Туризъм Watch

mejor-reloj-para-el-senderismo

Удивително е усещането за свобода, което изпитваш по време на преходи, но не толкова, когато се отклониш от пътя си, загубиш посоката си и, между другото, те застигне проливен дъжд. Никак не е приятно. За да избегнете това, е важно да носите най-добрия туристически часовник, който включва специалните функции, необходими за дълги, но безопасни пътувания.

Ако сте правили тези дълги преходи от известно време, знаете това, нали? Ако пък се подготвяте за първия си път като приключенец, казвам ви, че не бива да тръгвате без един от тези барометрични часовници. Същественото е, че наред с функциите си те ви помагат да предвидите времето и да поставите палатката си преди дъжда.

От друга страна, те ви държат добре разположени на картата и ви информират на каква височина над морското равнище се намирате, ако маршрутът е в планината. Има много предимства и причини да ги носите по маршрута.

Изборът им може да бъде малко труден поради големия брой модели от различни марки на пазара. Но очевидно трябва да търсите такива, които гарантират добро качество и по-ниска или достъпна цена.

Най-добрите часовници за туризъм

Кой е най-добрият часовник за туризъм?

Най-препоръчваната от експертите по туризъм трябва да има няколко функции. На първо място, барометър, който може да измерва атмосферното налягане. Когато падне внезапно, знаете, че можете да очаквате дъжд и гръмотевични бури, така че няма да бъдете изненадани.

Тези, които са снабдени с висотомер, показват височината над морското равнище. Някои от тях работят с помощта на GPS и са по-точни при определяне на местоположението. Тези, които са снабдени с компас, също ще ви помогнат да определите точната посока, която трябва да поемете, за да стигнете до набелязаната дестинация. Това е най-добрият начин да се предпазите от изгубване и да завършите похода успешно.

Много обща характеристика на всички модели е включването на монитори за активност. Мониторът на сърдечния ритъм като измервател на сърдечния ритъм може да бъде много полезен. Чрез измерване на сърдечния ритъм ще можете да проверите ефективността на упражненията си и да следите скоростта на крачките си.

Преди да си купите нов часовник за преходи, не забравяйте да проверите дали има акумулаторна батерия, тъй като пътуванията ще бъдат дълги, а ходенето интензивно и не можете да си позволите да останете без тези важни данни.

С това сравнение ще разберете кои модели са най-красиви и ефективни.

Ето и най-добрите часовници за туризъм:

1. Burgmeister Montana BM309-622

41wOLAlRsjL

КУПИ СЕГА

Специално за джентълмени, които не губят стила си дори в най-трудните моменти. Това е автоматичен, аналогов часовник със сиви луминисцентни стрелки. Той е снабден с измервател на температурата и влажността.

Размерът му е голям и приляга много добре на мъжката китка. Каишката и корпусът са изработени от неръждаема стомана, а циферблатът е от минерално стъкло. Той има дисплей за фазите на луната, както и дисплей за датата с деня и месеца на годината. Има катарама с предпазна закопчалка и е водоустойчив до 5 бара.

2. туристически часовник SuuntoTRAVERSE Saphire

41NoE-rulLL

КУПИ СЕГА

Идеален за тези, които обичат да ходят и да се разхождат и не могат да спрат да се свързват и да споделят своите приключения. Той има вграден GPS за проследяване на маршрута и навигация. Свързва се с Bluetooth и включва компас, измерване на калории и стъпки, скорост и надморска височина. Той съобщава времето на изгрев и залез, има аларма за времето и предупреждение за буря.

Можете да споделяте снимки на маршрута си чрез Instagram, Facebook и Spots Tracker и да сравнявате времето си с това на групата с помощта на приложението Suunto Movescount. Животът на батерията му е до 100 часа.

3. Garmin 010-01338- 71 Fenix 3 Sapphire Edition

41AAr4A7F5L

КУПИ СЕГА

Това е красив спортен часовник, водоустойчив, така че може да се използва и за плуване. Той има високоустойчив извит сапфирен обектив и цветен дисплей, който се чете на слънчева светлина. Той може да измерва дължината на крачката при усъвършенствана динамика на бягането, вертикалното съотношение, максималната консумация на кислород, мониторинг на възстановяването и др.

