Торове

mejor-fertilizante-ecológico

Миналото лято имах проблем с домашната си градина, която почти не даваше плодове, и много съжалявах, защото имах толкова добър сезон за засаждане. Един колега обаче ми даде най-добрия органичен тор и това се оказа спасението за моите растения.

Ако не сте опитали, трябва да започнете още утре. Казвам ви, че промяната, която забелязах в двора си, беше толкова голяма, че изхвърлих всички супер химически продукти, които съхранявах, и изпробвах всяка натурална опаковка, която видях, докато не открих най-добрите формули. И това е, което искам да споделя с вас днес.

Трябва да призная, че макар да съм очарован от природата, не съм привърженик на миризмата на безплатен тор, който се намира до културите, чиито плодове по-късно ще ям. Ето защо винаги съм харесвал най-много пакетираните варианти на органичен компост .

Освен това по този начин имаме по-голям контрол върху всеки компонент, който добавяме и от който се нуждае нашето засаждане.

За да изберете най-добрия, трябва да знаете, че торовете обикновено са малко по-различни, когато става въпрос за зеленчукови градини, плодни дръвчета или стайни растения.

Така че, ако сте като мен и имате голямо разнообразие от култури у дома, ще се забавлявате много, като изпробвате всички презентации. Но не се отчайвайте от разнообразието, този сравнителен има чудесен вариант за всяка култура или обичаен проблем.

Най-добрите органични торове

Тук ви представяме органични торове:

1. 100% органичен тор за градината SOLABIOL

Екологичен

51Iv6g+hqzS

КУПИ СЕГА

Следващият продукт, който изпробвах както върху стайните си растения, така и в малката си зеленчукова градина, е от Solabiol, един от най-успешните торове, когато искате да накарате зеленчуковите си растения като домати, краставици, марули, репички и други да процъфтяват. Това е тор, съставен само от суровини с естествен произход, напълно подходящ за любителите на биологичното земеделие.

Благодарение на този етичен подход към устойчивото развитие както за домашно, така и за дребномащабно отглеждане, ще можете да засаждате екологично чисти култури, уверени, че в резултат ще имате наистина красиви растения.

Едно от нещата, които забелязах, е, че благодарение на постепенното освобождаване на хранителни вещества получих по-голям брой цветове и плодове, а разсадът ми от червен пипер беше устойчив на заразите от червеи, които тормозеха района. Предлага се в опаковка от 1,5 кг. (COMPO тор за овощни градини и плодове)

Формулиран с цвеклова ванаса

41+f3q-nOkL

КУПИ СЕГА

Накрая бих искал да споделя с вас още един отличен продукт, който ми даде впечатляващи резултати при моите дребни култури, както и в стайните цветни лехи, които майка ми има вкъщи. Това е Compo, 100% тор на растителна основа, направен от цвеклова каша и фосфорит, който ще обогати и подобри субстрата, върху който отглеждате растенията си, тъй като действа като биологичен стимулатор.

Една от особеностите му е, че е подходящ за всякакъв вид растения, независимо дали ги отглеждате в къщата, на терасата или във вътрешния двор. Ето защо, ако сте привърженици на екологичното равновесие и искате да се отнасяте с уважение към околната среда, дори да избягвате замърсяването на водоносните хоризонти, ще получите една от най-добрите алтернативи с този тор за овощни дървета и градини с добив от 1,3 kg. (BioGold bonsai tree food)

Equilibrium NPK 10-10-10

51XS7FCvkkL

КУПИ СЕГА

Това е най-популярната марка в бонсай торове , защото произхожда от Япония и използва традиционни техники. Най-много ми хареса това, че се абсорбира бавно, така че поддържа дървото подхранено за дълго време. Тъй като е богата на NPK , тя е създадена, за да поддържа почвата пухкава, а дренажът - гладък в малки саксии, например за бонсаи.

4. Екологичен биостимулатор Ecom Garden от Ecom Fitoinnovación

Течност за разреждане

41AnwDA8-qL

КУПИ СЕГА

Бързото му действие прави по-добър цъфтеж видим при стайни растения и тераси. Казвам ви, че той е изключително ефективен за възстановяване на силата на изгнилите растения и за предпазването им от опасни гъбички през много влажни сезони. Той не е най-евтиният , но си заслужава, тъй като може да даде до 30 литра, ако съдържанието се разтвори и се полее с добра пръскачка.

5. инсектицид с диатомична пръст от Impex Europe

Защита на животните

41cze3CQMCL

КУПИ СЕГА

Някои колеги градинари вероятно вече са ви разказали за този продукт, защото той е един от най-популярните на пазара органични поради неговото добро качество и ефективност. Това третиране се състои от вкаменени водорасли, богати на микроелементи, които плашат инвазиите и поддържат бъдещата ни храна здравословна. Освен това котката ми винаги ме придружава, когато поливам градината, и никога не ми се е налагало да се притеснявам за този гранулат.

6. Guano biológico de Semillas Batlle

За всеки сезон

51u+M3sDYHL

КУПИ СЕГА

Този продукт беше първият, който пробвах, за да съживя зеленчуковата си градина, и мога да ви кажа, че работи. Въпреки че е препоръчан за лозя , той работи и при други биологични култури. Най-добрият начин, който открих, беше да го разтворя в две части вода и да го разпръсна навсякъде. Основното му предимство е, че резултатите могат да се видят бързо и че всяка друга добавка , добавена след това, ще бъде по-добре усвоена.

