Трекинг сандали

las-mejores-sandalias-de-trekking

Обичам пешеходния туризъм, но носенето на ботуши беше изтощително и тромаво. Винаги бях най-слабият в групата и не се чувствах комфортно. Така започна моето търсене на най-добрите сандали за трекинг.

Въпреки че са леки сандали, не се заблуждавайте от модели, които не предлагат никаква защита. Те трябва да имат наистина здрави подметки с отлично сцепление. Комфортът не трябва да намалява вашата безопасност.

Преди да намеря най-добрия, имах няколко разочарования, така че ако искате да ви се случи същото, погледнете моето сравнение.

Най-добрите сандали за трекинг

Кой е най-добрият сандал за трекинг?

Между моделите за деца и за възрастни, скъпи и достъпни, започва търсенето. Но да останете там не е опция, възможностите са много по-големи и трябва да се възползвате от тях и да извлечете максимума от тях, за да намерите този, който ви позволява максималното ниво на комфорт и защита, които искате при вашия трекинг.

Както знаете, не всички модели са еднакви, те се различават по характеристики и всички имат своите предимства и недостатъци, така че първоначалният въпрос кой е най-добрият може да няма абсолютен отговор. Въпреки това открих пет различни модела за момчета и момичета, които отговарят на най-високите стандарти за качество. Проверих ги една по една и стриктно, за да избегна грешки.

Ето и най-добрите сандали за трекинг:

1. сандали за трекинг Fi 4 Кожени Teva terra

Увереност във всяка стъпка

41VbqEo-mFL

КУПИ СЕГА

Това е модел, изработен от синтетичен материал. Горната част на обувката е изработена от висококачествена кожа. Подметката има добро сцепление и отлична омекотяваща функция, така че няма да се притеснявате да правите дълги скокове. Тя е не само доста удобна, но и здрава, което ви дава увереност при движение в отдалечени местности на открито. Предимство на тази обувка е универсалната система за регулиране на каишките, която е доста полезна.

2. туристически сандали Keen Whisper

В различни цветове

5106dtTuZNL

КУПИ СЕГА

Те са с дизайн, специално разработен за жени, предлагат се в различни цветове и размери. Освен това те са с гумена подметка и синтетични, което ги прави чудесен помощник при ходене в планината, разходка по плажа или просто при други дейности на открито. Те са със свръхлек дизайн, така че краката ви няма да пострадат, и имат мрежеста подплата и големи входни пространства за проветряване на краката.

3. Туристически сандали Aruba Karrimor

Удобни, неусложнени

417xNfXTSNL

КУПИ СЕГА

Това са туристически сандали, които са изработени за мъже. от синтетичен материал и с проста система за закопчаване с велкро . Това е предварителен преглед на това колко лесно се използват. Това е наистина функционален модел, който върши добре работата си, а именно да ви осигури защита и комфорт по време на разходка. Не се ограничавайте, можете да ги използвате както в уюта на дома си, така и в различни ситуации, с които ще се сблъскате навън.

4. Kahuna III Merrell трекинг сандали

Безопасност в движение

417lkFilmGL

КУПИ СЕГА

Дизайнът им е проектиран така, че да ви предлага по-високо ниво на комфорт за краката, тъй като са отворени туристически сандали, за да можете да се наслаждавате на въздуха, който влиза в краката ви. Подметката е изработена от гума, така че има тенденция да се захваща за земята, по която ходите, а всичко останало е изработено от кожа с отлично качество . Те се предлагат в различни цветове и размери.

5. Трекинг сандали Kyra Vent 2 Columbia

Функционални

41WU8ymjaDL

КУПИ СЕГА

Ексклузивен модел за авантюристични момичета, тези сандали са с плосък ток и дебела гумена подметка с гъбеста стелка, което ги прави идеални за случаи, в които има известна степен на влажност. Ремъците са лесни за сгъване, така че се побират в куфар, без да заемат твърде много място. Те се отличават с красив дизайн и висока производителност. Велкрото ги прави лесни за използване и се предлагат в различни цветове.

Какво представляват сандалите за трекинг?

Всъщност носенето на този тип трекинг обувки няма проблем с модата. Те са вид джапанки , които са се превърнали в най-разпространения аксесоар в обувната индустрия. Няма конкретно правило, за да знаете къде можете да ги носите, защото освен за трекинг, те са подходящи и за лятото поради своята дишаемост, освен това са подходящи и за плажа. Иска ли ви се да ги носите през пролетта ? Няма насоки, които да се следват при използването им.

Важни фактори, които гарантират качеството

Има още много неща, които могат да се видят отвъд очевидното, и ето няколко примера:

Сцепление

Когато става въпрос за добро сцепление, тези сандали за планински спортове ви осигуряват значителна стабилност. Всичко зависи от подметката на обувката, има безкрайно много марки , които имат свои собствени аргументи и модели , осигуряващи чудесна опора на краката ви, особено когато ходите по хлъзгави пътеки.