Освен това той включва функции за навигация на открито, като 3-осов компас, алтиметър, барометър и функция TracBack. Нейната EXO антена от неръждаема стомана със съвместимост с GPS + GLONASS служи за ускоряване на позиционирането и подобряване на точността. Измерва сърдечния ритъм на китката.

4. TomTom Adventurer 1RKM.000.02

41TYe2fKvgL

КУПИ СЕГА

Много добър вариант за всички видове спортисти и жени. Предназначен е да се използва при бягане, колоездене, туризъм, плуване, каране на ски, сноуборд, други дисциплини на открито и във фитнес залата. Той е водоустойчив до 40 метра и възпроизвежда формати MP3 и AAC, така че можете да слушате любимата си музика в движение. Съхранява над 500 песни.

Следи сърдечния ритъм, без да е необходимо да носите гръдна лента. Позволява ви да преглеждате статистически данни в реално време в движение: надморска височина, 3D разстояние, темпо, изкачване, наклон, изгорени калории. Включва барометър. Живот на батерията 24 часа в режим на туризъм.

За интензивни спортове като професионалния, в случая на пешеходния туризъм, е по-добре да носите леки инструменти, които съчетават няколко качества в едно. По този начин теглото няма да бъде проблем по време на дълги преходи.

Преди да тръгнете на път, се уверете, че всички функции работят и че знаете как да ги използвате. Важно е също така да зареждате добре батерията, за да не изчерпите важните данни за местоположението и времето, които часовникът може да ви предостави.

И не забравяйте да запазите любимата си музика на него, ако е снабден с опция за mp3. По този начин можете да придадете звуков отпечатък на пътуването си и да се насладите много повече на преживяването.

Hiking watch: Ръководство за покупка

reloj-de-senderismo-300x171

Когато ни предстои да купим даден продукт, особено ако е електронен, е важно да направим пауза в търсенето, за да определим кое е наистина важно и какви неща трябва да притежава, за да отговори на нуждите ни.

Същото важи и за туристическите часовници и не бива да забравяме, че причината да искаме такъв часовник е, че той има характеристики, които го отличават от обикновените часовници. Най-значимите от тях, когато изследвате планините или отивате на къмпинг , са барометърът, висотомерът и компасът.

Първият от тях открива промени в атмосферното налягане , за да може лесно да прогнозира времето, а някои дори включват функция за аларма за буря, която ви предупреждава, ако атмосферното налягане спадне значително.

Висотомерът показва колко високо е над морското равнище. Моделът, който комбинира тази функция и GPS, е много по-точен. Това позволява и по-лесна навигация, тъй като е по-лесно да се намери определено място на картата, ако се знае на каква височина над морското равнище се намира.

Компасът е най-основната функция при изследване на нови територии, тъй като показва накъде е северът, изтокът, югът и западът и можете да го използвате за триангулация, за да определите текущото си местоположение.

Термометърът , включен в някои модели, може да бъде много полезен при пътувания, продължаващи повече от един ден. Освен това трябва да вземем предвид три основни фактора, които ще определят доколко изгодна е покупката:

Обикновено тези видове часовници имат здрави корпуси и каишки, които ги подсилват и предпазват, за да удължат живота им. Това е важно да се разгледа, защото ще ни позволи да разберем, че това ще бъде инвестиция, която ще бъде устойчива във времето. Те често са оборудвани и с лещи от сапфирено стъкло за по-голяма устойчивост на надраскване, които са много по-добри от обикновените лещи от минерално стъкло, които не са толкова устойчиви, но са по-евтини.

411pOYQBE0L

Най-усъвършенстваните модели поддържат GPS . Това ви позволява незабавно да получите координатите на текущото си местоположение. Но не спира дотук, а може да предоставя информация за текущата скорост, разстоянието, изкачването, спускането и др.

Трябва обаче да се каже, че часовниците с GPS имат много по-кратък живот на батерията от часовниците без GPS. Повечето използват акумулаторни батерии, които могат да се зареждат дори далеч от цивилизацията със слънчеви зарядни устройства.

  • Монитор на сърдечния ритъм

По-сложните от тях показват и записват сърдечния ритъм въз основа на пулса на китката, докато други изискват предавател за гръдната лента. Монитор за сърдечен ритъм е идеален за дълги туристически пътувания, тъй като ви позволява да поддържате стабилно темпо на ходене.