7. Neudorff Azet цитрусов тор

Един килограм твърд продукт

51615e8kpXL

КУПИ СЕГА

Това е любимото ми средство за поддържане на културите дори когато е студено. зърненият тор за цитрусови плодове обикновено е евтин тор , но със сигурност е с по-сладка миризма, за разлика от тези, които са на гранули. Балансът на NPK 7-3-10 благоприятства доброто формиране на големи и здрави плодове. След като опитате, дърветата ви няма да спрат да цъфтят и да дават по-добри добиви.

Ръководство за покупка: Най-добрите органични торове

Какво представляват N-P-K добавките?

mejor-fertilizante-ecológico

Когато става въпрос за отглеждане на растения, тези три букви са ключът към здравословния баланс. Те се отнасят до трите основни елемента или макронутриенти, които подпомагат растежа в растителното царство.

Ако сте начинаещи в градинарството, може би сте видели три големи цифри, подчертани на опаковката, и не сте знаели как да ги разчетете. Той се отнася до процентното съдържание на тези три материала.

Азотът (N) подпомага растежа на листата и храненето на гъбичките, които поддържат почвата жива и подхранена.

От друга страна, фосфорът (Р) укрепва корените и увеличава образуването на цветове. А калият (К) подпомага жизнения цикъл на растението, регенерира го и го поддържа зелено.

Всичко това е важно, защото подхранването на почвата изисква правилен баланс на тези вещества в полза на почвата, в която ще покълне всеки вид. За съжаление, днешната среда често не съдържа правилните пропорции на всеки елемент и трябва да ѝ подадем ръка в зависимост от конкретните условия, с които разполагаме.

Защо да изберете биологични продукти?

Всяко растение се нуждае от основни макро- и микроелементи , за да расте, и те могат да идват от различни източници. Но трябва да знаете на чия страна е науката.

В лабораториите не се създават само синтетични продукти в експерименти с много химикали, както някои може би си мислят.

Но и учените, загрижени за вредите върху околната среда, са се посветили на разработването на най-реалистичните и незамърсяващи комбинации от техните естествени форми, за да насърчат истинското биологично земеделие.

Химически торове

Истината е, че тези торове са склонни да освобождават хранителните вещества по-бързо и затова мнозина ги предпочитат.

Проблемът е, че когато започваме, не всички знаят, че използването на тези продукти е синоним и на унищожаване на полезните микроорганизми, отравяне на почвата и създаване на зависимост от почвата, за да остане зелена .

Органични торове

От друга страна, ако се използва тор, който не замърсява , усвояването на хранителните вещества е много по-плавно и се запазва повече. Освен това той не изгаря предишните свойства, съществуващи на повърхността, а възстановява нейната структура и жизнеността на водата , която тече под нея.

Какво трябва да се направи, преди да се добави органичен тор?

Като форма на подготовка има един трик, който разработих и който ми помогна, заедно с тора, да възстановя малката си реколта у дома. Тя е за създаване на органичен компост.

Тази компостирана почва ще създаде хумус в резултат на органичното разлагане на градинските и кухненските отпадъци. Тя е изключително лесна за приготвяне и изключително полезна за добавяне на повече необходими хранителни вещества в почвата, където искаме да процъфтяват различни насаждения.

За да създадете този биостимулатор , просто накъсайте сухи листа или зеленчукови отпадъци и ги заровете в почвата. Гарантирам, че освен че работи, това е и изключително забавно занимание, с което децата могат да участват в различни научни проекти.

Видове органични торове

Сухи органични торове

Много по-лесно е да ги купите и да си ги направите сами. Обикновено те са смес от отпадъци, така че са резултат от екологично чист процес с повторна употреба на отпадъците.

Въпреки това, за да ги използвате правилно, трябва да сте във вегетационния период или преди засаждането и по този начин да разполагате с почвата, за да подхранвате правилно растенията си. Най-популярни са тези, които се произвеждат от сухи остатъци.

Течни торове

Както знаем, корените и листата на растенията са предназначени да абсорбират вода. Ето защо хранителните вещества в течна форма действат по-бързо и са особено полезни при повреди или суша.

Хранителни добавки

Това не е вид тор сам по себе си, а по-специализирана добавка за допълнителна подкрепа на растежа и оздравяване на природата.

Ако имате зеленчукова градина, знаете, че всеки засаден вид има свои собствени нужди от минерали, витамини и хормони, така че използването на добавки може да помогне за създаването на оптимални условия, които все още не са налице.

Гуано от прилепи

Произведено от екскременти на прилепи, то е възстановка на един от най-полезните за растенията природни процеси. гуано има високо процентно съдържание на азот и фосфор при всяко представяне.

Всъщност това е бил най-търсеният тор, преди синтетичните продукти да станат популярни.

Рибно брашно

Това е още една формула, спасена от древното земеделие. Рибното брашно е богато на микроелементи и аминокиселини, които укрепват много култури.

Морски водорасли

Това е печелившият метод, ако търсите някакво укрепване за тревни площи. Това са натрошени изсушени водорасли , които могат да отделят хормони и минерали за много дълъг период от време, което ги прави продукт, който може да се използва много добре.

Garret Juice

Екологът Хауърд Гарет създава тази смес от компостен чай, меласа, ферментирало вино и морски водорасли, с която се пръскат всички видове стайни растения.

Той работи за зеленчуци , както и за декоративни саксии и хранителни култури. Най-хубавото е, че може да се направи у дома или да се купи в сравнително достъпна презентация.