Торба с пясък

mejor-saco-de-arena

Е, може би ако трябва да вдигнете пръст, за да натиснете няколко бутона и да програмирате най-добрия робот за почистване на прозорци, ако имате такъв, тези устройства са невероятни! Чистите прозорци наистина придават невероятно усещане за свежест у дома или във всяка друга среда. Но колко много работа са те!

Ако също като мен ви е трудно да почиствате стъклата на прозорците или панорамните врати или ако ви се струва, че това е много досадна задача (познайте кой също го прави?), това устройство ще ви бъде от полза.

Преди отново да падна от стълбата, опитвайки се да достигна най-високите части на прозорците и все още да страдам, защото ги оставям напълно чисти, у дома решихме да започнем да търсим робот, който да е с добро качество и на икономична или достъпна цена.

Съпругът ми стигна до идеята, след като видя тази, която се използва на онези изключително големи прозорци в офиса. Ако и вие искате да се сдобиете с това устройство, което обичам до смърт, мога да ви дам няколко съвета как да изберете правилното.

 

Най-добрите роботи за почистване на прозорци

Кой е най-добрият робот за почистване на прозорци?

За да откриете сред различните модели на различни марки на пазара, първо трябва да разгледате някои ключови характеристики.

Очевидно е, че трябва да търсите електрическо и автоматично устройство, а ако е за дома, то трябва да е за домашна употреба. По този начин няма да се налага да се притеснявате за него дълго време, докато той си върши работата.

Най-полезните имат дълъг живот на батерията и така почистват повече прозорци с едно зареждане. Ако са акумулаторни модели, разбира се, има и такива с кабел, и колкото по-дълги, толкова по-добре.

Акумулаторните не са най-евтините, но имат най-много предимства. Всичко зависи от бюджета ви.

Важно е да се знае, че роботът трябва да е магнитен или да работи със засмукване. При първата се поставя парче от другата страна на стъклото, за да се привлече, но това не е необходимо при засмукващата.

Когато избирате едно от двете стъкла, трябва да вземете предвид дебелината и повърхността на стъклото. Ако тя е матирана или текстурирана, почистването на двата модела може да бъде затруднено.

След изчерпателно търсене, според мен и съпруга ми това са 5-те най-добри робота за почистване на прозорци. Споделям ги с вас, защото те могат да ви помогнат да направите сравнение и да решите кой е най-подходящ за вас.

Ето от най-добрите роботи за почистване на прозорци:

1. Робот за почистване на прозорци Anself Coprose

За стъкла с всякаква дебелина

51bckoFSC3L

КУПИ СЕГА

Това е много практично и ефективно автоматично устройство за почистване, което може да почиства стъкла с всякаква дебелина и прозорци без рамки. Той е много полезен за различните видове прозорци в дома ви, за големи външни панорамни гледки в сградите или за безупречно оформяне на плотовете на търговските помещения.

За да я управлявате, без да ставате от дивана, докато гледате телевизия, тя се предлага с дистанционно управление и почиства до един квадратен метър за 3 минути. Включва кърпи за почистване от микрофибър и работи с прахосмукателна система с капацитет 56Kpa.

Включва обезопасително въже, в случай че се разхлаби от стъклото.

2. Robot Hobot 168

Перфектна за трудни ъгли

41UWjBupD8L

КУПИ СЕГА

Тази машина за миене на прозорци се захранва от електрическата мрежа с дълъг кабел, за да може да достига високи ъгли и да почиства големи прозорци. Идеален за тези, които имат големи прозорци у дома. Включва предпазен кабел, така че можете да го оставите да работи сам, без да се притеснявате.

Разполага с технология за изкуствен интелект, която му позволява автоматично да открива ръбовете на прозорците. Той включва практично дистанционно управление и има функция за автоматично завършване. Скоростта му е 4 минути на m2. Той наистина е идеален за поддържане на прозорците чисти, без да полагате големи усилия. Резултатите от него са добри, той е безспорна помощ.

3. Робот за почистване на стъкла Ecovacs Winbot

С голяма почистваща мощност

51Z1xg13EQL

КУПИ СЕГА

Размерът му е малък, но има голяма почистваща мощност, тъй като разполага с интелигентен смукателен вентилатор, който може да почиства всяка напълно плоска повърхност, рамкирано или безрамково стъкло с всякаква дебелина.

За тези функции, разбира се, има технология, която добавя детектор за ръбове, двойна ширина на почистване с памет и за тези, които са по-чувствителни към шума, важен факт, той произвежда 68 dB.

Предлага се в елегантен сребрист цвят. Тя се съчетава много добре с двукамерни стъклопакети. Залепва много силно за прозорците по време на работа и достига до труднодостъпни места.

4. Alfawise S60 Automatic Window Cleaning Robot

Този, който премахва петна

41JYi1dXjLL

КУПИ СЕГА

Ако прозорците ви често са замърсени с масло, кал и прах, тази машина е много подходяща. Има силна абсорбция и отлична почистваща способност. Можете да отстранявате петна с помощта на кърпите от микрофибър.

Той е лесен за използване, просто натиснете бутона за стартиране или го управлявайте с дистанционното управление, за да работите без надзор. Освен това се предлага с предпазен кабел, който предотвратява падането му, и с 5,5-метров захранващ кабел. Той има 3 маршрута за почистване на стъклото.

Включва приложение, съвместимо с iOS 7.0, Android 4.3 и Bluetooth 4.0.

5. SMARTBOT-HOBOT-188 интелигентен уред за почистване на стъкла

Подходящ за огледала и душ екрани

41HfIqL-G9L

КУПИ СЕГА

Той е фантастичен помощник за тези, които трябва да почистят правилно своите огледала и душ екрани. Разбира се, той работи и с прозоречните стъкла в къщата, като всъщност може да почиства множество плоски, хоризонтални и вертикални повърхности на закрито и на открито.

Той има центробежна помпа, която му позволява да преминава през винил, стикери, релефно стъкло, плочки и т.н., а също така може автоматично да определя границите на повърхностите. Предпазният кабел е много устойчив и има три режима на автоматично почистване.

За да подобрите резултатите от работата на този робот, е добре да го закупите заедно с концентриран течен препарат за миене. Ако не знаете кой от тях би бил подходящ, iRobot Scooba е много добра почистваща машина и има приятен аромат. Той е подходящ дори за почистване на подове и паркет.

Важно нещо, което трябва да запомните, е, че вашият потенциален нов робот за почистване на прозорци трябва да има обезопасително въже, което да му помогне да се задържи и да не падне, ако се откъсне от повърхността. Във всеки случай не е лошо някой да присъства у дома, докато роботът работи, така че не го оставяйте напълно сам.

Също така е препоръчително да изберете такива, които позволяват подмяна на части, например кърпи за почистване, за да може уредът винаги да работи ефективно.

Ще се радвам да разбера какъв е вашият избор, не забравяйте да ни го съобщите в коментарите.