Как да изберем най-добрите туристически часовници?

51VEdv+waxL

Когато имате специфични нужди, трябва да търсите по-обстойно, за да намерите тези, които имат уникални функции, които ги правят по-подходящи за определени дейности на открито.

Например, ако освен за приключения, се занимавате с туризъм за спорт и отслабване, ще искате часовникът ви да включва брояч на изгорените калории.

Функции

Първото нещо, което трябва да знаете, е, че в повечето модели ще намерите тези три неща: висотомер, барометър и компас. Основните модели имат сензор за температура и таймер за обиколка.

Ако разполагате с повече средства, можете да изберете по-усъвършенствани модели, които ви дават повече информация за маршрута и вашето представяне. Например по-усъвършенствано проследяване на натрупаната и изгубената височина и дори може да показва графики на промените в барометричното налягане.

Висотомер

Тъй като планините не са двуизмерни, висотомерът понякога е също толкова полезен, колкото и компасът, особено когато са налични топографски карти . Висотомерът често е по-надежден и по-точен от GPS устройството за измерване на надморската височина.

Барометър

Измерва атмосферното налягане и тази информация е идеална за вземане на решение дали да побързате и да потърсите подслон. Ако налягането падне твърде ниско, може да се стигне до проливен дъжд или дори гръмотевична буря.

Компас

519vVoDGYQL

Съществуват 2D и 3D компаси. Двуизмерните компаси работят само ако часовникът се държи в напълно хоризонтално положение, докато триизмерните компаси са точни при всякакви ъгли. Той е предназначен да се използва само като обща отправна точка. За по-авантюристични приключения е най-добре да носите стандартен компас, защото той ще бъде много по-точен.

Термометър

Не всички включват такъв. Може би защото постоянното носене на китката може да доведе до смущения в телесната температура и отчитането на външната температура. Но все пак това е хубава функция.

GPS

41GSy+aRI-L

Вграждането в часовника го прави изключително полезно устройство в отдалечени райони. Тъй като GPS не само ви показва пътя, но и може да проследява ценни данни, като разстояние, скорост и местоположение.

WI-FI свързаност:

Ако има технологичен подарък с голямо предимство, то това е възможността да свържете туристическия си часовник с мобилния си телефон или лаптоп. Това ви позволява да обменяте данни между тези устройства и да качвате данни за маршрута, като разстояние, надморска височина и маршрут, за да получите подробно описание на приключението.

Водоустойчивост

Повечето са, но на различна дълбочина и това е нещо, за което трябва да се внимава. Някои от тях са безопасни само по време на проливен дъжд, а други са предназначени за тези, които се гмуркат във водата, като издържат на 10 ATM вода.

Дизайн и стил

Не е суета, важно е как изглежда вашият планински часовник и затова има модели, които подхождат не само на спортно, но и на ежедневно и дори на бизнес облекло. Те могат да ви придружават дори по време на приключенията в града.

Но има и други неща, които трябва да се вземат предвид, като например размерът на дисплея, който ще ни позволи да виждаме по-добре информацията. Но също така ще бъде важно да се определи дали искаме сензорен екран да замени използването на бутони, или е по-добре да се съчетае най-доброто от двата свята. Много потребители предпочитат модели със сензорни екрани, които включват странични бутони, тъй като е много лесно пръстите да се намокрят или екранът да не реагира поради пот, например в случаите, когато ще е полезно да има тези бутони.

Размерът на горната страна също е важен, колкото по-малко пластмаса има, толкова повече ще ви даде усещането за нископрофилен дизайн. Въпреки че може да изглеждат стилно, винаги помнете, че са предназначени за приключения на открито, затова се уверете, че са издръжливи и издръжливи.

Бюджет

За да получите повече, трябва да инвестирате повече, това е толкова просто. Разликите в цените могат да бъдат огромни, а това, което ги повишава, е не само дизайнът, но и включването на високофункционални функции и най-съвременни технологии.

Нека видим, моделите ABC, които включват само основните неща: алтиметър, барометър, компас, таймери и аларми, могат да бъдат намерени дори за по-малко от 100 EUR, дори говорим за модели за 50 EUR. Това ще ви спести много пари, но също така ще има няколко значителни ограничения в сравнение с по-усъвършенстваните модели, но ще бъде достатъчно за прости екскурзии в позната територия.

