.

Що се отнася до технологичния напредък, това е идеалният модел. Те не са често срещани и не са от най-достъпните. Всички резултати ще зависят от играча и от това колко добре борави с голф стика или как изглеждат голф игрищата. Те предлагат много равномерна и ефективна работа. Те имат вътрешно ядро, външно ядро, вътрешна обвивка, външна обвивка и капак.

Способност за въртене на топките за голф

Това е важно при топките за голф, когато удряте, някои имат по-висок потенциал за въртене от други.

  • Топчета за голф с нисък въртящ момент

Топчетата за голф с нисък въртящ момент обикновено се движат по-правилно и по-точно на по-големи разстояния. Освен това те се движат малко по-бързо, когато паднат на земята. Така че, ако искате топката да измине по-дълги разстояния, най-добре е да изберете топка с ниска скорост на въртене.

Имат правилния баланс между висок и нисък спин. Те са един от най-добрите варианти, когато играе с , тъй като имат добър баланс между разстояние, въртене и точност. Обикновено те са меки топки, в зависимост от марката, и предлагат добро изживяване.

  • Голф топка с висока скорост на въртене

Има голямо предимство на и около зелената площ. Макар че няма да има същото пренасяне на дълги разстояния като топката с нисък въртящ момент, топката с висок въртящ момент е идеална за удари, по-къси от дупки. С тях обикновено се справят най-добре професионалните играчи, тъй като трябва да имате добър контрол, ако планирате да нанесете много точен удар.

По този начин се измерва отклонението на топката при удар. Тя варира от 0 до 200, като 0 е максималната стойност, а 200 означава, че топката не е компресирана. Нормалният диапазон за топките за голф е от 50 до 100.

Компресията е резултат от различните налягания, които даден материал може да упражнява при едно и също количество материал и едно и също пространство. С други думи, една и съща топка, ударена на едно и също място, може да има различна компресия поради налягането, упражнено от удара, и материала, от който е изработена.

Топките с ниска компресия обикновено са по-леки и се компресират повече, за да могат да достигнат по-големи разстояния. Топките с висока компресия изискват повече опит и висока скорост на замахване, за да се компресира топката и следователно да се постигне по-добър контрол.

Какво да вземете предвид, преди да си купите топки за голф

svg%3E

Може би си мислите, че ако използвате същите топки за тренировки като тези, използвани в шампионатите, ще пристигнете по-уверени и по-добре подготвени. Но преди да си купите топки, независимо дали за тренировки или за турне, е важно да обърнете внимание на онези неща, които лесно се пренебрегват.

Топката за голф има много повече от това, което се вижда на пръв поглед. Дори този, който е идеален за вашите приятели, колеги или познати, не е задължително да е този, от който се нуждаете, защото може да имате различен замах, да сте свикнали с по-дълги удари, да има и други особености.

Ето някои важни моменти, които трябва да вземете предвид и които със сигурност ще ви помогнат много при избора на топката, която ви дава най-доброто усещане и възможност за игра:

Уретановото покритие е по-меко и предлага по-добра обратна връзка с лицето, така че ви дава по-добър контрол на разстоянието. Но, разбира се, ако търсите по-евтин вариант, все още има йономерни, които са подходящи за средни играчи.

Или има вечна битка между меките и твърдите. Това зависи от предпочитанията на потребителя, като най-добре е да опитате и двете, за да видите с коя от тях ви харесва да играете най-много. Единият ви дава повече въртене, а другият - повече контрол. Кое е наистина важно за вас?

Трябва да проучите играта си и да прецените дали имате полза от няколко метра повече от терена или предпочитате добър контрол откъм зелената площ.

С напредъка на технологиите вече можете да намерите топки на ниски цени с характеристики, които могат да ви изненадат. Но, както вече казах, най-добре е да опитате няколко, за да видите с кой от тях се чувствате най-добре.

Свързана ли е цената на топките за голф с тяхното качество?

Цената варира между марките и моделите, така че е възможно да ги намерите между 20 евро, до 80, в зависимост от броя на топките в пакета, производствените материали, наред с други неща.

Но също така е вярно, че можете да получите топки на ниски цени, които могат да имат добро качество и добри характеристики. Въпреки това има пакети, които са пълни, защото се предлагат с аксесоари , маркери , пинсети или топки за транспортиране, за които си струва да инвестирате малко повече.

Както и да не забравяме, че уретановото покритие, освен че ги прави по-скъпи, ги прави и по-добри. Това покритие може да няма толкова голямо значение при далечни снимки. Но като цяло, ако се намирате в близост до зеления терен или в пясъчен капан, ще видите резултата от това, че сте похарчили малко повече. Освен това те предлагат доста добър спин и възможност за добър контрол.

Играят ли играчите от тура със същите топки, които са в моя магазин?

В професионалните шампионати като PGA tour има играчи, които използват едни и същи топки, които можете да намерите в магазина, защото в края на краищата марките продават топки от различни материали за различни видове играчи - от начинаещи до професионалисти.

Но както някои от професионалните играчи купуват висококачествени топки, до които и вие имате достъп, така има и такива, които използват топки по поръчка, които дори могат да бъдат гравирани. Така че изведнъж да гледате топките на професионалистите само защото те ги имат, не е най-препоръчителното нещо. Погледнете първо себе си, онези характеристики, които ви правят уникални и които правят играта ви различна, и това със сигурност ще ви отведе директно до топките, които са най-подходящи за вас.

Къде да купя топки за голф?

За да си купите топки за голф, можете да изберете физически магазини като Decatlhon или други, които продават спортно оборудване и аксесоари, където ще намерите голямо разнообразие, ако сте един от тези, които предпочитат да ги изберат лично. От друга страна, за тези, които купуват от вкъщи, те разполагат с огромен избор от топки с всякакъв дизайн, за професионална употреба или за тренировка.

Защо топките за голф имат дупки?

Често задавани въпроси

Има ли разлики между топките за голф?

Основната разлика между по-евтините топки за голф и професионалните топки за голф е в материалите, от които са изработени, като първите са по-малко издръжливи и дори могат лесно да се скъсат, докато вторите могат да издържат на употреба дори с прясно наточени тояги.

Да използвам ли твърди или меки топки за голф?

Това зависи от нивото на компресия, което търсите в топката за голф. Топките за голф с ниска степен на компресия са по-меки и се компресират, за да създадат по-малко разстояние, докато топките за голф с по-висока степен на компресия са за играчи, които могат да замахват по-бързо.

Топките за голф с по-висока компресия вървят ли по-правилно?

Колкото по-голяма е компресията на топките за голф, толкова по-прави са те, но професионалните голфъри предпочитат по-меки топки, както и по-скъпи, тъй като те позволяват да се добави допълнителна мекота и допълнително въртене към различните удари.