Дизайн

На днешния пазар за този вид обувки има два дизайна. Съществуват затворени сандали, които предлагат защита на пръстите поради здравия си дизайн, изискват повече време за изсъхване и като цяло са по- издръжливи и устойчиви от отворените сандали. Отворените сандали могат да бъдат изработени от каучук, като осигуряват ултралеко усещане и по-добра вентилация на краката и могат да бъдат бързосъхнещи .

  • Затворени: ако искате отлична защита за краката си, този тип сандали или обувки за трекинг са идеални. Имат устойчива и издръжлива подметка, така че ще издържат и след няколко прехода. Сандалите със затворен дизайн обаче няма да са толкова дишащи, колкото тези с отворен дизайн.
  • Отворени: този тип обувки са много по-леки, а простият им дизайн се основава на система от еластични връзки, която позволява на краката ви да влизат много повече вентилация. Те са склонни да изсъхват много по-бързо при влажни условия, отколкото техните братовчеди със затворена конструкция. Този тип сандали обаче не осигуряват голяма защита.

Устойчиви на износване

Препоръчва се , преди да закупите чифт сандали за трекинг, да знаете вида на материала, от който са изработени сандалите. Има вероятност някои модели да не са устойчиви на износване. Затова е добре да ги разгледате предварително, за да можете да прецените дали са качествени и дали са устойчиви на износване. Някои модели за деца могат да включват допълнителна подложка за предотвратяване на протриване.

Тегло

Купуването на тежки сандали може да има отрицателен ефект върху вас. Преди всичко, това може да увеличи умората ви за кратко време и не е най-желаното нещо по средата на маршрута. Затова е препоръчително да купувате по-леки сандали. Леките сандали обаче се износват по-бързо и не са толкова защитни. Да кажем, че това е баланс, който трябва да постигнете, за да получите най-добрите сандали за вашите цели.

Водоустойчивост

Ако се сблъсквате с водни ситуации, чифт водоустойчиви сандали ще ви помогнат много. Имайте предвид, че водоустойчивите сандали не са по-евтини от обикновените сандали.

Туристически сандали срещу туристически ботуши

Тези от нас, които обичат тази дейност, са наясно, че туристическите ботуши са здрави, предлагат по-добра защита и значително намаляват огъването или нараняването на глезена, както и подхлъзването върху мокър камък.

Знаем обаче също, че ботушите могат да бъдат тежки и задушаващи не само при алпинизъм, но и при изминаване на няколко километра пеша. Ето къде се намират тези сандали. В по-голямата си част те са проектирани така, че да осигуряват отлично сцепление, като същевременно позволяват на краката ви да дишат.

Друго нещо, което е в тяхна полза, е, че са много леки в сравнение с ботушите, което ги прави предимство за дълъг поход, а повечето от тях имат водоустойчиви материали: отлична характеристика!

Кога и къде носите туристически сандали?

Ако сте катерач и обичате ултралеките преходи, можете да носите сандали вместо тежки ботуши. За професионалистите в този спорт това също е полезно, защото специалните сандали могат много по-лесно да се свалят от краката и да се сложат в туристическата раница , когато е време да влезете в река или да се насладите на участък от пътеката боси, за да се насладите на природата. Те са подходящи както за летни разходки, така и за неофициални събирания на открито.

Поддръжка на туристическите сандали

Може би не сте се замисляли, но това е важно и влияе на тяхната дълготрайност.

Почистване

Ако усетите остатъци или просто ги видите мръсни, значи е време да ги почистите. Лесно е, достатъчни са мека четка и вода със стайна температура.

Сушене

Тук става въпрос за всичко, защото влагата ще накара сандалите ви да миришат лошо, а това не е много удобно. Все пак трябва да имате предвид, че не трябва да излагате сандалите на пряк източник на топлина, тъй като има голяма вероятност те да загубят първоначалната си форма, а това не ни се иска.

Четка

Като оставим настрана връзките и стелките, е време да използваме сухата четка, за да достигнем до най-отдалечените и тесни пространства, където, колкото и да е странно, се натрупват най-много замърсявания. Мека четка е достатъчна за ефективно отстраняване на замърсяванията с две движения.

Процес на обработка

Това служи за възстановяване на водоотблъскващите свойства на материала. С други думи, това позволява на водата да се оттича по-добре, без да уврежда материала на сандала. Това е силно препоръчителна процедура, която трябва да правите веднъж или два пъти годишно.

Съхранение

Накрая, но много важно, трябва да се уверите, че съхранявате сандалите си правилно. Това означава, че те трябва да са напълно и правилно изсъхнали. Поставете сандалите си на проветриво място, което не е твърде близо до източник на топлина. Някои експерти препоръчват да натъпчете сандалите си с вестник, ако не ги носите много, за да запазят първоначалната си форма.