За повече от 150 EUR можете да очаквате модели с атомно времеизмерване за по-висока точност и възможност за GPS. Ако увеличите цената до около 400 EUR, можете да се сдобиете с по-елегантен дизайн с по-малко пластмаса и нисък профил.

Ако парите не са проблем и увеличите сумата до над 400 евро, можете да очаквате часовници от висок клас, които са като компютър на китката ви с включен GPS. Говорим за маршрути, които могат да се изтеглят, възможност за измерване на сърдечния ритъм и сензори за велосипед. Водоустойчиви часовници за тези, които не само ходят на походи, но и плуват с тях. Това са многофункционални часовници, предназначени за ултрамаратонци, триатлонисти и любители на екстремни приключения.

Качество на каишката

Това може би е подробност, която твърде често се пренебрегва, но не бива да се подценява, тя е доста важна при избора на най-добрия планински часовник. Това обуславя комфорта ви при използване на устройството.

Нека не забравяме, че този часовник е доста функционален, така че не става въпрос само за похода, но ще го държите по-дълго, отколкото си мислите, когато къмпингувате или следвате дълъг, многодневен маршрут, той все още ще бъде там, но вече ентусиазмът ще спадне малко и нещата ще започнат да стават неудобни. Ако се уверим, че качеството на каишката, дебелината и диаметърът са подходящи, часовникът няма да представлява проблем. Тя няма да раздразни кожата ви и няма да се чувствате прекалено стегнати или прекалено отпуснати.

Общо тегло

Колкото повече функции, толкова повече обем. Това може да доведе до допълнително тегло на устройството и да затрудни пренасянето му. Помислете за компактни модели и ако теглото е важно, може да не изключвате жертването на една или две второстепенни функции.

Живот на батерията

Много потребители се питат защо да не използват iPhone или друг мобилен телефон с много функции за туристически часовници, като например GPS, за своите преходи. Има много причини, като например точността на информацията, но безспорната е животът на батерията. Мобилните телефони не могат да издържат на дълги преходи като планинските часовници, а батериите им имат по-дълъг жизнен цикъл.

Фитнес гривна срещу часовник за туризъм

Изследването на открито и изгубването в дебрите на природата не е свързано с това кой ще стигне най-бързо. И макар че фитнес гривните могат да включват GPS, те са предназначени за бягане в предградията или по специални писти. Нуждаете се от нещо, което може да върви ръка за ръка със суровостта и неочакваността на пътеката и да ви даде важна информация за походите и къмпингуването.

Предимства на планинския часовник

31L636DFXfL

Вече знаем, че планинският часовник е основен инструмент, когато става въпрос за приключения на открито. Но това, което предстои да откриете, е колко много може да ви помогне и в ежедневието - ползите от него са многобройни.

В туризма, къмпингуването и ежедневието организацията е изключително важна, а тези от нас, които не са привърженици на чистотата, имат нужда от малко допълнителна помощ, нали? Добрият туристически часовник ще ви помогне в това отношение, тъй като ще можете да следите времето, за да избегнете закъснения.

В същото време, благодарение на хронометъра, който повечето от тях включват, можете да зададете определено време за всяко действие, дейност или работа, които трябва да извършите.

Постоянното следене на местоположението ви е доста важно за туристическите преходи, но и за ежедневието. Както и в джунглата, много от нас са склонни да се изгубят в града. GPS определя къде се намираме и какъв е идеалният начин да стигнем до точно определена точка. Ако се допълни с устройство за проследяване, успехът е гарантиран.

Има моменти, в които тя се превръща в жизненоважна функция, особено при къмпингуване или походи в непознати райони.

  • Не е необходимо да носите джаджи

Това устройство включва толкова много функции, че ви спестява необходимостта да носите много джаджи по време на поход. И момче, може да е неудобно да носите толкова много джаджи по време на поход. Планинският часовник изпълнява функциите на хронометър, GPS и дори може да служи за наблюдение на времето.

Изследването на нови маршрути е интересно, защото е приключение, но истината е, че в тези случаи никога не трябва да се забравя безопасността и сигурността. И какво да кажа в тези случаи, но в самия живот и той е скрит в малките детайли. Например барометърът ще ни подскаже, че скоро ще се разрази буря и че е време да потърсим подслон от неблагоприятните метеорологични условия.